Potovalni ali touring supi so napredni supi, primerni za nekoliko izkušene suparje, ki si želijo delati daljše izlete, zato so za večjo hitrost pripravljeni žrtvovati nekaj stabilnosti. Potovalni sup je logična nadgradnja vsestranskega supa ali pa tudi prva izbira športnikov in rekreativcev. Preberi več...

Potovalne supe prepoznamo po ošiljenem nosu ter kvadratnem repu, ki z ohranjanjem širine ohranjajo tudi stabilnost. Ker so daljši, so hitrejši.

Potovalni supi so dolgi med 11′ in 13′ (335 – 400 cm) – krajši so malce bolj okretni in igrivi, daljši pa bolje držijo smer in so hitrejši. Širina narekuje stabilnost posameznega modela – pri širini 28” je sup manj stabilen in hiter, pri širini 32” pa zelo stabilen in počasnejši (a še vedno precej hitrejši od vsestranskega supa).

Pri daljših, touring supih postaja trdnost vse bolj pomembna. Zaradi konstrukcijskih razmerij je vse težje narediti maksimalno togo desko, ki se ne upogiba. Red Paddle Co togost maksimizira z RSS letvicami, ki povečajo trdnost do 40%. Vstavi se jih v stranske žepe kjer stojimo.

Touring supi niso nestabilni, se pa drugače peljejo tudi zaradi enega daljšega smernika. Boljši proizvajalci uporabljajo standardizirane »US fin boxe«, v katere lahko vstavimo različne smernike in se jih v primeru, da smernik izgubimo, najde precej lažje kot specifične smernike.

RAZPRODANO
RAZPRODANO
RAZPRODANO
879,00 
1.159,00 
RAZPRODANO
1.199,00 
RAZPRODANO
1.269,00 
RAZPRODANO
1.299,00