FOIL DESKE

V Bananaway trgovini najdeš wing foil deske Eleveight ter napihljive wing foil deske Sroka in Gladiator.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 2 od 2 rezultatov
Znamka
Cenovni razpon
1.249,00 1.399,00 
699,00 749,00 

Kazalo:
1. Kaj je wingfoil deska?
2. Kako izbrati pravo wingfoil desko?
2.1. Velikost oz. volumen Wingfoil deske
2.2. Trdna ali napihljiva wingfoil deska?
2.3. Oblika wingfoil deske?

1.Kaj je wingfoil deska?

Wingfoil deska je posebej zasnovana deska, ki se uporablja pri wingfoilanju. Je kratka, odzivna in mora imeti dovolj velik volumen, da na njej lahko stojimo.

Eleveight in Sroka ponujata vrhunske wingfoil deske, oblikovane z natančno premišljeno kombinacijo plovnosti, vodljivosti in stabilnosti. Njihove deske so prilagojene za različne ravni izkušenj in omogočajo uporabnikom optimalno izkušnjo pri wingfoilanju z visoko kakovostjo in zanesljivostjo.

2. Kako izbrati pravo wingfoil desko?

Pri izbiri prave wingfoil deske je nekaj ključnih dejavnikov, ki jih velja upoštevati. Najprej in predvsem se prepričaj, da je deska, ki jo izbereš, združljiva s hydrofoilom, ki ga že imaš ali načrtuješ kupiti.

Poleg tega je pomembno premisliti o velikosti in obliki deske, ki ti bo glede na tvoje izkušnje zagotovila stabilnost in vodljivost, ki ju potrebuješ za uspešno wing izkušnjo.

2.1. Velikost oz. volumen Wingfoil deske

Velikost oz. volumen wingfoil deske je zelo pomembna, saj nam omogoča bolj gladko napredovanje, odvisna pa je od naše teže in naših wingfoil izkušenj.

Naprednejši wing surferji bodo pri izbiri wingfoil deske pozorni specifično na razmerje med dolžino in širino deske, a najhitreje se za velikost deske odločamo glede na njen volumen.

Volumen wingfoil deske je izražen v litrih, izbira pa se glede na težo in izkušenost surferja.

Pri izbiri wingfoil deske si lahko pomagaš z naslednjimi formulami:

  • Tvoja teža + 30 l = primeren volumen za začetnike
  • Tvoja teža + 15-20 l = primeren volumen za nekoliko izkušene wingarje
  • Tvoja teža + 0-10l = primeren volumen za izkušene wingarje, ki želijo surfati na velikih valovih ter skakati.

Wingfoil deska za začetnike naj bo velika 110 litrov +, da imamo na začetku čim več stabilnosti. Začetnikom toplo pripororočamo, da ne preskakujejo največje velikosti wingfoil deske - premajhna wingfoil deska v samem začetku pomeni precej daljšo pot učenja. V kolikor na začetku nisi pripravljen/a kupiti začetniške wingfoil deske, si jo lahko izposodiš pri nas.

Wingfoil deska za napredovanje: Ko se enkrat nadzorovano vozimo čez cel zaliv brez padca, lahko začnemo razmišljati o manjši wingfoil deski, ki je bolj okretna in s katero bomo wingali in napredovali kar dolgo časa (teža + 15-20l).

Te wingfoil deske ne bo potrebno menjati dolgo časa, saj bomo pred menjavo na manjši volumen prej menjali velikost sprednjih wingov na hydrofoilu.

2.2. Trdna ali napihljiva wingfoil deska?

Pri izbiri wingfoil deske pogledamo tudi obliko deske ter material, iz katerega je wingfoil deska narejena.

Napihljiva wingfoil deska je narejena iz PVC materiala in je priročna z vidika transporta, saj se zloži bolj kompaktno v manjšo torbo. Ta deska je super tudi z vidika vzdržljivosti, saj se PVC poškoduje težje kot npr. kompozit steklenih in karbonskih vlaken (beri s to desko ni potrebno delati kot v rokavicah).

Napihljiva wingfoil deska je zato morda bolj primerna za začetnike, ki so z opremo še malo nerodni, hkrati pa bi jo priporočali pri čisto prvih korakih učenja, ko nam ekstra stabilnost pride neskončno prav.

Trdna wing foil deska, ki je narejena iz različnih materialov – iz ESP ali PVC sredice, steklenih in karbonskih vlaken, ki jih proizvajalci kombinirajo z namenom oblikovanja wing foil deske, ki je lahka, močna in vzdržljiva.

Trdna wingfoil deska na drugi strani zavzame več prostora pri prevozu in je hkrati bolj občutljiva za poškodbe - moramo biti bolj previdni, kako desko odlagamo na plaži, ne sme nam pasti po tleh.

Pri nakupu trdne wingfoil deske moramo biti pozorni na tehnologijo gradnje in uporabljene materiale. Vse blagovne znamke nimajo enakih standardov kakovosti.

2.3. Oblika wingfoil deske

Oblika wingfoil deske je zelo pomembna, saj se bolje oblikovana deska lažje odlepi od vode in vzleti ter tudi bolje sprejema dotike deske z morjem med vožnjo.

Pomembno je, da je deska aerodinamično oblikovana ter da ima konkavno oblikovan spodnji del deske, ki omogoča lažji vzlet, drsenje ter lepši pristanek na morju. Pri pristanku je ključen tudi rocker wing foil deske, ki omogoča enostavnejšo kontrolo.

Lahko se malo poglobimo, kje in kako je bila wingfoil deska narejena – je del množične produkcije iz Kitajske ali je ročno izdelana na Portugalskem? Visokokakovostna deska ne bo samo bolj trajna, temveč nam bo prinesla tudi boljše zmogljivosti, boljše drsenje in odličen občutek.

WINGFOIL DESKA ELEVEIGHT EVOLVE – VZPON NOVE GENERACIJE WINGFOIL DESK

Wingfoil deska Eleveight Evolve je vrhunska wingfoil deska, ki združuje inovativno tehnologijo in izjemno oblikovanje. Izdelana z namenom, da prinaša revolucionarno izkušnjo, ki bo presegla vaša pričakovanja.

Wingfoil deska Eleveight Evolve se ponaša z inovativno konstrukcijo, ki zagotavlja brezhibno deskanje na vodi. Z natančno prilagojenim profilom, obliko in materiali je ta deska ustvarjena za maksimalno zmogljivost in udobje.