srilanka

KAJTANJE NA ŠRILANKI

Ali si zaljubljen/a v kajtanje in eksotične destinacije ter bi rad/a med zadnjimi izdihljaji zime pobegnil/a nekam, kjer lahko med dve palmi napneš visečo mrežo?

Otok, ki je videti, kot da se je solza utrnila z Indije, je že od nekdaj na križišču poti trgovcev, zato se ponaša s kopico različnih religij (z budizmom, krščanstvom, islamom in kriketom), pestro azijsko-angleško kulturo, številnimi festivali, neokrnjenimi plažami in bujno džunglo, po kateri romajo sloni in leopardi. V Tamilski regiji na severu, kjer je državljanska vojna divjala več kot 25 let, še vedno najdemo povsem nedotaknjene kajt spote. Po opustošenju, ki ga je leta 2004 povzročil cunami, je val popotnikov znova preplavil to deželo hitrih nasmehov, vroče hrane in divje vožnje po prenatrpanih cestah. Prijaznost ljudi v vasicah, ki so raztresene po otoku, je neverjetna, in pogovori s prodajalci, ribiči in otroci ti bodo še dolgo ostali v spominu.

Težava bo edino v tem, da ti veter, ki bo šelestel v krošnjah palm, ne bo dal miru, zato ne bo druge opcije, kot da se poigravaš s kajtom!

PROGRAM KAJT POTOVANJA

Šrilanka je res zanimiva dežela, ki jo je vredno spoznati, ne samo zaradi popolnih pogojev za kajtanje, ampak tudi zaradi neverjetne energije domačinov, najslajših kokosov, pikantne, vendar zelo okusne hrane in hektičnega prometa.

Potujemo naravnost v Kalpitiyo, kjer bomo uživali v vetrovnih avanturah in dodatnih aktivnostih, ki jih ponuja Šrilanka!

DODATNE AKTIVNOSTI

Kalpitiya je znana opazovalnica kitov in delfinov, zato se bomo šli lahko z njimi pobližje spoznati. Kadarkoli si bomo lahko izposodili tudi masko in dihalko, SUP, kajak ali kolo (čeprav sami menimo, da so tuk-tuki veliko zabavnejše prevozno sredstvo za raziskovanje okolice). V kampu si bomo lahko privoščili tudi masažo in jogo ali se udeležili kuharske delavnice, v sklopu katere bomo spoznali posebnosti začimb in se naučili pripravljati šrilanške jedi. Otroci pa bodo še posebej navdušeni nad nami, če jih bomo v lokalni šoli naučili kakšno angleško besedo!

Dodatno bomo vsem tistim, ki bi radi bolje spoznali lokalno življenje in starodavno kulturo Šrilanke, ponudili tudi izlet do starodavnega mesta Anuradhapura, kjer se bomo izgubili med ruševinami središča theravada budizma, in Sigiriyje, skalnatega osamelca, ki se dviga skoraj 200 metrov nad nižino in v sinhalščini pomeni levja skala.

POGOJI ZA KAJTANJE

Območje okoli Kalpityje na severozahodu otoka je pravi kajtarski raj. Najbližji kite spot se nahaja direktno pred našim kampom – Indijski ocean s svojim rahlo valovitim morjem ustvarja popolne pogoje za freerajderje. Nekaj kilometrov od obale najdemo spot, kjer greben ustvarja valove. Če si ljubitelj/ica mirne vode, se ti bo ob pogledu na laguno Puttalam nasmeh raztegnil do ušes. Morje je popolnoma mirno in zato idealen poligon za učenje skokov in raznih trikov. Med »Top 5 najbolj flat spotov« ga je umestil tudi eden bolj priznanih kajtarjev Craig Cunningham in prav zaradi odličnih pogojev bo na tem spotu potekala tudi šola kajtanja! Začetniki se boste odločili za tedenski tečaj kajtanja in napredni kajtarji pa za kite kliniko.

Kalpitiya beleži dve vetrovni sezoni – prvo od maja do oktobra, ko veter z močjo med 18 in 25 vozli piha vsak dan od jutra do večera in drugo od decembra do marca, ko lahko pričakujemo konstanten veter med 15 in 23 vozli.

V primeru interesa bomo v poletnem času organizirali tudi downwind trip po laguni Puttalam in kampirali na otočkih. Čolni, ki lahko priskočijo na pomoč in nosijo naše zaloge, nam bodo sledili 10 km, medtem ko bomo puščali za sabo mirne ribiške vasice. Naša nagrada bo skrivni spot, kjer off-shore veter ustvarja idealne pogoje in popolno igrišče s povsem mirno vodo. Morda sploh ne bomo več hoteli nazaj. Če bomo imeli srečo, bomo lahko kajtali z delfini.

