srilanka

KAJTANJE NA ŠRILANKI

Ali si zaljubljen/a v kajtanje in eksotične destinacije ter rad/a raziskuješ nepoznane, “off the beaten path” lokacije? Pridruži se nam na avanturističnem kajtarskem potovanju po Šrilanki, v sklopu katerega bomo kajtali na treh flat kite spotih, obiskali navadni park s sloni, starodavno hindu prestolnico in se udeležili 2-dnevnega kite safarija na samotnem otočku!

ZAKAJ PRAV ŠRILANKA?

Šrilanka je res zanimiva dežela, ki jo je vredno spoznati, ne samo zaradi odličnih pogojev za kajtanje, ampak tudi zaradi neverjetne energije domačinov, najslajših kokosov, pikantne, vendar zelo okusne hrane in hektičnega prometa.

Poskrbljeno boza vse – čisto poseben program z novimi spoti, izlet v neraziskan del Šrilanke, poskrbeli bomo tudi za tvoj želodček, saj ponudba vključuje tudi vso hrano! In ti nimaš čisto nič skrbi!

Otok, ki je videti, kot da se je solza utrnila z Indije, je že od nekdaj na križišču poti trgovcev, zato se ponaša s kopico različnih religij (z budizmom, krščanstvom, islamom in kriketom), pestro azijsko-angleško kulturo, številnimi festivali, neokrnjenimi plažami in bujno džunglo, po kateri romajo sloni in leopardi.

V Tamilski regiji na severu, kjer je državljanska vojna divjala več kot 25 let, še vedno najdemo povsem nedotaknjene kajt spote. Po opustošenju, ki ga je leta 2004 povzročil cunami, je val popotnikov znova preplavil to deželo hitrih nasmehov, vroče hrane in divje vožnje po prenatrpanih cestah.

Prijaznost ljudi v vasicah, ki so raztresene po otoku, je neverjetna, in pogovori s prodajalci, ribiči in otroci ti bodo še dolgo ostali v spominu.

POGOJI ZA KAJTANJE

Šrilanka ima 2 vetrovni sezoni – glavna poletna sezona med junijem in septembrom ponuja konstanten veter med 20 in 30 vozli, zimska sezona v januarju pa prinaša veter med 15 in 20 vozli.

Območje okoli Kalpityje na severozahodu otoka je pravi kajtarski raj. Najbližji kite spot se nahaja direktno pred našim kampom – Indijski ocean s svojim rahlo valovitim morjem ustvarja popolne pogoje za freerajderje. Nekaj kilometrov od obale najdemo spot, kjer greben ustvarja valove.

Če si ljubitelj/ica mirne vode, se ti bo ob pogledu na laguno Puttalam nasmeh raztegnil do ušes. V laguni je morje popolnoma mirno in zato idealen poligon za učenje skokov in raznih trikov. Začetniki se boste odločili za tedenski tečaj kajtanja, napredni kajtarji za kite kliniko, potekali pa bodo tudi obnovitveni tečaji za tiste, ki pri kajtanju niste še povsem samostojni.

Novi spot na severu je fenomenalen! Čaka nas na kilometre in kilometre peščenih sipin, kjer se kite scena šele razvija.  Kajtali bomo na neokrnjenem spotu sredi naravnega rezervata in izkoriščali flat laguno za vsakodnevno napredovanje. Spot bo všeč vsakomur, ki prisega na “off the beaten path” izkušnje.

PROGRAM KITE POTOVANJA – KALPITIYA, KITE SAFARI IN NOVI NERAZISKANI SPOT!

Potovanje v drugi polovici avgusta bo prepletalo znano z neznanim! Odpravili se bomo na odličen kite spot v Kalpitiyi, kjer smo v vetrovnih avanturah uživali v preteklih treh sezonah – v skrbno izbranem kempu, ki slovi po pristni domačnosti in prostorni laguni, ki se nahaja nedaleč od kempa.

