neretva

KAJTANJE NA NERETVI

Eden bolj aktualnih kajt spotov poleti je zagotovo Neretva. Ponuja nam izjemno domačnost in zelo varne pogoje za učenje kajtanja. Namestitev je poceni, pri prijaznih domačinih pa smo vedno dobrodošli.

Dolino Neretve si boš zapomnil/a po dišečih mandarinah, po izjemni preprostosti vasic, v katerih boš odmislil/a vsakdanje skrbi, ter odlični popoldanski kajtariji!

POGOJI ZA KAJTANJE

Natanko pri izlivu Neretve v morje se je oblikoval eden najboljših spotov na Jadranu. Termičen veter je konstanten, morje plitko in podlaga peščena. Vse to so dejavniki, zaradi katerih je spot varen in odličen za osvajanje prvih korakov kajtanja.

Kako je z vetrom? Piha le v poletnem času (julij, avgust) in sicer med 15 in 20 vozli, občasno do 25 vozlov. Ker topli termični vetrovi začnejo pihati šele po poldnevu, je destinacija idealna za vse, ki se zjutraj težje spravite iz postelje ali radi v miru popijete jutranjo kavo.

Kajtaš lahko na dveh spotih. Spodnji spot je zelo lepo urejen – bar, udobne vreče in dobra glasba ustvarjajo prijetno atmosfero, veter piha on-shore. Zgornji spot je oddaljen le par kilometrov, vendar pa je side-shore veter vedno par vozlov močnejši kot na spodnjem spotu in zato tudi lahko tam kajtamo dalj časa. Za osvežitev je poskrbljeno v manjšem baru.

ŠOLA KAJTANJA

Tečaji kajtanja bodo potekali od konca junija pa do konca julija. Izvajali se bodo:

Začetni tečaj kajtanja se v optimalnih pogojih izvede v treh dnevih, vseeno pa predlagamo, da rezerviraš vsaj en teden časa (da imamo kakšen dan rezerve za primer, če ne piha). Če ti služba in prosti čas omogočata dodatni teden, ga izkoristi, saj boš bolje utrdil/a na novo pridobljene kajtarske veščine.

DODATNE AKTIVNOSTI

Tečaji bodo potekali v popoldanskem času, zato si lahko zjutraj privoščiš kakšen izlet po okolici, se zapelješ do slapu Kravice ali pa enostavno »chiliraš« na plaži. Izbira je tvoja!

NAMESTITEV

Namestitev si lahko urediš v vasici Blace, ki je od kite spota oddaljena le 3 km. Na voljo so osnovni in novejši apartmaji, najogosteje za 3-5 oseb.

Vasica je sicer mala in nekomercialna, kar nam je zelo všeč. V vasici najdeš trgovinice založene z osnovno hrano, večje nakupe pa lahko opraviš v trgovskih centrih v sosednjih vaseh Metkoviči ali Ploče. Po dobrem kajtanju se lahko zatečeš v lokalno “konobo”, ki te bo pogostila z domačo travarico in napolnila skrčen želodec.

Kapacitet apartmajev v Blacah ni veliko, zato jih je potrebno v glavni sezoni rezervirati v naprej!

Prijava
ikone_neretva
Urška Gjergek | Tečaj kajtanja na Neretvi

Moram res ekstra pohvaliti Ajdo. Je super inštruktorica, ženska na mestu, vedno za akcijo. Hvaležna sem ji za vsak nasvet in minuto pozornosti na vodi‎ in na suhem. Res se je potrudila, da je bil napredek maksimalen. Prav tako je predlagala super spote za dopoldanske izletke, večerno tekaško traso, druženje in party ideje. Zaradi nje se zagotovo vrnem.

Urška Gjergek
Termini potovanja

Tečaji so razpisani od sobote do petka v terminu 24.6. – 25.7.2017 – TERMINI SO ZASEDENI

V kolikor si omejen/a s časomin si težko najdeš teden dopusta, nas kontaktiraj in poskusili bomo najti rešitev!

Cena tečajev kajtanja
Obvezna doplačila
  • uporaba kite spota: 30 €
Opcijska doplačila
  • izposoja kite opreme – 250 €/teden (dodatni teden ali kite klinika),
  • namestitev,
  • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava.
Pogoji potovanja

Banana d.o.o., Podmilščakova ulica 46, 1000 Ljubljana, zagotavlja izvedbo tečajev in izposojo kajt opreme. Splošni pogoji poslovanja.

Že odštevamo!

 
 

Te šola kajtanja na Neretvi zanima?

Izpolni obrazec spodaj in dobiš vso našo pozornost!