Kateri sup je najboljŠI zate?

Reši kviz in pokazali ti bomo personaliziran izbor najbolj primernih supov glede na izkušnje, želje ter težo!

REŠI KVIZ IN IZBERI PRAVI SUP

TESTNI DNEVI SUP OPREME

Na brezplačnih testiranjih lahko preizkusiš supe različnih oblik, tehnologij in cenovnih razredov ter v 1 dnevu najdeš pravi sup za svoje želje.

PREVERI TERMINE IN LOKACIJE

Vsestranske sup deske

Vsestranske sup deske so najbolj primerne za začetnike, družine oz. tiste, ki si želijo maksimalne stabilnosti. Če se odločamo za nakup prvega supa, bo to najverjetneje vsestranski sup.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 10 od 10 rezultatov
Znamka
Cenovni razpon
Debelina supa
Širina supa
Izkušenost
Vrsta supa
Dolžina supa
-25%
Original price was: 499,00 €.Current price is: 374,25 €.
-25%
Original price was: 549,00 €.Current price is: 411,75 €.
-25%
Original price was: 499,00 €.Current price is: 374,25 €.
-25%
Original price was: 499,00 €.Current price is: 374,25 €.
-15%
Original price was: 609,00 €.Current price is: 517,65 €.
-15%
Original price was: 629,00 €.Current price is: 534,65 €.
-10%
Original price was: 1.277,00 €.Current price is: 1.149,30 €.
-10%
Original price was: 1.297,00 €.Current price is: 1.167,30 €.
1.099,00 

Družinski supi so vsestranski supi. Družinski supi imajo lastnosti, ki si jih družine najbolj želijo: stabilnost, okretnost, igrivost.

Družinam ni najbolj pomembna hitrost premikanja, ampak možnost, da na sup lahko naložijo več otrok ter se čim bolj stabilno premikajo po zalivu. Stabilnost je pomembna tudi zato, ker otroci družinski sup uporabljajo v igri kot odskočno desko. Družinski sup tako prinaša ogromno zabave.

Prednosti vsestranske sup desk

Največja prednost vsestranih supov je stabilnost, zato so to tudi odlične sup deske za začetnike. Začetniki ne potrebujejo profesionalnih supov, ampak čim bolj trdne supe, ki se pod valovi in našo težo ne bodo upogibali. Taki supi so bolj stabilni.

Začetnikom se priporoča sup 18 psi (1,2 bara) ali več (do 25 psi oz. 1,7 bara), še posebej, če si začetnik supati res želi in ve, da bi na vodi rad preživel veliko časa. Takrat je priporočljiv nakup sup deske vrhunske kvalitete.

Značilnosti vsestranske sup desk

Vsestranske supe deske imajo enakomerno zaobljen nos in rep. S takšno ovalno obliko vsestranski supi ohranjajo širino in stabilnost skoraj čez celotno dolžino supa. Kakšne so značilnosti vsestranskega supa?

Vsestranski sup je stabilen

Stabilni vsestranski supi za odraslega človeka imajo širino med 32’’ in 34’’ (81 – 86 cm). Ožji supi so precej manj stabilni, širši pa stabilnejši, ampak zelo počasni, ker še bolj zavijajo.

Začetnikom se odsvetujejo vsestranske deske, ki se kmalu za sredinskim ročajem začnejo ožati. Za stabilnost supa je namreč pomembno, da ohranja širino do repa.

Vsetranski supi je okreten

Vsestranski supi so običajno dolgi med 10’ in 11’ (305 – 335 cm). Tak sup ni predolg, zato je z njim enostavno narediti obrat ali spremeniti smer. Vsestranski sup je res zelo okreten.

Vsestranski supi je igriv

Ker je vsestranski sup okreten, je tudi zelo igriv. Enostavno stopimo na res supa ter nareimo pivot obrat. Na repu supa se res zelo enostavno zavrtimo.

Vsestranski supi je univerzalen

Vsestranski sup je tako enostaven, da se bo na njem dobro počutila celotna družina – tudi babica in dedek.

