Kite potovanje na Madagaskar z Bananaway

KITE POTOVANJE MADAGASKAR

Madagaskar je najbolj pristna in turistično nepokvarjena destinacija, ki smo jo kadarkoli obiskali (brez pomisleka!). Če enega bolj poznanih naravnih parkov v vrhuncu turistične sezone obišče dnevno okoli 100 turistov, potem je jasno, da govorimo o destinaciji v razvoju.

Kajtanje na Madagaskarju je avanturistično in sproščujoče hkrati. Brez razvite infrastrukture, ni množičnega turizma, ni popotniških prevar in ni gneče na kite spotu! Dom bomo našli v objemu smaragdnega grebena, ki je "twintip, surf, foil friendly". Lovili bomo poln veter in kot lokalci pozabili na čas.

Ko potuješ skozi deželo, se ti zdi kot da si v filmu, ker težko dojemaš, da je življenje tako osnovno, nezahtevno in nerazvito; da se je čas ustavil v dobi plemen.

Kite potovanje Madagaskar povezuje kajtanje ter delček klasičnega, aktivno obarvanega potovanja. Ker Madagaskar slovi po številnih endemičnih živalskih in rastlinskih vrstah, ki jih ni mogoče videti nikjer drugje na svetu, planiramo avanturistični 3 dnevni izlet v primarni tropski deževni gozd! Več v programu.

Program Cena prijavi se

TERMIN: 20.4. - 4.5.2024 (15 dni)

STATUS POTOVANJA: potrjeno (5/14 prostih mest)

VODIČ: Blažka Udir

CENA POTOVANJA: 

 • Paket potovanja: od 1.369€ / osebo
 • 50€ popusta, če si z nami že potoval/a 
 • Glavni let: 1045€ / osebo
 • Notranji let: cca 300€ / osebo

"BEST OF":

 • Unikatna, turistično nepokvarjena destinacija
 • Namestitev direktno na smaragdnem spotu
 • Progress camp za napredovanje
 • Kombinacija zmernega fleta v laguni in valov na grebenu
 • Poln veter 20-25 knt (100%)
 • Neverjeten svet lemurjev in kameleonov
 • 3-dnevni izlet s 4x4 v tropski deževni gozd in zasledovanje "the big 5 of Madagaskar"

KITE POTOVANJE MADAGASKAR: PROGRAM

ODHOD Z DUNAJA. Predviden je časovno učinkovit let z Etiopian Airline preko Addis Abebe do Antananariva, kjer bomo prenočili ter naslednji dan odleteli na sever Madagaskarja.

Eden in edini baobab na severu
Kite spor Emerald sea

KAJTANJE NA EMERALD SEA. Naše kajtarsko potovanje bomo začeli na turkiznem Emerald sea, kjer bomo lahko kajtali direktno pred bungalovi ter downwindali do flat spota The pool. 

PREMIK NA DRUGI KITE SPOT. V drugem delu kite potovanja se bomo prestavili v mali družinski resort tik z idilično kajtarsko plažo, kjer bomo za sipino lahko lovili flat spot ter se poigravali z valovi na robu grebena. Fantastična kombinacija!

Highlight potovanja bo Bananaway kite kemp napredovanja, ki je že vključen v paket potovanja in bo usmerjen v pridobivanje kajtarskih izkušenj in veščin vseh udeležencev potovanja.  

Kajtanje na Madagaskarju z Bananaway ekipo
Potovanje Madagaskar in kulinarika

DOGAJANJE BO. Vsak dan se bomo naslajali z občutkom pripravljenim zebu-jem, ribami, škampi, jastogi in drugo morsko hrano, opazovali neverjetno polno zvezdnato nebo, za 2 tedna izgubili natikače in po mivki hodili bosi. Upamo na kakšen spontan lokalen žur v bližnji ribiški vasici. Sicer ga bomo organizirali sami!

Pripravi se na neverjeten odklop, saj je internet zelo slab, zato nas čaka veliko druženja, povezovanja, žurov, razmišljanja in kajtarskega napredka.

DVODNEVNI IZLET V TROPSKI DEŽEVNI GOZD. Kot ni Kenije brez safrija, ni Madagaskarja brez Lemurjev in Kameleonov. Obiskali bomo nacionalni park Amber Mountain in d’Ankarana. Izlet ni obvezen, lahko ostaneš na kite spotu. 

Plezanje po apnenčastem, UNESCO zaščitenem Big Tsingy

SPOZNAJ "GREY TSINGY". V sklopu 2-dnevnega izleta se bomo odpeljali v d’Ankarana nacionalni park, kjer se bomo odpravili na krožni treking po izgubljeni reki mimo številnih jam do prostranega gozda apnenčastih formacij. Pogledi bodo jemali dih!

TREKING PO DEŽEVNEM GOZDU. Drugi del izleta predvideva treking po tropskem deževnem gozdu Amber Mountain. Zasledovali bomo ikonične in endemične živalice (lemurje, kameleone, žabice, metulje), spoznali pa bomo tudi bogat svet orhidej, plezalk ter zdravilnih rastlin.

Celotno popotovanje bo bo vodil angleško govoreči lokalni vodič, ki bo z nami delil vpogled v življenje na Madagaskarju.

Iskanje kameleonov in lemurjev na Madagaskarju
Treking skozi tropski deževni gozd in zasledovanje Lemurjev
Kameleon je eden od Big 5 in Madagascar
Življenje ob reki Tsiribihinja

SPOZNAJ PRAVI MADAGASKAR. Saj veš, da smo na spotu vedno malce izolirani. Na poti v nacionalna parka bomo tako lahko videli pravo življenje lokalnega prebivalstva oz. plemen.

Kakšno delo opravljajo odrasli, kako se zamotijo otroci, zakaj je toliko mladih,... Morda bomo zasledili kakšno "exhumination" ceremonijo ali petelinji boj.

PRIHOD V LJUBLJANO. Prihod v Benetke je predviden v večernih urah. Organiziran bo tudi skupinski prevoz do Ljubljane.

Po zaključenem potovanju bomo polni vtisov in doživetij in se verjetno že spraševali, kdaj gremo nazaj! 😉

Kite potovanje Madagaskar

PODALJŠEK ZA AKTIVNE. V kolikor ti 2 tedenske počitnice niso dovolj in bi želel/a videti več Madagaskarja, ti lahko ponudimo opcijski podaljšek potovanja na jug Madagaskarja (zahod je v maju še neprehoden).

5 dnevni podaljšek predvideva treking v nacionalnem parku Andringitra, kjer boš osvojil/a drugi najvišji vrh Madagaskarja (2.658 m), kajak turo po nacionalnem parku Ranomafana, obisk vinorodne regije, kjer boš obiskal/a vinsko klet, obisk rezervata z Maki lemurji, delavnico izdelovanja svile, ki se je boš udeležil/a v mestecu Ambalavao in mnogo lokalnih vtisov, ki jih boš prejel/a med samim potovanjem s 4x4.

POGOJI ZA KAJTANJE NA MADAGASKARJU

VETER NA MADAGASKARJU

Glavna kajtarska sezona se razteza med junijem in začetkom septembra, ko se na spotu ne moremo izogniti vsakodnevnemu vetru med 30 in 40 vozli. Ker ne maramo tako močnega in tako refulastega vetra, se na Madagaskar odpravljamo med prvomajskimi prazniki, ko lahko pričakujemo 100% statistiko z 20 do 25 vozli ter tudi nekoliko višje temperature.

