Kajtanje na Filipinih

KAJTANJE NA FILIPINIH

Zaradi virusa Covid19 smo bili prisiljeni odpovedati vsa kite potovanja.

A naš raziskovalni ogenj še zdaleč ni ugasnil, zato bomo te bomo odpeljali na najboljše kajtarske spote ob prvi najmanjši priložnosti! Če želiš biti obveščen/a o prvih odhodih, se nam “pofočkaj” s svojim emailom!

[activecampaign form=138]

Z veseljem obujamo zelo priljubljeno kajtarsko destinacijo – Filipine. Peljemo te na sveže odkriti, neturističen kite spot na otoku Mindoro, ki ga bomo kombinirali s kajtanjem na Union bayu.

Na obeh spotih lahko pričakuješ neokrnjen in neturističen spot z ravno tolikšnim številom kajtarjev, kolikor jih lahko sprejme en samcat resort (max 25).

Potovanje si lahko popestriš še z 2-dnevnim kite safarijem, v sklopu katerega bomo down-windali do dveh epskih otokov ter avanturistično prespali kar na kajtarski plaži (v šotorih seveda). Zabavno bo!

POGOJI Program zanima me!

STATUS POTOVANJA:

Potovanje zaradi epidemije ni načrtovano, morda bomo potovali februarja 2022. Če izraziš zanimanje,te bomo o novostih obvestili med prvimi.

CENA POTOVANJA:
 • Potovanje: 1.105 € – 1.269 €
 • 50 € popusta, če si z nami že potoval/a
“BEST OF”
 • Mindoro – neokrnjen kite spot na Filipinih,
 • Union bay – prostoren spot zaščiten z grebenom,
 • odlična vetrovna statistika,
 • opcija 2 dnevnega kite safarija,
 • žur na Boracayu,
 • vključena 2 notranja letla, 3 glavni obroki na Mindoru in zajtrki na Union bayu.

POGOJI ZA KAJTANJE SO ODLIČNI

POGOJI ZA KAJTANJE

SPOT. Spota Mindoro in Union bay sta zelo podobna spotu na Boracayu v smislu, da je obala zaščitena z grebenom, ki ustvarja mirnejši zaliv s flat oz. rahlo valovitim morjem. Potovanje bomo seveda terminsko prilagodili tako, da bomo ujeli kar se dobre pogoje za kajtanje (beri hočemo flat). Na obeh spotih lahko najdemo kakšnega ježka, zato se začetnikom priporočajo neoprenski čevlji.

Kite spot Mindoro, Filipini

VETER. Na Mindoru je veter v primerjavi z Boracayem precej močnejši, kar je presenetljivo glede na to, da sta otoka oddaljena le 50 km. Ampak tako je, večinoma časa piha med 20 in 30 vozli, med tem ko je veter na Union bayu identičen Boracayu in piha med 15 in 25 vozli.

ŠOLA KAJTANJA. Ker so pogoji za kajtanje res ugodni in varni, bomo na spotu organizirali tudi začetni in osvežitveni tečaj kajtanja. V kolikor kajtaš dobro, vendar si želiš hitro napredovati, si lahko v naprej rezerviraš individualne ure kite klinike.

REZERVIRAJ SI INŠTRUKTORJA

PROGRAM KITE POTOVANJA NA FILIPINE

ODHOD. Predvideno je potovanje iz bližnjega letališča v Zagrebu, in sicer z letalsko družbo Quatar airlines. Ker bomo v Manilo prispeli pozno, bomo prenočili v bližnjem hotelu ter naslednje jutro z notranjim letom poleteli proti otoku Mindoro.

mindoro pandan
Kite spot Mindoro

KAJTANJE NA OTOKU MINDORO. Pripeljali te bomo do krasnega, malega resorta, ki ima lastni kite spot in kjer bomo uživali naslednjih 9 dni. Ker nam bodo lokaci kuhali lokalne jedi (upamo, da imaš rad/a ingver), nam skoraj ne bo padlo na misel, da bi kite kemp zapustili. Seveda bomo v primeru interesa organizirali dodatne izlete.

