Neoprenske obleke

Neopren je sintetičen elastičen material in obstaja v različnih debelinah. Neoprenska obleka telo ščiti tako, da zagotavlja toploto, in sicer da ujame tanko plast vode med neoprensko obleko in telo. To vodo telo ogreje, neoprenska obleka pa nato ščiti to toplo vodo, da se ne ohladi. S tem z neoprenom naredimo nekakšen toplotni ovoj, ki poskrbi, da smo ves čas supanja na toplem.

79,99 
109,99 
49,95 
119,99 
89,99 
Novo
69,95 
-20%
239,20 
124,95 
89,95 
129,99 
44,95 
-20%
239,20 

Poznaš vse prednosti neoprenske obleke?

Za izbrani vodni šport je neoprenska obleka osnovni del obvezne opreme. Pri izbiri in nakupu takšne obleke je potrebno poudariti, da obstaja neoprenska obleka z dolgimi in kratkimi rokavi ali pa dvodelni komplet. Obleka z dolgimi rokavi je mnogo bolj vsestranska in uporabna, zato je njen nakup bolj smiseln.

Ker nas neoprenska obleka greje, lahko z aktivnostjo, ki jo obožujemo, nadaljujemo tudi po tem, ko se zmočimo oz. v vodi preživimo tudi več ur.

Prednost neoprenske obleke je tuda ta, da nas ščiti pred udarci in in odrgninami pri padcih ter vročimi in škodljivimi sončnimi žarki.

Bi si rad ustvaril svoj komplet neoprenskih oblek?

Nič lažjega, saj je na trgu že raznolika izbira kratkih ali dolgih enodelnih neoprenskih oblek. Izbiraš lahko med enodelnimi kompleti z dolgimi ali kratkimi rokavi v različnih barvah.

Priporočeni neopreni za supanje

Supar se v vodi načeloma znajde le, če na supu izgubi ravnotežje.Neoprensko obleko je priporočljivo izbrati glede na letni čas, v katerem največ izvajamo vodno aktivnost, pozimi torej daljše in debelejše, poleti pa krajše in tanjše neoprene.

Dodaten nasvet je ta, da za neoprenska oblačila raje odštej nekoliko več, saj jih kupuješ redko in želiš, da so res kvalitetna, ker boš na vodi le tako brezskrbno užival.