Kite potovanje na Madagaskar z Bananaway

KAJTANJE NA MADAGASKARJU

Zaradi virusa Covid19 smo bili prisiljeni odpovedati vsa kite potovanja.

A naš raziskovalni ogenj še zdaleč ni ugasnil, zato bomo te bomo odpeljali na najboljše kajtarske spote ob prvi najmanjši priložnosti! Če želiš biti obveščen/a o prvih odhodih, se nam “pofočkaj” s svojim emailom!

Madagaskar je najbolj pristna in turistično nepokvarjena destinacija, ki smo jo kadarkoli obiskali (brez pomisleka!). Če enega bolj poznanih naravnih parkov v vrhuncu turistične sezone obišče dnevno okoli 100 turistov, potem je jasno, da govorimo o destinaciji v razvoju.

Brez razvite infrastrukture, ni množičnega turizma, ni popotniških prevar in ni gneče na kite spotu! Dom bomo našli v objemu smaragdnega grebena, ki je “twintip, surf, foil friendly”. Lovili bomo poln veter in kot lokalci pozabili na čas.

Ko potuješ skozi deželo, se ti zdi kot da si v filmu, ker težko dojemaš, da je življenje tako osnovno, nezahtevno in nerazvito; da se je čas ustavil v dobi plemen.

Ker Madagaskar slovi po številnih endemičnih živalskih in rastlinskih vrstah, ki jih ni mogoče videti nikjer drugje na svetu, planiramo nepozaben 2 dnevni izlet v tropski deževni gozd! Več v programu.

VETER IN SPOT Program potovanje me zanima

STATUS POTOVANJA:

Potovanje zaradi epidemije ni načrtovano, morda bomo potovali aprila 2021, v kolikor te potovanje zanima, izrazi zanimanje. 

CENA POTOVANJA:
 • Kajt paket: od 1.149€/osebo
 • Glavni let: cca 600€/osebo
“BEST OF”:
 • Unikatna, turistično nepokvarjena destinacija
 • Namestitev direktno na kičastem, smaragdnem spotu
 • Kombinacija zmernega fleta v laguni in valov na grebenu
 • Poln veter 20-25 knt (100%)
 • Downwind trip do Emerald sea
 • Lemurji in kameleoni
 • 2-dnevni izlet v tropski deževni gozd in zasledovanje “the big 5 of Madagaskar”
 • opcijski podaljšek na jug

nepokvarjen kajtarski dragulj, a morda ne za dolgo!

POGOJI ZA KAJTANJE

VETER: Glavna kajtarska sezona se razteza med junijem in začetkom septembra, ko se na spotu ne moremo izogniti vsakodnevnemu vetru med 30 in 40 vozli. Ker ne maramo tako močnega in tako refulastega vetra, se na Madagaskar odpravljamo med prvomajskimi prazniki, ko lahko pričakujemo 100% statistiko z 20 do 25 vozli ter tudi nekoliko višje temperature.

Temperatura zraka se giblje okoli 31 stopinj, temperatura vode pa okoli 28 stopinj, zato ne bo zeblo niti najbolj zmrznjenih. Ampak tudi na Madagaskarju velja, da je najlepše kajtati pred sončnim zahodom, ko je lahko malce hladnejše, zato za vsak slučaj spakiraj neoprensko majico ali shortya (tečajnikom svetujemo neoprenske čevlje).

SPOT: Domač spot je zelo varen, saj veter piha na obalo (side on shore). Spot je zaščiten s koralnim grebenom, ki ustvarja laguno s stojno višino vode, na samem grebenu pa se delajo lepi, mali valovi, s katerimi se lahko spozna vsak kajtar z nekaj izkušnjami.

Spot tako prinaša zanimivo kombinacijo mirnega, rahlo razburkanega morja in lepih valov, ki se razporedijo čez cel dan. V bližini najdemo dva “secret flat spota”, ki ju bomo preverili s skupinsko odpravo.

PROGRAM KITE POTOVANJA

ODHOD Z BENETK. Predviden je let z AirFrance, in sicer iz Benetk preko Pariza do Tane, kjer bomo prenočili in se naslednje jutro z notranjim letom podali na sever Madagaskarja v predel Diego Suareza.

KAJTARSKI SEVER. Na severu bomo zasedli mali družinski resort tik ob kajtarski plaži, kjer bomo skakali za peščeno sipino in pofurali valove na mid tide. S seboj bomo vzeli tudi wavesurf desko, s katero se bo lahko spoznal prav vsak.