NAMESTITEV

Nastanjeni bomo v vasici Kandakuli na polotoku Puttalam, ki je od mednarodnega letališča Bandaranaike oddaljen dve uri in pol vožnje in okolica, v kateri se nahaja naš kamp, kar kipi od naravne lepote. Za nastavitev imamo več možnosti: družinske bungalove (z zasebno kopalnico), premium bungalove (z zasebno kopalnico), standardne bungalove (z zasebno kopalnico) in udobne šotore (s skupinsko kopalnico), kjer bomo po dolgem dnevu zaspali kot medvedki. Vse sobe gledajo na Indijski ocean in do plaže nikoli ne bo daleč!

Kite kamp je res lepo urejen. Glavno točko druženja predstavljajo osrednji prostor, chill-out kotiček in bar. Tu se bomo dobivali ob zajtrkih, kosilih, večerjah, zaposlili z družabnimi igrami ter se priklopili na WI-FI.

V nastanitev je vključena vsa hrana (zajtrk, kosilo, večerja), ki bo zdrava, predvsem pa ob več kot 1001 začimbi res okusna. Na mizi te bo čakalo lokalno sadje (predvsem boš navdušen/a nad super sladkim oranžnim kokosom in dozorelim ananasom), zelenjava, ribe, raki, sveže ujete kozice, kari, roti, piščanec in še in še.

V ceno je vključena tudi neomejena količina filtrirane pitne vode, kava in čaj ob uri, prevoz do lagune, shranjevanje kajt opreme, reševanje s čolnom, pomoč na kajtarski plaži, čiščenje sob, WiFi in uporaba SUPa, kajakov in koles.

Opcijsko lahko ponudimo tudi nastanitev v hotelu na spotu, za ponudbo nas kontaktiraj!

Prijava
ikone_srilanka
Nika Serdoner

Zagotovo ena izmed top še neobljudenih kajterskih destinacij, nastanitev v kampu pa pravi mali biser, kjer se čas ustavi. Če v sebi skrivaš delček avanturista, je to samo še dodaten razlog za kajt potovanje na Šrilanko, Bananaway pa poskrbi za pravo mero kajtanja in odkrivanja dežele. Na Šrilanko se definitivno še vrnem.

Nika Serdoner
Termini potovanja

16 dnevno potovanje: 6.1. – 21.1. 2018

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb
Rok za prijavo: 1. oktober 2017 oz. do zasedenosti mest

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in turistična agencija EJA ti bo pripravila ponudbo po meri.

Cena potovanja
 • Šotor 2/2: od 755 €/osebo
 • Standardna soba 2/2: od 937 €/osebo
 • Premium bungalow 2/2: od 1.059 €/osebo
 • Družinski bungalow 3/3: od 2.292 €/2 odrasli osebi + 1 majhnen otrok do 5 let (za prilagojeno ponudbo nas kontaktiraj)
 • Družinski bungalow 4/4: od 2.599 €/2 odrasli osebi + 2 majhna otroka do 5 let (za prilagojeno ponudbo nas kontaktiraj)

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

Paket vključuje
 • 13 nočitev v izbrani namestitvi,
 • 3 dnevne obroke (zajtrk kosilo, večerjo),
 • neomejeno količino pitne vode, čaja, kave,
 • prevoz Colombo-Kalpitya-Colombo,
 • shranjevanje opreme, pomoč na plaži, reševanje s čolnom,
 • prevoz do lagune,
 • predstavitev spotov,
 • Wi-Fi, čiščenje sobe,
 • izposojo SUP-ov, kajakov, koles, maske in dihalke,
 • planiranje in vodenje kite odprave,
 • posredovanje potovanja EJA turistične agencije.
Obvezna doplačila
 • letalska karta Trst/Zagreb/Benetke – Colombo,
 • viza – 30 €,
 • izstopna taksa – 10 €,
 • hrana,
 • agencijski stroški prijave – 15 €.
Opcijska doplačila
 • Začetni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 400 €,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 200 €,
 • kite klinika za tiste, ki si želite napredovati hitreje (ne vključuje opreme) – 120 €,
 • prevoz do letališča Trst/Zagreb/Benetke,
 • prevoz kite deske,
 • morebitni zasebni prevoz Colombo – Kalpitiya – Colombo (v kolikor se odločiš za prilagojen datum),
 • enodnevni izlet v Anuradhapuro, Sigiriyo, Kandy itd. (cca. 30 €),
 • enoposteljna soba (na povpraševanje),
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • celostno zavarovanje potovanja (pogoji).
Pogoji potovanja

Potovanje je posredovano v sodelovanju z EJA turistično agencijo, Letonjeva ulica 8, 2000 Maribor. Banana d.o.o., Podmilščakova ulica 46, 1000 Ljubljana, zagotavlja izvedbo tečajev in izposojo kajt opreme. Cena velja v primeru minimalno 8 prijavljenih. EJA si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd. ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Že odštevamo!

 
 

Te kajt potovanje zanima?

Izpolni obrazec spodaj in dobiš vso našo pozornost!