Neoprenski čevlji in škornji

Na supu ali ob kateri drugi aktivnosti na vodi so naša stopala tista, ki so neprestano na mokri desko ali pa plavajo v vodi. Tudi če v vodo ne padeš, so tvoja stopala vedno mokra. Tako si podvržen prehladu ali neprijetnemu občutku stalnega mraza. Zato so priporočljiv neoprenski dodatek neoprenski čevlji, v katerih tvoja stopala ostanejo topla. Izbiraš lahko med neoprenskimi čevlji ali škornji.


Na kaj moraš biti pri izbiri neoprenskih čevljev in škornjev pozoren?

Neoprenske dodatke kupuješ poredko, zato naj bo kakovost na prvem mestu, četudi cena ni najnižja. Zaželjeno je, da so neoprenski čevlji in škornji iz toplega in udobnega materiala. Lahko imajo okrogel sprednji del, za boljše ravnotežje poskrbi ločen palec neoprenskege čevlja (model split toe). Nekateri čevlji imajo za še boljši oprijem gumijast podplat.

Višji in nižji neoprenski čevlji

Višino neoprenskega čevlja si izberi glede na tvojo vodno aktivnost. Nižji čevlji segajo nekje do zgornje strani gležnja, višji pa se končajo na sredini golenice. Za temperaturo vode med 18 in 20 °C so priporočljiv neoprenski dodatek tvojega neoprenskega oblačila nižji čevlji ali škornji. Za zelo nizke temperature vode izberi visoke neoprenske čevlje za temperaturo med 8 in 17 stopinj.

Top izbira neoprenskih čevljev

Neoprenski čevlji kakovostne znamke O’Neill so iz 100 % super raztegljive neoprenske tkanine, ki omogoča gibanje stopala brez omejitev. O’Neill neoprenski čevlji so znani po izjemno dovršenih krojih, ki se odlično prilegajo stopalom.