srilanka

KAJTANJE NA ŠRILANKI

Zaradi virusa Covid19 smo bili prisiljeni odpovedati vsa kite potovanja.

A naš raziskovalni ogenj še zdaleč ni ugasnil, zato bomo te bomo odpeljali na najboljše kajtarske spote ob prvi najmanjši priložnosti! Če želiš biti obveščen/a o prvih odhodih, se nam “pofočkaj” s svojim emailom!

[activecampaign form=138]

Si zaljubljen/a v flat spote ter kajtanje na “off the beaten path” destinacijah? 🙂

Želiš osvojiti nov šport in se udeležiti začetnega tečaja kajtanja ali si že “prekajtal/a” pol sveta? To potovanje je primerno za vse!

V sklopu avanturističnega kajtarskega potovanja po Šrilanki bomo kajtali na treh flat kite spotih, obiskali naravni park s sloni, starodavno hindu prestolnico in se udeležili 2-dnevnega kite safarija na samotnem otočku! Vabljen/a tudi ti!

Program Pogoji zanima me!

STATUS POTOVANJA:

Potovanje zaradi epidemije ni načrtovano, morda bomo potovali maja 2022. Če izraziš zanimanje,te bomo o novostih obvestili med prvimi.

CENA POTOVANJA:
 • 16 dnevni paket: od 1.159 €
“BEST OF”:
 • kajtaj na 3 vrhunskih flat spotih,
 • konstanten veter z 20-25 vozli,
 • avanturistični kite safari na “butter flat ” spotu,
 • šola kajtanja (začetni, osvežitveni in nadaljevalni),
 • ajurveda, templji, vpogled v hindu kulturo,
 • v paket vključeni vsi obroki.

ALL THE WAY FLAT!

7X ZAKAJ NA AVANTURISTIČNO KITE POTOVANJE!

 • prepleta spoznavanje razvite kajtarske scene z novim, nekomercialnim skrivnostnim spotom, ki ga lokalci imenujejo “Flat water paradise”,
 • čaka te velika avantura, saj bomo eno noč kampirali na samotnem otoku, preštevali zvezde in se prebudili ob popolnem flat spotu, v objemu neokrnjene narave,
 • obiskali bomo naravni park s sloni,
 • obiskali bomo starodavno mesto, trdnjavo tradicionalne Hindu kulture, kolonijalno predmestje s čudovitimi templji,
 • v mestu bomo lahko spoznali osnove ajurvede in terapevstke učinke ajurverske medicine,
 • okušali bomo posebnosti lokalne kulture,
 • se sproščali v prijetnem neturističnem kempu.

ZAKAJ PRAV ŠRILANKA?

Šrilanka je res zanimiva dežela, ki jo je vredno spoznati, ne samo zaradi odličnih pogojev za kajtanje, ampak tudi zaradi neverjetne energije domačinov, najslajših kokosov, pikantne, vendar zelo okusne hrane in hektičnega prometa.

Otok, ki je videti kot da se je solza utrnila z Indije, je že od nekdaj na križišču poti trgovcev, zato se ponaša s kopico različnih religij (z budizmom, krščanstvom, islamom in kriketom), pestro azijsko-angleško kulturo, številnimi festivali, neokrnjenimi plažami in bujno džunglo, po kateri romajo sloni in leopardi.

V Tamilski regiji na severu, kjer je državljanska vojna divjala več kot 25 let, še vedno najdemo povsem nedotaknjene kajt spote. Po opustošenju, ki ga je leta 2004 povzročil cunami, je val popotnikov znova preplavil to deželo hitrih nasmehov, vroče hrane in divje vožnje po prenatrpanih cestah.

Prijaznost ljudi v vasicah, ki so raztresene po otoku, je neverjetna, in pogovori s prodajalci, ribiči in otroci ti bodo še dolgo ostali v spominu.

PROGRAM KITE POTOVANJA

ODHOD Z ZAGREBA. Odhod načrtujemo v nedeljo iz Zagreba. Predvideno je potovanje z letalsko družbo Quatar, ki po naših izkušnjah nudi udobno in časovno hitro potovanje in ne zahteva doplačila za prevoz kite opreme.

KALPITIYA. Potovanje v drugi polovici julija bo prepletalo znano z neznanim! Odpravili se bomo na odličen kite spot v Kalpitiyi, kjer smo v vetrovnih avanturah uživali v preteklih treh sezonah – v skrbno izbranem kempu, ki slovi po pristni domačnosti in prostorni laguni, ki se nahaja nedaleč od kempa.

