Varnostne vrvice

Varnostna vrvica se na eni strani pripne na sup, na drugi strani na nogo suparja in v kritičnih trenutkih pomaga rešiti življenje. Poskrbi namreč, da sup v primeru padca v vodo ostane v naši bližini, da se čim hitreje lahko dvignemo nazaj na sup. Varnostna vrvica hkrati preprečuje, da bi sup odnesli veter, valovi ali morski/rečni tok, zato je nepogrešljivi del osnovne sup opreme.

Dodatki za supanje

Red Paddle Co Coiled Leash

39,00 
21,95 
34,95 

Dodatki za supanje

Gladiator Pro Coiled Leash

34,95 

Kakšno varnostno vrvico izbrati?

Obstajajo 3 tipi varnostnih vrvic za supanje:

Navita »coiled« varnostna vrvica je največkrat videna na vodi, saj se uporablja za supanje na mirnih, stoječih vodah. Ker je navita, ne sega iz supa in pri supanju ne nagaja.

Sup surf varnostna vrvica se uporablja za supanje na valovih. Dolžina stegnjene vrvice mora biti enaka ali večja od dolžine supa. Na supanje na valovih se navita vrvica ne sme uporabljati.

Varnostna vrvica za divje vode se uporablja na tekočih in divjih vodah. Varnostno vrvico zapnemo okoli pasu, da jo v primeru nesreče hitro dosežemo in odpnemo.

Več-funkcijska varnostna vrvica se namesti enako kot standardna vrvica, prepleta funkcionalnost vrvice in traku za nošenje supa v enem izdelku. Priporočamo jo v primeru, ko imamo pri pakiranju na plažo vedno preveč polne roke oz. bi sup lažje nosili, v kolikor ga opremo na rame.

Varnostne vrvice za suparje imajo podobno vlogo kot varnostni pasovi za voznike. Ne potrebujete jo, dokler se ne pripeti kakšna nezgoda. Tega se zavedajo tudi izkušeni suparji, ki kljub dolgoletnim izkušnjam še vedno nosijo varnostne vrvice. Poskrbite za svojo varnost in investirajte v kakovostno varnostno vrvico, ki vas bo varovala med vašimi suparskimi izleti.