Neoprenske hlače

Neoprenske hlače so super izbira v primeru toplejših vodnih aktivnosti oz. ko nam zaradi narave športa ni potrebno poseči po celih neoprenskih oblekah. Večina neoprenskih hlač je debela med 1mm in 2mm, zato se uporabljajo pri temperaturah nad 20°C in so tudi enostavnejše za oblačenje.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 7 od 7 rezultatov
Znamka
Spol
Debelina neoprena
Velikost (XXS-XXL)
Barva
Cenovni razpon

Priljubljenost neoprenskih hlač

Neoprenske hlače so zelo priljubljene med suparji avanturisti, ki želijo podaljšati suparsko sezono in pogosto hodijo po hladnejših rekah ali kajakaši/kanuisti, ki sedijo v svojih čolnih ter se želijo malo bolj zaščititi pred špricanjem vode.

Oba športa večino časa preživita nad vodo, a potrebujeta zaščito, bodisi zaradi temperature bodisi da lahko aktivnost udobno izvajata dlje časa.

Neoprenske hlače so sicer pogosta izbira kopalcev, ki želijo toplotno zaščito v predelu ledvic in mehurja. Ogromno strank priča, da jih tudi med poletjem zebe in tem običajno predlagamo kratke neoprenske hlače z visokim pasom.

Prednosti neoprenskih hlač

Neoprenske hlače v primerjavi s celotnimi oblekami niso priročne zaradi le lažjega oblačenja, temveč so tudi izjemno prilagodljive glede na sprejemljive pogoje na vodi.

Neoprenske hlače lahko namreč kombiniramo z drugimi oblačiti. Zgornji del lahko menjavamo glede na temperaturo ozračja z UV majico, kratko ali dolgo neoprensko majico.

Katera lastnost neoprenskih hlač bi ti morala biti pomembna?

Kakovostne neoprenske hlače imajo med sabo podobne lastnosti, kot so elastičnost, prožnost, nevidni lepljeni šivi. Vse to naredi neoprenske hlače bolj udobne.

Neoprenske hlače morajo biti popolnoma oprijete, da izgledajo kot neoprenske pajkice.

DEBELINA NEOPRENSKI HLAČ

Klasična debelina neoprenskih hlač je med 1,5 mm ali 2 mm.

Klasične neoprenske hlače ali perforirane neoprenske hlače?

Razlikovati moramo med klasičnimi neopren hlačami ter perforiranimi neopren hlačami.

Perforirane neoprenske hlače so bolj zračne in zato odvajajo telesno temperaturo, zato bi jih priporočali tistim, ki npr supate hitreje oz tistim, ki se bolj potite.

Primer perforiranih neopren hlač so neoprenske hlače Prolimit 1,5mm Airmax, vse ostale neoprenske hlače pa so narejene iz klasičnega neopren materiala.

Kratke ali dolge neoprenske hlače?

Neoprenske hlače so prava rešitev za vse vodne navdušence, še posebej poleti, ko si želimo ohraniti udobje in zaščito na vodi.

Kratke neoprenske hlače so idealne za poletno zabavo, hkrati pa nudijo zanesljivo zaščito za križ in rodila.

Tanke dolge neoprenske hlače so uporabne praktično celo leto (če smo v stiku s hladnimi rekami in oceani), debelejše hlače pa med jesenjo in pomladjo.

V ponudbi najdeš ženske in moške neoprenske hlače različnih debelin in dolžin. Ko izbiraš neoprenske hlače zase, bodi pozoren, da izbereš pravo velikost. Če izbereš premajhno velikost, bo tvoja vodna aktivnost otežena, v prevelikih in ohlapnih hlačah pa te bo zeblo. Neoprenske hlače se morajo prilegati tvojemu telesu.