Hitri supi ali race supi so namenjeni tistim suparjem, ki jim je bolj kot izletnikovanje pomembno hitro supanje v obliki športne rekreacije. Hitro supanje je namreč zelo učinkovito pri pridobivanju kondicije, stabilizacije, mišične moči ter izboljševanju koordinacije, zato vse bolj po teh treningih posegajo tudi resni športniki. Preberi več...

Hitre supe prepoznamo po izraziti ošpičenosti tako nosu kot repa supa, so najdaljši in najožji. Običajno so dolgi med 12’6 in 14′ (381 – 426 cm), široki pa med 25” in 28” (63 – 71 cm). Tudi pri hitrih supi je tako, da niso vsi zelo nestabilni, širina 28” je namreč še zelo izletniška, medtem ko je pri širini 25” za ohranjanje ravnotežja potrebna koncentracija.

Konstrukcijsko gledano je tako dolge in tako ozke supe že težko narediti res trdne. Zato Red Paddle Co vsem hitrim supom dodaja RSS letvice (s katerimi povečuje trdnost do 40% na stojnem mestu) ter FFC karbonsko palico, s katero napne nos supa, da se sup ne upogiba, ampak ohranja vodno dolžino.

Race supi imajo standardizirane US fin boxe, v katre se lahko vstavi ali FCS smernik ali posebno oblikovan race smernik.