Kreme za sončenje

Izbira kakovostne kreme za sončenje je samo eden od ključnih nasvetov dermatologov, ki se vsakodnevno ukvarjajo s kožnimi spremembami nastalimi zaradi UV sevanja.

Danes so najboljša izbira mineralne kreme so sončenje, ki nas ne ščitijo s kemičnimi, pač pa s fizičnimi mineralnimi filtri, ki so koži in vodam prijazni. Pozorni pa moramo biti ne le na SPF faktor, ki nakazuje zaščito pred UVB žarki, ampak tudi na manj poznano oznako PA+++ (izhaja iz PPD), ki nakazuje zaščito pred UVA žarki.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 12 od 12 rezultatov
Znamka
Cenovni razpon

Zakaj je zate najboljša izbira mineralna krema za sončenje?

Mineralne kreme za sončenje vsebujejo cinkov in/ali titanov oksid, ki nudita odlično fizično zaščito. Mineralni filtri ustvarjajo plast, ki odbija sončne žarke, ter v primerjavi s kemičnimi ostajajo na površini kože.

Kreme z mineralnimi filtri začnejo delovati takoj. Ker je takšna vrsta zaščitne kreme izjemno nežna, je odlična izbira tudi za otroke in osebe z občutljivejšo kožo. Kreme se izpirajo z vodo in znojenjem. V primerjavi s kemičnimi, so mineralne kreme za sončenje bolj obstojne.

Finalistka med mineralnimi kremami za sončenje

Blagovna znamka Swox je narejena z mislijo na potrebe ljubiteljev vodnih športov, ki so ob izvajanju aktivnosti običajno soncu izpostavljeni dlje časa, hkrati so v stiku z vodo, zato je pomembno, da se kreme ne izpirajo. Prav tako je pomembno, da kreme ne pečejo oči ter da se hitro vpijejo v kožo, da nam roke ne drsijo (kar je problem pri držanju vesla).

Swox ponuja mineralne kreme, mineralne losjone (za obraz in za telo), cinkove kreme (za obraz), odlična izbira je tudi Swox Combo krema in labela za ustnice z UV zaščito v enem. Mineralne kreme s titanijevem oksidom so dobrodošle za standardno izpostavljenost mediteranskemu soncu, pri ekstremni izpostavljenosti pa izberi kremo s cinkovim oksidom (na voljo je tudi v bež, kožni barvi) za obraz v kombinaciji z majicami in hlačami/pajkicami z UV zaščito.

Za zares občutljivo kožo je ustvaril 100% naravno, organsko kremo za sončenje, ZF 50, PA++++, ki temelji na rastlinskih sestavinah in antioksidantih.

Swox mineralne kreme za sončenje so krasna izbira, če ti je pomembno, da so sestavine krem tako koži in oceanom prijazni.

Za mineralne kreme je sicer značilno, da puščajo bolj belo sled. A Swoxove kreme se zelo dobro razmažejo in razen 100% naravne mineralne kreme in cinkove kreme, ne puščajo nobene bele sledi.

Pomembna je tudi regeneracija kože po sončenju

Svojo kožo dodatno lahko neguješ s Swox izdelki za regeneracijo po sončenju. Priporočamo vlažilno kremo za obraz, organska aloe vera za regeneracijo celic po telesu ter razkužilo za roke z organsko aloa vero, ki učinkovito preprečuje izsuševanje rok. Krasen izdelek v Corona dobi.

Izberi med mineralnimi kremami na podlagi SPF TER PA+++ oznake!

Naučeni smo izbirali mineralne kreme za sončenje na podlagi SPF oznake, ki označuje zaščito pred UVB žarki. A mogoče je še bolj pomembna zaščita pred UVA žarki, ki povzročajo dolgoročne poškodbe, kot je staranje kože. Zaščito pred UVA žarki prikazuje manj poznana oznaka PA+++, ki predstavlja poenostavljen prikaz PPD oznake. Tako PPD kot PA+++ sta na embalažah krem redko izražena, saj te podatke razkriva le peščica proizvjalcev zaščite pred soncem. Raziskave potekajo le v petih državah sveta (Japonska, UK, US, Nemčija ter Avstralija).

PA lestvica gre sicer takole:

  • Krema s PPD 2 – 4 = PA+
  • Krema s PPD 4 – 8 = PA++
  • Krema s PPD 8 – 16 = PA+++
  • Krema s PPD 16 + = PA++++

Vse Swoxove mineralne kreme za sončenje imajo PA faktor PA+++ ali PA++++, torej zagotovijo najvišjo stopnjo zaščite pred UVA žarki.

Izogni se premočnemu soncu

Verjetno je najboljši nasvet, da se poskušamo čim bolj izogniti ekstremno močnemu soncu in svoje telo zaščititi tudi z UV oblačili. A konec koncev se zunaj žal ne moremo izogniti UV sevanju, zato se zadnje čase priporoča uporaba krem z zaščitnimi faktorji v vsakodnevni rabi. Swox losjon ZF30, PA+++, odlično opravi to nalogo.