Smerniki za sup

Smerniki za sup ali kot ga radi poimenujete kobilica za sup so primerni za supe različnih blagovnih znamk. Poiščite smernik za supe Aquamarina, Red Paddle Co, Starbord, Fanatik, Gladiator, JP australia, Mistral, Naish…

Filter izdelkov Prikaz 1 - 13 od 13 rezultatov
Znamka
Cenovni razpon

1. SMERNIKI ZA SUP

Smernik za sup je tisti, ki je najbolj izpostavljen in se lahko ob manjši neprevidnosti najprej poškoduje ali celo odlomi. Če smernik izgubiš ali se ti zlomi, ti krijemo hrbet z veliko ponudbo različnih smernikov.

Smerniki za sup so eni izmed najpomembnejših komponent tvoje opreme za supanje, saj nam pomagajo ohranjati smer in nadzor nad desko.

Obstajajo različne vrste smernikov za sup, vsak s svojimi prednostmi in slabostmi, zato je pomembno, da izberemo pravi smernik za način supanja.

Pri nas najdeš široko ponudbo kakovostnih smernikov, tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike. Poleg tega ti ponujamo tudi rezervne dele za smernik, kot so vijaki, ploščice in ogrodja, da lahko hitro in enostavno zamenjaš poškodovan del ter se hitro vrneš nazaj na vodo.

2. IZ KAKŠNEGA MATERIALA SO SMERNIKI NAREJENI?

Smerniki so lahko izdelani iz različnih materialov. Najpogosteje pa so narejeni iz plastičnih, steklenih (fiberglass) ali karbonskih vlaken.

 • Plastični smernik za sup: plastični smernik za sup je narejen iz trpežnega a lahkega materiala, ki ga odlikuje dostopna cena. Je odlična izbira za začetnike ali rekreativce, ki večinoma veslajo na mirnih vodah.
 • Fiberglass smernik za sup: zaradi svoje trdnosti in nizke teže, so fiberglass smerniki zelo priljubljeni med izkušenimi suparji, ki iščejo natančnost in učinkovitost. Smerniki za sup iz steklenih vlaken omogočajo lahkotno in gladko vožnjo, tudi na bolj divjih vodah.
 • Karbonski smernik za sup: karbonski smernik za sup je najboljša izbira za izkušene suparje in tekmovalce, ki iščejo najlažji in najbolj trden smernik. Ker so karbonski smerniki izredno lahki, omogočajo tudi hitrejše pospeške in boljše izkoriščanje valov.
 • 3. KVALITETNI TOURING FIN – KATERO VELIKOST IZBRATI?

 • Touring fin 9’’ – klasična velikost toruing smernika, priložen sport sup deskam.
 • Touring fin 8’’ – krajši bolj primeren za reke z nizkim vodostajem. V paketu z Voyager supom, univerzalni smernik, saj ustreza za katerikoli sup, ki ima us fin box.
 • Smernik 7,3 oz smernik za reke z najnižnim vodostajem iz za supanje po brzicah - smernik iz gume je neuničljiv.
 • Uporaba touring fin 9'' smernika se priporoča predvsem za daljše avanture s supom. Ta velikost smernika namreč omogoča boljši nadzor in stabilnost naše sup deske.

  Zaradi tega lažje veslamo bolj naravnost, smo hitrejši in lažje premagujemo daljše razdalje. Ta velikost je priložena vsem sport sup deskam in se odlično obnese na različnih vodnih površinah.

  Če se odpravljamo na reko z nizkim vodostajem, priporočamo krajši touring Fin 8''. Red paddle Co FCS smernik za sup 8” je dolg touring smernik, ki se uporablja v paru. Dva nekoliko krajša smernika držita smer bolje kot en daljši, obenem pa sta bolj uporabna v plitki vodi. Z dvema smernikoma je deska tudi bolj stabilna, kot bi bila z enim.

  Za bolj ekstremne razmere pa priporočamo smernik 7,3 oz. smernik za reke z najnižjim vodostajem. Ta je izdelan iz gume in ga lahko uporabljamo za supanje po brzicah. Od običajnih smernikov se razlikuje po svoji dolžini in pa upogljivosti. Ta smernik je neuničjiv in se bo odlično obnesel na naši naslednji avanturi.

  Kakšna velikost touring fina je torej prava? Odločitev je odvisna od naših potreb in načrta za uporabo. V sup trgovini Bananaway ti bomo z veseljem svetovali pri izbiri prave velikosti za vaše potrebe.

  4. Touring smernik na potisk ali na vijak?

  Touring smernik je pomemben element opreme pri supanju, saj pomaga pri ohranjanju smeri in stabilnosti deske. Pri izbiri med touring smernikom na T je potrebno upoštevati okoliščine, v katerih bomo supali.

  Touring smernik na potisk je zelo praktičen, saj ga je mogoče zatakniti v sekundi. Zato ga priporočajo predvsem za supanje na morju, kjer so valovi manjši in je pomembno, da smernik ostane na mestu. S tem smernikom boste imeli večjo svobodo pri premikanju po deski, saj ga lahko odstranite in pritrdite nazaj v nekaj sekundah.

  Touring smernik na vijak pa je bolj trdno pritrjen na desko, zato je primernejši za supanje po bolj zahtevnih vodah, kjer so lahko valovi večji. Ta smernik omogoča boljši nadzor nad desko, saj je bolj stabilen. Vendar pa je pritrjevanje smernika na vijak malce bolj zahtevno in zahteva nekaj več časa.

  Pri izbiri med smernikom na potisk ali na vijak je pomembno upoštevati tudi naš stil supanja. Če se radi premikamo po deski, skačemo ali izvajamo druge trike, je bolje izbrati smernik na potisk. Če pa se osredotočamo predvsem na dolge razdalje in hitrost, je boljša izbira smernik na vijak.

  5. SUP SMERNIK ZA REKE ZA MANJ ZATIKANJA

  Se s smernikom pogosto zatikaš? Potem je zate odlična izbira mali sup smernik iz gume, saj je bolj prožen kot ostali smerniki. Sup smernik za reke je tudi bolj vzdržljiv in manj občutljiv na poškodbe.

  Poleg tega se ta smernik praktično ne more zlomiti, kar je še posebej pomembno pri supanju po rekah, kjer so ovire in nevarnosti lahko večje.

  Mali smernik iz gume ima še eno prednost - manj se zatika v ovirah na reki. Ker je manjši in bolj prožen, lahko lažje zdrsne ob ovirah in se ne zatakne. To omogoča boljšo kontrola nad desko in manjše tveganje za poškodbe.

  6. Si izgubil/a le vijak za smernik?

  Ne skrbi, v ponudbi imamo nadomestni vijak in zatič za smernik, tako da boste lahko nadaljevali z uporabo vase sup deske brez težav.

  7. Si zlomil ogrodje za smernik?

  Če pa zlomil ogrodje za smernik, naroči us fin box med rezervnimi deli ali pa prinesi tvojo sup desko k nam na popravilo.