Neoprenske hlače

Neoprenske hlače so super izbira v primeru toplejših vodnih aktivnosti oz. ko nam zaradi narave športa ni potrebno poseči po celih neoprenskih oblekah. Večina neoprenskih hlač je debela med 1mm in 2mm, zato se uporabljajo pri temperaturah nad 20°C in so tudi enostavnejše za oblačenje.


Priljubljenost neoprenskih hlač

Neoprenske hlače so zelo priljubljene med suparji avanturisti, ki želijo podaljšati suparsko sezono in pogosto hodijo po hladnejših rekah ali kajakaši/kanuisti, ki sedijo v svojih čolnih ter se želijo malo bolj zaščititi pred špricanjem vode. Oba športa večino časa preživita nad vodo, a potrebujeta zaščito, bodisi zaradi temperature bodisi da lahko aktivnost udobno izvajata dlje časa. 

Prednosti neoprenskih hlač

Neoprenske hlače so priročne zaradi lažjega oblačenja in kombiniranja z drugimi oblačili, saj zgornji del lahko menjavaš glede na temperaturo ozračja z UV majico, kratko ali dolgo neoprensko majico.

Katera lastnost neoprenskih hlač bi ti morala biti pomembna?

Kakovostne neoprenske hlače imajo med sabo podobne lastnosti, kot so elastičnost, prožnost, nevidni lepljeni šivi.

Najprej bodi pozoren na to, da izbereš dobro kakovost neoprenskega oblačila, tako majice kot neoprenskih hlač in primerno debelino za razmere v katerih jo nameravaš uporabljat. Debeline so od 1mm naprej.

Kratka dolžina hlač se priporoča poleti, ob tem pa ne pozabi izpostavljenih delov telesa dobro namazati s sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem.

Kratke ali dolge neoprenske hlače?

Kratke neoprenske hlače so bolj primerne za poletje in v situacijah, ko si želimo zaščititi/ogreti križ ali rodila.

Tanke dolge neoprenske hlače so uporabne praktično celo leto (če smo v stiku s hladnimi rekami in oceani), debelejše hlače pa med jesenjo in pomladjo.

V ponudbi najdeš ženske in moške neoprenske hlače različnih debelin in dolžin.

Ko izbiraš neoprenske hlače zase, bodi pozoren, da izbereš pravo velikost. Če izbereš premajhno velikost, bo tvoja vodna aktivnost otežena, v prevelikih in ohlapnih hlačah pa te bo zeblo. Neoprenske hlače se morajo prilegati tvojemu telesu.