DOGAJANJE BO. Vsak dan se bomo naslajali z občutkom pripravljenem zebu-jem, ribami, škampi, jastogi in drugo morsko hrano, opazovali neverjetno polno zvezdnato nebo, za 2 tedna izgubili pnatikače in po mivki hodili bosi. Upamo na kakšen spontan lokalen žur v bližnji ribiški vasici. Sicer ga bomo organizirali sami!

Pripravi se na neverjeten odklop, saj je internet zelo slab, zato nas čaka veliko druženja, povezovanja, žurov, razmišljanja in kajtarskega napredka.

DOWNWIND IZLET DO EMERALD SEA. V potovanje smo vključili dnevni izlet na Emerald sea. Ker se bomo na Emerald sea odpravili z ladjico, je izlet zanimiv tako za začetnike kot napredne kajtarje, s katerimi bomo naredili downwind izlet čez celo morje, se počekirali na secret flat spotu, se ustavili na morskem kosilu na osrednjem otoku ter obiskali spot The pool. Emerald sea je kot spot resnično lep, a za naš okus preveč choppy, da bi bilo tam vredno preživeli več kot en dan.

DNEVNI IZLETI NA SEVERU. Organizirali bomo različne dnevne izlete v naravne parke, ki bodo prinašali vpogled v lokalno življenje in preko katerih bomo Madagaskar lahko spoznali izven kite spota.

DVO-DNEVNI IZLET V ANDASIBE TROPSKI DEŽEVNI GOZD. Kot ni Kenije brez safrija, ni Madagaskarja brez Lemurjev in Kameleonov. V sodelovanju z lokalno agencijo smo zasnovali zanimiv dvodnevni program, v sklopu katerega bomo obiskali nacionalni park Andasibe.

TREKINGI, NOCTURNAL WALK. Pobeg v divjino predvideva treking po tropskem deževnem gozdu, zasledovanje ikoničnih in endemičnih živalic, obisk otoka lemurjev, “nocturnal walk” po rezervatu Analamazotra. Vse skupaj bo vodi angleško govoreči lokalni vodič, ki bo z nami delil vpogled v življenje na Madagaskarju.

SPOZNAJ PRAVI MADAGASKAR. Saj veš, da smo na spotu vedno malce izolirani. Na poti v Andasibe nacionalni park bomo tako lahko videli pravo življenje lokalnega prebivalstva oz. plemen. Kakšno delo opravljajo odrasli, kako se zamotijo otroci, zakaj je toliko mladih,… Morda bomo zasledili kakšno “exhumination” ceremonijo ali petelinji boj.

PRIHOD V LJUBLJANO. Prihod v Benetke je predviden v večernih urah. Organiziran bo tudi skupinski prevoz do Ljubljane.

Po zaključenem potovanju bomo polni vtisov in doživetij in se verjetno že spraševali, kdaj gremo nazaj! 😉

Topel veter, toplo morje, eksotični Madagaskar

PODALJŠEK ZA AKTIVNE. V kolikor ti 2 tedenske počitnice niso dovolj in bi želel/a videti več Madagaskarja, ti lahko ponudimo opcijski podaljšek potovanja na jug Madagaskarja (zahod je v maju še neprehoden).

5 dnevni podaljšek predvideva treking v nacionalnem parku Andringitra, kjer boš osvojil/a drugi najvišji vrh Madagaskarja (2.658 m), kajak turo po nacionalnem parku Ranomafana, obisk vinorodne regije, kjer boš obiskal/a vinsko klet, obisk rezervata z Maki lemurji, delavnico izdelovanja svile, ki se je boš udeležil/a v mestecu Ambalavao in mnogo lokalnih vtisov, ki jih boš prejel/a med samim potovanjem s 4×4.

4 TIPI NAMESTITVE

Bližje nam je majhno in domače, zato smo za namestitev izbrali prijeten družinski resort, ki je v celoti trajnostni in ki nas je v preteklosti neverjetno presenetil z prijaznostjo zaposlenih, s katerimi smo se res povezali.

Resort nudi4 različne tipe namestitve: prostorne bungalove s pogledom na morje, manjše bungalove s pogledom na morje, večje glamping šotore in denarnici prijazne sobe. Prej ko se prijaviš na potovanje, več izbire namestitve ti bomo lahko ponudili.

Večji bungalov s pogledom na laguno

Manjši bungalov s pogledom na laguno

Prostoren glamping šotor za 2 osebi

Enostavna soba za 2 osebi

individualni odhod po izbiri

V kolikor ti skupinski termin ne ustreza oz. bi raje potoval/a v lastni režiji, ti pripravimo personalizirano potovanje po tvojih željah!