2 DNEVNI KITE SAFARI 1/2. Gre za avanturističen “island hopping”, do otočkov pa bomo izkušeni downwindali, manj izkušeni pa se bodo odpelali z lokalno barčico. Obiskali bomo 2 otoka, ki sta res lepa, zanimiva ter ob pravi plimi čisto flat. Na prvem otoku bomo postavili šotor, zakurili ogenj, pripravili večerjo ter se zabavali še dolgo v noč.

Kite safari na Filipinih
Kite safari Filipini - spimo v šotorčkih
Kite safari filipini - island hopping
Downwind spot je perct flat
Ladjica, s katero se bomo vračali v kemp

KITE SAFARI 2/2. Za budilko bo poskrbelo samo sonce, mi pa bomo po zajtrku hitro ujeli tisti najlepši flat na prvem spotu ter “downwindali” do naslednjega otočka. Spot je kičasto moder, malce choopy na uwind strani in perfect flat na spodnji strani. Epic! Na drugem otoku bomo kajtali cel dan ter se nato z ladnjico vrnili nazaj na glavni otok ter nazaj v kemp. Avanturistična popestritev je primerna za vsakogar, ki nima težav z upwindanjem, bolj ga bodo pa izkoristili tisti, ki imajo izkušnje z downwindanjem. Kite safari vkljuuje tudi 3 dnevne obroke ter spremstvu izkušenih inštruktorjev.

2 DNEVNI TREKING NA GORO IGLIT. Seveda je glavni cilj potovanja kajtati čim več. Če pa si sam/a velik/a ljubitelj/ica gora, se morda odločiš za 2 dnevni treking na 2.364m visoko goro Iglit. Nacionalni park je ogromen in ponuja vpogled visoko tropsko vegetacijo, zato je izredno zanimiv. 2 dnevni izlet je morda lahko alternativa kite safariju za kajtarje z malo manj izkušenj, rezervirati ga je potrebno pred odhodom na potovanje.

Gora Iglit Nationalpark

PREMIK NA UNION BAY. S trajektom bomo odpotovali par otokov stran na Union bay, ki je prav tako z grebenom zaščiten samoten zaliv. Čez dan bomo poležavali na plaži in pilili kite trike, zvečer pa se bomo odpravili proti Boracayu, kjer nas čaka t.i. Bela plaža z barčki in malimi trgovinicami. Za spominke in žur ti torej ni potrebno skrbeti, imamo pod kontrolo. 😉

POVRATEK. Vračali se bomo preko Manile in Dohe v Zagreb. Organizirali bomo tudi povratni prevoz na letališče v Zagreb, v kolikor te zanima, nam sporoči ob prijavi.

2 TIPA NAMESTITVE

Tako na Mindoru kot na Union bayu bomo nastanjeni v prijetnem, zelenem resortu, direktno na kite spotu.

NAMESTITEV: Mindoro resort ponuja izbiro namestitve v bungalovu z zsebno kopalnico ter glamping šotor z deljeno kopalnico, na Union bayu pa si lahko rezerviramo bungalov z deljeno kopalnico.

HRANA. Mindoro poskrbi za vso prehrano, tako da osnovni paket kite potovanjavključuje zajtrk, kosilo in večerjo ter neomejeno količino vode, kave, čaja. Namestitev na Union bayu vključuje zajtrk, kosilo in večerjo pa si bomo lahko izbrali po principu “ala card”.

Mindoro – bungalov za 2 ali 3 osebe

Namestitev v bungalovuza 2 osebi
Namestitev v bungalovuza 2 osebi

Mindoro – glamping šotor za 2 osebi

Union bay – bungalov za 2 osebi

Namestitev v visečih mrežah

CENA IN KORISTNE INFORMACIJE

Cena 15 dnevnega potovanja je odvisna od izbrane nemestitve. Cena vključuje vse 3 glavne obroke, prevoze po Filipinih ter 2 notranja leta:

TIP NAMESTITVE: 

 • bungalov 2/2: 1.249 €/osebo
 • glamping šotor 2/2: 1.059 €/osebo
 • viseča vreča z uporabo skupinske kopalnice: 909 €/osebo

V kolikor si že potoval/a z Bananaway ekipo, ti podarimo popust v vrednosti 50€.

