Kajtanje v Braziliji

KAJTANJE V BRAZILIJI

Bananaway ekipa je v preteklih 9ih letih preverila celotno obalo od Fortaleze do Atinsa (700 km). Te kraje zelo dobro poznamo in že četrto sezono zapored ti bomo predstavili ultimativno Brazilijo.

Kite potovanje po Braziliji te pelje na nam 3 najboljše spote: Ilha do Guajiru, Jericoacora in Macapa, na koncu pa dodajamo vasico Taiba, kjer je predviden downwind izlet do Paracuruja.

Kaj lahko pričakuješ? Krasno kombinacijo velike turkizne lagune, popolnega flat spota, žura ter kratkih & sladkih downwind izletov. Spoznali se bomo tudi z valovi, potovanje pa je primerno tako za začetnike kot izkušene kajtarje.

Datumi potovanja niso izbrani kar tako na uč, ampak so skrbno načrtovani tako, da plima in oseka ustvarita kar se da najboljše pogoje za kajtanje na posameznem spotu!

TERMIN POTOVANJA: 17 dni
T1: 29.10. – 19.11.2022 (1 mesto prosto)
VODIČ: T1 – ŠPELA ZUPANC
CENA POTOVANJA:
Kite paket: od 1.226 €/osebo
Letalska karta: cca. 850 €/osebo

 

“BEST OF”:
 • Le najboljši spoti Brazilije
 • Naš najljubši flat spot na svetu
 • Downwindi za začetnike in izkušene
 • Lokalni žuri v Jericoacoari
 • Spoznavanje z valovi v Jeriju in Taibi
PRIJAVI SE

ZA VSAKOGAR, KI ŽELI IZKUSITI LE NAJBOLJŠo brazilijo

6X ZAKAJ JE TO POTOVANJE V BRAZILIJO OPTIMALNO?

 • Naredili smo selekcijo štirih najboljših spotov, ki jih je trenutno vredno spoznati z mislijo na optimalne transportne premike (Atins je sicer super spot, vendar se mu bomo odrekli zaradi predolge vožnje).
 • Vsak spot je malo poseben – Macapa je v tem trenutku še nepoznan in neoblegan dragulj, ki je po našem mnenju TOP spot v Braziliji, Barra Grande je z malimi grmički definitivno najbolj zabaven spot, Jericoacoara nudi najboljši žur in pogoje za downwind izlet, Ilha do Gujiru ponuja prostrano in varno laguno, ki je bo vesel vsak začetnik, Taiba pa izvrstne valove.
 • Menjava 4 kite spotov v 17ih dneh je po naših izkušnjah optimalna. Potovanje ponuja veliko različnosti, lokalno Brazilijo, hkrati pa potovanje ni preveč naporno, odpovemo se transportom in ta čas namenimo kajtanju.
 • Za začetnike in napredne kajtarje – začeli bomo na spotu Ilha do Guajiru, kjer se bo izvajala šola kajtanja. Program ima predvidenih kar nekaj zanimivih izkušenj za napredne kajtarje, tako da bomo napredovali lahko vsi!
 • S potovanja boš odšel/a z veliko novih kajtarskih izkušenj – peljali te bomo na »downwind tripe«, učili analizirati spote in kajtarske pogoje ter s tabo delili praktične kajtarske trike.
 • Po 9ih letih smo pravi lokalci, zato ti bomo predstavili vse lokalne fore – osvežilne caipifrute (caipirinhe z različnim sadjem) in pravo brazilsko »coco« regeneracijo, picahno, macaxeiro, acai, lokalni forro ples in še in še.
Kajtanje v Braziliji - Macapa
Jan Primer kajta v Braziliji

PROGRAM KITE POTOVANJA BRAZILIJA

Če že potujemo tako daleč, izkoristimo destinacijo konkretno. Kite potovanje v Braziliji smo raztegnili na 17 dni.

ODHOD Z BENETK. Odhod načrtujemo v soboto iz bližnjega letališča Benetk, ki nudi dobro povezavo s Fortalezo. Predvideno je potovanje z letalsko družbo TAP, ki po naših izkušnjah nudi udobno in časovno hitro potovanje.

