UV MAJICE ZA OTROKE

Ponujamo izbor UV majic za otroke in dojenčke, ki so primerne za uporabo med različnimi aktivnostmi na prostem, vključno s supanjem. Priporočamo, da izbereš majico z oznako SPF 50+ za največjo možno zaščito.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 13 od 13 rezultatov
Znamka
Spol
Rokavi
Otroška velikost (Leta)
Barva
Cenovni razpon

UV MAJICE ZA OTROKE - NUJNA ZAŠČITA ZA OTROŠKO KOŽO

Pomembnosti zaščite naše kože pred soncem se kot družba na srečo vse bolj zavedamo. To pa še ne pomeni, da se naši otroci z zaščitno kremo mažejo z velikim veseljem.

UV žarki lahko škodujejo otroški koži, zato je pomembno, da imajo otroci primerno zaščito, kadar so izpostavljeni soncu.

Za hitrejšo zaščito pri odhodu na plažo, ki se po kopanju ne bo sprala, je najbolje da otroku privoščimo majico z UV zaščito.

UV majice za otroke so ena izmed najboljših možnosti za zaščito pred škodljivimi UV žarki, saj nudijo zaščito pred soncem in preprečujejo opekline.

Z dobro zaščito pred soncem preprečimo dehidracijo kože, bolje pa se obranimo tudi pred utrujenostjo, ki jo prinese izpostavljenost močnim žarkom.

VRSTE UV MAJIC

Otroške majice z UV zaščito so postale zelo popularne pri športnih aktivnostih na prostem, še posebej pri vodnih športih. UV majice za otroke morajo biti dovolj tesne, da preprečujejo vstop sončnih žarkov, hkrati pa dovolj udobne, da se otroci lahko svobodno gibajo.

UV majica za dojenčke

UV zaščita za dojenčke je izjemno pomembna, saj je njihova koža zelo občutljiva in dovzetna za sončne opekline. Zato je ključno, da svojega malčka zaščitimo pred škodljivimi učinki sončnih žarkov, še posebej, če se odpravljamo na plažo ali na druge dejavnosti na prostem.

Uv majica za dojenčke je tako narejena iz kakovostnih materialov, ki zagotavljajo visoko stopnjo zaščite pred UV žarki. Poleg tega je majica izredno prijetna za nošenje, saj je zračna in ne ovira našega malčka med gibanjem.

Otroška UV majica s kratkimi rokavi

Če iščeš majico, ki je primerna za vodne športe, potem je otroška UV majica s kratkimi rokavi znamke O'Neill prava izbira. Otroška majica z UV zaščito je izdelana iz materiala, ki se izredno hitro suši, tako da lahko otrok uživa v vodnih športih brez neprijetnega občutka mokrote na koži.

Otroška UV majica z dolgimi rokavi

Otroške UV majice z dolgimi rokavi so odlična izbira za tiste, ki si želite še dodatno zaščititi občutljivo kožo tvojega otroka pred sončnimi žarki.

KAJ DEJANSKO POMENI UV ZAŠČITA SPF 50+?

UV majice za otroke so pomemben del zaščite pred škodljivimi sončnimi žarki. Pri nakupu UV zaščitne majice se pogosto srečujemo s pojmom ''SPF'', zato je dobro, da razumemo njegov pomen.

SPF označuje zaščitni faktor (ZF) in velja za standardno enoto po vsem svetu. Določa stopnjo zaščite materiala oziroma delež UV žarkov, ki uspejo priti skozi material oblačila.

Oznaka SPF 50+ torej pomeni, da materialu otroške UV majice uspe zaustaviti vsaj 95 % žarkov UVB ter 98 % žarkov UVA, kar pomeni, da so uv zaščitne majice izjemno učinkovite pri preprečevanju poškodb kože.

Oprijet ali ohlapen kroj UV majice?

Pri izbiri kroja UV majice lahko izbiramo med oprijetim in ohlapnim krojem. Oba kroja imata svoje prednosti, sama izbira pa je odvisna tudi od naših osebnih preferenc.

Ohlapen kroj UV majice za otroke omogoča enostavno oblačenje in udobje, ko je majica suha. Otroška majica z UV zaščito O'Neill je ohlapnega kroja, zato je super udobna za nošenje, pod njo pa lahko zrak kroži. Tako se majica hitreje suši in v njej otroku ne bo tako vroče.

Oprijet kroj otroške majice z UV zaščito pa je bolj primeren za otroke, ki se med nošenjem majice veliko gibljejo. Takšen kroj zagotavlja večje udobje, ko je majica mokra, saj se tesno prilega telesu in se ne drsi.