Varnostne vrvice za sup

Varnostna vrvica za sup se na eni strani pripne na sup, na drugi strani na nogo suparja in v kritičnih trenutkih pomaga rešiti življenje.

Varnostna vrvica za sup poskrbi, da sup v primeru padca v vodo ostane v naši bližini, da se lahko čim hitreje dvignemo nazaj na sup. Hkrati preprečuje, da bi sup odnesli veter, valovi ali morski/rečni tok, zato je nepogrešljivi del osnovne sup opreme.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 5 od 5 rezultatov
Znamka
Barva
Cenovni razpon

Varnostna vrvica za sup - kakšno izbrati?

Obstajajo 3 tipi varnostnih vrvic za supanje:

 • Navita »coiled« varnostna vrvica je največkrat videna na vodi, saj se uporablja za supanje na mirnih, stoječih vodah. Ker je navita, ne sega iz supa in pri supanju ne nagaja.
 • Sup surf varnostna vrvica se uporablja za supanje na valovih. Dolžina raztegnjene vrvice mora biti enaka ali večja od dolžine supa. Pri supanju na valovih se navita vrvica ne sme uporabljati.
 • Varnostna vrvica za reke in divje vode se uporablja na tekočih in divjih vodah. Varnostno vrvico zapnemo okoli pasu, da jo v primeru nesreče hitro dosežemo in odpnemo.
 • Več-funkcijska varnostna vrvica za sup se namesti enako kot standardna vrvica, prepleta funkcionalnost vrvice in traku za nošenje supa v enem izdelku. Priporočamo jo v primeru, ko imamo pri pakiranju na plažo vedno preveč polne roke oz. bi sup lažje nosili, v kolikor ga opremo na rame.
 • Varnostna vrvica za sup je kot varnostni pas!

  Varnostne vrvice za sup imajo podobno vlogo kot varnostni pasovi za voznike. Ne potrebujemo jo, dokler se ne pripeti kakšna nezgoda. Tega se zavedajo tudi izkušeni suparji, ki kljub dolgoletnim izkušnjam še vedno nosijo varnostne vrvice.

  Vrvica za sup je varovalo za sup!

  Varnostna vrvica je vrvica za sup, ki prepreči, da bi v primeru padca sup odneslo stran od suparja. Hkrati pa sup lahko privežemo tudi na obalo ali na barko.

  Varnostna vrvica za sup je uporabna v različnih situacijah - preberi blog 7 idej, kako lahko uporabimo varnostno vrvico.

  Poskrbi za svojo varnost in investiraj v kakovostno varnostno vrvico, ki te bo varovala med sup izleti.