Zakaj moraš na počitnice v kamp letos vzeti tudi sup?

Kampiranje in supanje

Naj bodo to počitnice v prikolici ali v šotoru, na morju, ob jezeru ali reki,… Kampiranje nam omogoča boljši stik z naravo, ki ga tekom leta mogoče pogrešamo. Kampiranje je zelo priljubljena oblika preživljanja počitnic tudi zato, ker si lahko počitnice povsem prilagodimo svojemu okusu.

5x KAJ JE LJUDEM PRI KAMPIRANJU TAKO VŠEČ

  1. Smo v direktnem stiku z naravo in z njo tudi bolj povezani (naravo bolj čutimo in jo cenimo).
  2. Spodbuja sodelovanje in druženje celotne družine (skupaj pripravimo kamp prostor, postavimo šotor, kuhamo, raziskujemo in se zvečer igramo družabne igre).
  3. Odmaknemo se od tehnologije (mikrovalovko nadomestimo s tabornim ognjem, no in pa s plinskim kuhalnikom, računalnik in iPad pa pustimo doma).
  4. Kampiranje definitivno zmanjša nivo stresa, zaradi svežega zraka veliko ljudi tudi bolje spi.
  5. Daje nam odlično priložnost, da počitnice preživimo bolj aktivno.

ZAKAJ KAMPIRANJE OBOŽUJEJO TUDI DRUŽINE?

Se spomniš dni, ko smo kot otroci cele dneve preživeli na plaži in se lovili med borovci in tudi pomisli nismo na telefon? V kampu so otroci vsaj malo odmaknjeni od televizije in računalnikov.

Mnogi kot prednost prepoznajo otroško igranje na prostem, mnogo priložnosti za nova otroška (in odrasla) prijateljstva ter spodbujanje otrokove samostojnosti. Poleg tega pa daje veliko več možnosti za aktivno preživljanje dopustniških dni, kot če smo nastanjeni v hotelu ali v apartmaju.

AKTIVNO PREŽIVLJANJE ČASA

Kempiranje pomeni nameren odmik od tehnologije, zato ne bomo iskali 4ih sten, za katere bi se skrili s telefonom v roki, ampak dejansko želimo čim več svojega časa izkoristiti offline. Kampiranje tudi temelji na telesni aktivnosti. Miganje se začne že s samim postavljanjem šotora in lahko se odpravimo na razne pohode, kolesarjenja, spoznavanje okolice na aktiven način.

Eden bolj uporabnih športnih pripomočkov je tudi slackline, ki ga napneš kar v prostoru za taborjenje. Ko bo glavna vročina padla, se bo zagotovo našel kdo, ki se mu bo zdela hoja po gurtni zabavna. Te zanima še kakšna super ideja za aktivno preživljanje časa v kampu? Preveri sorodne ideje o aktivnosti, ki jih lahko izvajaš v kampu v našem blogu Kako popestriti počitnice na morju.

 

ZAKAJ JE SUPER IMETI S SEBOJ TUDI SUP?

Ker se ideja supanja enostavno odlično sklada z aktivnim kampiranjem. Sup ti ponuja totalno sprostitev in možnost raziskovanja. S supom se odmakneš od množice in raziskuješ naravo.

Sup bo verjetno navdušil vse v tvojem kempu, najverjetneje pa ni potrebno poudarjati, da se sup deska zdi otrokom super zabavna. Seveda, če je otrok premajhen za supanje, ga posadi na čelo supa in tako se bosta zabavala skupaj. Lahko pa se z otroci igrate tudi super igrice na supu!

Supanje je odličen način rekreacije, saj med veslanjem dela celotno telo. Če imaš na primer rad/a rutino in vsak dan tečeš, lahko letos poizkusiš svoje telo razmigati s supanjem.

SUP SI ZA POČITNICE V KAMPU LAHKO TUDI IZPOSODIŠ

Če nimaš ravno možnosti, da bi pogosto supal/a doma in bi supala le tisti teden ali dva, ko si na počitnicah ali pa bi se za podaljšan vikend opravil/a do najbližjega jezera ali reke kampirat, potem ti svetujemo, da si sup sposodiš. Najbolj enostavno in ugodno.

Kampiranje je res super izbira za tiste, ki želijo preživeti počitnice aktivno in tista češnjica na vrhu smetane je lahko ravno sup, ki ti še razširi možnosti, kaj početi z družino ali prijatelji.

novice
NAJ UPORABNE NOVICE PRILETIJO KAR NA E-MAIL!
Prijava na novičke

BLOGA, KI TE UTEGNETA ZANIMATI

Odsupaj na piknik

Z ekipo Bananaway smo na tokratnem sup izletu spoznali, da za dober piknik s supom [...]

Najlepše lokacije za supanje v gorah, kjer lahko združiš supanje in pohodništvo

Podaljšani vikend pobegi so vedno super ideja, saj ti časovno omogočajo, da združiš več aktivnosti [...]

Prispevek je objavljen v kategorijah: Lokacije