Kategorija Družbena odgovornost

Družbena odgovornost je del Bananaway DNKja. Za čistejše vode si prizadevamo na vseh sup izletih, saj redno iz voda pobiramo vse, kar tja ne sodi.

Na blogu družbena odgovornost pišemo o idejah, ki bi jim po našem mnjenu morali slediti in problemih, ki jim moramo posvetiti več pozornosti. Zagovarjamo male korake, ki jim lažje sledimo in ki lahko privedejo do zmage na dolgi rok!

Zakaj je skrb za okolje v športu pomembna

Zakaj je skrb za okolje pomembno

Skrb za okolje je postala vrednota sodobnega človeka modernega sveta. Ozaveščenost se je integrirala v sodobno življenje z načinom ravnanja z odpadki, z nagibom industrijskega razvoja v bolj zeleno smer, preko razširjanja zdravega in aktivnega načina življenja, vpeljali pa smo jo tudi v šolski sistem, tako da se sedaj mladi z ekologijo spoznajo že malih […]

Po poteh narave: Trajnostni turizem

Supanje kot trajnostni turizem

Trajnostni turizem je pojem, o katerem lahko danes veliko slišimo in beremo. Vsi vemo, da je govora o naravi in turizmu, kljub temu pa pogosto naletimo na napačna poimenovanja in intepretacije. V naslednjem zapisu se bomo dotaknili pojma samega in podali nekaj predlogov, kako lahko prav vsak supar doprinese k trajnostnemu turizmu. Trajnostni turizem se […]

Ideje, kako z enostavnimi potezami postaneš še bolj ekološki/a

Uporabljaš plastenko za večkratno uporabo, v trgovino hodiš s platneno vrečko, odpadkom nameniš minuto več za pravilno ločevanje, ob vikendih nakupe opraviš na tržnici, na piknike ne nosiš več krožnikov in pribora za enkratno uporabo in ko se le da, uporabiš javni prevoz.

Klimatske spremembe – kako vplivajo na nas in na vode?

Žal je Zemlja deležna velikih klimatskih sprememb, za katere smo odgovorni ljudje. Posledice tega pa se tudi že kažejo na različne načine. Spremenjeni vremenski vzorci, ki so posledica dejanj ljudi, se že kažejo po celem svetu. Vplivajo pa tudi na naše vsakdanje življenje. Kaj prihaja?

V Centru naprej pravijo: Supanje je zakon!

Obiskovalci Centra Naprej so osebe s pridobljeno težko možgansko poškodbo. V procesu dolgotrajne rehabilitacije jim Center Naprej omogoča športno udejstvovanje v različnih športnih aktivnostih, ki so bolj ali manj prilagojene njihovim potrebam in zmožnostim.

Supanje – priložnost za vključevanje oseb z invalidnostjo v širše socialno okolje

V Moščeniški dragi na Hrvaški je v okviru mednarodnega projekta Re Sport potekalala predstavitev in širitev adaptiranih športnih zvrsti za osebe s posebnimi potrebami in preko športnih aktivnosti vključevanje teh ljudi v širše socialno okolje. Dogodka se je udeležila tudi ekipa iz Centra Naprej.