Kajtanje na snegu col du Lautaret

KAJTANJE NA SNEGU LAUTARET

Kajtanje na snegu Lautaret načrtujemo v prvem tednu marca, ko je v Franciji snega na pretek in ko lahko pričakujemo več sončnih dni.

Col du Lautaret je 2058 m visok prelaz v francoskih Alpah. Cesta je prevozna vso zimo in v zadnjih letih se je planotast vrh prelaza uveljavil kot eden izmed najbolj znanih in prepoznavnih evropskih snowkite spotov.

Preko cele zime je Col du Lautaret dom vrsti kajtarskih navdušencev, ki se podijo po zasneženih pobočjih, izvajajo freestyle trike in se s kajti povzpenjajo na vrhove grebenov.

Prvi kajtarski trip v letošnjem letu bo namesto tropsko, zimsko obarvan. Po vrhu nas navdušuje, da je v bližini zelo priljubljeno smučišče Serre Chevalier, kjer bomo smučali v primeru ne vetrovnih dni.

Termin potovanja: 4.3. – 11.3.2023

Zadnja možnost prijave: 16.2.2023

Status: razpisano (še 7/7 prostih mest)

Vodič: Blažka Udir

Cena potovanja: 819 €

Koda za 20% popust: LAUTARET

“Best of”:

 • kajtanje na snegu
 • izjemno smučarsko središče Serre Chevalier
 • vrhunski smučarski pogoji v marcu
 • mala skupina navdušenih kajtarjev
PRIJAVI SE

PROGRAM POTOVANJA SNOWKITE LAUTARET

ODHOD. Štartali bomo v soboto, v zgodnjih jutranjih iz Ljubljane in se s kombijem odpeljali čez italijanske ravnine preko meje s Francijo. Do naših apartmajev bomo prispeli v popoldanskem času.

Prvi dan se bomo spoznali z okolico, se odpočili od vožnje, privoščili večerjo in se malo bolje spoznali.

SPOZNAVANJE KITE SPOTA LAUTARET. Naslednji dan si bomo privoščili obilen zajtrk, nato pa se bomo končno odpeljali do kite spota. Od apartmaja do prelaza je približno 20 minut vožnje.

Po prihodu na spot se bomo najprej spoznali z uredbo in značilnostmi spota, si skupaj ogledali razmere in si pomagali pri dvigovanju kajtov. Kajtanje je vedno bolj zabavno v družbi!

KAJTANJE NA SNEGU. Na spotu bomo preživljali veliko časa, če nam bo veter dopuščal. Na samem prelazu se nahaja tudi restavracija, v kateri se lahko preko dneva okrepčamo.

Teden bomo tako preživeli na snegu –  prilagodili se bomo razmeram in našemu razpoloženju ter v francoskih Alpah preživeli zimskih radosti poln oddih.

SAUNA IN KULINARIKA. Ko ne bo o kajtali ali smučali, bomo lahko uživali v vsem drugem kar dolina ponuja. Po mrzlem dnevu na snegu si bomo po želji lahko poiskali kakšno savno, uživali v francoski kulinariki, in odklopili skrbi.

ODHOD DOMOV. V Ljubljano se bomo vrnili naslednjo soboto, v večernih urah, tako da se bomo pred začetkom delovnega tedna v nedeljo še lahko dodobra odpočili.

Kajtanje na snegu tvoje znanje ponese v višave

Za koga je kajtanje na snegu primerno?

Na našo snowkite dogodivščino se lahko prijavi vsak kajtar, ki ima osnovna znanja in veščine kajtanja, ki bi jih rad/a preizkusil/a tudi na beli podlagi.

Kajtanje na snegu je za vsakega zagretega kajtarja res super sprememba. V osnovi je šport enak kajtanju na vodi in mišični spomin hitro začne delati, tridimenzionalna podlaga pa predstavlja čisto drugačen poligon, kot si ga vajen/a na vodi.

Veter v gorah je dostikrat nekoliko manj konstanten kot na morju, zato se s kajtanjem na snegu tvoj nivo kontrole dvigne stopnjo višje.

Smuči ali snowboard?

Za začetnike je na snowkite na smučeh nekoliko lažje, saj smo bolj gibljivi in se lahko prestopamo, seveda pa bo pozicija telesa nekoliko drugačna kot na vodi.

Na koncu je izbira smuči ali borda osebna izbira, z obema se lahko zelo dobro zabavaš, izberi tisto opremo, s katero imaš več izkušenj.

Briancon in smučarsko središče Serre Chevalier

Naši apartmaji so od smučišča Serre Chavelier oddaljeni le 200m, tako da se lahko katerikoli dan odločiš, da se kajtanju odpoveš. Med naselji v dolini vozi tudi ski shuttle avtobus.

Dolina seveda ponuja vrsto najrazličnejših zanimivih aktivnosti – tek na smučeh, karting na snegu, vožnja s pasjo vprego, ledno plezanje, tako da ti ne bo dolgčas niti, če si kajtanja vsak dan ne želiš.

Obiska vredno je tudi mesto Briançon, ki si ga bomo ogledali v enem izmed večerov. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru najvišjega mesta v Evropi, ki ga obdaja mogočno obzidje, ki je zaščiteno na UNESCO seznamu kulturne dediščine.

Kajtanje na snegu
Smučišče Serre Chavelier
Unesco Briancon

dodatne informacije o snowkite potovanju

Potovali bomo v majhni skupini 8 oseb, rezervirali pa smo 2 zelo lepa apartmaja z dvema spalnicama, veliko kuhinjo, dnevno sobo in kopalnico v mali vasici blizu mesta Briancon.

