Kite počitnice Martinik

KAJTARSKE POČITNICE MARTINIK

Martinik je znan kot eden najbolj raznolikih otokov na Karibih, ki ga radi obiskujejo predvsem ljubitelji aktivnosti na prostem, čudovitih plaž in dobrih kajtarskih pogojev. Zaradi urejenega evropskega vpliva prepletajočega z eksotičnim karibskim temperamentom, je Martinik zelo priljubljeno letovišče družin in ljubiteljev mirnih juter.

Stacionirani bomo direktno na kite spotu, v le 50m oddaljenih v novih bungalovih, tako da bomo lahko izkoristili ves veter, se prilagajali le sebi in v prostem času z avtom raziskovali ta prelepi otok.

TERMIN: 16 dni: 8.3. - 23.3.2024

STATUS: razpisano (15/15 prostih mest)

VODNIK: Blažka Udir

CENA 16-DNEVNEGA POTOVANJA:

 • Kite paket: od 1.083 €/osebo
 • 50€ popusta za povratnike
 • Letalska karta: cca. 1000 €/osebo

BEST OF:

 • Namestitev neposredno na najboljšem kite spotu na otoku,
 • Raziskovanje otoka z najetimi avtomobili,
 • Dodatni izleti po izjemno zanimivem vulkanskem karibskem raju - sprehod med krošnjami botaničnega vrta, obisk destilarne ruma, pohodi skozi tropski deževni gozd, iskanje skritih slapov...

PROGRAM KITE POTOVANJA

 

PRIORITETA SO NEPOZABNI KAJTARSKI DNEVI!

V večernih urah bomo pristali na letališču Fort de France na Martiniku, otoku, ki sodi pod okrilje Francije in mu pravijo tudi otok cvetja. Na letališču bomo prevzeli avtomobile in se zapeljali do kajtarske vasice na vzhodu otoka ter se namestili v apartmajske hišice.

Kajtarsko naselje je novo, opremljamo z velikim skupnim bazenom, ob večji od naših vil pa bomo imeli manjši bazen samo zase. Naselje je zgrajeno tik ob kajtarski plaži, zato si bomo prve kite sessione lahko privoščili že pred zajtrkom.

DODATNE AKTIVNOSTI

Z najemom avtomobilov bomo poskrbeli za mobilnost, zato bomo pri raziskovanju otoka popolnoma svobodni.

V jutranjih urah, ko veter še ni tako močan in v primeru slabega vetrovnega dne bomo organizirali dodatne skupne izlete, seveda pa se lahko na potep odpravi tudi ekipa v samo enem avtomobilu in se prepusti spontanem raziskovanju.

Martinik je zelo zanimiv in raznolik otok, ki je tudi zgodovinsko zelo bogat in nam ponuja ogromno zanimivih izletniških opcij.

Vulkanski otok s svojim bujnim rastjem in najvišjo nadmorsko višino kar 1397m nudi izobilje lepih pohodniških poti skozi bujen tropski gozd, skrite slapove, botanični vrt s potjo med krošnjami, destilarne ruma in seveda sanjske karibske plaže.

 

Kite Martinique
Pogled na spot Martinik
Pot skozi krošnje Martinika
Destilarna Ruma

KITE POGOJI NA MARTINIKU

KITE SPOT: spot na morju je res prostran, čaka te 10 km dolga obala, zaščitena z grebenom. Ob obali lahko pričakuješ širok pas popolnoma mirnega morja, z oddaljevanjem od obale pa morje postaja bolj valovito. Kajte bomo dvigovali s prijetne mehke trate, všeč pa ti bo tudi infrastruktura s kajtarskimi bari, restavracijami in kakšno kite trgovino. Potovali bomo v statistično gledano bolj vetrovni sezoni, najvolj verjeten je veter med 15 in 20 vozli, kakšen dan pa se drigne tudi čez 25 vozli. S seboj torej vzemi kajte velikosti 7 in 9m2 (dekleta) oz. 9 in 12 m2 (fantje).
Večji kajti za vsak slučaj seveda vedno pridejo prav, kot vedno pa bomo pred odhodom pogledali napoved in optimizirali opremo, ki jo bomo vzeli s seboj.

 

TEČAJI: Potovanje je v prvi vrsti namenjeno samostojnim kajtarjem, vseeno pa s seboj z veseljem vzamemo tudi začetnike. Razmere na spotu so zelo ugodne za učenje, začetnike pa bo prevzela lokalna kite šola, ki na lokaciji razpolaga z vso potrebno opremo in inštruktorji.

Lokalne šole nudijo tudi možnost učenja hidrofoilanja in winganja.
Tečaji potekajo v angleškem jeziku.