KITE SAFARI. Po uspešni klimatizaciji na vetrovnih 30+ stopinj se bomo podali na “downwind trip” do otoka Vela, kjer bomo preživeli dvo-dnevni kite safari. Spremljali nas bodo čolni, ki bodo skrbeli za našo varnost in vozili kajtarje začetnike. Spot je fenomenalen, preseneča s konstantnim vetrom in očara ljubitelje popolnega flata. Prenočili bomo kar na otoku, zakurili taborni ogenj, prepevali v zvezde in se prebudili prvi z vetrom in imeli spot čisto zase. V kolikor ne bi želel/a prespati na otoku, se lahko vrneš tudi v Kalpitiyo.

NOVI SPOT NA SEVERU. Nato bomo naredili premik do pred kratkim odkritega in postavljenega spota severno od Kalpitiye, kjer peščene sipine ustvarjajo t.i. “flat water paradise”. Gre za nekomercialni spot, kjer bomo kajtali le s peščico avanturistov, uživali v nepopisni pristnosti okoliša in obiskali vasi, kjer posamezni lokalci še niso srečali turista!

PRIHOD V ZAGREB. Prihod v Zagreb je nečrtovan v ponedeljek v jutranjih urah. Na letališče bomo organizirali skupinski prevoz.

Obiskali bomo torej 3 fenomenalne spote! Kajtarsko prestolnico Kalpitiyo, otok Vela, lokalen “secret” kite spot, ki je dostopen le s čolnom in čisto nov spot, kjer bomo nastanjeni v trenutno edinem kite resortu.

POGOJI ZA KAJTANJE

VETER. Šrilanka ima 2 vetrovni sezoni – glavna poletna sezona med junijem in septembrom ponuja konstanten veter med 20 in 30 vozli, zimska sezona v januarju pa prinaša veter med 15 in 20 vozli.

SPOTI. Območje okoli Kalpityje na severozahodu otoka je pravi kajtarski raj. Najbližji kite spot se nahaja direktno pred našim kampom – Indijski ocean s svojim rahlo valovitim morjem ustvarja popolne pogoje za freerajderje. Nekaj kilometrov od obale najdemo spot, kjer greben ustvarja valove.

Če si ljubitelj/ica mirne vode, se ti bo ob pogledu na laguno Puttalam nasmeh raztegnil do ušes. V laguni je morje popolnoma mirno in zato idealen poligon za učenje skokov in raznih trikov. Začetniki se boste odločili za tedenski tečaj kajtanja, napredni kajtarji za kite kliniko, potekali pa bodo tudi obnovitveni tečaji za tiste, ki pri kajtanju niste še povsem samostojni.

Novi spot na severu je fenomenalen! Čaka nas na kilometre in kilometre peščenih sipin, kjer se kite scena šele razvija.  Kajtali bomo na neokrnjenem spotu sredi naravnega rezervata in izkoriščali flat laguno za vsakodnevno napredovanje. Spot bo všeč vsakomur, ki prisega na “off the beaten path” izkušnje.

NAMESTITEV

Nastanjeni bomo v skrbno izbranih kempih, ki kar kipita od naravne lepote. Za nastavitev imamo več možnosti: družinske bungalove (z zasebno kopalnico), premium “lagoon” bungalove (z zasebno kopalnico), standardne “garden” bungalove (z zasebno kopalnico) in udobne šotore (s skupinsko kopalnico), kjer bomo po dolgem dnevu zaspali kot medvedki.

Vse sobe gledajo na Indijski ocean in do plaže nikoli ne bo daleč! Glavno točko druženja predstavljajo osrednji prostor, chill-out kotiček in bar. Tu se bomo dobivali ob zajtrkih, kosilih, večerjah, zaposlili z družabnimi igrami ter se priklopili na WI-FI.

Kite kampa sta res lepo urejena, vseeno se moramo zavedati, da potujemo v tretji svet in v naprej sprejeti, da so standardi tam nekoliko drugačni.

DODATNE AKTIVNOSTI

V Kalpitiyi si bomo lahko izposodili tudi masko in dihalko, SUP, kajak ali kolo, ali se odpravili raziskovati okolico kar s tuk-tuki.  V kampu si bomo lahko privoščili tudi masažo in jogo ali se udeležili kuharske delavnice, v sklopu katere bomo spoznali posebnosti začimb in se naučili pripravljati šrilanške jedi. Otroci pa bodo še posebej navdušeni nad nami, če jih bomo v lokalni šoli naučili kakšno angleško besedo! Novo odkriti del Šrilanke bo novo odkriti, zato se ga še posebej veselimo!

