Shranjevanje supa

Da bo tvoj sup ob krajšem ali daljšem času neuporabe ostal nepoškodovan in varen, poskrbi za ustrezno shranjevanje supa. Pri shranjevanju supa so uporabne zaščitne torbe, ki ga obranijo tako pred UV žarki kot pred umazanijo, ključavnice za sup ter stenski nosilci za sup.

39,95 

Dodatki za supanje

Stenski nosilec za SUP

49,00 

Nasveti za shranjevanje supa

Ne glede na to ali moraš sup shraniti pred soncem ali svoj sup pripravljaš na kratek počitek ali zimovanje, upoštevaj nekaj uporabnih nasvetov, da bo sup ob naslednji uporabi še vedno v enakem stanju.

Zaščiti sup pred UV sevanjem ali umazanijo z zaščitno torbo

UV sevanje je največji sovražnik supa in če je na soncu veliko, ga je dobro zaščiti s torbo, ki odbija UV žarke in preprečuje segrevanje zraka v deski. Zaščitna torba sup brani pred bledenjem barv. Torba naj bo narejena iz odpornega ter raztegljivega materiala, ki zagotavlja udobno prileganje supa v torbi.

Pri izbiri torbe za sup bodi pozoren na enostavno pospravljanje svoje sup deske, priročno je pospraviti napihnjen sup. Zelo pomembno vlogo ima tudi zadrga, ki omogoča hitro in enostavno uporabo torbe, nujno mora imeti tudi reže za smernike.

Red Original zaščitna torba za sup ima pritrditvene točke, ki zagotavljajo, da sup lažje namestimo na želeno mesto. Se hitro suši, je iz produšnega materiala, ki preprečuje nabiranje vlage in nastanek plesni, zato je odlična za shranjevanje črez zimo.

Ključavnica za sup - dobra rešitev za varnost supa na plaži ter ali čez zimo

Pri izbiri ključavnice za sup bo ključno ali želiš zakleniti enega ali dva supa ter za koliko časa sup namervaš zavarovati.

Red Original ključavnica za sup je dolga 3.2 m in boš zato lahko zaklenil/a sva supa. Ključavnica je sicer tanjka, namenjena je preprečevanju hitrih tatvin, zato jo lahko uporabiš na plaži, kjer je ljudem na očeh, da je ne more samo nekdo prijeti pred roko. Prednost te ključavnice je, da je narejena iz nerjavečega jekla (premazana s posebnim premazom, odpornim na praske), zato ne bo zarustala. Prednost je tudi sama oblika ključavnice, ki je ključavnica s številkami, kar pomeni, da nam ne bo potrebno skrbeti, kje smo izgubili tisti mali ključek.

Eckla ključavnica za sup je krajša in je namenjena zaklepanju enega supa. Je debelejša, zaklene se sključem v UV fin box in pride super tako pri dolgoročnem shranjevanju čez zimo kot pri kratkoročnem zaklepanju na plaži.

V kakšni situaciji uporabiti katero ključavnico za sup?

Naj sup čez zimo počiva na stenskem nosilcu

Imaš pri shranjevanju supa prostorsko stisko? Enostavna rešitev so Eckla stenski nosilci za sup, ki jih namestiš na steno. Na nosilec lahko postaviš tako sup kot tudi veslo. Ko nosilca ne uporabljaš, ga lahko enostavno obrneš navznoter proti steni, da bo njegova poraba prostora skoraj nična.

Preveri več nasvetov za shranjevanje supa čez zimo!