Tajska in njena džungla: Nacionalni park Khao Sok

Khao Sok

Ob misli na Tajsko, nas veliko najprej pomisli na dolge peščene plaže, kristalno čisto modro morje in okusno hrano. Vse to je seveda tam, ampak Tajska ima še marsikaj.  

Eden od biserov, ki pri katerem se na poti po Tajski brez dvoma splača ustaviti, je nacionalni park Khao Sok. Ta je del največjega zavarovanega območja Tajske. Neokrnjena džungla ponuja mnogo aktivnosti, predvsem pa sprostitev daleč stran od trume turistov. V nadaljevanju ti prestavljamo tiste stvari, zaradi katerih se je vredno ustaviti v nacionalnem parku Khao Sok. 

 

Celodnevni izlet z ladjico

Jezero Cheow Lan je s svojimi apnenčastimi klifi (ang. limestones) eden najlepših krajev na planetu. S tradicionalno tajsko ladjo imenovano longtail boat te lahko za cel dan zapeljejo v oddaljene točke, kjer lahko klife občuduješ od blizu.

Spanje v “robinzonovih” hiškah

Če si za zgoraj omenjen izlet vzameš kakšen dan več, potem lahko noč (ali dve) prespiš v plavajočem bungalovu, se odpraviš na izlet na razgledno točko ali jamo in zaplavaš v jezeru. Aktivosti, katerih se lahko na takem izletu lahko udeležiš, je res malo morje.

enostavne lesene hiške na leasenem pomolu brez elektrike na jezeru Khao Sok - Tajska

Nočni safari

Na nočni safari se je potrebno odpraviti z lokalnim vodičem, ki natančno ve, kje so skrivališča nočnih živali in kdaj jih te zapuščajo. V približo dveh urah lahko vidimo različne vrste pajkov, žab, kuščarjev, svetovno znane male jelene, civet mačke in še veliko skrivnostnih bitij. 

Aktivnosti na reki Sok

Skozi džunglo in mesto Khao sok teče reka Sok, ki nudi malo morje aktivnosti. Lahko skačeš v vodo iz tarzanke, (tako kot je to počela naša Špela v enem od naših blogov v potovanju po Tajski), ena od opcij je tudi izlet s kanujem ali splavom. Katerokoli opcijo izbereš, vsaka je super, saj na poti lahko opazuješ opice, ki se igrajo v bambusu, kače, ki dremajo v višini dreves, različne ptiče, ki se oglašajo na vse mogoče načine in še marsikaj.

Reka Sok

Obisk lokalne tržnice

Tajska je znana o okusni in raznovrstni hrani. Vsakega od nas bo tam premamil pekoči pad thai, sladek smoothie ali pa okusna tom yum juhica. Seveda v kuhinjo restavracije kar tako ne moreš, lahko pa se sprehodiš po lokalni tržnici. Verjemi, da te bodo vse vonjave zelišč, okusi sadja in oblike zelenjave čisto začarali. 

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Najpogostejša vprašanja in odgovori: Sup potovanje po Tajski

V začetku prihodnjega leta načrtujemo potovanje Tajska, ki je prvo potovanje, ki smo ga pripravili [...]

Kako izbrati pravo obliko napihljivega supa glede na namen in potrebe?

Napihljive sup deske glede na obliko in namen lahko razdelimo v 5 različnih skupin – [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije