Sončna očala

Sončna očala z UV steklci zaščitijo naše oči in pogled pred UV sevanjem, še posebej pomembno je, da jih nosimo poleti, ko je sonce najmočnejše. Pri vodnih športih je pomembno, da so stekla sočnih očal polarizirana. Polarizirane leče očal namreč učinkovito zmanjšujejo nadležno bleščanje.

Filter izdelkov Prikaz 1 - 14 od 14 rezultatov
Znamka
Spol
Polarizirana
Barva
Cenovni razpon

Kako izbrati dobra sončna očala?

Sončna očala se morajo udobno prilegati obrazu, ne smejo biti pretežka in lesti po nosu navzdol. Zagotoviti morajo odlično zaščito pred svetlobo, ki prihaja od strani in z vrha. Ne smejo se dotikati ličnic ter obrvi. V nasprotnem primeru se rosijo.

Dobrodošla so sončna očala z nosniki, ki morajo biti ustrezno nastavljeni. Ključni dejavniki pri izbiri takšnih očal so še stekla, polarizacija, antirefleks in material sončnih okvirjev.

Katere karakteristike so zate še nujne pri izbiri sončnih očal?

Sončna očala ti morajo zagotoviti zmanjšano bleščanje, fleksibilen spominski okvir, ki je lahko termoplastičen, 100 % UV zaščito, zmanjšanje prenaprezanja oči od snega ali vode, ne nazadnje tudi vtisnjen logo za prepoznavnost in nor izgled.

Sončna očala brez prilagoditve na obraz ti ne ponujajo 100 % zaščite. Okvir očal mora biti zato popolnoma prilagojen obrazu in udoben za nošenje. Odlična izbira je vzdržljiv polikarbonatni okvir, ki je dobro odporen na morebitne poškodbe. Izberi nerjaveče kovinske tečaje. Tudi leče očal so lahko polikarbonatne, ker so dobro odporne proti udarcem. Prevleka leč mora biti odporna proti praskam.

Top izbira sončnih očal za vodne aktivnosti

Sončna očala za vodne športe imajo polarizirane leče, ki učinkovito zmanjšujejo odsev svetlobe od vode in bleščanje. Oči so posledično manj obremenjene in utrujene. Sočna očala za vodne športe so tudi lahke, nekatere plavajo. V kolikor izbrana očala ne plavajo, lahko na njih natakneš plavajoči plovček za sočna očala Prolimit.

Finalisti v kategoriji sončnih očal za vodne športe

Kljub temu, da sončna očala na vodi lahko hitro izgubiš in da se boš nagibal/a k izboru ugodnih sončnih očal, bodi pozoren/a, da so ugodna sočna očala kvalitetna. Priporočamo ti blagovne znamke Blueprint, Waxx, Nectar, SeaSpecs.