Onewheel

Onewheel je inovativna električna skateboard deska z enim kolesom in tehnologijo samo-stabilizacije, ki omogoča, da z nagibanjem naprej ali nazaj uravnavaš hitrost in smer vožnje.

Onewheel je stabilna, okretna in instinktivna deska, ki odlično karva. Z onewheel desko se lahko stabilno voziš po mestu ali po naravnih kamnito-gozdnih poteh.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 3 od 3 rezultatov
Znamka
Cenovni razpon
2.875,00 
3.850,00 
1.875,00 

ONEWHEEL - SURFAJ PO BETONU IN TRAILIH

V naši kategoriji "Onewheel" se nahajajo nove inovativne deske na električni pogon, ki v svet osebne mobilnosti prinašajo trajnost in en kup zabave.

Ta električni skateboard postaja izjemno priljubljen med vsemi generacijami. Vožnjo z njim je presenetljivo lahko osvojiti, zato so ga posvojili tako mladi, kot starejši, ki se želijo po mestu in okolici premikati na prijazen in edinstven način.

Najraje ga imamo športni navdušenci, ki smo med delovnim tednom ujeti v betonsko džunglo in si želimo nekaj uživaškega deskarskega vijuganja prinesti v monoton vsakdan.

KAJ JE ONEWHEEL?

Onewheel je enokolesni električni skateboard. Onewheel ni čisto novo prevozno sredstvo, je pa vožnja z njo najhitreje rastoči deskarski šport na svetu.

Čeprav je v zadnjih letih paleta izbire osebnih prevoznih sredstev na električni pogon močno narasla, Onewheel nudi resnično edinstveno izkušnjo. Onewheel nudi občutek deskarske svobode, zlit s tehnologijo za katero se včasih zazdi, da nam kar bere misli.

Z Onewheel boš komaj čakal/a, da zjutraj po ulicah odsurfaš v službo, popoldne pa se lahko z njim zapodiš tudi po makadamu, gozdnih stezicah ali skate parkih.

Nobeno drugo kopno prevozno sredstvo se po vznemirljivosti v karving zavojih toliko ne približa občutku surfanja, kot prav Onewheel. Zato pozabi na longboarde in električne skiroje... Onewheel te bo zasvojil!

KAKO DELUJE ONEWHEEL?

Onewheel je revolucionarna samoravnotežna deska, opremljena s senzorji za pospeške in žiroskopi. Sama ohranja stabilen položaj, zato je prve zavoje res enostavno osvojiti.

V nasprotju z drugimi električnimi deskami ni potrebe po ločenem daljinskem upravljalniku, saj jo vodimo s preprostim razporejanjem teže – kot pravi surfer na valovih.

Ima samozaviralni sistem, ki nas opozori na limite hitrosti in morebitne napake, ter s tem zagotavlja večjo varnost.

Z ONEWHEEL DESKO LAHKO PREMAGUJEMO RAZLIČNE TERENE

Veliko kolo, motor z velikim navorom in napredni mehanizmi za ohranjanje ravnotežja omogočajo Onewheel-u premagovanje različnih terenov.

Z Onewheelom se lahko podaš na gozdne steze, makadamske poti, peščene plaže in druge naravne površine. Tvoj svet postane igrišče, kjer lahko uživaš v vsakem hribčku, klančini ali stopnici, ki jih najdeš na poti.

Tudi robniki v mestu te kmalu ne bodo več ovirali, saj se nanje hitro naučiš povzpeti z malo vaje s tehniko “curb nudge”. Onewheel ti omogoča osvajanje terena, kot si si vedno želel/a, brez nepotrebnih ovir.

Onewheel je več kot le prevozno sredstvo. Je izkušnja, ki te popelje v svet brezmejnega raziskovanja in zabave. Stopi na Onewheel in odkrij novo dimenzijo mobilnosti, kjer lahko surfaš na valovih prihodnosti, kjerkoli in kadarkoli.

