brazilija

KAJTANJE V BRAZILIJI

Kot v vsaki kulturi tudi v kajtarski najdemo sveti kraj, v katerega bi moral vsaj enkrat v življenju romati vsak kajtar. Kraj, kjer piha noč in dan, kjer dolge peščene plaže skrivajo številne lagune, kraj ki ni pomotoma opevan kot kajtarski raj.

Bananaway ekipa je v preteklih letih prekajtala skoraj celotno obalo od Fortaleze do Barra Grande. Če primerjamo bolj poznane spote Cambuco, Taiba, Paracuru, Ilha do Guajiru in secret spote tam vmes, smo najbolj naklonjeni laguni v Lagoinhi, kjer bomo postavili svoj tabor v oktobru 2017.

Potovanje priporočamo vsem, ki bi se kajtati naučili v najboljših pogojih. V mali ribiški in živahni srfarski vasici boš spoznal/a najbolj konstanten veter, tipično brazilsko življenje, hrano, caipifrute, lokalni forro ples in pravi kajtarski utrip.

5 RAZLOGOV, ZAKAJ BI SE PRIDRUŽIL-A V LAGOINHI?

 • ker je laguna zelo varna in popolna za učenje kajtanja,
 • ker je predlagano potovanje (Lagoinha + Jericoacoara) popolna kombinacija odlične kajtarije in žura,
 • ker potovanje ne bo predolgo – Lagoinha je od mesta Fortaleze je oddaljena ravno toliko, da je vasica VARNA, hkrati pa bomo po pristanku letala potovali le še 1,5 ure,
 • ker Lagoinha ni preveč turistična in boš spoznal/a tipično življenje lokalcev,
 • ker bomo nastanjeni le na 2 lokacijah, privrčevali čas s prevozi na spot, hkrati pa spoznali raznolikost tistih spotov, ki jih je vredno spoznati.

PROGRAM POTOVANJA

V Lagoinhi bomo nastanjeni 10 dni, kje bomo izvajali tečaje kajtanja lagunci, organizirali downwind trip iz spota Barra do Rio Curu (kajtali bomo v ustje reke in downwindali do lagune) ter organizirali trip do Paracuruja, da potešimo tvojo radovednost po drugih spotih. Tako bo kajt trip raznolik, naučili se bomo prepoznati značilnosti dobrih in malo manj dobrih spotov, ukaniti plimo in oseko, še vedno pa bomo največ časa preživeli na najboljšem terenu!

Iz Lagoinhe se bomo za 4 dni preselili v Jericoacoaro, živo hipijevsko vasico, do katere je preko prostranih belih sipin mogoče dostopati le s pick-upi. V bolj turistični Jericoacoari bomo spoznali, kaj pomeni močnejši veter, preverili okoliške kite spote, spoznali, zakaj so downwindi v Jeriju še posebej priljubljeni, se poslovili od sonca na znameniti sipini, supali po majhnih valovih, si vzeli čas za nakupe spominkov in se zibali ob zvokih forro, samba ali regaee glasbe! Zagotavljamo ti, da boš nad srfarsko vasico polno barov in majhnih butičnih trgovinic popolnoma navdušen/a, še posebej ti bodo všeč majhni pisani vozički polni sadja, kjer bomo preizkušali vse kombinacije sadnih koktailov. Kar se mora, se pač mora.

POGOJI ZA KAJTANJE

Lagoinha skriva pravi biser med Brazilskimi kite spoti, ki smo ga poimenovali kar Banananaway secret spot, in sicer zato, ker smo ob njegovem odkritju tam kajtali prav sami. Sladkovodna laguna je od male, zelo varne vasice oddaljena 15 minut downwindanja oz. nekaj minut vožnje z buggy-jem, kar pomeni, da boš vsak dan lahko pokajtal/a tisti najbolj konstanten veter, ki nas pocrklja pred sončnim zahodom. Na večjem delu je globina stojna, zaradi česar je primerna za izvajanje tečajev kajtanja.

Zakaj nam je kite spot še posebej všeč? Ker je laguna velika in nekomercialna, zato bomo po spotu švigali brez skrbi. Direktno pod vasico sicer lahko kajtamo na morju, severno od vasi pa se bomo lahko preizkusili tudi na »beach break wave spotu«. Oba spota sicer objema široka peščena obala, do katere se lahko sprehodimo peš.

ZAČETNA ŠOLA KAJTANJA IN INTENZIVNI PROGRESSIVE KITE KEMP!

Laguna z mirno gladino ter ravno prav močan veter, ki z močjo med 20 in 25 vozli piha vsak dan, 23 ur na dan, ustvarjata popolne pogoje za kajtanje in s tem tudi veliko priložnost za učenje in napredovanje.

V Lagoinhi bomo zato organizirali celostne tečaje kajtanja za začetnike in intenzivne “progressive” kite kempe«, ki so namenjeni vsem kajtarjem, ki se znate peljati povsem samostojno, vam vožnja levo in desnov ne predstavlja nobenih težav in ste pripravljeni na napredovanje.