Temperatura zraka se giblje okoli 31 stopinj, temperatura vode pa okoli 28 stopinj, zato ne bo zeblo niti najbolj zmrznjenih. Ampak tudi na Madagaskarju velja, da je najlepše kajtati pred sončnim zahodom, ko je lahko malce hladnejše, zato za vsak slučaj spakiraj neoprensko majico ali shortya (tečajnikom svetujemo neoprenske čevlje).

KITE SPOTA NA MADAGASKARJU

Tekom potovanja bomo obiskali 2 kite spota - Emerald sea in Diego Suarez.

Domač spot je zelo varen, saj veter piha na obalo (side on shore). Spot je zaščiten s koralnim grebenom, ki ustvarja laguno s stojno višino vode, na samem grebenu pa se delajo lepi, mali valovi, s katerimi se lahko spozna vsak kajtar z nekaj izkušnjami.

Spot tako prinaša zanimivo kombinacijo mirnega, rahlo razburkanega morja in lepih valov, ki se razporedijo čez cel dan. V bližini najdemo dva "secret flat spota", ki ju bomo preverili s skupinsko odpravo.

Home spot na Madagaskarju
Na grebenu se delajo lepi valovi
Fantastičen pogled na spot

napreduj s progress kite kempom

Vsako kite potovanje samo po sebi prinese nekaj novih izkušenj, ampak ne bi bilo fino, da bi napredek dobil še malce dodatne spodbude in "flowa"?

Kite potovanje Madagaskar vključuje Bananaway progress camp - program napredovanja v skupini, ki se trudi ustvariti sproščeno vzdušje, v katerem se boš počutil/a dovolj varno, da boš lahko v svojem kajtarskem znanju napredoval/a. Najsi je tvoj naslednji izziv bolj samozavestno dvigovanje kajta, višji skok, front roll, prvi kiteloop ali unhooked trik, imaš polno podporo inštruktorja!

Kako izgleda skupinski progress kemp?

Progress kemp poteka na individualni in skupinski ravni:

 • Na začetku potovanja se bo inštruktor pogovoril z vsakim udeleženem o morebitnih kajtarskih težavah, izzivih in željah napredovanja.
 • Vsak udeleženec potovanja dobi individualno pozornost inštruktorja - konkretna navodila in nasvete za napredek.
 • Napredek se spremlja skupinsko na vodi - inštruktor skupino opazuje med kajtanjem na vodi in je ves čas na voljo za dodatne nasvete.
 • Inštruktor bo vse vodne vragolije posnel s kamero, zvečer pa jih bomo ob pivu ali caipirinhi v sproščenem vzdušju skupaj pogledali in jih analizirali.
 • Skupinski progress kemp bo potekal ob izbranih dnevih.

ZAKAJ VIDEOANALIZA?

Res je presenetljivo, kako ti lahko video poosnetek samega sebe spremeni pogled prizadevanja. Pokaže ti razlike med tem, kaj misliš, da na vodi delaš in kaj dejansko delaš.

Napredek zato ni le hitrejši, pač pa se poveča tudi naklonjenost kajtanju, saj se ob napredovanju poveča tako užitek pri kajtanju kot tudi fokus in pripravljenost na nov napredek. Če povemo malo drugače, inštruktor te bo prestavil v "flow state of mind".

Kite inštruktor ima za seboj več kot 10 let kajtarskih izkušenj z različnih spotov iz vsega sveta ter znanje naprednih trikov. Bananaway progression kemp z videoanalizo je vključen v ceno potovanja, prilagaja pa se vetrovnim razmeram ter tebi, tvojemu tempu in tvojemu interesu.

Še nisi samostojen kajtar? Kite potovanju se lahko pridružiš, začetniški tečaj kajtanja pa bo izvedel izkušenj lokalni inštruktor. Tečaj bo potekal v v angleškem jeziku.

NAMESTITEV NA MADAGASKARJU

Bližje nam je majhno in domače, zato smo za namestivi izbrali prijetna družinska resorta, ki sta v celoti trajnostna in ki sta nas v preteklosti neverjetno presenetila z prijaznostjo zaposlenih, s katerimi smo se res povezali.

