Neopren oblačila

Neopren je naša “druga koža”, ki nam pomaga ohranjati telesno toploto in nam omogoča, da se z najljubšimi vodnimi športi ukvarjamo v hladnejših okoljih ali letnih časih.

Odkrij vrhunsko udobje in zaščito s kvalitetnimi, elastičnimi in toplimi O’Neill in Prolimit neopren oblačili! Izberi med različnimi kosi (neopren obleke, majice, hlače, čevlji, rokavice, kape) ter si zagotovi več športne aktivnosti v hladnejših dneh.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 24 od 77 rezultatov
Znamka
Spol
Debelina neoprena
Velikost (XXS-XXL)
Rokavi
Otroška velikost (Leta)
Velikost čevlja
Barva
Cenovni razpon
-30%
-30%
384,30 

KAJ JE NEOPREN?

Neopren je sintetičen elastičen material in obstaja v različnih debelinah. Neopren v kateri koli obliki telo ščiti tako, da zagotavlja toploto, in sicer ujame tanko plast vode med neopren obleko in telo.

To vodo telo ogreje, neopren obleka pa nato ščiti to toplo vodo, da se ne ohladi. S tem z neoprenom naredimo nekakšen toplotni ovoj, ki poskrbi, da smo ves čas supanja na toplem.

Ker nas neopren obleka greje, lahko z aktivnostjo, ki jo obožujemo, nadaljujemo tudi po tem, ko se zmočimo oz. v vodi preživimo tudi več ur.

Prednost neopren obleke je tuda ta, da nas ščiti pred udarci in in odrgninami pri padcih ter vročimi in škodljivimi sončnimi žarki.

VRSTE NEOPRENSKIH OBLEK

Za izbrani vodni šport je neopren osnovni del obvezne opreme. Pri izbiri in nakupu neopren obleke je potrebno poudariti, da obstaja več vrst neopren oblek, ki se razlikujejo glede na:

 • namen uporabe: Neopren obleke za surfanje, neopren obleko za potapljanje, neopren za plavanje in neopren za kajtanje.
 • debelino: Debelina neopren obleke, ki jo uporabljamo je odvisna od temperature vode. V hladnejših vodah potrebujemo bolj debel neopren, v toplejših vodah in poletnih mesecih pa neopren obleko iz tanjšega materiala.
 • dolžino neoprena: Poznamo dolgo neopren obleko in kratko neopren obleko ali dvodelni komplet. Dolga neopren obleka je mnogo bolj vsestranska in uporabna, zato je njen nakup bolj smiseln.
 • Neopren obleke so na voljo v različnih vrstah in velikostih, ki se razlikujejo glede na spol, poznamo moški in ženski neopren. Ženski neopren je oblikovan tako, da ustreza ženskemu telesu in ima specifične kroje, ki sledijo ženski postavi, medtem ko je neopren obleka za moške oblikovana za moško postavo.

  Dodaten nasvet je ta, da za neopren raje odštej nekoliko več, saj jih kupuješ redko in želiš, da so res kvalitetna, ker boš na vodi le tako brezskrbno užival.

  Neopren obleke za surfanje

  Neoprenska obleka za surfanje je nepogrešljiva za vsakega surferja, saj zagotavlja udobje, toploto in zaščito pred mrazom ter vodo. V naši spletni trgovini boste našli široko paleto neoprenskih oblek za surfanje.

  Prolimit neopren je znan po svoji vrhunski kakovosti in inovativnih tehnologijah, ki zagotavljajo optimalno zaščito pred hladno vodo. Prolimit neopren obleke so na voljo v različnih debelinah, kar omogoča izbiro glede na temperaturo vode in naše osebne preference.

  O'Neill ima dolgoletno tradicijo v izdelovanju neopren oblek za surfanje. O'Neill neopren je znan po kakovosti, vzdržljivosti in izvrstni funkcionalnosti.

  Neopren obleka za potapljanje

  Ko izbiramo neoprensko obleko za potapljanje je pomembno, da izberemo tisto z malo večjo debeliko, saj je voda v večjih globinah bolj hladna.

  Neopren 5mm je izjemo priljubljen med kajtarji in potapljači, saj zagotavlja optimalno toplotno izolacijo v hladnejših vodah ali prisotnosti vetra.

  Neopren obleka za plavanje

  Neopren je priljubljen material tudi za plavanje, saj zagotavlja dobro toplotno izolacijo in udobje pri plavanju v hladnejši vodi.

  Neopren obleka za plavanje mora biti čim bolj elastična, da nas med zamahovanjem rok ne zateguje in ovira.

