Kajtanje v Braziliji Ilha do Guajiru

KAJTANJE V BRAZILIJI

Bananaway ekipa je v preteklih 8ih letih preverila celotno obalo od Fortaleze do Atinsa (700 km).

Ker te kraje zelo dobro poznamo, smo v sezoni 2019 pripravili optimalno kajtarsko potovanje od Ilhe do Guajiru do Macape in Barra Grande, ki bo navdušilo vse, ki obožujete flat spote in cenite manj manj razvite (less crowded) spote!

Datumi potovanja niso izbrani kar tako na uč, ampak so skrbno načrtovani tako, da plima in oseka ustvarita kar se da najboljše pogoje za kajtanje na posameznem spotu!

Program POGOJI PRIJAVA POVPRAŠEVANJE

RAZPISANI TERMIN:
 • Kite trip: 19.10. – 2.11.2019
 • Rio de Janeiro: 2.11. – 5.11.2019
STATUS POTOVANJA:
 • vsa mesta so zasedena.
CENA POTOVANJA:
 • kite paket: od 909€/osebo
 • trenutna cena letalskih kart: 560€ (dne 5.2.2019)
Kajtanje v Braziliji - Macapa

TRIP ZA VSAKOGAR, KI ŽELI IZKUSITI LE NAJBOLJŠE

6X ZAKAJ JE POTOVANJE OPTIMALNO?

 • Naredili smo selekcijo treh najboljših spotov, ki jih je trenutno vredno spoznati z mislijo na optimalne transportne premike (Atins je sicer super spot, vendar se mu bomo odrekli zaradi predolge vožnje),
 • vsak spot je malo poseben – Macapa je v tem trenutku še nepoznan in neoblegan dragulj, ki je po našem mnenju TOP spot v Braziliji, Barra Grande je z malimi grmički definitivno najbolj zabaven spot, Jericoacoara nudi najboljši žur in pogoje za downwind izlet, Ilha do Gujiru ponuja prostrano in varno laguno, ki je bo vesel vsak začetnik,
 • menjava 3 kite spotov je po naših izkušnjah optimalna – ponujamo veliko različnosti, lokalno Brazilijo, hkrati pa potovanje ni preveč naporno, odpovemo se transportom in ta čas namenimo kajtanju,
 • za začetnike in napredne kajtarje – začeli bomo na spotu Ilha do Guajiru, kjer se bo izvajala šola kajtanja,
 • s potovanja boš odšel/a z veliko novih kajtarskih izkušenj – peljali te bomo na »downwind trip«, učili analizirati spote in kajtarske pogoje ter s tabo delili praktične kajtarske trike,
 • po 8ih letih smo pravi lokalci, zato ti bomo predstavili vse lokalne fore – osvežilne caipifrute (caipirinhe z različnim sadjem) in pravo brazilsko »coco« regeneracijo, picahno, macaxeiro, acai, lokalni forro ples in še in še.

PROGRAM POTOVANJA

ODHOD Z BENETK. Odhod načrtujemo v soboto iz bližnjega letališča Benetk, ki nudi dobro povezavo s Fortalezo. Predvideno je potovanje z letalsko družbo TAP, ki po naših izkušnjah nudi udobno in časovno hitro potovanje.

ILHA DO GUAJIRU. Potovanje začnemo v Ilhi do Guajiru, ki je znana po prostrani plavi laguni z nizko vodo, ki nudi varne kajtarske pogoje tako začetnikom, kot tudi zabavo naprednim kajtarjem. Takoj ob laguni so razporejene tipične brazilske pousade, kar pomeni veliko udobje – kajtali bomo lahko neodvisno od drugih, kadar nam bo ustrezalo in že v naslednji minuti počivali v viseči mreži s kokosom v roki.