Prvi resort nudi le 1 tip namestitve - bungalov v lokalnem stilu. V ceno namestitve so vključeni 3 obroki - zajtrk, kosilo in večerja. 

Drugi rezort nudi 4 različne tipe namestitve, ki so opisane spodaj, v ceno namestitve je vključen zajtrk. Cena celotnega potovanja je odvisna od izbire te namestitve. 

Dvonadstropni bungalov za 2-4 osebe
V pritličju zakonska postelja ter kopalnica, v prvem nadstopju dve enojni postelji. 

Kite potovanje madagaskar - namestitev kameleon
Kite potovanje madagaskar - namestitev kameleon
Kite potovanje madagaskar - namestitev
Drugo nasdtropje bungalova
Slika dvonadstropnega bungalova

Večji bungalov s pogledom na laguno
Bungalov z zakonsko posteljo, raztegljivim kavčem, kopalnico in teraso lahko namesti 2 ali 3 osebe. 

Kite potovanje Madagaskar
Namestitev na madagaskarju - bungalov Baobab za 2-3 osebe

Manjši bungalov s pogledom na laguno za 2 osebi
Bungalov z zakonsko posteljo in zasebno kopalnico lahko namesti par oz individualnega kajtarja.

Bungalov Zebu

Prostoren glamping šotor za 2 osebi Glamping šotor z eno zakonsko posteljo, family glamping z dvema zakonskima posteljema. Glamping šotori si delijo skupinske wcje in tuše.

Glamping šotor-namestitev madagaskar
Glamping šotor

individualni odhod po izbiri

V kolikor ti skupinski termin ne ustreza oz. bi raje potoval/a v lastni režiji, ti pripravimo personalizirano potovanje po tvojih željah!

Poleg kajtanja na severu Madagaskarja ti lahko organiziramo avanturistično potovanje na zahod, kot ga je doživela Bananaway ekipa septembra 2019 (blog Zgodbe z Madagaskarja), ali potovanje na jug Madagaskarja, ki je prilagojeno za aktivnega raziskovalca.

Sodelujemo namreč z zaupanja vredno lokalno agencijo, ki dela za tudi za National Geographic, naše osebne izkušnje pa lahko potrdijo, da je izvedba potovanja res odlična!

Potovanje Madagaskar
Madagaskar potovanje
Potovanje za aktivne Madagaskar

Cena in koristne informacije

Cena 16 dnevnega kite potovanja Madagaskar je odvisna od tipa namestitve:

 • glamping šotor 2/2: 1.369 €/osebo - prosto
 • manjši bungalov s pogledom na morje 2/2: 1.459 €/osebo - prosto
 • velik bungalov s pogledom na morje 2/2: 1.499 €/osebo - prosto
 • dvonadstropni bungalov s pogledom na morje 3/3: 1.489 €/osebo - prosto
 • dvonadstropni bungalov s pogledom na morje 4/4: 1.409 €/osebo - prosto

Posebne ugodnosti: 

 • 10 % popusta ob zgodnji prijavi do 9.7.2023
 • 50 € popusta v kolikor si z Bananaway že potoval/a

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

Kite potovanje Madagaskar vključuje: 

 • 1 nočitev v Tani z zajtrkom,
 • 4 nočitve na Emerald sea z zajtrkom, kosilom in večerjo,
 • 7 nočitev v izbrani namestitvi na severu Madagaskarja z zajtrkom,
 • prevozi med letališči, namestitvami in spoti,
 • kite camp za napredovanje Kite Madagaskar,
 • predstavitev kite spotov,
 • organizacijo dodatnih aktivnosti v času potovanja,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.
 • Glavni let Benetke - Tana - Benetke - cca. 1000 € ob dovolj zgodnji prijavi,
 • Notranji let - cca 300 €
 • Posredovanje pri nakupu glavne letalske karte – 20 €,
 • Viza: 35 €,
 • hrana.
 • 2 dnevni izlet v nacionalni park Amber mountain in d'Ankarana (prevoz s 4x4 z voznikom in gorivom, angleško govoreči vodič, vstopnine v nacionalni park in 1x nočitev v nacionalnem parku z ameriškim zajtrkom) - 250 €,
 • Izposoja kite opreme – 300 €/teden,
 • morebitni dodatni dnevni izleti,
 • enoposteljna soba,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • zavarovanje rizika odpovedi potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