Po uspešni klimatizaciji na vetrovnih 30+ stopinj se bomo podali na “downwind trip” do otoka Vela, kjer bomo preživeli dvo-dnevni kite safari. Spremljali nas bodo čolni, ki bodo skrbeli za našo varnost in vozili kajtarje začetnike. Spot je fenomenalen, preseneča s konstantnim vetrom in očara ljubitelje popolnega flata. Prenočili bomo kar na otoku, zakurili taborni ogenj, prepevali v zvezde in se prebudili prvi z vetrom in imeli spot čisto zase. V kolikor ne bi želel/a prespati na otoku, se lahko vrneš tudi v Kalpitiyo.

Nato bomo naredili premik do pred kratkim odkritega in postavljenega spota severno od Kalpitiye, kjer peščene sipine ustvarjajo t.i. “flat water paradise”. Gre za nekomercialni spot, kjer bomo kajtali le s šeščico avanturistov, uživali v nepopisni pristnosti okoliša in obiskali vasi, kjer posamezni lokalci še niso srečali turista!

Obiskali bomo torej 3 fenomenalne spote! Kajtarsko prestolnico Kalpitiyo, otok Vela, lokalen “secret” kite spot, ki je dostopen le s čolnom in čisto nov spot, kjer bomo nastanjeni v trenutno edinem kite resortu.

DODATNE AKTIVNOSTI

V Kalpitiyi si bomo lahko izposodili tudi masko in dihalko, SUP, kajak ali kolo, ali se odpravili raziskovati okolico kar s tuk-tuki.  V kampu si bomo lahko privoščili tudi masažo in jogo ali se udeležili kuharske delavnice, v sklopu katere bomo spoznali posebnosti začimb in se naučili pripravljati šrilanške jedi. Otroci pa bodo še posebej navdušeni nad nami, če jih bomo v lokalni šoli naučili kakšno angleško besedo! Novo odkriti del Šrilanke bo novo odkriti, zato se ga še posebej veselimo!

Na severu bomo obiskali naravni park, upali, da se srečamo s kakšnim migrirajočim slonom. Obiskali bomo starodavno mesto in spoznali Tamilsko kulturo.

NAMESTITEV

Nastanjeni bomo v skrbno izbranih kempih, ki kar kipita od naravne lepote. Za nastavitev imamo več možnosti: družinske bungalove (z zasebno kopalnico), premium “lagoon” bungalove (z zasebno kopalnico), standardne “garden” bungalove (z zasebno kopalnico) in udobne šotore (s skupinsko kopalnico), kjer bomo po dolgem dnevu zaspali kot medvedki. Vse sobe gledajo na Indijski ocean in do plaže nikoli ne bo daleč! Glavno točko druženja predstavljajo osrednji prostor, chill-out kotiček in bar. Tu se bomo dobivali ob zajtrkih, kosilih, večerjah, zaposlili z družabnimi igrami ter se priklopili na WI-FI.

Kite kampa sta res lepo urejena, vseeno se moramo zavedati, da potujemo v tretji svet in v naprej sprejeti, da so standardi tam nekoliko drugačni.

V nastanitev je vključena vsa hrana (zajtrk, kosilo, večerja), ki bo zdrava, predvsem pa ob več kot 1001 začimbi res okusna. Na mizi te bo čakalo lokalno sadje (predvsem boš navdušen/a nad super sladkim oranžnim kokosom in dozorelim ananasom), zelenjava, ribe, raki, sveže ujete kozice, kari, roti, piščanec in še in še.

V ceno je vključena tudi neomejena količina filtrirane pitne vode, kava in čaj ob uri, prevoz do lagune, shranjevanje kajt opreme, reševanje s čolnom, pomoč na kajtarski plaži, čiščenje sob, WiFi in uporaba SUPa, kajakov in koles.

