Zakaj je Brazilija odlična (kite) destinacija?

Brazilija je nekakšna »obljubljena« dežela, kamor bi se zaradi odličnih pogojev lahko preselil skoraj vsak kajtar (kar priznaj, da si že pomislil/a na to). Konstanten veter piha vsak dan, noč in dan. V zraku težko opaziš kajte večjih kvadratur, saj običajno v top sezoni piha med 18 in 25 vozli v območju Cambuca in med 25 in 35 vozli v območju Jericoacoare. Plitve lagune, sladkovodne lagune, greben, odprt ocean… Spoti so zelo raznoliki, svoje vtise o njih sem delila v zapisu Najboljših 5 kite spotov v Braziliji.

Kaj pa me je v Braziliji poleg sanjskih pogojev za kajtanje še očaralo?

IZI LIFESTYLE

V Braziliji ni hitrega pumpanja kajta (no edino takrat, ko se med seboj borimo, kdo bo prvi »pofural« povsem prazno laguno). Ni pa tistega hitenja, ko po dolgi suši želiš maksimalno izkoristiti veter ali se bojiš, da bo jakost vetra upadla, tako kot nazadnje, ko si se v Grado pripeljal/a malenkost prepozno. Vetra ne zmanjka in zato si vzameš res na izi. Izi zajtrk, izi kava, več krajših sessionov, vmes pa pohengaš na Brazilazy vrečah in se okrepiš z acai-jem.

Ne gre pa le za kajtarsko življenje, zanimivo je opazovati, kako na izi so Brazilci nasploh. Kako enostavno delujejo, se počasi obračajo, si ne komplicirajo življenja in ne dramatizirajo, so pozorni in pripravljeni pomagati, tudi če jih sploh ne prosiš. Na začetku te njihova počasnost rahlo živcira, a se kaj hitro navlečeš tudi sam/a. Brazilsko življenje je popolnoma drugačno od hitrega življenja, ki smo ga vajeni tu v Sloveniji. Super, da se lahko resetiraš.

Henganje Lubenice

ACAI

Ta antioksidant poskrbi, da ne ostaneš brez energije. Prah, jagode ali pulpe v blenderju zmiksaš z banano, mlekom v prahu in ledom, ješ pa ga skupaj z guarana sirupom, kosmiči in sadjem. #yummy

acai Acai spot

BUGGY

Zmore več kot navaden avto. Vroče bele sipine, veliko opreme, nas pa od spota do spota z vetrom v laseh dostavi v 3x krajšem času.

Buggy driver Buggy v Braziliji

ŽAR, ŽAR, ŽAR

Mislim, da lahko rečem v imenu vseh prisotnih na kite tripu – obožujemo skupinske večerje, ki smo jih zvečer pripravljali za Bananaway hišo. Ribe, jastogi, picanha, slastno brazilsko meso!

Ribe pečene na kokosih Pojedina

BRAZILSKA GLASBA

Kitarca, zapeljiv vokal in energičen »beat« te ne pustijo ravnodušnega. Gremo plesat!

CAIPIRINHA & ŠE BOLJŠA MONTILLA

Čeprav skušaš posvojiti lokalne navade, v pitju caipirinhe ne moreš slediti domačinom. Le-ti pijejo čisto cachaço z limeto in sladkorjem, mi pa pogledamo skozi prste in mešanici dodamo mineralno vodo.

Še malo bolj pitna pijača je rum Montilla, ki s poštenoe merico ledu, limete in malce coca-cole popestri vsak še tako utrujen večer. 😉

Caipirinha

V Brazilijo se odpravljamo v začetku oktobra! Z izbiro najboljših spotov bo kite potovanje zanimivo zato za napredne kajtarje, kot tudi začetnike, zato ne odlašaj predolgo in se hitro prijavi! Več informacij o potovanju pa v programu katjanje v Brazilji. 😉

 
novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

Bloga, ki te utegneta zanimati

Kajtarski filmi za dolge zimske večere

Dolgi zimski večeri so kot nalašč za ogled filmov in kot zapriseženi vodni navdušenci seveda [...]

8 stvari, ki jih na kajt potovanju NE potrebuješ

Pakiranje. Osebno mi ne gre na živce, ker pač pomeni, da nekam grem. In res [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Kajtanje