Neoprenske majice

Če ti je neoprensko obleko včasih nekoliko nerodno oblačiti, lahko posežeš po dvodelnem neoprenskem oblačilu, ki je sestavljen iz neoprenske majice in neoprenskih hlač. Za kombiniranje obstaja vrsta različnih kombinacij, to so kratki ali dolgi rokavi, neoprenske majice brez rokavov in neoprenski topi za ženske.

Sam presodi, ali ti je bolje imeti kratko ali dolgo neoprensko oblačilo, priporočljivo je oboje. Tako lahko kratko neoprensko majico ob močnem soncu ali mrazu kombiniraš z dolgo, ki jo enostavno oblečeš čez kratko.

69,95 
109,99 
49,99 
119,99 
99,99 
59,95 
49,95 

Raje prisegaš na dolge rokave?

Potem so zate prava izbira dolge neoprenske majice. Primerne so za vse vodne športe, še posebej za kajtanje, windsurf, supanje in wake.

Moška neoprenska jakna O’Neill je narejena iz 100 % raztegljive neoprenske tkanine, ki tudi z dolgimi rokavi omogoča gibanje brez omejitev. Primerna je za temperaturo vode med 18 in 20°C. Ženska neoprenska majica Mystic DIVA pa je poelg naštetega še izjemno elegantna in nudi dodatno toplotno izolacijo ter UV zaščito.

Zaželeno je, da ima neoprenska majica na sprednjem delu zadrgo za enostavno oblačenje in slačenje. Nekatere neoprenske majice imajo perforiran neopren na zadnjem delu, ki omogoča boljše dihanje.

Kratke neoprenske majice

Krajši rokavi neoprena so primerni za nekoliko višje temperature vode, tam nekje od 21 do 25 stopinj. So tudi nekoliko tanjše debeline, približno 1,5 mm.

Pomembno je poudariti še, da UV-majice po kakovosti in lastnostih niso enake neoprenskim majicam, saj prve nudijo le UV-zaščito in niso iz neoprena, čeprav se hitro sušijo.

Ženske lahko med kratkim neoprenom izbirajo tudi neoprenske majice brez rokavov z zelo tankimi in elastičnimi naramnicami ter neoprenske tope.