Pošlji povpraševanje
RAZPISANI TERMIN:
 • 12.8. – 27.8.2018 (na voljo še 4 mesta),
 • individualni odhod.
STATUS POTOVANJA:
 • Potrjeno
“BEST OF”:
 • Kalpitija v kombinaciji z novim flat spotom,
 • avanturistični kite safari na otoku Vella,
 • opcijska nočitev pod zvezdami,
 • ajurveda, templji, vpogled v hindu kulturo,
 • obisk naravnega parka,
 • Natašine 6 letne izkušnje.

Izberi obliko potovanja, ki ti ustreza

PLANIRAN SKUPINSKI ODHOD V AVGUSTU

Potuj s skupino navdušenih kajtarjev in dovoli, da ti kite inštruktor predstavi ne le najboljše kite spote, ampak tudi lokalne posebnosti, kulturo in lokalen način življenja.

Potovanje je namenjeno vsem posameznikom, parom in družinam, ki si na potovanju želijo dobre družbe. Hkrati pa na potovanjih potekajo začetni in nadaljevalni tečaji kajtanja, zato se kite kempov radi udeležujejo vsi, ki morda še niso čisto neodvisni in suvereni kajtarji.

Zakaj bi se nam pridružil/a na avanturističnem kite potovanju na Šrilanko?

 • prepleta spoznavanje razvite kajtarske scene z novim, nekomercialnim skrivnostnim spotom, ki ga lokalci imenujejo “Flat water paradise”,
 • čaka te velika avantura, saj bomo eno noč kampirali na samotnem otoku, preštevali zvezde in se prebudili ob popolnem flat spotu, v objemu neokrnjene narave,
 • obiskali bomo naravni park s sloni,
 • obiskali bomo starodavno mesto, trdnjavo tradicionalne Hindu kulture, colonialno predmestje s čudovitimi templji,
 • v mestu bomo lahko spoznali osnove ajurvede in terrapevstke učinke ajurverske medicine,
 • okušali bomo posebnosti lokalne kulture,
 • se sproščali v prijetnem neturističnem kempu.
TERMIN POTOVANJA:
 • 12.8. – 27.8.2018 (minimalno 9 prijavljenih)
Cena 16 dnevnega avanturističnega potovanja na Šrilanko:
 • Namestitev v šotoru:
  1.012€/osebo
 • Namestitev v standardnem “garden” bungalovu za 2 osebi: 1.217€/osebo
 • Namestitev v premium bungalovu za 2 osebi: 1.345€/osebo
Kite potovanje na Šrilanko
PRIJAVI SE

INDIVIDUALNI ODHODI PO IZBIRI

Paket namestitve, prevoza Colombo – spot – Colombo in plan aktivnosti oz. znamenitosti, ki si jih lahko ogledaš v okolici ultimativnega spota.

Poskrbimo za organizacijo potovanja, nakup letalske karte, dodatno organiziramo tudi prevoz do letališča,… vse kar potrebuješ za brezskrbne kajtarske počitnice.

TEMINI ODHODOV:
 • Glavna poletna kajtarska sezona: junij – september 2018
 • Zimska kajtarska sezona: konec decembra, predvsem pa začetek januarja 2019
CENA 14 dnevnega potovanja z individualnim odhodom:
 • Namestitev v šotoru: 655€/osebo,
 • Namestitev v standard bungalovu: 862€/osebo,
 • Namestitev v premium bungalovu: 999€/osebo,

Cene veljajo ob rezervaciji 2 oseb, ki si namestitev delita. Kaj je v paket vključeno, najdeš v razdelku Paket vključuje.

Paket individualnega odhoda predvideva 12 nočitev, število nočitev se lahko prilagodi, nadgradimo lahko tudi program tako, da bo vsebinsko bolj podoben nadgrajenemu skupinskemu odhodu. Za prilagojeno ponudbo nas kontaktirajte.

PRIJAVI SE
Nika Serdoner

Šrilanka je zagotovo ena izmed top še neobljudenih kajterskih destinacij, kamp je pravi mali biser, kjer se čas povsem ustavi, ti pa povsem sprostiš.

