Pumpe in kompresorji za sup

Pumpe za sup, kompresorji za sup ter nastavki za lažje napihovanje supov poskrbijo, da je sup čim hitreje ali čim lažje napihnjen do želenega pritiska in pripravljen za uporabo. Z izbiro prave sup pumpe si zelo olajšaš čas napihovanja supa in prihraniš svojo energijo.

Sup pumpe se delijo na ročne pumpe za sup in električne tlačilke ali kompresorje za sup. Kompresor za sup izberi glede na maksimalni pritisk, ki ga tvoj sup lahko zdrži (do 16 psi ali do 22 psi). Več o pumpah za sup.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 7 od 7 rezultatov
Znamka
Cenovni razpon
-20%
Original price was: 89,00 €.Current price is: 71,20 €.
24,95 
-10%
Original price was: 59,00 €.Current price is: 53,10 €.
-20%
Original price was: 39,95 €.Current price is: 31,96 €.

Kakšna pumpa ali tlačilka za sup je smiselna?

Pumpa za sup oz. tlačilka za sup je ena izmed ključnih komponent, ki ti omogočajo, da hitro napihneš svoj sup. Z izbiro prave sup pumpe si lahko izjemno olajšaš postopek napihovanja supa. Obstajata 2 vrsti pump za sup:

 • Ročne pumpe so pumpe, s katero bomo sup napihovali na roke. So najbolj običajne in jih je enostavno prenašati. Te pumpe imajo manjši pretok zraka, kar pomeni, da bomo morda morali dlje časa pumpati, da dosežemo želeni pritisk.
 • Električne tlačilke so hitrejše in lažje za uporabo, saj jih samo priključimo v električno vtičnico in pustimo, da napihnejo sup desko.

 • Ročne pumpe za sup

  Ročne pumpe so najbolj pogosta izbira za tiste, ki želijo ohraniti prenosljivost in si hkrati zagotoviti učinkovito napihovanje. Te pumpe so običajno manjše in lahke ter jih je enostavno shraniti v avtomobil ali nahrbtnik.

  Pumpe za sup z enojnim delovanjem napihujejo s potiskom navzdol. Ročico navzgor potegnemo brez obremenitve, ko pa se nanjo naslonimo zrak potisnemo v pumpo. Tak način napihovanja je za križ manj obremenjujoč, saj se na pumpo opiramo s celim telesom.

  Pumpe za sup z dvojnim delovanjem napihujejo sup z dvosmernim delovanjem - pri potegu ročke navzgor ter pritisku navzdol. Prednost take pumpe je hitrost napihovanja, slabost pa je obremenjevanje hrbta.

  Dvojno napihovanje lahko sicer kadarkoli izklopimo, najpogosteje takrat, ko za poteg ročke navzgor potrebujemo več energije, kot za potisk. Tako prilagodimo pumpo za zadnjih par vpihov in zlahka dosežemo željen pritisk v supu.

  Sup pumpa z enim ali dvema cilindroma: 99% zgoraj omenjenih pump ima en cilinder, Red Paddle Co pa je naredil pumpo z dvema cilindroma, ki omogoča, da na začetku sup napihujemo hitreje z obema cilindroma, ko pa napihovanje postaja težje, pa prestavimo na le eden cilinder, da sup dejansko lahko napihnemo do konca.

  Dvojna Titan pumpa napihuje le s potiskom navzdol, kar pomeni, da je sup napihnjen zelo hitro in hkrati ne obremenjujemo hrbta. Red Paddle Co pumpa je med suparji zelo zaželjena, saj napor in čas napihovanja supa dobesedno prepolovi.

  Kako pravilno uporabljati pumpo za sup?

  Pravilna uporaba pumpe za sup je ključnega pomena za zagotavljanje dolgotrajne uporabe našega supa.

 • Preden začneš z napihovanjem, preveri, da je ventil tvojega supa v odprtem položaju.
 • Nato priključi cev od pumpe na ventil.
 • Začni s pumpanjem in nadaljuj dokler ne dosežeš želenega pritiska, ki ga priporoča proizvajalec supa. Priporočen pritisk je običajno naveden na deski ali v navodilih za uporabo.
 • Oglej si natančen prikaz uporabe pumpe v videu.

  ELEKTRIČNE TLAČILKE IN KOMPRESORJI ZA SUP

 • Električna tlačilka za sup, kot je akumulatorska pumpa za sup, je odlična izbira za tiste, ki si želijo hitrejšega in bolj učinkovitega napihovanja svoje deske brez fizičnega truda. Električno tlačilko le priklopimo na akumulator avtomobila in počakamo, da je sup napihnjen do željnega pritiska.
 • Električen kompresor z baterijo omogoča še malce bolj udobno napihovanje, saj kompresor postavimo v bližini supa in pritisnemo tipko. Odvisno od volumna supa lahko kompresor napihne 1-2 supa, ne sme pa delovati več kot 20 minut naenkrat.
 • Električni kompresorji se razlikujejo v moči in hitrosti napihovanja. Boljši nalogo opravijo hitreje, kar pomeni, da lahko napihnejo tudi več supov. Sup kompresor 20 psi in sup kompresor 16 psi sta dve pogosti možnosti, ki jih najdemo na trgu.

  Kompresor za sup 20 psi lahko doseže pritisk 20 psi, kar pomeni da bo kompresor za sup 20 psi učinkovitejši pri napihovanju supa na višji pritisk. Če nameravamo uporabljati svojo desko za bolj zahtevne vode ali za več ljudi, potem je kompresor za sup 20 psi boljša izbira.

  Če pa imamo manjšo desko, katera se napihne na max 15 psi, bo kompresor za sup 16 psi dovolj zmogljiv. Je tudi bolj priročen, saj je manjši in lažji od kompresorja za sup 20 psi.

  KAKO PRAVILNO UPORABLJATI ELEKTRIČNE PUMPE ZA SUP?

  Električne pumpe za sup nam omogočajo najlažje napihovanje. Za pravilno uporabo električne pumpe za sup priporočamo ogled posnetka.

  NASTAVEK ZA KOMPRESOR SUP

  Nastavek za kompresor sup je lahko uporabna izbira za napihovanje naše deske, če nimamo dostopa do ročne ali električne pumpe. Gre za opcijo napihovanja supa na npr. bencinskih črpalkah. Nastavek za napihovanje supa se namesti na schrader ventil kompresorja in nato se priključi na ventil supa.

  Uporaba kompresorja za sup z nastavkom za napihovanje nam lahko prihrani veliko časa in truda pri napihovanju naše deske.

  DVOJNI NASTAVEK ZA 2 PUMPI ALI KOMPRESOR

  Imaš en sup in 2 pumpi? Uporabi nastavek za dvojno napihovanja supa ter napihni sup hitreje. Nastavek na ventil priklopi ali 2 sup pumpi ali sup pumpo in kompresor.