WING FOIL OPREMA

Wing foil opremo sestavlja wing, wing deska ter hydro-foil, ki nam omogoča, da letimo nad vodo in uživamo v brezmejni milini, stran od razburkanega morja.

Izberi premium wing foil opremo Eleveight ter Duotone ali cenovno dostopnejšo opremo blagovne znamke Gladiator ter Sroka, ki predstavljata odlično izhodišča v svet wing foilanja.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 10 od 10 rezultatov
Znamka
Barva
Cenovni razpon
899,00 969,00 
699,00 829,00 
1.009,00 1.129,00 
1.079,00 1.199,00 
1.249,00 1.399,00 
699,00 749,00 
1.479,00 1.559,00 
899,00 919,00 
-50%
34,50 

Kazalo:
1. Kaj je wing foil?
2. Kakšno opremo potrebujem za wing foil?

1. KAJ JE WING FOIL?

Wing foil je dinamični vodni šport, ki prepleta elemente kajtanja, windsurfanje in foilanja. V praksi izgleda tako, da v rokah držimo wing ter zaradi hydrofoila lebdimo nad vodo stoječi na wing deski.

2. KAKŠNO OPREMO POTREBUJEM ZA WING FOIL?

2.1 Wing

Wing je najbolj osnovni del opreme in je na pogled podoben kajtu. Wing držimo v rokah ter lovimo energijo vetra, da se z njo vozimo po morju, valovih, oceanih, širokih jezerih in rekah.

2.2 Wing deska

Wing desk je večja trdna ali napihljiva deska, na katero namestimo hydrofoil.

2.3 Hydrofoil

Hidrofoil nam omogoča, da z desko letimo nad vodno površino.

2.4 Dodatna oprema za wing foil

Ustrezna oprema je ključ do vrhunske izkušnje pri wingfoilingu. Tukaj je nekaj "must-have" dodatkov, ki bodo nadgradili naš užitek na vodi.

Varnostna vrvica za wing desko

Priporočamo “waist wing leash” oz. varnostno vrvico, ki jo lahko zapnemo okoli pasu. Taka varnostna vrvica za okoli pasu nam v primerjavi z varnostno vrvico za okoli stopala nam pomaga, da manj hodimo po varnostni vrvici. Taka varnostna vrvica za wing desko nas pri wing foilanju manj ovira.

Boom za wing

Boom za wing je odlična rešitev z tiste, ki šele vstopate v svet wing foilinga. Wingi z boomom so namreč enostavnejši za začetnike, saj lahko wing primejo kjerkoli želijo. Boom za wing omogoča, da lahko wing upravljamo samo z eno roko in nam ga ni treba popolnoma izpustiti, da spremenimo prijem.

Dvojni smernik za sup »Drift stopper«

V kolikor namesto foil deske uporabljamo sup, nam “drift stopperji” pomagajo, da sup ne drsi z vetrom downwind, ampak da se vetru lahko upiramo.

Dvojni smernik za sup Duotone Irig je namenjen windsurfanju ali winganju s sup desko, ki nima vgrajene kobilice oz. velikega srednjega smernika. Ker večina sup desk (z izjemo Windsupov) takšne kobilice nima, z njimi le stežka držimo višino v vetru, ko jadramo z jadrom ali wingom.

Merilnik vetra

Kdaj veš, da je pravi čas za avanturo? Merilnik vetra je tukaj naš zanesljiv zavetnik. Merilnik vetra je tako nepogrešljiv dodatek za wing foilanje, saj natančno določi jakost vetra, tako, da nas ta nikoli ne ujame nepripravljene. Merilnik vetra nam pomaga, da izberemo pravo velikost winga.