JERICOACOARA. Potovanje bomo nadaljevali v Jericoacoari, v živi hipijevski vasici, do katere je preko prostranih belih sipin mogoče dostopati le s pick-upi. V bolj turistični Jericoacoari bomo spoznali, kaj pomeni močnejši veter, organizirali downwind trip, se poslovili od sonca na znameniti sipini, si vzeli čas za nakupe spominkov in se zibali ob zvokih forro, samba ali regaee glasbe! Zagotavljamo ti, da boš nad srfarsko vasico polno barov in majhnih butičnih trgovinic popolnoma navdušen/a!

MACAPA. Macapa je še zelo nepoznan spot, ki pred pragom dobesedno skriva vrhunske “perfect flat” lagunce. Le kratek upwind stran je na dosegu roke tudi laguna Barra Grande, ki je prepoznana po malih grmičkih, med katerimi lahko kajtamo in jih preskakujemo.

PRIHOD V BENETKE. Vračali se bomo v nedeljo, zato za 15 dnevno kajtanje v Braziliji potrebuješ le 10 dni dopusta. Organizirali bomo tudi prevoz na bližnje letališče.

OPCIJSKI PODALJŠEK V RIO DE JANEIRU. V primeru interesa bomo organizirali “city escape” v enega najbolj izjemnih mest na svetu – Rio de Janeiro. V Riu si bomo ogledali nekaj #must lokacij, sicer pa te bomo peljali na manj poznane, vendar zelo zanimive predele mesta, kjer se res občuti tisti pravi utrip mesta.;) Tudi pobeg v Rio bo kar se da aktiven, saj bomo kolesarili, surfali, žurali. Ne pozabi udobnih čevljev, saj bomo tudi veliko raziskovali. 🙂

POGOJI ZA KAJTANJE V BRAZILIJI

SPOTI. Načeloma smo Bananawayevci ljubitelji »flat« pogojev in temu primerno izbiramo tudi spote. V Ilhi do Guajiru, v Jeriju in v Barra Grande bomo kajtali v lagunah. Jeri sicer ponuja več različnih spotov, sicer pa ga kajtarji s celega sveta obiskujejo zaradi najbolj optimalnih pogojev za »downwind«. Veter piha vzporedno z obalo, zato se lahko nenehno igramo z valovi. Zato bomo organizirali krajše in daljše »downwind kajt tripe« in tako skušali navdušiti kajtarje z različnim predznanjem. Macapa skriva pravo kite igrišče, saj se plima in oseka poigravata s sipinami in ustvarjata mini lagunce. Ker Macapa še ni zelo znana, se bomo včasih zabavali prav sami. Hkrati je odlična za začetnike!

VETER. V Ilhi do Guajiru in v Barra Grande piha običajno med 20 in 25 vozli, v Jericoaroari pa lahko tudi okoli 30 vozlov. Zato bomo s seboj vzeli kajte manjših velikosti (dekleta 6 in 7, fantje pa 7 in 9). V kolikor kajta primerne velikosti nimaš, si ga lahko izposodiš pri nas!

NAMESTITEV

Nastanjeni bomo v dvo-, tro-, ali štiri-posteljnih sobah in bungalovih tipičnih brazilskih pousadah. Pousade so na najboljših lokacijah, so izredno prostorne, urejene, barvite in kar nam je najbolj pomembno prijetno udobne. V večernih urah se bomo družili na vrtu z bazenom ali visečimi mrežami, kjer bomo pripravili tudi lokalno večerjo na žaru. WI-FI je dostopen na vseh lokacijah. Namestitev vključuje tudi zajtrk.

Prijavi se POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Najboljši kite spot v Braziliji - Macapa
Zapeljali se bomo skozi mrtev gozd
Kajtanje v Braziliji - spot Ilha do Guajiru
Kajtanje v Braziliji
Bananaway secret spot, Brazil
Jericoacoara kite experience
Znamenita sipina v Jericoacoari Brazilija
Bananaway izlet v rio de Janeiro
Rio de Janeiro za aktivne popotnike
Kajtarsko potovanje v Brazilija - Ilha do Guajiru
Naša barvita pousada v Macapi
Party time in Jericoacoara, Brazil
Gregor Muck