Če v sebi skrivaš delček avanturista, je to samo še dodaten razlog za kajt potovanje na Šrilanko, Bananaway pa poskrbi za pravo mero kajtanja in odkrivanja dežele!

Nika Serdoner
Paket skupinskega odhoda vključuje

PAKET 16 DNEVNEGA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 • 4 nočitve v izbrani namestitvi v Kalpitiyi
 • 8 nočitev v izbrani namestitvi na skrivnostnem spotu (šotor, bungalov, premium bungalov),
 • 2 dnevni safari na otoku Vela, z nočitvijo v šotoru na plaži,
 • 3 dnevne obroke tekom celotnega kempa (zajtrk kosilo, večerjo),
 • neomejeno količino pitne vode, čaja, kave,
 • prevoz po Šrilanki (Colombo-Kalpitya-skrivnostni spot-Colombo),
 • shranjevanje opreme, pomoč na plaži, reševanje s čolnom,
 • prevoz do lagune v Kalpitiyi,
 • Wi-Fi, čiščenje sobe,
 • predstavitev spotov,
 • izposojo SUP-ov, kajakov, koles, maske in dihalke,
 • planiranje in vodenje kite odprave,
 • posredovanje potovanja EJA turistične agencije.

OBVEZNA DOPLAČILA:

 • letalska karta Zagreb – Colombo (cena leta na dan 28.2.2018 je 613€),
 • viza – 30 €,
 • agencijski stroški prijave – 15 €.

OPCIJSKA DOPLAČILA:

 • Začetni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 420 €,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 220 €,
 • kite klinika za tiste, ki si želite napredovati hitreje (ne vključuje opreme) – 40 €/individualno uro,
 • prevoz do letališča Trst/Zagreb/Benetke,
 • morebitni zasebni prevoz Colombo – Kalpitiya – Colombo (v kolikor se odločiš za prilagojen datum),
 • vstopnina v naravni park s sloni,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava.
Paket individualnega odhoda vključuje

PAKET 14 DNEVNEGA INDIVIDUALNEGA ODHODA VKLJUČUJE:

 • 12 nočitev v izbranem tipu namestitve na skrivnostnem spotu (šotor, bungalov, premium bungalov),
 • privat prevoz Colombo – spot – Colombo,
 • 3 dnevne obroke tekom celotnega kempa (zajtrk kosilo, večerjo),
 • neomejeno količino pitne vode, čaja, kave,
 • shranjevanje opreme, pomoč na plaži, reševanje s čolnom,
 • Wi-Fi, čiščenje sobe,
 • posredovanje potovanja EJA turistične agencije.

OBVEZNA DOPLAČILA:

 • letalska karta Zagreb – Colombo (cena leta na dan 28.2.2018 je 613€),
 • viza – 30 €,
 • agencijski stroški prijave – 15 €.

OPCIJSKA DOPLAČILA:

 • prevoz do letališča Trst/Zagreb/Benetke,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava.
Pogoji potovanja

Cena skupinskega potovanja velja v primeru minimalno 9 prijavljenih. Skupinsko potovanje se lahko izvede tudi v primeru prijavljenih manj udeležencev, ob primernem doplačilu.

Potovanje je posredovano v sodelovanju z EJA turistično agencijo, Letonjeva ulica 8, 2000 Maribor. Banana d.o.o., Podmilščakova ulica 46, 1000 Ljubljana, zagotavlja izvedbo tečajev in izposojo kajt opreme. EJA si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd. ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Že odštevamo!

 
 

Te kajt potovanje zanima?

Če imaš glede potovanja še dodatna vprašanja, nam lahko pošlješ povpraševanje in se dodatno pozanimaš o vsem, kar te zanima!

Če pa si prepričan/a, da je to potovanje, ki ga ne smeš zamuditi, enostavno klikni na prijavo.

Pošlji povpraševanje Prijavi se