Varnostna vrvica se na eni strani pripne na sup, na drugi strani na nogo suparja in v kritičnih trenutkih pomaga rešiti življenje. Zato so varnostne vrvice nepogrešljivi del osnovne sup opreme. Preberi več...


Varnostna vrvica poskrbi, da sup v primeru padca v vodo ostane v naši bližini, da se čim hitreje lahko dvignemo nazaj na sup oz. preprečuje, da bi sup odnesli veter, valovi ali morski/rečni tok.

3 tipi varnostnih vrvic

Navita »coiled« varnostna vrvica – največkrat videna na vodi, saj se uporablja za supanje na mirnih vodah. Ker je navita, ne sega iz supa in pri supanju ne nagaja.

Sup surf varnostna vrvica – uporablja se za supanje na valovih. Dolžina stegnjene vrvice mora biti enaka ali večja od dolžine supa. Na supanje na valovih se navita vrvica ne sme uporabljati.

Varnostna vrvica za divje vode – uporablja se na tekočih divjih vodah. Varnostno vrvico zapnemo okoli pasu, da jo v primeru nesreče hitro dosežemo in odpnemo.

Več-funkcijska varnostna vrvica – namesti se enako kot standardna vrvica, prepleta funkcionalnost vrvice in traku za nošenje supa v enem izdelku. Priporočamo jo v primeru, ko imamo pri pakiranju na plažo vedno preveč polne roke oz. bi sup lažje nosili, v kolikor ga opremo na rame.

Varnostne vrvice za suparje imajo podobno vlogo kot varnostni pasovi za voznike. Ne potrebujete jo, dokler se ne pripeti kakšna nezgoda. Tega se zavedajo tudi izkušeni suparji, ki kljub dolgoletnim izkušnjam še vedno nosijo varnostne vrvice. Poskrbite za svojo varnost in investirajte v kakovostno varnostno vrvico, ki vas bo varovala med vašimi suparskimi izleti.