Neoprenske majice

Neoprenske majice ti zagotovijo vso potrebno udobje in te zaščitijo pred hladnimi razmerami – ne le pred hladno vodo, ampak tudi dežjem in vetrom. Tudi če vreme ni najhladnejše, lahko neoprensko majico pospraviš v nepremočljivo torbo, jo vzameš na izlet ter jo oblečeš, če te ujame dež ali veter.

Neoprenske majice so praktične, ker se zložijo na malo, enostavneje oblečejo kot cele obleke ter lažje kombinirajo z drugimi oblačili (hlačami, long johni, kratkimi hlačami). Več o izbiri neoprenske majice.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 15 od 15 rezultatov
Znamka
Spol
Debelina neoprena
Velikost (XXS-XXL)
Rokavi
Barva
Cenovni razpon

NEOPRENSKA MAJICA - ODLIČNA ZA PREHODNE DNI

Neoprenske majice se uporabljajo pri vseh vodnih športih, še posebej pri supanju, surfanju, plavanju, kajtanju, windsurfanju. Super so kot prehodna oblačila, ko temperaturne razmere niso tako hladne, da bi oblekli celo neoprensko obleko, niti tako tople, da bi se na vodo odpravili brez neke zaščite.

Ko nosimo neoprensko majico, dobimo najboljše iz obeh svetov – dodatno toploto in skoraj enako fleksibilnost, kot bi jo imeli brez neoprenske majice, saj so neoprenske majice tanke 1mm – 1,5mm). Po drugi strani pa nas zaščitijo pred soncem, draženjem in tudi v primeru padca se v njih počutimo bolj udobno.

Odlično se kombinirajo ali z neoprenskimi hlačami, long johni pa tudi s poletnimi oblačili. Mnogokrat pridejo prav kot rešilna oblačila, ki jih vzamemo s seboj na izlet in oblečemo v kolikor se vreme spremeni, začne pihati ali deževati.

V KAKŠNIH POGOJIH SE UPORABLJAJO NEOPRENSKE MAJICE?

Neoprenska majica je nepogrešljiva predvsem v poletnih mesecih, saj nas ščiti pred soncem, preprečuje nadležno draženje kože, še posebej tisto od voska pri surfanju ali traku, ki se drgne pri kajtanju ali windsurfanju.

Odlična izbira je tudi za bolj hladne jutranje in večerne športne urice, saj so zelo tanke, a dovolj tople, da nas ne zazebe.

Neoprenske majice so resnično koristne tudi, če na poleten dan piha malo vetra, saj nudijo dodatno zaščito in toploto zgornjemu delu telesa, ki je med vodnimi aktivnostmi najbolj izpostavljen mrazu zaradi vetra.

KAKO IZBRATI DEBELINO NEOPRENSKE MAJICE?

Debelina neprenskih majic je običajno 1 mm - 2 mm, zato niso preveč vroče, so raztegljive in jih je enostavno obleči. Neopren iz katerega je narejena neoprenska majica je dovolj tanek in fleksibilen, da skoraj ne čutiš, da jo imaš oblečeno.

Izbira debeline neoprenske majice je tako precej odvisna od temperaturnih razmer. V spomladanskih in jesenskih mesecih bomo posegli dolgi neoprenski majici, medtem ko nam kratke neoprenske majice pridejo zelo prav npr. toplega majskega ali septembrskega dne.

Kratke neoprenske majice so primerne za nekoliko višje temperature, tam nekje od 21 do 25 stopinj. Idealne so za vse vodne športe od supanja, kajtanja do wingfoilinga, saj nudijo odlično zaščito pred soncem in hkrati dovolj topline, da nas tudi med jutranjimi seansami ne zazebe.

Dolge neoprenske majice nudijo najboljšo zaščito pred soncem. Izdelane so iz superelastičnega neoprena, ki zagotovi dovolj fleksibilnosti in toplote, zaščito pred UV žarki in občutek »dvojne kože« med poletnimi seansami.

MAJICA Z ZADRGO ALI BREZ?

Neoprenska majica z zadrgo se sicer lažje obleče, nam pa kajtarjem, windsurferjem in surferjem zadrga na trebuhu nič kaj ne leži, ker nam pritisk trapeza na zadrgo ni udoben.

NEOPRENSKA MAJICA ZA SUPANJE

Za hladnejše dni priporočamo moško ali žensko dolgo neoprensko majico O'Neill Reactor II, ki je narejena iz 100 % raztegljive neoprenske tkanine, ki tudi z dolgimi rokavi omogoča gibanje brez omejitev. Primerna je za temperaturo vode med 18 in 20°C.

V kolikor supaš z višjo intenzivnostjo in te skrbi potenje, ti priporočamo neoprensko jakno Prolimit Loosefit, ki ima pri straneh bolj zračen material, ki odvaja prekomerno toploto. Neopren te bo zaščitil pred vetrom in mrzlo vodo v primeru padca, a na drugi strani se med supanjem ne boš pregreval/a.

NEOPRENSKE JAKNE

Neoprenske jakne so vedno bolj popularne, saj so najbolj priročne. Ti je vroče? Odpri zadrgo in okusi malo svežine. Te zebe? Enostavno zapri zadrgo in uživaj v toplini in udobju.

Prav tako se odlično obnesejo tudi kot drugi kos oblačila, saj ti »pokrijejo rit«, kar je super v vetrovnih razmerah. Neoprenske jakne nam tako omogočajo, da smo na suhem in toplem, a hkrati ohranjajo našo svobodo gibanja.

Nudijo tudi odlično zaščito pred soncem, tako, da lahko brezskrbi uživamo a vodi, brez, da bi nas skrbelo, da nas bo opeklo sonce.

V naši ponudbi najdete tudi neoprenske jakne, ki imajo bolj »ohlapen« fit in so odlična izbira za tiste, ki ne marajo oprijetih oblačil.

Ženska neopren jakna O’Neill Hyperfreak 2/1,5mm je narejena iz najbolj naprednega neoprene materiala Technobutter 3 in 3x in jo maksimalno priporočamo vsem športnikom, ki na vodi preživite res ogromno časa in cenite maksimalno udobje. Ženska jakna Hyperfreak se pri plavanju lahko uporablja kot samostojno oblačilo, lahko pa jo kombiniramo z drugimi neopren oblačili, zato jo lahko izkoristimo za širok spekter razmer.

V kombinaciji z dolgimi pajkicami ali Long Jane neoprenom je odlična neopren jakna za supanje. Ima zadrgo na sprednji strani, zato se lahko zelo hitro in enostavno obleče.

NEOPRENSKI PULOVERJI

Neoprenski puloverji so v zadnjem času postali zelo priljubljeni, saj so super uporabni in vsestranski kosi oblačila. Uporabni so med vodnimi aktivnostmi in med odmorom na suhem, ko se malo ohladimo in si zaželimo ogreti.

Neoprenski pulover lahko oblečemo čez neoprensko obleko ali Long John ter si zagotovimo dodatno zaščito v vetrovnem in zelo mrzlem vremenu.

Poleg tega, da nas ohranja na toplem, nam omogoča tudi popolno svobodo gibanja, kar je ključnega pomena pri športih, kot so deskanje na vodi, surfanje in drugi vodni športi.