Vseeno se moramo zavedati, da stabilnost ni odvisna samo od oblike, ampak tudi od trdnosti supa, ki pa jo določa pritisk v supu. Stabilnejši supi so tisti, ki se napihnejo več (osnovni 15 psi, boljši 18 psi, najboljši 25 psi maksimalnega pritiska).

Kako izbrati primeren družinski sup?

Zavedati se moramo, da so dvoplastni in MSL supi kvalitetnejši. Ker imajo več plasti PVC materiala jih lahko več napihnemo (so trdnejši), hkrati je sredica bolj zaščitena in se tudi težje poškodujejo.

Enoplastni supi so na drugi strani ugodnejši supi, a moramo vedeti, da je na račun ugodne cene primerno osnovna tudi vsebina paketa (osnovno veslo, tanka torba za prenašanje supa, mala pumpa).

Pri izbiri družinskega supa se torej vprašajmo:

  • kdo vse bo družinski sup uporabljal: kupujete družinski sup predvsem za otroke in za igro znotraj zaliva, ali bi ob mirnih dopoldnevih radi kvalitetno supali tudi odrasli?
  • kako pogosto bomo sup uporabljali: gre za 2 tedensko uporabo na morju ali se radi čez poletje zadržujete tudi ob jezerih, mogoče sup posodite še bratovi ali prijateljevi družini?
  • kakšno življenjsko dobo bi supu privoščili: enoplastni supi imajo 1-letno, dvoplastni supi 2- ali 3-letno garancijo ter MSL supi 5 letno garancijo oz minimalno zagotovljeno življenjsko dobo, pričakuje pa se vsaj 2 letna dodatna življenjska doba supa.

Odgovori na zgornja vprašanja nas usmerjajo k odločitvi za:

  1. ugoden sup: Adventum ali Sroka sup sta odlična za osnovno družinsko uporabo, supanje z otroci, hecanje po zalivu, skakanje iz supa, itd. Adventum sup ima v paketu tudi sedež in sup-kajak veslo, zato lahko lažje supate tudi v sede.
  2. bolj kvaliteten sup: Gladiator ali Red Paddle Co sup omogočata lepše drsenje in boljšo stabilnost, zato sta izbiri družin, katerih se odrasli želijo aktivno vplesti v supanje.

Velikost družinskega supa

Velikost družinskega supa se izbere glede na težo najtežjega člana oz. obseg družine. Za orientacijo:

  • 10’6 sup je primeren za 1 odraslega in 1 majhnega otroka (teža suparja do 100 kg, maksimalna obremenitev 150 kg)
  • 10’8 sup je primeren za 1 odraslega in 2 majhna otroka (teža suparja do 120 kg, maksimalna obremenitev 220 kg)
  • 11’6 sup je primeren za 1 odraslega in 2-3 majhne otroke (teža suparja do 120 kg, maksimalna obremenitev 220 kg)

Velikost družinskega supa se na bananaway strani izbere s pomočjo dveh parametrov:

  • Optimalna teža suparja pove, do katere teže se sup najbolje obnaša, kar je pomembno predvsem iz vidika supanja (do katere teže bo sup maksimalno stabilen, če presežemo, bo uporab pri veslanju večji).
  • Nosilnost supa pove, do kakšne teže sup lahko obremenimo. Če bomo z otroci delali sup izlete, mora skupna teža odraslega in otroka ustrezati optimalni teži suparja. Če pa se bomo z otrokom le zabavali znotraj zaliva, lahko skupna teža brez težave presega optimalno težo, saj ima še veliko rezervo do nosilnosti – deksa težo zdrži, supali bomo le z malo večjim uporom).

Kvalitetne družinske sup deske

Ker nam je Bananaway ekipi pomembna varnost na vodi in čim boljša uporabniška izkušnja, v svojo ponudbo dodajamo le sup deske vrhunske kvalitete ali supe, ki izstopajo iz povprečja in zagotavljajo trpežnost, varnost in dolgo uporabo.

Če pri izbiri supa potrebujete pomoč, nas prosimo kontaktirajte in vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri popolne vsestranske sup deske, ki bo ustrezala vašim potrebam in bila kos vsem avanturam, na katere se odpravite.