ILHA DO GUAJIRU. Potovanje začnemo v Ilhi do Guajiru, ki je znana po prostrani plavi laguni z nizko vodo, ki nudi varne kajtarske pogoje tako začetnikom, kot tudi zabavo naprednim kajtarjem. Takoj ob laguni so razporejene tipične brazilske pousade, kar pomeni veliko udobje – kajtali bomo lahko neodvisno od drugih, kadar nam bo ustrezalo in že v naslednji minuti počivali v viseči mreži s kokosom v roki.

JERICOACOARA. Potovanje bomo nadaljevali v Jericoacoari, v živi hipijevski vasici, do katere je preko prostranih belih sipin mogoče dostopati le s pick-upi. V bolj turistični Jericoacoari bomo spoznali, kaj pomeni močnejši veter, organizirali downwind trip, se poslovili od sonca na znameniti sipini, si vzeli čas za nakupe spominkov in se zibali ob zvokih forro, samba ali regaee glasbe! Zagotavljamo ti, da boš nad srfarsko vasico polno barov in majhnih butičnih trgovinic popolnoma navdušen/a!

MACAPA. Macapa je še zelo nepoznan spot, ki pred pragom dobesedno skriva vrhunske “perfect flat” lagunce. Le kratek upwind stran je na dosegu roke tudi laguna Barra Grande, ki je prepoznana po malih grmičkih, med katerimi lahko kajtamo in jih preskakujemo.

TAIBA. Taiba je sicer zelo znana laguna, kjer se zbirajo PRO kajtarji, mi pa se v malo vasico odpravljamo na val. Spoznali se bomo z valovi ter naredili downwind izlet do Paracuruja. Začetniki, ne skrbite, saj boste v jutranjem času lahko kajtali v laguni, popoldan pa na secret spotu v bližini Paracuruja.

PRIHOD V BENETKE. Organizirali bomo prevoz iz Benetk do Ljubljane.

Mrtev gozd ob spotu Riu Gujiru v Jericoacoari
Kite spot Macapa Brazilija

POGOJI ZA KAJTANJE V BRAZILIJI

VETER. V Ilhi do Guajiru in v Macapi piha običajno med 20 in 25 vozli, v Jericoaroari pa lahko tudi okoli 30 vozlov. Zato bomo s seboj vzeli kajte manjših velikosti (dekleta 6 in 7, fantje pa 7 in 9). V kolikor kajta primerne velikosti nimaš, si ga lahko izposodiš pri nas!

SPOTI. Načeloma smo Bananawayevci ljubitelji »flat« pogojev ali valov, ne maramo pa chopa. Temu primerno izbiramo tudi spote. V Ilhi do Guajiru, Macapi ter Barra Grance bomo kajtali v laguni, v Jeriju in Taibi pa downwindali po valovih na morju. Jeri je res krasen spot za downwindanje po valovih, saj veter piha vzporedno z obalo, zato se lahko nenehno igramo z valovi. Zato bomo organizirali krajše in daljše »downwind kajt tripe« in tako skušali navdušiti kajtarje z različnim predznanjem.

namestitev

Nastanjeni bomo v dvo-, tro-, ali štiri-posteljnih sobah in bungalovih tipičnih brazilskih pousadah. Pousade so na najboljših lokacijah, so izredno prostorne, urejene, barvite in kar nam je najbolj pomembno prijetno udobne. V večernih urah se bomo družili na vrtu z bazenom ali visečimi mrežami, kjer bomo pripravili tudi lokalno večerjo na žaru. WI-FI je dostopen na vseh lokacijah. Namestitev vključuje tudi zajtrk.

POtovanje v času covid19

COVID19 OMEJITVE. Trenutno je vstop v Brazilijo omogočen tako cepljenim kot necepljenim popotnikom z negativnim PCR testom z veljavnostjo do 72 ur ali hitrim antigenskim testom z veljavnostjo 48 ur.

100% VRAČILO AKONTACIJE V PRIMERU ODPOVEDI. Prijava na potovanje je potrjena s plačilom 30% akontacije. V primeru odpovedi potovanja zaradi nezmožnosti izvedbe potovanja (povezano z virusom) ti bomo ponudili opcijo potovanja na drugo lokacijo ali 100% vračilo vplačane akontacije. Odločitev bo čisto tvoja!

SVETUJEMO ZAVAROVANJE ODPOVEDI POTOVANJA. Zavarovanje ti krije hrbet v primeru, da zaradi Covid19 virusa ali druge bolezni ne moreš na potovanje. Svetujemo zavarovanje odpovedi turističnega potovanja Zavarovalnice Triglav, ki ga lahko skleneš preko spleta.

