Pumpe in kompresorji za sup

SUP pumpe, kompresorji ter nastavki za lažje napihovanje supov poskrbijo, da je sup napihnjen do želenega pritiska in pripravljen za uporabo. Z izbiro prave sup pumpe si zelo olajšaš čas napihovanja supa in prihraniš svojo energijo.

Sup pumpe se delijo na ročne tlačilke za sup in električne pumpe ali kompresorje za sup. Izbiro kompresorja za sup priporočamo glede na maksimalni pritisk, ki ga tvoj sup lahko zdrži (do 16 psi ali do 22 psi).

-10%

Dodatki za supanje

Kompresor za sup 20 psi

134,10 
-10%

Dodatki za supanje

Kompresor za sup – 16 psi

80,10 
24,95 
149,00 

Dodatki za supanje

Tlačilka za sup Bravo 100

59,00 

Kakšno sup pumpo ali tlačilko naj izberem??

Z izbiro prave sup pumpe / sup tlačilke si lahko izjemno olajšaš postopek napihovanja supa. V Bananaway shopu boš našel/a različne opcije in sicer ročne pumpe in električne pumpe ali kompresorje.

Ročne pumpe za sup

Ročna pumpa za sup je pumpa, s katero boš sup napihoval/a na roke. Obstajajo pumpe z enojnim ali dvojnim delovanjem ter pumbe z enim in dvema cilindroma.

Pumpe z enojnim delovanjem napihujejo s potiskom navzdol. Ročico navzgor potegnemo brez obremenitve, ko pa se nanjo naslonimo zrak potisnemo v pumpo. Tak način napihovanja je za križ manj obremenjujoč, saj se na pumpo opiramo s celim telesom.

Pumpe z dvojnim delovanjem napihujejo sup z dvosmernim delovanjem - pri potegu ročke navzgor ter pritisku navzol. Prednost take pumpe je hitrost napihovanja, slabost pa je obremenjevanje hrbta. Dvojno napihovanje lahko sicer kadarkoli izklopimo, najpogosteje takrat, ko za poteg ročke navzgor potrebujemo več energije, kot za potisk. Tako prilagodimi pumpo za zadnjih par vpihov in zlahka dosežemo željeni pritisk v supu.

Večina zgoraj omenjenih pump je eno cilindričnih, Red Paddle Co pa je naredil pumpo z dvema cilindroma, ki omogoča, da na začetku sup napihujemo hitreje z obema cilindroma, ko pa napihovanje postaja težje, pa prestavimo na le eden cilinder, da sup dejansko lahko napihnemo do konca. Ta pumpa napihuje le s potiskom navzdol, kar pomeni, da je sup napihnjen zelo hitro in hkrati ne obremenjujemo hrbta. Red Paddle Co pumpa je med suparji zelo zaželjena, saj napor in čas napihovanja supa dobesedno prepolovi.

Boljše pumpe pumpe, ki sup napihnejo v najkrajšem možnem času, niso zahtevne za uporabo, so lahko prenosljive in manjšega obsega.

Električne pumpe in kompresorji za sup

Najlažje napihovanje supa nam omogoča električna pumpa ali kompresor. Električno pumpo namreč le priklopimo v elektriko (akumulator od avta ali avto vtičnico) in nastavimo željeni pritisk, do katerega mora pumpa sup napihniti. Kompresor za sup bo avtomatsko prenehal napihovati takrat, ko je željeni pritisk dosežen. Ob prvi uporabi moramo v kompresor vstaviti varovalko ter jo ob koncu sezone vzeti iz baterije, sicer se nam lahko zgodi, da ob naslednji sezoni kompresor ne bo več deloval.

Električen kompresor z baterijo omogoča še malce bolj udobno napihovanje, saj ga postavimo v bližini supa in pritisnemo tipko. Odvisno od volumna supa lahko kompresor napihne 1-2 supa, ne sme delovati več kot 20 minut naenkrat.

Električen kompresor ne sme delovati več kot 20 minut naenkrat, sicer se bo v krajšem času okvaril. Električni kompresorji se razlikujejo v moči in hitrosti napihovanja. Boljši nalogo opravijo hitreje, kar pomeni, da lahko napihnejo tudi več supov.

Če pri izbiri SUP pumpe potrebuješ pomoč, nas prosimo kontaktiraj in ti bomo pomagali izbrati pumpo, ki bo ustrezala tebi in tvojim potrebam.

Kako pravilno uporabljati sup pumpo?