WING FOIL

V Bananaway najdeš celotno opremo, ki jo potrebuješ za wing foil.

Če izbiraš svoj prvi wing, izberi velikosti 4 m2 ali 5 m2, s katerim boš pokril/a vetrove med 12 knt in 25 knt (odvisno tudi od tvoje teže) – torej večino pogojev, v katerih boš wingal/a kot začetnik/ca.

Začetniška wing foil deska mora imeti med 100 l in 160 l, z izkušnjami pa velikost zmanjšujemo. Praviloma se vozijo wing foil deske s formulo tvoja teža + 10l, zelo izkušeni wing foilarji pa izbirajo tudi precej manjše deske. Napihljiva wing foil deska je bolj vzdržljiva, trdna wing foil deska pa lepše drsi po vodi, se zaradi oblike lepše odlepi, jo je pa potrebno braniti pred udarci.

Hydrofoil za začetnika naj ima prednje krilo veliko med 1750 in 2000 ter mast visok med 60 in 90 cm. Z izkušnjami se velikost in oblika prednjih kril spreminja glede na to, ali želiš čim več hitrosti, lepše drsenje, več okretnosti, voziti valove.

Bananaway trgovini najdeš premium blagovne znamke – Axis Foils, Duotone Wing, Eleveight Wing, ter na drugi strani cenovno dostopnejšo opremo blagovne znamke Gladiator ter Sroka, ki ponujata odlično izhodišča v svet wing foilanja. Izbira najbolj primerne wing foil opreme ni enostavna, zato ti z veseljem svetujemo.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 11 od 11 rezultatov
Znamka
Velikost (XXS-XXL)
Barva
Cenovni razpon
899,00 999,00 
699,00 829,00 
969,00 1.149,00 
1.449,00 1.499,00 
999,00 1.219,00 
899,00 919,00 

Kazalo:
1. Kaj je wing foil?
2. Kakšno opremo potrebujem za wing foil?

1. KAJ JE WING FOIL?

Wing foil je dinamični vodni šport, ki prepleta elemente kajtanja, windsurfanje in foilanja. V praksi izgleda tako, da v rokah držimo wing ter zaradi hydrofoila lebdimo nad vodo stoječi na wing deski.

2. KAKŠNO OPREMO POTREBUJEM ZA WING FOIL?

2.1 Wing

Wing je najbolj osnovni del opreme in je na pogled podoben kajtu. Wing držimo v rokah ter lovimo energijo vetra, da se z njo vozimo po morju, valovih, oceanih, širokih jezerih in rekah.

2.2 Wing deska

Wing desk je večja trdna ali napihljiva deska, na katero namestimo hydrofoil.

2.3 Hydrofoil

Hidrofoil nam omogoča, da z desko letimo nad vodno površino.

2.4 Dodatna oprema za wing foil

Ustrezna oprema je ključ do vrhunske izkušnje pri wingfoilingu. Tukaj je nekaj "must-have" dodatkov, ki bodo nadgradili naš užitek na vodi.

Varnostna vrvica za wing desko

Priporočamo “waist wing leash” oz. varnostno vrvico, ki jo lahko zapnemo okoli pasu. Taka varnostna vrvica za okoli pasu nam v primerjavi z varnostno vrvico za okoli stopala nam pomaga, da manj hodimo po varnostni vrvici. Taka varnostna vrvica za wing desko nas pri wing foilanju manj ovira.

Boom za wing

Boom za wing je odlična rešitev z tiste, ki šele vstopate v svet wing foilinga. Wingi z boomom so namreč enostavnejši za začetnike, saj lahko wing primejo kjerkoli želijo. Boom za wing omogoča, da lahko wing upravljamo samo z eno roko in nam ga ni treba popolnoma izpustiti, da spremenimo prijem.

Dvojni smernik za sup »Drift stopper«

V kolikor namesto foil deske uporabljamo sup, nam “drift stopperji” pomagajo, da sup ne drsi z vetrom downwind, ampak da se vetru lahko upiramo.

Dvojni smernik za sup Duotone Irig je namenjen windsurfanju ali winganju s sup desko, ki nima vgrajene kobilice oz. velikega srednjega smernika. Ker večina sup desk (z izjemo Windsupov) takšne kobilice nima, z njimi le stežka držimo višino v vetru, ko jadramo z jadrom ali wingom.

Merilnik vetra

Kdaj veš, da je pravi čas za avanturo? Merilnik vetra je tukaj naš zanesljiv zavetnik. Merilnik vetra je tako nepogrešljiv dodatek za wing foilanje, saj natančno določi jakost vetra, tako, da nas ta nikoli ne ujame nepripravljene. Merilnik vetra nam pomaga, da izberemo pravo velikost winga.