Poleg kajtanja na severu Madagaskarja ti lahko organiziramo avanturistično potovanje na zahod, kot ga je doživela Bananaway ekipa septembra 2019 (blog Zgodbe z Madagaskarja), ali potovanje na jug Madagaskarja, ki je prilagojeno za aktivnega raziskovalca.

Sodelujemo namreč z zaupanja vredno lokalno agencijo, ki dela za tudi za National Geographic, naše osebne izkušnje pa lahko potrdijo, da je izvedba potovanja res odlična!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Plezanje po apnenčastem, UNESCO zaščitenem Big Tsingy

Cena in koristne informacije

Cena potovanja

Cena 17 dnevnega potovanja je odvisna od tipa namestitve:

 • velik bungalov s pogledom na morje 2/2: 1.429 €/osebo – zasedeno
 • velik bungalov s pogledom na morje 3/3: 1.292 €/osebo – zasedeno
 • manjši bungalov s pogledom na morje 2/2: 1.369 €/osebo – prosto
 • glamping šotor 2/2: 1.199€€/osebo – prosto
 • soba 2/2: 1.159€/osebo – prosto

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

Paket vključuje
 • notranji let Tana – diego Suarez – Tana z 20 kg prtljage,
 • 11 nočitev v izbrani namestitvi na severu Madagaskarja z zajtrkom,
 • celodnevni downwind izlet na Emerald sea,
 • 2 dnevni izlet v nacionalni park Andasibe (prevoz s 4×4 z voznikom in gorivom, angleško govoreči vodič, vstopnine v nacionalni park Peyreiras in Andasibe, Nocturnal walk v rezervatu Analamazotra),
 • 1x nočitev v nacionalnem parku Andasibe z ameriškim zajtrkom,
 • 2x nočitev v Tani,
 • prevozi med letališči, namestitvami in spoti,
 • predstavitev kite spotov,
 • organizacijo dodatnih aktivnosti v času potovanja,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.
Opcijska doplačila
 • Letalska karta Benetke – Tana – Benetke, posredovanje pri nakupu letalske karte – 20 €,
 • Začetni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 420 €/15ur,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 210 €/6ur,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • morebitni dodatni dnevni izleti,
 • enoposteljna soba,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • zavarovanje potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
Obvezna doplačila
 • Viza: 35$,
 • hrana.
Termini potovanja

Morda aprila 2021 – prijavi se na obveščanje

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in tpripravili ti bomo  ponudbo po meri.

Zanimive informacije o potovanju

Koristne informacije o potovanju:

 1. URADNI JEZIK: malgaščina, francoščina, le malokdo govori angleško.
 2. CEPLJENJE: Območje obale, kjer se bomo ves čas gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna. Priporočeni so  Malaroni proti malarijiLOKALNA
 3. VALUTA: Malgaški Ariary (1EUR = 4000 MGA)
 4. MENJALNICA/ BANKOMAT: Na severu Madagaskarja bomo račun za hrano lahko plačali z lokalnim denarjem, evri, s kreditno kartico ali Paypalom. S kreditnimi karticami lahko plačujemo v večjih trgovinah v večjih mestih. Denar lahko dvignemo tudi na bankomatih z različnimi provizijami (VISA, MASTERCARD, nekje MAESTRO), ampak zgolj v večjih mestih.
 5. PLANIRANI STROŠKI: Kosilo in večerja naneseta 15-20 dolarjev na dan, dodaš pa lahko le še morebiten dodaten izlet na severu, alkohol in spominke.
 6. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi bo na voljo v namestitvi na severu Madagaskarju, a je zelo slab. Lahko se kupi obilna sim kartica, ki v resortu deluje normalno.
 7. ELEKTRIČNA VTIČNICA: Napetost 220 V in uporabljajo povsem enake vtičnice, kot jih uporabljamo mi. Možni so občasni električni izpadi, zato priporočamo rezervne baterije za fotoaparate in dovolj velike spominske kartice. V nekaj krajih je elektrika na generator in v sobi ni vtičnic za polnjenje baterij (lahko jih polnimo v recepciji).
 8. VARNOST: Madagaskar je sicer varna dežela. Kljub pretežno prijaznim in poštenim ljudem pa v gneči tržnic in turističnih krajev obstaja možnost kraje.
Potek prijave
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
Pogoji potovanja

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

SPOZNAJ TA NEDOLŽEN SVET

Potovanje na Madagaskar zaradi Covid epidemije trenutno ni predvideno, če pa bi rad/a bil/a med prvimi, ki bodo o terminu obveščeni, izrazi zanimanje za potovanje. 😉

POTOVANJE ME ZANIMA