Namestitev v Briancon - Serre Chavelier
Namestitev v dvosobnih apartmajih
Dvoposteljna soba z zakonsko posteljo
Dvoposteljna soba s pogradom

Potrebuješ smuči ali snowboard s pripadajočo opremo, zimska oblačila in opremo za kajtanje.

Ker bomo potovali s kombijem je prostor seveda malce omejen. Zato pakiraj čim bolj preudarno in največji kovček raje pusti doma.

Prav ti bo prišel kakšen manjši nahrbtnik, ki ga lahko s seboj vzameš na spot in vanj spraviš termovko s toplim čajem.

Cena 7 dnevnega kajtarskega potovanja je: 819€.

V Francijo potujemo prvič, zato skupini radovednih kajtarjev ponujamo 20% popust. Za popust pri prijavi vpiši kodo: LAUTARET.

Velikost skupine: maksimalno 7 udeležencev + 1 inštruktor

Cena je zagotovljena ob prijavi 7 oseb. Doplačilo v primeru manjše skupine: 5 udeležencev: 70 €, 6 udeležencev: 60 €.

V kolikor ti termin skupinskega odhoda ne ustreza, lahko pripravimo ponudbo individualnega odhoda v terminu po izbiri. Za ponudbo nas kontaktiraj preko obrazca na dnu strani.

 • 6 nočitev v 2 sobnem apartmaju
 • prevoz s kombijem do Francije, okoliški prevozi,
 • predstavitev in analiza kite spota,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.

Kaj v paket ni vključeno: 

 • Individualna ura kajtanja na snegu – 60 €
 • smučarska vozovnica v primeru ne vetrovnega dneva: cca 60€
 • hrana,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava.
 1. Na potovanje se prijaviš preko koledarja na strani spodaj, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 2. Na email prejmeš potrdilo prijave na potovanje ter podatke za plačilo 50% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 3. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 4. Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda prvič odpravljaš na letalo in bi ti prav prišel kakšen nasvet iz prve roke?

preberi celoten blog

PRIJAVI SE NA KAJTANJE NA SNEGU LAUTARET

Če imaš kakršnokoli vprašanje, nam vedno lahko pišeš na Instagram ali Facebook, kjer bo Blažka z veseljem razrešila vse dileme.

A tako kot na vsakem potovanju bomo tudi na snowkite tripu dali vse od sebe, da se boš potovanja z veseljem spominjal/a in se tudi vrnil/a!

Pri prijavi na potovanje v francoske Alpe izkoristi 20% popust in vpiši kodo: LAUTARET.

 

Gregor Muck

Ni se bilo lahko odločiti v res pestri ponudbi kajt izletov v Brazilijo in kot še vedno kajtarski začetnik sem veliko razmišljal, koga naj izberem za svoj prvi kajt trip tja. Ni mi žal, da sem se odločil za Bananaway. Lahko povem, da se stvari lotevajo zelo profesionalno, ravno prav lahkotno in zanimivo. Izbirajo dobre namestitve, poznajo kraje, tako da je pestro tudi po kajtanju. Posebno pa so me pozitivno presenetili z njihovimi “secret” spoti. Tudi prenašanje kajt znanja s strani Špele in Matije je na visokem nivoju, prijazno in nevsiljivo. V vsakem trenutku se prilagajata posamezniku, obenem pa odlično vodita in koordinirata skupino samih individualcev. 🙂

Gregor Muck
Gašper Govek

Potovanje z Bananaway ekipo je res super, saj je vse organizirano. Jaz samo pripravim svojo prtljago in nimam nobenih skrbi vse do takrat ko se vrnem domov. Destinacija Lagoinha mi je zelo všeč zaradi dobrega vetra in “flat” lagunce, kjer se da zelo hitro napredovati. Seveda pa ne smem pozabiti na brazilsko hrano in njihove “stejke”, ki so res TOP. Kajtanje v Braziliji pomeni pobeg iz norega vsakdana, ter uživanje na morju, soncu in vetru, ki predstavljajo svobodo in čisti užitek.

Gašper Govek
Jan Primec

Ultimativni kite trip na sever Brazilije je bil – z eno besedo – fantastičen. Lansko leto smo 10 dni kajtali v Lagoinhi, vendar se v tolikšnem času enega in istega spota naveličaš. Letos za kaj takega ni bilo priložnosti, saj smo vsake 4 dni kajtali na novem spotu, kar je super, saj je ravno pravi čas, da ga človek spozna in se počuti “domače”, hkrati pa se ga ne naveliča. Videli smo čudovite kraje in narava na severu je dih jemajoča. Na spotih ni nobene gneče in ponekod smo kajtali praktično sami. Pri tovrstnem tripu seveda neizogibno preživiš več časa na poti, vendar pa je po mojem mnenju vredno vsake ure v avtomobilu/čolnu/avionu. Špela in Matija sta organizacijo in izvedbo izpeljala brezhibno in vsakič znova me navdušuje njuna sposobnost koordinacije in vodenja tako velike ekipe; kako se znata posvetiti vsakemu posamezniku posebej in poskrbeti, da se želje vsakega člana ekipe vzamejo v ozir ter da se vsi počutijo kar najbolj prijetno in počitniško. And they make it look so easy! 🙂 Trip je bil odlična mešanica kajtanja, avanturizma in prijetne ležernosti.

Jan Primec