POTOVANJE BO AVANTURA. Potovanje se bomo trudili izvesti po planu, a zavedati se moraš, da potuješ v posebnih časih. Kljub večletnim izkušnjam z organizacijo potovanj lahko pride do kakšne nepredvidljivosti. V vsakem primeru nam je v interesu, da ste kajtarji maksimalno zadovoljni, tako da bomo storili vse, kar je v naši moči, da skupaj oblikujemo nič drugega kot nepozabne spomine.

Gregor Muck

Ni se bilo lahko odločiti v res pestri ponudbi kajt izletov v Brazilijo in kot še vedno kajtarski začetnik sem veliko razmišljal, koga naj izberem za svoj prvi kajt trip tja. Ni mi žal, da sem se odločil za Bananaway. Lahko povem, da se stvari lotevajo zelo profesionalno, ravno prav lahkotno in zanimivo. Izbirajo dobre namestitve, poznajo kraje, tako da je pestro tudi po kajtanju. Posebno pa so me pozitivno presenetili z njihovimi “secret” spoti. Tudi prenašanje kajt znanja s strani Špele in Matije je na visokem nivoju, prijazno in nevsiljivo. V vsakem trenutku se prilagajata posamezniku, obenem pa odlično vodita in koordinirata skupino samih individualcev. 🙂

Gregor Muck
Gašper Govek

Potovanje z Bananaway ekipo je res super, saj je vse organizirano. Jaz samo pripravim svojo prtljago in nimam nobenih skrbi vse do takrat ko se vrnem domov. Destinacija Lagoinha mi je zelo všeč zaradi dobrega vetra in “flat” lagunce, kjer se da zelo hitro napredovati. Seveda pa ne smem pozabiti na brazilsko hrano in njihove “stejke”, ki so res TOP. Kajtanje v Braziliji pomeni pobeg iz norega vsakdana, ter uživanje na morju, soncu in vetru, ki predstavljajo svobodo in čisti užitek.

Gašper Govek
Jan Primec

Ultimativni kite trip na sever Brazilije je bil – z eno besedo – fantastičen. Lansko leto smo 10 dni kajtali v Lagoinhi, vendar se v tolikšnem času enega in istega spota naveličaš. Letos za kaj takega ni bilo priložnosti, saj smo vsake 4 dni kajtali na novem spotu, kar je super, saj je ravno pravi čas, da ga človek spozna in se počuti “domače”, hkrati pa se ga ne naveliča. Videli smo čudovite kraje in narava na severu je dih jemajoča. Na spotih ni nobene gneče in ponekod smo kajtali praktično sami. Pri tovrstnem tripu seveda neizogibno preživiš več časa na poti, vendar pa je po mojem mnenju vredno vsake ure v avtomobilu/čolnu/avionu. Špela in Matija sta organizacijo in izvedbo izpeljala brezhibno in vsakič znova me navdušuje njuna sposobnost koordinacije in vodenja tako velike ekipe; kako se znata posvetiti vsakemu posamezniku posebej in poskrbeti, da se želje vsakega člana ekipe vzamejo v ozir ter da se vsi počutijo kar najbolj prijetno in počitniško. And they make it look so easy! 🙂 Trip je bil odlična mešanica kajtanja, avanturizma in prijetne ležernosti.

Jan Primec

CENA IN KORISTNE INFORMACIJE

Cena 17 dnevnih kajtarskih počitnic je odvisna od tipa namestitve:

 • Dvoposteljna soba: 1.289€/osebo
 • Dvoposteljna premium soba: 1.319€/osebo
 • Troposteljna soba: 1.229€/osebo

Velikost skupine: 8-13 udeležencev

Cena je zagotovljena ob prijavi najmanj 11ih oseb. Doplačilo v primeru manjše skupine 8-10 oseb: 110€.

V kolikor ti termin skupinskega odhoda ne ustreza, lahko pripravimo ponudbo individualnega odhoda v terminu po izbiri. Za ponudbo nas kontaktiraj preko obrazca na dnu strani.