  Neopren za kajtanje

  Pri kajtanju in windsurfanju imamo zelo veliko stika z vodo in vetrom. Zato je pomembno, da izberemo pravi neopren za kajtanje, ki nas ščiti pred mrazom in nam omogoči najboljšo kajtarsko avanturo.

  V hladnih razmerah je najboljše, da izberemo 5/4 mm debelo neopren obleko, saj nas bo ta ščitila pred hladno vodo in mrzlim vetrom. Z dvigovanjem temperature vode in zraka pa lahko posežemo po kratkem neoprenu.

  Boljša izbira kot Neoprenska obleka decathlon

  Pri nakupu neoprenske obleke se mnogi kupci sprašujejo, ali naj se odločijo za cenejšo možnost, kot je neoprenska obleka Decathlon.

  Čeprav ima Decathlon nekaj cenovno ugodnih možnosti, pa ima Bananaway več prednosti. Pri Bananaway boste namreč našli ne samo široko paleto neoprenskih izdelkov različnih blagovnih znamk in kakovosti, ampak tudi strokovno svetovanje pri izbiri prave velikosti in izdelka za vaše potrebe.

  Poleg tega boste imeli na voljo široko paleto izdelkov za različne vodne aktivnosti, od potapljanja do surfanja in kajtanja, ki bodo zagotovili največje udobje in zaščito.

  Katero neopren obleko izbrati?

  Izbira prave neopren obleke je ključna za udobje in zaščito med vodnimi aktivnostmi. Pri izbiri neopren obleke je treba upoštevati več dejavnikov, kot sta npr. vrsta aktivnosti, temperatura vode, ...

  Neopren se mora popolnoma prilagoditi naši postavi, kar pomeni, da prijetno oprijema naše telo na vseh delih. Neopren obleka mora biti čim bolj termoizolacijska, da nas ščiti pred hladnješimi temperaturami.

  Ne smemo pozabiti tudi na vzdržljivost, saj neoprena ne kupujemo za eno sezono, ampak bi moral ob pravilni rabi in vzdrževanju služiti vsaj 5 do 10 let. Če še vedno ne veste točno katero neopren obleko izbrati, smo za vas pripravili vodič za izbiro neopren obleke.

  Neopren dodatki

  Poleg neopren oblek so za vodno aktivnost priporočljivi še neoprenski dodatki, kot so kape, čevlji, rokavice, saj neoprenska oblačila ne pokrijejo vseh predelov našega telesa.

  Dodatna neoprenska oprema tako poskrbi za maksimalno dobro počutje na vodi. S kvalitetno neoprensko opremo in dodatki si podaljšaš tudi čas aktivnosti ali treninga na vodi, saj poskrbijo, da te ne zebe.

 • Neoprenski čevlji: Če je tvoj namen na vodi preživeti več kot le en krog na supu, so priporočljiva dodatna neoprenska oprema neoprenski čevlji, ki so lahko višji ali nižji. Poskrbijo, da te v stopala ne zebe in hkrati zagotavljajo stabilnost na supu ali pri drugih vodnih aktivnostih.
 • Neoprenske rokavice: Priporočljiv neoprenski dodatek so tudi neoprenske rokavice. So različnih debelin, obenem pa udobne in elastične. So kot tvoja druga koža na roki in omogočajo nemoteno gibanje vseh prstov na roki.
 • Neoprenske kape in trakovi: Ob močnem in mrzlem vetru nudijo dobro zaščito neoprenski trakovi in neoprenske kape. Nekatere neoprenske kape so daljše in imajo še podaljšek za vrat, primerne so za nižje temperature. Za močno sonce imajo nekatere kape všit tudi šilt.
 • Kje kupiti neopren v Ljubljani?

  Zagotovo si že večkrat v google iskalnik vtipkal/a: »neopren ljubljana« in naletel na kup spletnih strani, vendar nisi vedel/a katero izbrati. Brez skrbi.

  Nakup neoprena v Ljubljani lahko zaupaš naši strokovni Bananaway ekipi. Vse neoprene, dodatno opremo, sup deske in oblačila za supanje si lahko ogledaš in poskusiš v naši trgovini v Ljubljani.

  V trgovini Bananaway smo specializirani za vodne športe in ponujamo široko paleto neoprenskih oblek za surfanje, supanje, potapljanje in druge športne aktivnosti.

  Pridi na posvet v fizično trgovino, naši svetovalci imajo strokovne odgovore tudi na vsa najbolj zahtevna vprašanja.