NAMESTITEV

V Martiniku se bomo prebujali v bungalovih, ki so le nekaj deset metrov oddaljeni od kajt plaže. Zajtrk si bomo pripravili sami in ga z užitkom pojedli na terasi. Po kajtanju se bomo lahko sprostili ob bazenu. Organizirali bomo kakšno skupno večerjo in jo skupaj pripravili v ekipnem duhu, saj bomo na bližnji ribji tržnici lahko kupili svežo tuno, orado ter sveže sadje in zelenjavo. #Yummy

Ko se ne bomo počutili preveč kuharsko navdahnjeni pa se bomo odpravili na večerjo v katero od lokalnih restavracij in se pustili razvajati z vplivi francoske kuhinje na karibsko kulinariko.

Vila z bazenom Martinik

Pred veliko vilo bomo imeli čisto svoj bazen za potrebe kakšnega večernega "pool party-ja".

Namestitev Martinik

Moderno in udobno opremljeni bungalovi bodo poskrbeli, da se bomo počutili kot doma.

Bazen na Martiniku

Velik bazen namenjen vsem gostom bo popolna lokacija za ležerno dopoldne z dobro knjigo.

Namestitev na kite spotu Martinik

Do spota nam ne bo treba daleč. Le lučaj od terase te čaka ogromno igrišče in vsi novi triki, ki si jih upaš poizkusiti!

CENA IN KORISTNE INFORMACIJE

Cena potovanja

Cena 16 dnevnega potovanja:

 • v vili za 10 oseb z bazenom: od 1.083 €/osebo,

 • v bungalovu za 6 osebe: od 1.059 €/osebo,

 • za prilagojeno družinsko ali skupinsko ponudbo nas kontaktiraj.

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

Cena je zagotovljena ob prijavi najmanj 9ih oseb. Doplačilo v primeru manjše skupine 7-9 oseb: 100€

V kolikor ti termin skupinskega odhoda ne ustreza, lahko pripravimo ponudbo individualnega odhoda v terminu po izbiri. Za ponudbo nas kontaktiraj preko obrazca na dnu strani.

 • 15 nočitev v hiški na Martiniku,
 • najem avtomobila za celotno obdobje potovanja,
 • zavarovanje avta za celotno obdobje potovanja,
 • predstavitev kite spotov,
 • organizacija dodatnih izletov na otoku,
 • vodenje kite odprave,
 • organizacija potovanja.
 • letalska karta Benetke – Martinik – Benetke (cca 1000€ ob dovolj zgodnji prijavi),
 • hrana v času bivanja v hiši,
 • stroški bencina za vožnjo po otoku.

 

 • prevoz do letališča v Benetkah (Go Opti cca 50 €),
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju,
 • celostno zavarovanje potovanja (pogoji).

16 dnevno potovanje: 08.3. - 23.3.2025

Minimalno število prijavljenih: 9 oseb, (ob doplačilu 100€ na osebo lahko izvedemo potovanje tudi za 7 prijavljenih)

Rok za prijavo: 1. december 2024 oz. do zasedenosti mest

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in ti pripravimo ponudbo po meri.

Koristne informacije o potovanju:

 1. VIZA: NE. Slovenski državljani za vstop na Martinik vizuma ne potrebujemo. Državljani držav članic Evropske unije lahko v državo vstopimo z veljavno osebno izkaznico. Martinik je
 2. JEZIK: komunikacija poteka v francoskem jeziku, angleško govori redko kdo.
 3. CEPLJENJE: cepljenja niso potrebna.
 4. LOKALNA VALUTA: EUR
 5. PLAČEVANJE: gotovina, kreditne kartice.
 6. PLANIRANI STROŠKI: predvsem za hrano, pijačo bomo potrebovali cca. 20-25€/dan.
 7. KAJ SPAKIRATI: temperatura zraka se giblje 28 stopinj podnevi in 22 stopinj ponoči. Temperatura morja se giblje okoli 27 stopinj. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 8. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi v resortu ni preveč močan, ker pa je Martinik Francoski otok, lahko enostavno koristimo mobilne podatke, ki se tretira kot mobilno gostovanje v EU.
 9. ELEKTRIČNA VTIČNICA: klasično ozko vtičnico na dve luknji lahko uporabimo brez pretvornika, ponekod se uporabljajo vtičnice tipa D.
 10. VARNOST: Martinik je zelo varen otok, vseeno pa je potrebno vredne stvari v bungalov in na spotu pospravljati in varovati.
 1. V kolikor imaš kakršnokoli vprašanje vezano na potovanje, nam pošlji email na info@bananaway.si

 2. Na potovanje se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.

 3. Na email prejmeš potrdilo prijave na potovanje ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).

 4. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

 5. Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., Podmilščakova 46, 1000 Ljubljana, ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda prvič odpravljaš na letalo in bi ti prav prišel kakšen nasvet iz prve roke?

preberi celoten blog

Martinik te ne bo razočaral

Kite potovanje Martinik te ne bo pustilo ravnodušnega/ravnodušne. Karibski oddih ob popolnem spotu z raziskovanjem tropskega raja. Spomini za v okvir!

 

Searching Availability...