Ni se bilo lahko odločiti v res pestri ponudbi kajt izletov v Brazilijo in kot še vedno kajtarski začetnik sem veliko razmišljal, koga naj izberem za svoj prvi kajt trip tja. Ni mi žal, da sem se odločil za Bananaway. Lahko povem, da se stvari lotevajo zelo profesionalno, ravno prav lahkotno in zanimivo. Izbirajo dobre namestitve, poznajo kraje, tako da je pestro tudi po kajtanju. Posebno pa so me pozitivno presenetili z njihovimi “secret” spoti. Tudi prenašanje kajt znanja s strani Špele in Matije je na visokem nivoju, prijazno in nevsiljivo. V vsakem trenutku se prilagajata posamezniku, obenem pa odlično vodita in koordinirata skupino samih individualcev. 🙂

Gregor Muck
Gašper Govek

Potovanje z Bananaway ekipo je res super, saj je vse organizirano. Jaz samo pripravim svojo prtljago in nimam nobenih skrbi vse do takrat ko se vrnem domov. Destinacija Lagoinha mi je zelo všeč zaradi dobrega vetra in “flat” lagunce, kjer se da zelo hitro napredovati. Seveda pa ne smem pozabiti na brazilsko hrano in njihove “stejke”, ki so res TOP. Kajtanje v Braziliji pomeni pobeg iz norega vsakdana, ter uživanje na morju, soncu in vetru, ki predstavljajo svobodo in čisti užitek.

Gašper Govek
Jan Primec

Ultimativni kite trip na sever Brazilije je bil – z eno besedo – fantastičen. Lansko leto smo 10 dni kajtali v Lagoinhi, vendar se v tolikšnem času enega in istega spota naveličaš. Letos za kaj takega ni bilo priložnosti, saj smo vsake 4 dni kajtali na novem spotu, kar je super, saj je ravno pravi čas, da ga človek spozna in se počuti “domače”, hkrati pa se ga ne naveliča. Videli smo čudovite kraje in narava na severu je dih jemajoča. Na spotih ni nobene gneče in ponekod smo kajtali praktično sami. Pri tovrstnem tripu seveda neizogibno preživiš več časa na poti, vendar pa je po mojem mnenju vredno vsake ure v avtomobilu/čolnu/avionu. Špela in Matija sta organizacijo in izvedbo izpeljala brezhibno in vsakič znova me navdušuje njuna sposobnost koordinacije in vodenja tako velike ekipe; kako se znata posvetiti vsakemu posamezniku posebej in poskrbeti, da se želje vsakega člana ekipe vzamejo v ozir ter da se vsi počutijo kar najbolj prijetno in počitniško. And they make it look so easy! 🙂 Trip je bil odlična mešanica kajtanja, avanturizma in prijetne ležernosti.

Jan Primec

CENA IN KORISTNE INFORMACIJE

Cena potovanja

Cena 14 dnevnih kajtarskih počitnic je odvisna od tipa namestitve:

 • Dvoposteljna soba: 1.069€/osebo
 • Troposteljna soba: 1.020€/osebo
 • Štiriposteljna soba: 909€/osebo

Cena Rio paketa: cca 300-400€ odvisno od števila udeležencev.

Velikost skupine: 8-13 udeležencev

Cena je zagotovljena ob prijavi najmanj 11ih oseb. Doplačilo v primeru manjše skupine 8-10 oseb: 110€

V kolikor ti termin skupinskega odhoda ne ustreza, lahko pripravimo ponudbo individualnega odhoda v terminu po izbiri. Za ponudbo nas kontaktiraj preko obrazca na dnu strani.