S progression kite campom bomo analizirali tvoje dosedanje znanje, na podlagi katerega bomo nadgrajevali tvoje znanje. Lahko se bomo usmerili v en specifičen trik, če pa si bolj kajtar-ka začetnik-ca, pa se bomo vsak dan naučili nekaj novega. Naučili se bomo nadzorovanih obratov in vožnje na »toe side«. Srečali se bomo z downwind obrati, spoznali, kaj je ključno pri downwindanju s spota na spot in se naučili preskakovati male valovčke. V laguni bomo prvič poskusili kajtati z wave desko, tisti ki ste ta korak naredili že sami, pa boste postavljeni pred izziv imenovan obrat. Veliko pozornosti bomo posvetili odrivu ali »popu«, ki je osnova za dober skok, nadzorovanemu skakanju v globoki vodi, naprednejši pa se boste lahko soočili z back roll obratom ali triku po lastni izbiri. Progression kite kemp poteka v skupini, novosti pa bodo prilagojene stopnji posameznikovega predznanja.

Tvoj napredek bo zabeležila kamera, na koncu dneva pa bomo analizirali, da bomo pridobili smer za naslednji dan!

NAMESTITEV

V Lagoinhi bomo nastanjeni v barviti in razgibani brazilski pousadi le 200 mestov od plaže, in sicer v dvo- ali tro-posteljnih sobah s klimo, TV-jem in hladilnikom. V večernih urah se bomo družili na vrtu z bazenom in visečimi mrežami, kjer bomo pripravili tudi lokalno večerjo na žaru. WI-FI je dostopen tako na vrtu kot v sobah. Namestitev vključuje tudi zajtrk.

Podobno nas tudi v Jericoacoari in Barra Grande pričakuje tipična pousada z velikim vrtom, kjer bomo nameščeni v dvo- ali tro- posteljnih sobah s klimo, TV-jem, hladilnikom. Obe pousade obljubljata WI-FI, je pa potrebno izpostaviti, da v Jericoacoari z internetom nimajo nikakršnih težav, v Barra Grande pa je povezava slabša oz. se pogosto dogaja, da je brez električne energije cela vasica. Še več priložnosti za druženje torej. Namestitev vključuje tudi zajtrk.

Prijava
ikone-lagoinha
Gašper Govek

Potovanje z Bananaway ekipo je res super, saj je vse organizirano. Jaz samo pripravim svojo prtljago in nimam nobenih skrbi vse do takrat ko se vrnem domov. Destinacija Lagoinha mi je zelo všeč zaradi dobrega vetra in “flat” lagunce, kjer se da zelo hitro napredovati. Seveda pa ne smem pozabiti na brazilsko hrano in njihove “stejke”, ki so res TOP. Kajtanje v Braziliji pomeni pobeg iz norega vsakdana, ter uživanje na morju, soncu in vetru, ki predstavljajo svobodo in čisti užitek.

Gašper Govek
Termini potovanja

16 dnevno potovanje: 26.10. – 9.11.2017

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb
Rok za prijavo: 1. september 2017 oz. do zasedenosti mest

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in turistična agencija EJA ti bo pripravila ponudbo po meri.

Cena potovanja

Cena 14-dnevnega potovanja: od 915 €/osebo

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

Paket vključuje
 • 6 nočitev v 2-posteljnih sobah pousade v Lagoinhi z vključenim zajtrkom,
 • 4 nočitve v 2-posteljnih sobah pousade v Jericoacoari z vključenim zajtrkom,
 • 4 nočitve v 2-posteljnih sobah pousade v Ilhi do Guajiru z vključenim zajtrkom,
 • prevozi letališče – Lagoinha, Lagoinha – Jericoacoara, Jericoacoara – Ilha do Guajiru, Ilha do Guajiru- letališče,
 • predstavitev različnih kite spotov,
 • downwind trip v Lagoinhi,
 • jutranje prebujanje, TRX in slackline workout ali popoldansko raztegovanje mišic po kajtanju,
 • planiranje in vodenje kite odprave,
 • posredovanje potovanja EJA turistične agencije.
Obvezna doplačila
 • Letalska karta do Brazilije,
 • hrana,
 • agencijski stroški prijave – 15 €.
Opcijska doplačila
 • Začetni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 400 €,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 200 €,
 • progression kite camp (ne vključuje opreme): 200€/osebo,
 • izposoja kite opreme v dodatnem tednu – 250 €/teden (150€ za začetnike),
 • prevoz do letališča v Milanu (alternativa Go Opti ipd.),
 • prevoz kite deske – cca. 20 €/osebo,
 • enoposteljna soba,
 • prevoz do lagune v Lagoinhi,
 • downwind trip in drugi izleti/aktivnosti v Jericoacoari,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • celostno zavarovanje potovanja (pogoji).
Pogoji potovanja

Potovanje je posredovano v sodelovanju z EJA turistično agencijo, Letonjeva ulica 8, 2000 Maribor. Banana d.o.o., Podmilščakova ulica 46, 1000 Ljubljana, zagotavlja izvedbo tečajev in izposojo kajt opreme. Cena velja v primeru minimalno 8 prijavljenih. EJA si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd. ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Že odštevamo!

 
 

Te kajt potovanje zanima?

Izpolni obrazec spodaj in dobiš vso našo pozornost!