Oblačila za supanje

Oblačila za supanje je v poletnem času precej preprosto izbrati, zadostne so že kopalke, hitro sušeče kopalne hlače, majica z UV zaščito ter ustrezna zaščita pred soncem. V hladnejšem obdobju leta je izbira oblačil kompleksnejša, posežemo po neoprenskih oblačilih in jih kombiniramo s tehničnimi oblačili, ki zelo dobro dihajo. Pozimi ti priporočamo oblačenje po principu čebule oz. po plasteh.

Najbolj pomembno je, da so naša oblačila za supanje udobna, lahka in hitro sušeča ter da nas zaščitijo pred soncem ali mrazom, kateremu smo izpostavljeni.

39,95 
-20%

Najlepša darila

Red Original Poncho moder

69,95 
NOVO
NOVO
159,95 
-20%
43,96 
89,99 
89,99 
69,95 
-20%
23,96 
-20%
-20%
19,99 
-20%
19,96 
-20%
19,96 
-20%
19,96 

Jakne in puloverji

Prolimit Loosefit Black Grey

109,99 
199,99 

Ali so specifična oblačila za supanje sploh potrebna?

Seveda lahko vedno supaš v športnih pajkicah/hlačah in tehnični majici, ki res dobro diha, a ker se vsa aktivnost odvija na vodi, so bolj primerna oblačila, ki se v primeru padca hitro sušijo. Izogniti se želimo težkim, bombažnim oblačilom, ki se hitro napijejo vode in nas naredijo ekstra težke.

Hkrati se bolj priporočajo oblačila z UV zaščito, ki nas bolj kot standarna športna oblačila zaščitijo pred soncem ali pred mrazom.

Katera so ključna oblačila supanje poleti?

Pri poletnih temperaturah so ob kopalkah najbolj priporočljive majice z UV zaščito 50+, hitro sušeče kratke hlače, pajkice z UV zaščito.

A moramo se zavedati, da se sup oblačila vedno izberejo ne samo glede na temperaturo ozračja, pač pa tudi vode. Zato se v primeru supanja na kakšnih zelo hladnih rekah, kot je npr. reka Ribnica priporoča tanka, raztegljiva neoprenska 1,5mm debela majica. Morda je ne boš želel/a nositi pri temperaturi zraka 25 plus, odločitev prepuščamo samo tebi, ampak vedno jo lahko pospraviš v drybag in jo oblečeš v primeru hladne izkušnje.

Kakšna oblačila za supanje izbrati jeseni?

Ko se temperature začnejo zniževati lahko posežemo po neoprenskem oblačilu (obleka ali ločeni kosi - majica/hlače), morda tehničnem puloverju, ki zelo dobro diha ali jakni, ki nas zaščiti pred vetrom in dežjem. Priporočeno je oblačenje po principu čebule.

Preoblačenje postane hitro in udobno s ponchotom, priljubljene pa so tudi brisače iz mikrovlaken, ki so tako majhne, da jih lahko damo v nepremočljivo torbo in vzamemo s seboj na samotno plažo.

Kakšna oblačila za supanje izbrati pozimi?

Pozimi sta temperatura zraka kot vode tako hladna, da obvezno potrebujemo ali debelejše neoprenske obleke (debelina 5/4), čevlje in rokavice ali tudi suhe obleke.

Naj bodo oblačila za supanje udobna!

Poskrbi, da so vsa oblačila za supanje in ostali pripomočki ter dodatki udobni, lahki in kar se da hitro sušeči. Preden jih oblečeš, preveri, ali nudijo dovolj zaščite pred soncem.

Sup oblačila so narejena z mislijo potrebe suparjev, če se z aktivnostjo ukvarjaš veliko, je smiselno investirati v kvalitetna sup oblačila, ki ti bodo služila dlje časa.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Add to cart
 • Description
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Availability
 • Additional information
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Primerjaj
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping