neretva

KAJTANJE NA NERETVI

Eden bolj aktualnih kajt spotov poleti je zagotovo Neretva. Ponuja nam izjemno domačnost in zelo varne pogoje za učenje kajtanja. Namestitev je poceni, pri prijaznih domačinih pa smo vedno dobrodošli.

Dolino Neretve si boš zapomnil/a po dišečih mandarinah, po izjemni preprostosti vasic, v katerih boš odmislil/a vsakdanje skrbi, ter odlični popoldanski kajtariji!

POGOJI ZA KAJTANJE

Natanko pri izlivu Neretve v morje se je oblikoval eden najboljših spotov na Jadranu. Termičen veter je konstanten, morje plitko in podlaga peščena. Vse to so dejavniki, zaradi katerih je spot varen in odličen za osvajanje prvih korakov kajtanja.

Kako je z vetrom? Piha le v poletnem času (julij, avgust) in sicer med 15 in 20 vozli, občasno do 25 vozlov. Ker topli termični vetrovi začnejo pihati šele po poldnevu, je destinacija idealna za vse, ki se zjutraj težje spravite iz postelje ali radi v miru popijete jutranjo kavo.

ŠOLA KAJTANJA

Začetni tečaji kajtanja bodo potekali od 15.6. – 20.8.2018. Izvajali se bodo individualni tečaji kajtanja, ki bodo trajali tri dni, vseeno pa predlagamo, da rezerviraš vsaj en teden časa (da imamo kakšen dan rezerve za primer, če ne piha). Če ti služba in prosti čas omogočata dodatni teden, ga izkoristi, saj boš bolje utrdil/a na novo pridobljene kajtarske veščine.

Cena individualnega tečaja je odvisna od izbranega termina:

  • 15.6. – 15.7.2018 >> 450€
  • 16.7. – 20.8. >> 480€

Tečaj kajtanja vključuje vso kite opremo (kite, bar, trapez, desko) in varnostno opremo. Po opravljenem tečaju si lahko izposodiš kite opremo, ki stane 250€ za 7 dni. 

Prijavi se

NAMESTITEV

Kite spotu najbližjo namestitev lahko najdeš v vasici Blace, ki je od kite spota oddaljena le 3 km. Na voljo so osnovni in novejši apartmaji, najpogosteje za 3-5 oseb.

Vasica je sicer mala in nekomercialna, kar nam je zelo všeč. V vasici najdeš trgovinice založene z osnovno hrano, večje nakupe pa lahko opraviš v trgovskih centrih v sosednjih vaseh Metkoviči ali Ploče. Po dobrem kajtanju se lahko zatečeš v lokalno “konobo”, ki te bo pogostila z domačo travarico in napolnila skrčen želodec.

Kapacitet apartmajev v Blacah ni veliko, zato jih je potrebno v glavni sezoni rezervirati v naprej! Izbiraš lahko med namestitvami spodaj:Booking.com

DODATNE AKTIVNOSTI

Tečaji bodo potekali v popoldanskem času, zato si lahko zjutraj privoščiš kakšen izlet po okolici, se zapelješ do slapu Kravice ali pa enostavno »chiliraš« na plaži. Izbira je tvoja!

ikone_neretva
Urška Gjergek | Tečaj kajtanja na Neretvi

Moram res ekstra pohvaliti Ajdo. Je super inštruktorica, ženska na mestu, vedno za akcijo. Hvaležna sem ji za vsak nasvet in minuto pozornosti na vodi‎ in na suhem. Res se je potrudila, da je bil napredek maksimalen. Prav tako je predlagala super spote za dopoldanske izletke, večerno tekaško traso, druženje in party ideje. Zaradi nje se zagotovo vrnem.

Urška Gjergek
Opcijska doplačila
  • izposoja kite opreme – 250 €/teden (dodatni teden ali kite klinika),
  • namestitev,
  • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava.
Pogoji potovanja

Eurora d.o.o., Podmilščakova ulica 46, 1000 Ljubljana, zagotavlja izvedbo tečajev in izposojo kajt opreme. Splošni pogoji poslovanja.

Že odštevamo!

 
 

Te šola kajtanja na Neretvi zanima?

Če imaš glede potovanja še dodatna vprašanja, nam lahko pošlješ povpraševanje in se dodatno pozanimaš o vsem, kar te zanima!
Če pa si prepričan/a, da je to potovanje, ki ga ne smeš zamuditi, enostavno klikni na prijavo.

Pošlji povpraševanje Prijavi se