WINGI

Wingi so napihljivi mali kajti, ki jih držimo v rokah in jih lahko uporabljamo na foilu, supu, deski za sneg, skejtu ali longboardu, pomembno je samo, da nam ne manjka vetra.

V Bananaway trgovini te akajo wingi priznanih blagovnih znamk – wingi Duotone, Eleveight in Sroka.

899,00 969,00 
699,00 829,00 
-50%
34,50 

KAJ JE WING?

Wing povezuje svet windsurfanja in kajtanja. Wing je lahkotno napihljivo krilo / jadro / mali kajt, ki ga držimo v rokah in se s pomočjo vetra vozimo po najpogosteje po morju ali jezerih, lahko pa tudi po snegu ali kopnem.

Wing tako uporabljamo v kombinaciji z različnimi deskami kot so wing foil, sup, deska za sneg, skejt ali longboard.

Wingi z boomom so enostavnejši za začetnike, saj lahko wing primejo kjerkoli želijo. Boom za wing omogoča, da lahko wing upravljamo samo z eno roko in nam ga ni treba popolnoma izpustiti, da spremenimo prijem.

Duotone wing je zasnovan tako, da ga z lahkoto nadzorujemo ter izkoristimo silo vetra za poganjanje po vodi. Omogoča neomejeno preprijemanje in pozicije rok, za vse freestyle trike, obenem pa je pri supanju zelo miren.

Pri zabavanju z wingom, pa ne smemo pozabiti še na varnostno vrvico za wing. Varnostna vrvica za wing namreč zagotovi, da nam v primeru padca winga ne odnese.

KAKŠNO VELIKOST WINGA IZBRATI?

Pri izbiri prave velikosti winga je ključnega pomena, da upoštevamo našo težo in raven izkušenj. Na voljo so različne velikosti, odvisno od proizvajalca in modela, pri čemer je eden izmed najbolj priljubljenih Duotone wing.

Duotone wing je na voljo v različnih velikostih. Najmanjši wing ima velikost 2.8 m2, največji pa 7.2 kvadratna metra. Ko se odločamo o velikosti winga kot že omenjeno potrebno upoštevati dejavnike,kot so naša telesna teža, izkušnje in jakost vetra.

Večja kot je naša telesna teža, večji wing potrebujemo. Če ste npr. lažji od 70 kg, lahko uporabite manjši wing velikosti 3 ali 4 m2. Za težje posameznike pa so primernejši večji wingi z velikostjo 5 ali 6 kvadratnega metra.

Močnejši kot je veter, manjši wing potrebujemo. V močnem vetru nas bo z velikim wingom odpihnilo, zato se moramo pred nakupom vprašati, v kakšnih pogojih bomo wingali.

V primeru, da vam odločitev glede velikosti winga predstavlja težavo ali imate dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo.

USTAVI DRSENJE SUPA Z DRIFT STOPERJI

Drift stoperji so pomemben dodatek za vse, ki uživajo v supanju. Drift stoperji namreč omogočajo boljši nadzor nad supom, preprečujejo neželeno downwind drsenje in učinkovito upiranje vetru.

MERILNIK ZA VETER OMOGOČA NATANČNO DOLOČITEV JAKOSTI VETRA

Merilnik vetra je nepogrešljiv dodatek za supanje z jadri, saj natančno določi jakost vetra, tako, da nas ta nikoli ne ujame nepripravljene.

S tem omogoči, da izberemo pravo velikost jadra in se izognemo napačni izbiri jadra, ki lahko poslabša našo izkušnjo na vodi.

Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen supar z jadrom, bo merilnik vetra pomagal, da boste vedno izbrali pravo velikost jadra za optimalno doživetje na vodi.