mauritius

KAJTANJE NA MAURICIUSU

Mauricius je zagotovo eden tistih zelenih otočkov, o katerem nas večina sanja že od malega. Neokrnjeni biser v objemu Indijskega oceana se povezuje s tropskim luksuzom, ekstravaganco, sproščeno klimo in čudovitim obmorskim pasom, na katerem se bomo zasidrali tudi mi in se prepuščali užitkom zabavne lagune in adrenalinskega vala.

Miks zanesljivega vetra, domačega spota Le Mourne, “off the beaten path” tripa s čolnom, bogate ulične kulinarike, spoznavanje energičnega plesa in prave eksotike!

PROGRAM KAJT POTOVANJA

Kljub temu, da je naš obisk Mauritiusa v resnici usmerjen v kajtanje, si ga bomo ogledali v celoti. Otok je namreč izjemno lep in raznolik in bi naredili veliko škode, če ga ne bi raziskali!

Naše izhodišče bo na JZ otoka, kjer bomo kajtali na najbolj znanem spotu Le Mourne, ti predstavili par ogleda vrednih spotov in poskrbeli za “off the beaten path” izkušnjo, v sklopu katere bomo poseben spot dosegli s čolnom.

Z najemom avtomobilov bomo poskrbeli za mobilnost in neodvisnost. Tako boste imeli pravi kajt navdušenci možnost kajtati cele dneve, z raziskovalci pa bomo spoznavali druge eksotične sladkorčke in pravi lokalen utrip. Spoznali bomo tipične zvoke bobnov in tradicionalno folkloro, ki predstavlja ples sužnjev. Spoznali bomo tudi res bogato ulično kulinariko, ki združuje okuse Indije, Francije, Afrike in Kitajske. Potovanje organiziramo v času lokalnega festivala, zato bo ponovno veselo.

DODATNE AKTIVNOSTI

Opcij je veliko: treking na vulkan, ki nas bo razveselil z absolutno čudovitim razgledom, obisk naravnega parka in čajnih plantaž. Zapeljali se bomo do vasi Chamarel, kjer si lahko ogledamo znametito skalo, slapove ali način pridelave znamenitega ruma.

POGOJI ZA KAJTANJE

Glavni kajt spoti se nahajajo na JZ delu otoka, kjer se ob laguni zbirajo freestyle kajtarji, ob grebenu pa ljubitelji valov.

Le Morne spot je velika laguna, ki jo obkroža morski greben, ki ustvarja cca. 600 m plitak poligon z veliko prostora za popolne začetnike in napredne kajtarje, ki bolj kot v daljavo želijo v višino. Od plime in oseke je seveda odvisno, kako »chopy« je laguna, v vsakem primeru pa boš neizmerno užival(a) v kajtanju v varnih pogojih in na kristalno čistem morju.

Manawa reef break se nahaja 200 metrov za laguno in ustvarja epske valove, ki so jeseni najpogosteje veliki med 1,5 in 3m. Najboljši pogoji nastanejo v času plime in takrat ko oseka prehaja v plimo. V bližini najdemo še spot One Eye, ki se uvršča v sam vrh wave spotov na svetu in zaradi hitrih levih valov zagotovo predstavlja velik izziv vsakemu izkušenemu kajtarju.

Blagi SV pasati okrog Mauritiusa pihajo skozi celo leto, termični vetrovi pa čez poletje ustvarjajo pogoje, ki jih za kajtanje potrebujemo. Tako se kajtarska sezona razteza od maja do decembra, pri čemer najboljšo vetrovno statistiko beležimo od avgusta do oktobra. V tem obdobju zna pihati močneje (do 30 vozlov), sicer pa običajno piha od 15 pa do 25 vozlov močan konstanten veter.

NAMESTITEV

Nastanjeni bomo v veliki vili z bazenom v neposredni bližini kite spota Le Mourne. Prevažanje opreme na spot ne bo problem, saj bomo ekipo opremili s pick-upi, s katerimi se bomo zlahka zapeljali tudi po otoku in spoznali še kakšen drug kite spot! 😉

Opcijsko lahko ponudimo tudi nastanitev v hotelu na spotu, za ponudbo nas kontaktiraj!

Prijava
ikone_mauritius
RAZPISANI TERMIN:
 • Poletje: 19.8. – 2.9. 2018
Tomaž Velikonja

To, da lahko kajtaš pod mavrico je top. Da se to ponovi 5x na dan, je že kičasto. Je potrebno, da omenim še smaragdno morje? In bele plaže? 🙂

Tomaž Velikonja
Termini potovanja

13 dnevno potovanje: 19.8. – 2.9. 2018(možnost tudi krajšega 10 dnevnega potovanja)

Minimalno število prijavljenih: 7 oseb
Rok za prijavo: 1. junij 2018 oz. do zasedenosti mest

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in turistična agencija EJA ti bo pripravila ponudbo po meri.

Cena 14-dnevnega potovanja: od 1149 €/osebo

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

 • 12-dnevno namestitev v vili z bazenom (dvoposteljne sobe),
 • 13 dnevni najem pick-upa,
 • zavarovanje pick-upa ali avta,
 • predstavitev kite spotov in pogojev za kajtanje,
 • izlet do Chamarela, Safari Adventure, Black river naravni park, …
 • trx ali slackline vadba oz. raztegovanje po “napornem” kajtanju,
 • planiranje in vodenje kite odprave,
 • posredovanje potovanja turistične agencije EJA.
 • Letalska karta Ljubljana – Mauritius – Ljubljana, cena dne 15.1.2018 je 693€,
 • stroški bencina,
 • hrana,
 • agencijski stroški prijave – 15 €.
 • Obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 210 €/6 ur,
 • kite klinika za tiste, ki si želite napredovati hitreje (ne vključuje opreme) – 40 €/uro,
 • prevoz kite deske,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • vstopnine v naravne parke,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • celostno zavarovanje potovanja (pogoji).

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., Podmilščakova 46, 1000 Ljubljana, ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda prvič odpravljaš na letalo in bi ti prav prišel kakšen nasvet iz prve roke? [...]

preberi celoten blog

Že odštevamo!

 
 

Te kajt potovanje zanima?

Če imaš glede potovanja še dodatna vprašanja, nam lahko pošlješ povpraševanje in se dodatno pozanimaš o vsem, kar te zanima!

Če pa si prepričan/a, da je to potovanje, ki ga ne smeš zamuditi, enostavno klikni na prijavo.

Pošlji povpraševanje Prijavi se