 • 3 nočitve v 2- ali 3-posteljnih sobah pousade v Ilhi do Guajiru z vključenim zajtrkom,
 • 3 nočitve v 2- ali 3-posteljnih sobah pousade v Jericoacoari z vključenim zajtrkom,
 • 8 nočitev v 2- ali 3-posteljnih sobah pousade v Macapi z vključenim zajtrkom,
 • 2 nočitvi v 2- ali 3-posteljnih sobah pousade v Taibi z vključenim zajtrkom,
 • prevozi letališče Fortaleza – Ilha do Guajiru, Ilha do Guajiru – Jericoacoara, Jericoacoara – Macapa, Macapa – Taiba, Taiba – letališče Fortaleza,
 • predstavitev in analiza različnih kite spotov,
 • vodenje downwind tripa v Jericoacoari,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.
 • Letalska karta Benetke – Fortaleza: 850€
 • prevoz na kite spot v Jericoacoari,
 • doplačilo v primeru majhne skupine 8-10 oseb: 110€
 • hrana (kosila, večerje).
 • Začetni tečaj kajtanja (12 ur – nekaj v paru, nekaj individualno) – 490 €,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (6 ur individualnih ur) – 300 €,
 • kite klinika za napredovanje (4 individualne ure) – 200 €
 • individualna ura – 60 €
 • izposoja kite opreme v dodatnem tednu – 300 €/7 dni, 500€/14 dni),
 • prevoz do letališča v Benetkah (alternativa Go Opti ipd.) – 50 €,
 • prevoz kite opreme oz. kite deske,
 • enoposteljna soba,
 • downwind trip v Ilhi do Guajiru, izleti/aktivnosti v Jericoacoari,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • zavarovanje odpovedi potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

17 dnevno potovanje: 

 • T1: 29.10. – 19.11.2022 (poln termin)
 • T2: 16.11. – 2.12.2022 (8/13 prostih mest)

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb
Rok za prijavo: do zasedenosti mest

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in pripravili ti bomo ponudbo po meri.

Koristne informacije o potovanju:

 1. VIZA: NE. Slovenski državljani za vstop v Brazilijo vizuma ne potrebujemo. Ob vstopu v Brazilijo je potrebno Federalni policiji oddati izpolnjen vstopni obrazec, ki ga prejmemo na letalu.
 2. JEZIK: komunikacija poteka v portugalskem jeziku, angleško govori redko kdo.
 3. CEPLJENJE: območje obale, kjer se bomo gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna.
 4. LOKALNA VALUTA: BRL – Brazilski real (1EUR = 4,3 BRL)
 5. PLAČEVANJE: z gotovino, kreditne kartice so dostopne le v nekaterih restavracijah in trgovinah v Jericoacoari in Barra Grande.
 6. MENJALNICA/ BANKOMAT: po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo. Gotovino je mogoče zamenjati le na letališču, kasneje izjemno težko. Pred odhodom v Brazilijo moramo banki sporočiti, kam odhajamo, da nam kartice v tujini ne zablokira.
 7. PLANIRANI STROŠKI: predvsem za hrano, pijačo, morebiten “downwind izlet” bomo potrebovali cca. 20-25€/dan.
 8. KAJ SPAKIRATI: Brazilija ima najbolj optimalno klima – zaradi močnejšega vetra nikoli ni vroče, zvečer na odprtem zna celo malo zahladiti. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 9. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi je dostopen v vseh pousadah, bolj proti severu je včasih signal slabši. Na letališču je mogoče kupiti “TIM oz. Claro Visitor mobilni internet”, vendar ga je tećko registrirati, saj potrebujemo lokalno CPF številko.
 10. ELEKTRIČNA VTIČNICA: klasično ozko vtičnico na dve luknji lahko uporabimo brez pretvornika, za široko “schuko” vtičnico pa potrebujemo pretvornik.
 11. VARNOST: v manjših vasicah proti severu Braziliju je splošna varnost večja, vseeno je previdnost vedno priporočljiva. Konkretne nasvete vam bomo podali na začetku potovanja. Predlagamo, da si kopije potnega lista shranimo na mailu ali v nekem oblaku.
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Te kajt potovanje v brazilijo zanima?

Potovanje je načrtovano za kajtarje, ki obožujejo popolne flat pogoje ter cenijo manj manj razvite (“less crowded”) spote! Kajtanje v Braziliji te bo tako navdušilo, da se boš želel/a vrniti že naslednjo leto. 😉

Prijava