KAKŠNA JE RAZLIKA MED ONEWHEEL GT IN ONEWHEEL PINT?

Onewheel GT je vrhunski električni skateboard, ustvarjen posebej za najbolj zahtevne navdušence. S popolnoma prenovljenim kontrolnim sistemom prinese več moči, navora in dinamičnih zmogljivosti pri vseh različnih hitrostih.

Onewheel GT je “flagship” deska, ki zadovolji tudi najbolj napredne in zahtevne uporabnike. Boljše deske kot Onewheel GT na trgu danes preprosto ni.

Če iščeš nekoliko ugodnejšo, lažjo desko, pa si oglej model Pint X. Onewheel Pint X je odlična izbira za prvo Onewheel desko, ki pa izgleda nekoliko bolj osnovno le če jo primerjamo s flagship modelom GT. Z dometom in hitrostjo namreč predstavlja ogromen korak naprej od svoje predhodnice in s svojimi zmogljivostmi zadovolji veliko večino uporabnikov.

NADZOR S PAMETNIM TELEFONOM ZA NAJBOLJŠO IZKUŠNJO

Karakteristike OneWheel deske zlahka spreminjamo z uporabo aplikacije na pametnem telefonu. To nam omogoča, da njeno obnašanje prilagajamo glede na teren in stil vožnje vsak dan posebej.

Aplikacija shranjuje prevožene ture, meri hitrost in razdaljo, ter prikazuje točno stanje baterije. Omogoča prižiganje in ugašanje led lučke na deski.

V aplikaciji lahko tudi tekmujmo s prijatelji in svoje ture delimo na družbenih omrežjih.

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

1. Ali se je težko z voziti Onewheel desko?

Ne! Onewheel lahko vozi vsakdo z malo navodil in prakse. Onewheel je opremljen s tehnologijo, ki aktivno pomaga ohranjati ravnotežje.

Da bi se naučili ne potrebujemo predhodnih izkušenj z deskanjem, seveda pa kot pri vsaki novi aktivnosti prvi koraki terjajo nekaj časa in vaje.

Večina ljudi osnove osvoji že v prvih 15 minutah, z nabranimi kilometri pa se lahkotnost vožnje stopnjuje in začnemo še bolj uživati.

2. Kakšni čevlji so najboljši za vožnjo z Onewheeli?

Za vožnjo ne potrebujemo posebnih čevljev – že običajne superge bodo dobro opravile. Najbolje pa se obnesejo trdi skate čevlji z ravnim podplatom in dobrim blaženjem.

Izogibamo se sandalom in čevljem z zelo mehkimi penastimi podplati, kot so oblazinjeni športni čevlji ali čevlji, ki imajo podplate iz spominske pene.

3. Ali potrebujem čelado za vožnjo z Onewheelom?

Močno priporočamo nošenje čelade pri vožnji z Onewheelom. Res da je vožnja enostavna, vendar pa vedno obstaja možnost padca. Saj se tudi na kolo ne odpravimo brez nje, kajne?

Vsi imamo samo eno glavo in v primeru padca ali nesreče nam čelada lahko reši življenje.

Za boljši občutek se lahko dodatno opremimo še s ščitniki.

4. Ali lahko Onewheel vozim po dežju ali mokrih poteh?

Deska je delno odporna na vodo, zato naj te ne skrbi, če te ujame malo dežja. Ne priporočamo pa, da se z njo voziš po globokih lužah ali v močnih nalivih.

5. Kakšen je najboljši tlak (PSI) za moj Onewheel?

Priporočen tlak se giblje med 15 in 20 PSI. Tovarniško je guma napumpana na 20 PSI, s spreminjanjem pritiska pa si prilagajamo občutek na deski.

Na splošno je nižji pritisk boljši za lažje uporabnike, začetnike in vožnjo po terenu izven cest.

Vožnja deske izven priporočenega razpona lahko vodi do hitrejše obrabe deske in zmanjšanega dometa.