Na severu bomo obiskali naravni park, upali, da se srečamo s kakšnim migrirajočim slonom. Obiskali bomo starodavno mesto in spoznali Tamilsko kulturo.

HRANA

V paket je vključena vsa hrana (zajtrk, kosilo, večerja), ki bo zdrava, predvsem pa ob več kot 1001 začimbi res okusna. Na mizi te bo čakalo lokalno sadje (predvsem boš navdušen/a nad super sladkim oranžnim kokosom in dozorelim ananasom), zelenjava, ribe, raki, sveže ujete kozice, kari, roti, piščanec in še in še.

V ceno je vključena tudi neomejena količina filtrirane pitne vode, kava in čaj ob uri, prevoz do lagune, shranjevanje kajt opreme, reševanje s čolnom, pomoč na kajtarski plaži, čiščenje sob, WiFi in uporaba SUPa, kajakov in koles.

Prijavi se Pošlji povpraševanje
Skrivnostni kite spot Šrilanka
srilanka kite
Sygiria Šrilanka - dnevni izlet
Novo odkriti kite spot na Šrilanki
Kulturno bogata Šrilanka
Žur na plaži - prespali smo kar direktn na spotu
Krasen kite spot, kjer kajtamo povsem sami
Inštruktorica nataša kajta
Bungalov v kempu
Garden bungalov - kopalnica pa kar na prostem!!
Šotor

Izberi obliko potovanja, ki ti ustreza

1. PLANIRAN SKUPINSKI ODHOD V MAJU

Potuj s skupino navdušenih kajtarjev in dovoli, da ti kite inštruktor predstavi najboljše kite spote, lokalne posebnosti, kulturo in lokalen način življenja.

Na potovanju potekajo tudi začetni, osvežitveni in nadaljevalni tečaji kajtanja. Potovanje je namenjeno vsem posameznikom, parom in družinam, ki si na potovanju želijo dobre družbe.

TERMIN POTOVANJA:
 • Morda maja 2022
CENA POTOVANJA:
 • Namestitev v šotoru 2/2: 1.159 €/osebo
 • Namestitev v standardnem “garden” bungalovu 2/2: 1.369€/osebo
 • Namestitev v premium “lagoon” bungalovu za 2 osebi: 1.489€/osebo
Kite potovanje na Šrilanko
PRIJAVI SE

2. INDIVIDUALNI ODHOD PO IZBIRI

Dovoli, da ti potovanje načrtujemo poznavalci Šrilanke, potuj pa v lastni režiji in v terminu, ki ustreza le tebi.

Poskrbimo za organizacijo potovanja, nakup letalske karte, dodatno organiziramo tudi prevoz do letališča,… vse kar potrebuješ za brezskrbne kajtarske počitnice.

TEMINI ODHODOV:
 • Poletna kajtarska sezona: junij – september
 • Zimska kajtarska sezona: december – januar
CENA POTOVANJA:

Informativna cena 12 dnevnega potovanja z vključenim prevozom do kampa v Kalpitiji:

 • Namestitev v šotoru: 672€/osebo,
 • namestitev v standard bungalovu: 726€/osebo,
 • namestitev v premium bungalovu: 841€/osebo.

Cena velja ob rezervaciji 2 oseb, ki si namestitev delita. Kaj je v paket vključeno, najdeš v razdelku Paket vključuje. Za prilagojeno ponudbo nas kontaktiraj.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Nika Serdoner

Šrilanka je zagotovo ena izmed top še neobljudenih kajterskih destinacij, kamp je pravi mali biser, kjer se čas povsem ustavi, ti pa povsem sprostiš.

Če v sebi skrivaš delček avanturista, je to samo še dodaten razlog za kajt potovanje na Šrilanko, Bananaway pa poskrbi za pravo mero kajtanja in odkrivanja dežele!

Nika Serdoner

KORISTNE INFORMACIJE

PAKET 16 DNEVNEGA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 • 4 nočitve v izbrani namestitvi v Kalpitiyi,
 • 8 nočitev v izbrani namestitvi na skrivnostnem spotu,
 • 2 dnevni safari na samotnem otoku z nočitvijo v šotoru na plaži,
 • 3 dnevne obroke tekom celotnega kempa (zajtrk kosilo, večerja),
 • neomejeno količino pitne vode, čaja, kave,
 • prevoz po Šrilanki (Colombo-Kalpitya-skrivnostni spot-Colombo),
 • shranjevanje opreme, pomoč na plaži, reševanje s čolnom,
 • prevoz do lagune v Kalpitiyi,
 • Wi-Fi, čiščenje sobe,
 • predstavitev spotov,
 • izposojo SUP-ov, kajakov, koles, maske in dihalke,
 • vodenje izkušenje kite inštruktorice,
 • organizacijo kite odprave.

