Neoprenske rokavice

Ob aktivnosti na vodi so najbolj izpostavljene zgornje in spodnje okončine. Stopali sta namreč skoraj vedno v vodi ali na mokri površini, dlani pa držijo mokro veslo in so dober neoprenski dodatek za roke.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 3 od 3 rezultatov
Znamka
Debelina neoprena
Velikost (XXS-XXL)
Barva
Cenovni razpon

Katere karakteristike neoprenskih rokavic so zate pomembne?

Naloga neoprenskih dodatkov je zaščita izpostavljenih delov telesa. Priporočljivo je, da so udobni, elastični ter da tudi premočeni držijo toploto. Pozoren bodi na to, da neoprenske rokavice niso prevelike, saj bo tvoje veslanje nerodno in nespretno, če so rokavice pretesne, te tiščijo in ti bo neprijetno.

Lastnosti neoprenskih dodatkov in nasveti

Neoprenske rokavice kakovostne znamke O’Neill so narejene iz 100 % zelo raztegljive neoprenske tkanine, ki omogoča gibanje vseh prstov. Neopren je debeline 1 mm in primeren za nošenje v vseh letnih časih.

Ker se neoprenski dodatki radi izgubijo zaradi svoje manjše velikosti, je priporočljivo, da jih ob neuporabi nosiš v žepu svoje neoprenske obleke ali ju s trakom privežeš nanjo.

Neoprenski dodatki imajo iste lastnosti kot neoprenska oblačila in obleke, zato tudi zanje ustrezno poskrbi. Redno jih splakuj s sladko vodo, jih hrani v suhem prostoru ter jih ročno operi in posuši z neoprenskim čistilom.

Debelejše neoprenske rokavice za hladne temperature

Za mrzle zimske dni in hladne temperature morja ali rek so odlična izbira med neoprenskimi rokavicami O’Neill Psycho Tech rokavice debeline 3 mm. So mehke, tople in udobne. Zvito krojeni prsti poskrbijo za še boljši oprijem.