Majice z UV zaščito

Majice z UV zaščito so poleti dobrodošle pri izvajanju prav vsake športne aktivnosti – najdi bo na vodi ali ne, zunaj smo izpostavljeni soncu iz UV žarkom.

Izberi takšno z oznako: SPF 50+. Ta zagotovi največjo možno zaščito pred soncem.

V Bananaway shopu smo poskrbeli za največjo izbiro majic z UV zaščito. Na voljo so majice s kratkimi in dolgimi rokavi, oprijete in majice s širšim krojem. Nekatere majice z UV zaščito so primerne bolj za vodne športe, druge lahko oblečemo tudi za v hribe.

39,95 
34,95 
34,95 
44,95 

Dlje časa kot smo na soncu, bolj priporočljiva je majica z UV zaščito!

Kreme za sončenje odvisno od zaščitnega faktorja lahko zagotovijo določeno stopnjo zaščite pred soncem, je pa majica z UV zaščito definitivno boljša zaščita takrat, ko smo na soncu dlje časa. Majica z UV zaščito je obvezen del športne opreme plavalcev, kajtarjev, windsurferjev, surferjev, suparjev in vseh, ki imajo opravka z vodnimi športi.

Zadnje čase se vedno pogosteje znajde tudi v nakupovalnih košaricah drugih športnih navdušencev in vseh, ki se zavedajo škodljivosti UVA in UVB sočnih žarkov. Majice z UV zaščito se priporočajo pri potovanjih v tropske kraje, saj naša koža ni navajena na tropske pogoje in jo moramo bolj varovati.

Katere majice z UV zaščito so bolj primerne za vodne športe ter katere za druge športne aktivnosti?

Za vodne športe bolj priporočamo modele O'Neill Skins, ki se izjemno hitro sušijo. Modeli O'Neill Hybrid in Red Original so primerni tako za vodne kot druge športne aktivnosti (tek, pohodništvo,...), saj je material bolj mehak in prijazen koži.

Kaj dejansko pomeni UV zaščita SPF 50+?

SPF označuje zaščitni faktor ter po vsem svetu predstavlja standardno enoto. Določa stopnjo zaščite materiala oziroma delež UV žarkov, ki uspejo priti skozi material oblačila. SPF 50+ torej pomeni, da materialu UV majice uspe zaustaviti vsaj 95 % žarkov UVB ter 98 % žarkov UVA.

Kakšno majico z UV zaščito izbrati glede na destinacijo potovanja?

Pri potovanjih na destinacije z mediteransko oz. mediteranu podobnimi temperaturami, zadostuje majica s kratkimi rokavi, medtem ko se za potovanja v tropske kraje oz. v primerih občutljive kože priporoča majica z dolgimi rokavi.

Oprijet ali ohlapen kroj UV majice?

Lahko izbereš ohlapen ali oprijet kroj majice z UV zaščito. Ohlapen omogoča veliko lažje oblačenje in udobje, ko je majica suha. Oprijet kroj na drugi strani omogoča večje udobje, ko je majica mokra.

Tudi mokra UV majica zagotavlja vrhunsko zaščito!

Ključna prednost majice z UV zaščito je, da nudi zaščito tudi, ko je mokra. Gosta vlakna majice učinkovito filtrirajo UV žarke. Ko je majica mokra, nas malo hladi, če nas rado zebe, lahko razmislimo tudi o tanki 1,5mm neoprenski majici s kratkimi rokavi, ki ni prav nič vroča, se pa priporoča za v vodo.

Kakšno UV majico izbrati glede na trajanje aktivnosti?

  • Za eno urno predajanje aktivnosti izberi majico z oznako: občasna aktivnost.
  • Za dvo urno aktivnost izberi majico z oznako: redna aktivnost.
  • Za tri urno aktivnost na vodi izberi oblačilo z oznako: intenzivna aktivnost.
Preveri, ali majica vključuje zanko za pritrditev na plavalne hlače. S tem poskrbiš, da majica vedno ostane na svojem mestu.