Paket vključuje
 • 5 nočitev v 2, 3 ali 4-posteljnih sobah pousade v Ilhi do Guajiru z vključenim zajtrkom,
 • 4 nočitve v 2, 3 ali 4-posteljnih bungalovih pousade v Jericoacoari z vključenim zajtrkom,
 • 5 nočitev v 2, 3 ali 4-posteljnih sobah pousade v Macapi z vključenim zajtrkom,
 • prevozi letališče Fortaleza – Ilha do Guajiru, Ilha do Guajiru – Jericoacoara, Jericoacoara – Macapa, Macapa – letališče Fortaleza,
 • predstavitev in analiza različnih kite spotov,
 • downwind trip v Jericoacoari,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.
Obvezna doplačila
 • Letalska karta iz Ljubljane ali Benetk v Fortalezo (cca 730€ ob dovolj zgodni prijavi),
 • prevoz na kite spot v Jericoacoari,
 • doplačilo v primeru majhne skupine 8-10 oseb: 110€
 • hrana (kosila, večerje).
Opcijska doplačila
 • Začetni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 420 €,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 220 €,
 • izposoja kite opreme v dodatnem tednu – 250 €/teden (150 € za začetnike),
 • prevoz do letališča v Benetkah (alternativa Go Opti ipd.) – 40 €,
 • prevoz kite opreme oz. kite deske,
 • enoposteljna soba,
 • downwind trip v Ilhi do Guajiru, izleti/aktivnosti v Jericoacoari,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • zavarovanje potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
Termini potovanja

14 dnevno potovanje: 19.10. – 2.11.2019

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb
Rok za prijavo: 1. september 2019 oz. do zasedenosti mest

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in pripravili ti bomo ponudbo po meri.

Koristne informacije

Koristne informacije o potovanju:

 1. VIZA: NE. Slovenski državljani za vstop v Brazilijo vizuma ne potrebujemo. Ob vstopu v Brazilijo je potrebno Federalni policiji oddati izpolnjen vstopni obrazec, ki ga prejmemo na letalu.
 2. JEZIK: komunikacija poteka v portugalskem jeziku, angleško govori redko kdo.
 3. CEPLJENJE: območje obale, kjer se bomo gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna.
 4. LOKALNA VALUTA: BRL – Brazilski real (1EUR = 4,3 BRL)
 5. PLAČEVANJE: z gotovino, kreditne kartice so dostopne le v nekaterih restavracijah in trgovinah v Jericoacoari in Barra Grande.
 6. MENJALNICA/ BANKOMAT: po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo. Gotovino je mogoče zamenjati le na letališču, kasneje izjemno težko. Pred odhodom v Brazilijo moramo banki sporočiti, kam odhajamo, da nam kartice v tujini ne zablokira.
 7. PLANIRANI STROŠKI: predvsem za hrano, pijačo, morebiten “downwind izlet” bomo potrebovali cca. 20-25€/dan.
 8. KAJ SPAKIRATI: Brazilija ima najbolj optimalno klima – zaradi močnejšega vetra nikoli ni vroče, zvečer na odprtem zna celo malo zahladiti. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 9. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi je dostopen v vseh pousadah, bolj proti severu je včasih signal slabši. Na letališču je mogoče kupiti “TIM oz. Claro Visitor mobilni internet”, vendar ga je tećko registrirati, saj potrebujemo lokalno CPF številko.
 10. ELEKTRIČNA VTIČNICA: klasično ozko vtičnico na dve luknji lahko uporabimo brez pretvornika, za široko “schuko” vtičnico pa potrebujemo pretvornik.
 11. VARNOST: v manjših vasicah proti severu Braziliju je splošna varnost večja, vseeno je previdnost vedno priporočljiva. Konkretne nasvete vam bomo podali na začetku potovanja. Predlagamo, da si kopije potnega lista shranimo na mailu ali v nekem oblaku.
Potek prijave
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
Pogoji potovanja

Potovanje organizira potovalna agencija Eurora d.o.o., Podmilščakova 46, 1000 Ljubljana. Agencija Eurora si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd. ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Te kajt potovanje zanima?

Če imaš glede potovanja še dodatna vprašanja, nam lahko pošlješ povpraševanje in se dodatno pozanimaš o vsem, kar te zanima!

Če pa si prepričan/a, da je to potovanje, ki ga ne smeš zamuditi, enostavno klikni na prijavo.

Prijavi se Pošlji povpraševanje