KAJTANJE V BRAZILIJI

Bananaway ekipa je v preteklih 12ih letih preverila celotno obalo od Fortaleze do Atinsa (700 km). Te kraje zelo dobro poznamo in tako ti lahko predstavimo našo ultimativno Brazilijo z izborom "creme de la creme" spotov.

Kite potovanje Brazilija te pelje na nam najboljše spote: Ilha do Guajiru, Jericoacora, Macapa in Taiba pričakuješ pa lahko kombinacijo "perfect flat" spotov, kratkih & sladkih downwind izletov, nadgrajevanje kajtanja na valovih ter izkušenj za napredne kajtarje.

Kajtanje v Braziliji bo namreč v 2024 povsem prilagojeno kajtarjem, ki se že vozijo. Potovanje samo po sebi vključuje urice z nasveti in video analizo in tako  kajtarjem pomaga napredovati v tempu in s cilji, ki si ga sami izberejo.

Začetniki se potovanju lahko pridružijo, saj so spoti začetnikom zelo prijazni, a tečaj kajtanja bodo opravljali pri lokalni kite šoli (tečaj se izvaja v angleščini).

Datumi potovanja niso izbrani kar tako na uč, ampak so skrbno načrtovani tako, da plima in oseka ustvarita kar se da najboljše pogoje za kajtanje na posameznem spotu!

TERMIN: 17 dni: 25.10. -9.11.2024

STATUS: razpisano (13/13 prostih mest)

VODNIK: Blažka Udir

CENA 17-DNEVNEGA POTOVANJA:

 • Kite paket: od 1.509 €/osebo
 • 10% popusta do 31.3.2024
 • 50€ popusta za povratnike
 • Letalska karta: cca. 1000 €/osebo

"BEST OF":

 • Pravo razmerje raziskovanja ter sprostitve z menjavo 4ih najboljših spotov Brazilije
 • Totalen kajtarski luksuz ob laguni Ilha do Guajiru
 • Dvojni downwindi in lokalni žuri v Jeriju
 • Macapa (NE Barra Grande) - "best flat spot of Brazil", kjer je flat cel dan
 • Laguna Taiba + downwind do Paracuruja
 • Organizirani 4x4 prevozi (z voznikom)
 • Namestitev na boljšem nivoju
 • Vključen pragram napredovanja z video analizo
 • Brez začetnikov, program prilagojen kajtarjem, ki se vozijo in želijo bolj naprednih izkušenj

ZA VSAKOGAR, KI ŽELI IZKUSITI LE NAJBOLJŠo brazilijo

6X ZAKAJ JE KITE POTOVANJE BRAZILIJA OPTIMALNO?

 • Naredili smo selekcijo štirih najboljših spotov, ki jih je trenutno vredno spoznati z mislijo na optimalne transportne premike (Atins je sicer super spot, vendar se mu bomo odrekli zaradi predolge vožnje).
 • Vsak spot je malo poseben - Macapa je še vedno manj poznan in neoblegan dragulj, ki je po našem mnenju TOP spot v Braziliji, Jericoacoara nudi najboljše pogoje za downwind izlet ter sevedanajboljši žur, Ilha do Gujiru ponuja prostrano in varno laguno, ki je bo vesel vsak začetnik, Taiba paje najbolj oblegan laguna PRO kajtarjev, razveseli pa nas tudi z valovi.
 • Menjava 4 kite spotov v 17ih dneh je po naših izkušnjah optimalna. Potovanje ponuja veliko različnosti, zabavnih odsekov downwindov, lokalno Brazilijo, hkrati pa potovanje ni preveč naporno, odpovemo se transportom in ta čas namenimo kajtanju.
 • Za kajtarje, ki želijo napedovati - inštuktor kajtanja svoje pozornosti ne bo namenjal začetnikom, ampak prav vsakemu izmed udeležencev in z nasveti in video analizo pomagal napredovati prav vsakomur.
 • S potovanja boš odšel/a z veliko novih kajtarskih izkušenj - peljali te bomo na »downwind tripe«, učili analizirati spote in kajtarske pogoje ter s tabo delili praktične kajtarske trike.
 • Po 12ih letih smo pravi lokalci, zato ti bomo predstavili vse lokalne fore - osvežilne caipifrute (caipirinhe z različnim sadjem) in pravo brazilsko »coco« regeneracijo, picahno, macaxeiro, acai, lokalni forro ples in še in še.
Kajtanje v Braziliji - Macapa
Jan Primer kajta v Braziliji

PROGRAM KITE POTOVANJA BRAZILIJA

DAN 1: ODHOD Z BENETK.

