Neoprenske majice

Neoprenske majice ti zagotovijo vso potrebno udobje in te zaščitijo pred hladnimi razmerami – ne le pred hladno vodo, ampak tudi dežjem in vetrom. Tudi če vreme ni najhladnejše, lahko neoprensko majico pospraviš v nepremočljivo torbo, jo vzameš na izlet ter jo oblečeš, če te ujame dež ali veter.

Neoprenske majice so praktične, ker se zložijo na malo, enostavneje oblečejo kot cele obleke ter lažje kombinirajo z drugimi oblačili (hlačami, long johni, kratkimi hlačami).


Kdaj je neoprenska majica najbolj uporabna?

Neoprenske majice se večinoma uporabljajo pri vseh vodnih športih, še posebej pri kajtanju, windsurfanju, supanju, kajakaštvu. Super so kot prehodna oblačila, ko temperaturne razmere niso tako hladne, da bi oblekli celo neoprensko obleko, niti tako tople, da bi se na vodo odpravili brez neke zaščite.

Debelina neprenskih majic je običajno 1mm-2mm, zato niso preveč vroče, so raztegljive in jih je enostavno obleči. Odlično se kombinirajo ali z neoprenskimi hlačami, long johni pa tudi s poletnimi oblačili. Mnogokrat pridejo prav kot rešilna oblačila, ki jih vzamemo s seboj na izlet in oblečemo v kolikor se vreme spremeni, začne pihati ali deževati.

Dolge ali kratke neoprenske majice?

Izbira neoprenske majice je odvisna od temperaturnih razmer. V spomladanskih in jesenskih mesecih bomo posegli po dolgih rokavih, medtem ko nam kratki rokavi pridejo zelo prav npr. toplega majskega ali septembrskega dne. Krajši rokavi neoprena so primerni za nekoliko višje temperature vode, tam nekje od 21 do 25 stopinj.

Majica z zadrgo ali brez?

Neoprenska majica z zadrgo se sicer lažje obleče, nam pa kajtarjem, windsurferjem in surferjem zadrga na trebuhu nič kaj ne leži, ker nam pritisk trapeza na zadrgo ni udoben.

Neoprenska majica za supanje

Za hladnejše dni priporočamo moško ali žensko dolgo neoprensko majico O'Neill Reactor II, ki je narejena iz 100 % raztegljive neoprenske tkanine, ki tudi z dolgimi rokavi omogoča gibanje brez omejitev. Primerna je za temperaturo vode med 18 in 20°C.

V kolikor supaš z višjo intenzivnostjo in te skrbi potenje, ti priporočamo neoprensko jakno Prolimit Loosefit, ki ima pri straneh bolj zračen material, ki odvaja prekomerno toploto. Neopren te bo zaščitil pred vetrom in mrzlo vodo v primeru padca, a na drugi strani se med supanjem ne boš pregreval/a.