DODATNA AKTIVNOST: 4 DNEVNI KITE SAFARI:

 • safari z namestitvijo v bungalovu 2/2: 1.490 €/osebo
 • safari z namestitvijo v glamping šotoru 2/2: 1.349 €/osebo
 • safari z namestitvijo v viseči mreži 2/2: 1.255 €/osebo

Velikost skupine: 8 -14 udeležencev

V kolikor ti termin skupinskega odhoda ne ustreza, lahko pripravimo ponudbo individualnega odhoda v terminu po izbiri. Za ponudbo nas kontaktiraj.

Paket vključuje:

 • povratni notranji let Manila – Mindoro s 30 kg prtljage,
 • 1 nočitev v dvoposteljni sobi v Manili,
 • 12 nočitev v izbranem tipu namestitve na otoku Mindoro,
 • 3 dnevne obroke: zajtrk, kosilo, večerjo,
 • neomejeno količino pitne vode, kave in čaja,
 • kite storage in kite rescue,
 • prevoz letališče Mindoro – spot – letališče,
 • predstavitev kite spota,
 • organizacijo dodatnih aktivnosti na otoku,
 • vodenje kite oprave,
 • organizacijo kite potovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.

Opcijska doplačila:

 • Letalska karta Zagreb – Manila – Zagreb (cca. 550€ ob dovolj zgodnji prijavi), posredovanje pri nakupu letalske karte – 20 €,
 • prevoz do letališča v Zagrebu,
 • začetni tečaj kajtanja – 420€
 • obnovitveni tečj kajtanja: 210€
 • kite klinika: 40/h
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • samostojna soba – pošlji povpraševanje,
 • samostojen kite bag na notranjem letu se plača posebej,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo,
 • zavarovanje potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Obvezna doplačila:

 • ni obveznih doplačil.

Skupinski odhod: trenutno ni predviden

Individualni odhod v tvoji izbiri: kontaktiraj nas in pripravili ti bomo program potovanja glede na tvoje želje.

Koristne informacije o potovanju

 1. VIZA: NE. Vstop v državo je državljanom Evropske unije omogočen z veljavnim potnim listom.
 2. JEZIK: potujemo v špansko govorečo državo, a komunikacija poteka v angleškem jeziku.
 3. CEPLJENJE: ni potrebno
 4. LOKALNA VALUTA: Filipinski peso – PHP (1 EUR = 60 PHP)
 5. PLAČEVANJE: z gotovino
 6. MENJALNICA/ BANKOMAT: denar v lokalni valuti lahko dvigneš na bankomatu na letališču ali ga zamenjaš v menjalnici.
 7. PLANIRANI STROŠKI: razen izbranih aktivnosti in alkohola nič. Vse je odvisno od tvoje izbire.
 8. KAJ SPAKIRATI: januarske temperature se gibljejo okoli 26 stopinj, zato spakiraj lahna oblačila, predvsem pa kopalke. Ker lahko pričakujemo veter z jakostjo čez 20 vozlov, ti svetujemo, da s seboj vzemi tudi kakšen poluver in kratek neopren. Tečajniki boste potrebovali neoprenske čevlje, vsi, ki bi želeli na treking, pa seveda tudi udobne treking čevlje in kakšno lahko vetrovko. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 9. WIFI: dostopen je v samem resortu.
 10. ELEKTRIČNA VTIČNICA: 220V, uporablja se ameriška vtičnica.
 11. VARNOST: potujemo na relativno nerazvit in neturističen otok, zato je potovanje zelo varno.
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda [...]

ODPOTUJ NA RAJSKE FILIPINE!

Potovanje na Filipine zaradi Covid epidemije trenutno ni predvideno, če pa bi rad/a bil/a med prvimi, ki bodo o terminu obveščeni, izrazi zanimanje za potovanje. 😉

potovanje me zanima