COVID19 OMEJITVE. Vstop na Madagaskar je omogočen tako cepljenim kot necepljenim popotnikom.

SVETUJEMO ZAVAROVANJE ODPOVEDI POTOVANJA. Zavarovanje ti krije hrbet v primeru, da zaradi Covid19 virusa ali druge bolezni ne moreš na potovanje. Svetujemo zavarovanje odpoved turističnega potovanja Zavarovalnice Triglav, ki ga lahko skleneš preko spleta.

Koristne informacije o potovanju:

 1. URADNI JEZIK: malgaščina, francoščina, le malokdo govori angleško.
 2. CEPLJENJE: Območje obale, kjer se bomo ves čas gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna. Priporočeni so  Malaroni proti malarijiLOKALNA
 3. VALUTA: Malgaški Ariary (1EUR = 4000 MGA)
 4. MENJALNICA/ BANKOMAT: Na severu Madagaskarja bomo račun za hrano lahko plačali z lokalnim denarjem, evri, s kreditno kartico ali Paypalom. S kreditnimi karticami lahko plačujemo v večjih trgovinah v večjih mestih. Denar lahko dvignemo tudi na bankomatih z različnimi provizijami (VISA, MASTERCARD, nekje MAESTRO), ampak zgolj v večjih mestih.
 5. PLANIRANI STROŠKI: Kosilo in večerja naneseta 15-20 dolarjev na dan, dodaš pa lahko le še morebiten dodaten izlet na severu, alkohol in spominke.
 6. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi bo na voljo v namestitvi na severu Madagaskarju, a je zelo slab. Lahko se kupi obilna sim kartica, ki v resortu deluje normalno.
 7. ELEKTRIČNA VTIČNICA: Napetost 220 V in uporabljajo povsem enake vtičnice, kot jih uporabljamo mi. Možni so občasni električni izpadi, zato priporočamo rezervne baterije za fotoaparate in dovolj velike spominske kartice. V nekaj krajih je elektrika na generator in v sobi ni vtičnic za polnjenje baterij (lahko jih polnimo v recepciji).
 8. VARNOST: Madagaskar je sicer varna dežela. Kljub pretežno prijaznim in poštenim ljudem pa v gneči tržnic in turističnih krajev obstaja možnost kraje.
 • V kolikor imaš kakršnokoli vprašanje vezano na kite potovanje Madagaskar, nam pošlji email na info@bananaway.si
 • Na kite potovanje Madagaskar se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na kite potovanje Madagaskar ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Kite potovanje Madagaskar je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika. Agencija Eurora d.o.o. ne odgovarja za stroške, ki nastajajo zaradi zamujenih notranjih letov kot posledica odpovedanega ali prestavljenega leta s strani letalskega prevoznika.

Zgodbe s kite potovanja po Madagaskarju

Madagaskar se lahko pohvali z odlično vetrovno statistiko, vedno se je slišal zelo eksotično, dosegle [...]

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda [...]

PRIJAVI SE IN SPOZNAJ TA NEDOLŽEN SVET!

Spoznaj ta nedolžni svet, dokler še obstaja! Kite potovanje na Madagaskar ti predstavi najbolj preprosto afriško življenje, ki je zaciklano še v čas plemen. Potovanje odpira možgane in razmišljanje o življenju, vrnil/a se boš prerojeno! 😉

Searching Availability...