Neoprenske kape

Za tiste z občutljivimi ušesi ali pogostimi glavoboli so ob aktivnosti na vodi zelo priporočljive neoprenske kape. Primerne so tudi ob močnem ali hladnem vetru, saj zavarujejo pred prehladom in neprijetnim mrzlim občutkom mokre glave.


Pogost neoprenski dodatek je neoprenska kapa kakovostne znamke O’Neill. Sestavlja jo dvojno podložen neopren debeline 2 mm, primeren za temperaturo vode med 12 in 17 °C. Je iz ultra raztegljivega, mehkega in udobnega materiala. Na zadnji strani neoprenske kape je zip vrvica za njeno pritrjevanje na neoprensko obleko ali neoprensko oblačilo.

Neoprenski trak

Za blag veter in toplejše temperature je namesto neoprenske kape bolj priporočljiv neoprenski dodatek naglavni trak iz neoprena. Kvaliteten primer traku je Mystic Headband Ajustable, elastičen neopren debeline 2 mm. Je nastavljiv neoprenski naglavni trak za vse vrste vodnih športov. Ker dobro ohranja toploto, je odličen neoprenski dodatek tudi za mrzle dni na vodi.

Neoprenski trak je iz elastičnega neoprena, z ježkom enostavno nastaviš primeren obseg za tvojo glavo. Okrašen je z odsevno grafiko oz. refleksijsko črto za boljšo vidnost tudi v temi.