OBVEZNA DOPLAČILA:

 • letalska karta Zagreb – Colombo (cena leta na dan 28.2.2018 je 613€),
 • viza – 30 €.

OPCIJSKA DOPLAČILA:

 • Začetni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 420 €,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 220 €,
 • kite klinika za tiste, ki si želite napredovati hitreje (ne vključuje opreme) – 40 €/individualno uro,
 • prevoz do letališča v Zagrebu – 40€,
 • morebitni zasebni prevoz Colombo – Kalpitiya – Colombo (v kolikor se odločiš za prilagojen datum),
 • vstopnina v naravni park s sloni,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava.

PAKET 14 DNEVNEGA INDIVIDUALNEGA ODHODA VKLJUČUJE:

 • 12 nočitev v izbranem tipu namestitve na skrivnostnem spotu (šotor, bungalov, premium bungalov),
 • privat prevoz Colombo – spot – Colombo,
 • 3 dnevne obroke tekom celotnega kempa (zajtrk kosilo, večerjo),
 • neomejeno količino pitne vode, čaja, kave,
 • shranjevanje opreme, pomoč na plaži, reševanje s čolnom,
 • Wi-Fi, čiščenje sobe,
 • organizacijo potovanja agencije Eurora.

OBVEZNA DOPLAČILA:

 • letalska karta Zagreb – Colombo (cene se gibljejo med 500 in 650 €),
 • viza – 30 €.

OPCIJSKA DOPLAČILA:

 • prevoz do letališča Zagreb,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava.
 1. VIZA: DA. Slovenski državljani za vstop v Šrilanko potrebujejo vizo, ki stane 30€. Prošnja za vizo se sklene in plača preko spleta. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v državo.
 2. JEZIK: Vsi zelo dobro govorijo angleško, zato s komunikacijo ne bo problemov
 3. CEPLJENJE: Območje obale, kjer se bomo ves čas gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna.
 4. LOKALNA VALUTA: LKR – Sri Lankan Rupee (1EUR = 185 LKR)
 5. PLAČEVANJE: Z gotovino in kreditno kartico v kempu, sicer gotovina.
 6. MENJALNICA/ BANKOMAT: Po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo. Gotovino je mogoče zamenjati le na letališču, kasneje izjemno težko. Pred odhodom v Šrilanko moraš banki sporočiti, kam odhajaš, da ti kartice v tujini ne zablokira.
 7. PLANIRANI STROŠKI: Hrana, voda, kava, čaj so vključeni v osnovni paket, tako da bodo dodatni strošek le morebitne alkoholne pijače, izleti v naravni park v primeru interesa.
 8. KAJ SPAKIRATI? Šrilanka ima toplo klimo – dnevne temperature se gibljejo okoli 25-30 stopinj, vlažen zrak pa dodaja občutek večje vročine. Zvečer na odprtem nas celo lahko malo zahladi, če si zmrznjen/a vzemi kakšno lahko trenerko. Del Šrilanke, ki jo bomo obiskali, ni zelo turističen, večinoma časa se bomo potikali po plažah v shortsih in kopalkah, zato z oblačili ne pretiravaj (travel light je naš moto). Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 9. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi je dostopen v vseh nastanitvah le na Vela otoku ne. Na letališču je mogoče kupiti “mobilni internet”, ki ga je enostavno registrirati in polniti.
 10. ELEKTRIČNA VTIČNICA: Klasično ozko vtičnico na dve luknji lahko uporabimo brez pretvornika, za široko “schuko” vtičnico pa potrebujemo pretvornik.
 11. VARNOST: V manjših vasicah proti severu Šrilanke je varnost zelo visoka, vseeno je previdnost vedno priporočljiva. Konkretne nasvete vam bomo podali na začetku potovanja. Predlagamo, da si kopije potnega lista shranimo na mailu ali v nekem oblaku.
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Nataša: Zakaj se vedno znova vračam na Šrilanko?

Na Šrilanko sem kajtat prvič odpotovala oktobra 2011 in se od takrat tja vrnila še dvakrat. Moj prvi trimesečni načrt potovanja po Aziji je sicer padel v vodo zaradi zlomljene noge, ampak daleč od tega, da bi me to odvrnilo [...]

preberi blog

Te kajt potovanje zanima?

Potovanje na Šrilanko zaradi Covid epidemije trenutno ni predvideno, če pa bi rad/a bil/a med prvimi, ki bodo o terminu obveščeni, izrazi zanimanje za potovanje. 😉

Pošlji povpraševanje Prijavi se