karibi

Kajtanje na karibskem martiniku

Martinik je znan kot eden najbolj raznolikih otokov na Karibih, ki ga radi obiskujejo predvsem ljubitelji aktivnosti na prostem, čudovitih plaž in dobrih kajtarskih pogojev. Zaradi urejenega evropskega vpliva prepletajočega z eksotičnim karibskim temperamentom, je Martinik zelo priljubljeno letovišče družin in ljubiteljev mirnih juter.

Stacionirani bomo direktno na kite spotu, v le 50m oddaljenih v novih bungalovih, tako da bomo lahko izkoristili ves veter, se prilagajali le sebi in v prostem času z avtom raziskovali ta prelepi otok.

Če bi karibsko izkušnjo na Martiniku rad/a nadgradil/a z nepozabnim jadranjem po otočju Grenadinov, se nam pridruži na ultimativnem kite safariju po Karibih.

CENA Prijava Povpraševanje

PROGRAM KAJT POTOVANJA

V večernih urah bomo pristali na letališču Fort de France na Martiniku, otoku, ki sodi pod okrilje Francije in mu pravijo tudi otok cvetja. Na letališču bomo prevzeli avtomobile in se zapeljali do kajtarske vasice na vzhodu otoka ter se namestili v apartmajske hišice za 4 ali 6 oseb. Kajtarsko naselje je novo, opremljamo z velikim skupnim bazenom in zgrajeno tik ob kajterski plaži, zato si bomo prvi kite session lahko privoščili že pred zajtrkom.

KITE SPOT: spot na morju je res prostran, čaka te 10 km dolga obala, zaščitena z grebenom. Ob obali lahko pričakuješ širok pas popolnoma mirnega morja, z oddaljevanjem od obale pa morje postaja bolj valovito. Kajte bomo dvigovali s prijetne mehke trate, všeč pa ti bo tudi infrastruktura s kajtarskimi bari, restavracijami in kakšno kite trgovino. Potovali bomo v statistično gledano bolj vetrovni sezoni, najvolj verjeten je veter med 15 in 20 vozli, kakšen dan pa se drigne tudi čez 25 vozli. S seboj torej vzemi kajte velikosti 7 in 9m2 (dekleta) oz. 9 in 12 m2 (fantje).

TEČAJI: zelo ugodne razmere nam omogočajo izvedbo začetnih in nadaljevalnih tečajev kajtanja, zato vabljen/a v tople kraje tudi če si popolen/a začetnik/ca oz. še nesamostojen/a kajtar/ka.

DODATNE AKTIVNOSTI

Z najemom avtomobilov bomo poskrbeli za mobilnost, zato si boste lahko povsem samostojno ogledati otok Martinik. V primeru nevetrovnega dne se bomo zapeljali do severnega dela otoka, kjer lahko izbiramo med mnogimi lepimi pohodniškimi potmi, obiščemo katero od znamenitih destilerij ruma v bližini naše baze, obiščemo tropski botanični vrt ali živalski vrt ali se odločimo za pohod po tropskem gozdu oz obisk najlepših plaž na Martiniku. Martinik je tudi zgodovinsko zelo bogat in nam ponuja ogromno zanimih izletniških opcij.

NAMESTITEV

V Martiniku se bomo prebujali v bungalovih, ki so le nekaj deset metrov oddaljeni od kajt plaže. Zajtrkovali bomo na veliki terasi, po kajtanju pa se bomo lahko sprostili tudi ob bazenu z morsko vodo. Na bližnji ribji tržnici bomo lahko kupili svežo tuno, orado ter sveže sadje in zelenjavo. #Yummy

ikone-lagoinha
RAZPISANI TERMIN:
 • 29.1. – 11.2.2019
STATUS POTOVANJA:
 • Razpisano (še 12/15 prostih mest)
CENA POTOVANJA:
 • Namestitev v bungalovu za 6 oseb: 910€/osebo
 • Namestitev v bungalovu za 4 osebe: 1.023€/osebo
Cena potovanja

Cena 13 dnevnega potovanja:

 • v apartmaju za 6 oseb: od 910€/osebo,
 • v apartmaju za 4 osebe: od 1.023 €/osebo,
 • za prilagojeno družinsko ponudbo nas kontaktiraj.

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

Cena je zagotovljena ob prijavi najmanj 9ih oseb. Doplačilo v primeru manjše skupine 6-8 oseb: 80€

V kolikor ti termin skupinskega odhoda ne ustreza, lahko pripravimo ponudbo individualnega odhoda v terminu po izbiri. Za ponudbo nas kontaktiraj preko obrazca na dnu strani.

 • 12 nočitev v hiški na Martiniku (za 4 ali 6 oseb),
 • najem avtomobila za celotno obdobje potovanja,
 • zavarovanje avta za celotno obdobje potovanja,
 • predstavitev kite spotov,
 • nasveti za dnevne izlete po otoku,
 • vodenje kite odprave,
 • organizacija potovanja.
 • letalska karta Benetke – Martinik – Benetke (cca 600€ ob dovolj zgodnji prijavi),
 • hrana v času bivanja v hiši.
 • Obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 200 €,
 • kite klinika za tiste, ki si želite napredovati hitreje (ne vključuje opreme) – 120 €,
 • prevoz do letališča v Benetkah (Go Opti cca 30 €),
 • prevoz kite deske – cca. 20 €/osebo,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju,
 • celostno zavarovanje potovanja (pogoji).

14 dnevno potovanje: 29.1.- 11.2.2019

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb
Rok za prijavo: 1. december 2018 oz. do zasedenosti mest

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in turistična agencija EJA ti bo pripravila ponudbo po meri.

Koristne informacije o potovanju:

 1. VIZA: NE. Slovenski državljani za vstop na Martinik vizuma ne potrebujemo. Državljani držav članic Evropske unije lahko v državo vstopimo z veljavno osebno izkaznico. Martinik je
 2. JEZIK: komunikacija poteka v francoskem jeziku, angleško govori redko kdo.
 3. CEPLJENJE: cepljenja niso potrebna.
 4. LOKALNA VALUTA: EUR
 5. PLAČEVANJE: gotovina, kreditne kartice.
 6. PLANIRANI STROŠKI: predvsem za hrano, pijačo bomo potrebovali cca. 20-25€/dan.
 7. KAJ SPAKIRATI: temperatura zraka se giblje 28 stopinj podnevi in 22 stopinj ponoči. Temperatura morja se giblje okoli 27 stopinj. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 8. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi v resortu ni preveč močan, ker pa je Martinik Francoski otok, lahko enostavno koristimo mobilne podatke, ki se tretira kot mobilno gostovanje v EU.
 9. ELEKTRIČNA VTIČNICA: klasično ozko vtičnico na dve luknji lahko uporabimo brez pretvornika, ponekod se uporabljajo vtičnice tipa D.
 10. VARNOST: Martinik je zelo varen otok, vseeno pa je potrebno vredne stvari v bungalov in na spotu pospravljati in varovati.
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., Podmilščakova 46, 1000 Ljubljana, ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda prvič odpravljaš na letalo in bi ti prav prišel kakšen nasvet iz prve roke?

preberi celoten blog

Že odštevamo!

 
 

Te kajt potovanje zanima?

Če imaš glede potovanja še dodatna vprašanja, nam lahko pošlješ povpraševanje in se dodatno pozanimaš o vsem, kar te zanima!
Če pa si prepričan/a, da je to potovanje, ki ga ne smeš zamuditi, enostavno klikni na prijavo.

Pošlji povpraševanje Prijavi se