Odhod načrtujemo v soboto iz bližnjega letališča Benetk, ki nudi dobro povezavo s Fortalezo. Predvideno je potovanje z letalsko družbo TAP, ki po naših izkušnjah nudi udobno in časovno hitro potovanje.

DAN 1 - 5: ILHA DO GUAJIRU

Potovanje začnemo v Ilhi do Guajiru, ki je znana po prostrani plavi laguni z nizko vodo, ki nudi varne kajtarske pogoje tako začetnikom, kot tudi zabavo naprednim kajtarjem.

Takoj ob laguni so razporejene tipične brazilske pousade, kar pomeni veliko udobje - kajtali bomo lahko neodvisno od drugih, kadar nam bo ustrezalo in že v naslednji minuti počivali v viseči mreži s kokosom v roki.

Aktivnosti: kite camp za napredovanje, downwind z obiskom 2 secret spotov

DAN 6 - 10: MACAPA

Macapa je naš najljubši spot, kjer želimo preživeti največ časa. Je še zelo nepoznan spot, ki pred pragom dobesedno skriva vrhunske "perfect flat" lagunce. Le kratek upwind stran je na dosegu roke tudi laguna Barra Grande, ki je prepoznana po malih grmičkih, med katerimi lahko kajtamo in jih preskakujemo.

Aktivnosti: kite camp za napredovanje, izlet na "secret spot" v primeru interesa skupine

DAN 11 - 13: JERICOACOARA

Potovanje bomo nadaljevali v Jericoacoari, v živi hipijevski vasici, do katere je preko prostranih belih sipin mogoče dostopati le s pick-upi. V bolj turistični Jericoacoari bomo spoznali, kaj pomeni močnejši veter ter popolnoma izkoristili unikatno obalo za downwindanje po valovih. Tudi večkrat na dan, v različnih pogojih.

Zvečer si bomo vzeli čas za druženje in te peljali na najboljše "sundownerje" in "rooftop" žure. Lokalni forro, samba, regaee pa tudi odlična klubska scena bo poskrbela, da bomo dobro razmigali svoje boke.

Aktivnosti: spoznavni tečaj downwindanja po valovih, 1-2x downwinda na dan, izlet v mrtev mangrovov gozd, forro & žuranje

DAN 14 - 16: TAIBA

Naredili bomo premik v Taibo, ki je najbolj priljubljena laguna PRO rajderjev. Kajtali bomo v prostrani laguni, se spoznali z malo večjimi in zelo zabavnimi valovi, v primeru interesa skupine pa bomo organizirali downwind izlet do Paracuruja s kajtanjem na dveh "secret spotih".

Aktivnosti: kite camp napredovanja v laguni, kajtanje na valovih, opcijski downwind.

DAN 17: PRIHOD V BENETKE

Organizirali bomo prevoz iz Benetk do Ljubljane.

Mrtev gozd ob spotu Riu Gujiru v Jericoacoari
Kite spot Macapa Brazilija

POGOJI ZA KAJTANJE V BRAZILIJI

VETER. V Ilhi do Guajiru in v Macapi piha običajno med 20 in 25 vozli, v Jericoaroari pa lahko tudi do 30 vozlov. Zato bomo s seboj vzeli kajte manjših velikosti (dekleta 6 in 7, fantje pa 7 in 9).

KITE SPOTI. Načeloma smo Bananawayevci ljubitelji »flat« pogojev ali valov, ne maramo pa chopa. Temu primerno izbiramo tudi spote. V Ilhi do Guajiru, Macapi, Barra Grance, Taibi bomo kajtali v laguni, v Jeriju pa downwindali po valovih na morju.

Jeri je res krasen spot za downwindanje po valovih, saj veter piha vzporedno z obalo, zato se lahko nenehno igramo z valovi. Zato bomo organizirali krajše in daljše »downwind kajt tripe« in tako skušali navdušiti kajtarje z različnim predznanjem.

napreduj s progress kite kempom

Vsako kite potovanje samo po sebi prinese nekaj novih izkušenj, ampak ne bi bilo fino, da tvoj napredek dobi malce spodbude in dodatnega "flowa"?

V kite potovanje Brazilija bo vključen Bananaway progress camp - program napredovanja v skupini, ki se trudi ustvariti sproščeno vzdušje, v katerem se boš počutil/a dovolj varno, da boš lahko v svojem kajtarskem znanju napredoval/a.  Najsi je tvoj naslednji izziv bolj samozavestno dvigovanje kajta, višji skok, front roll, prvi kiteloop ali unhooked trik, imaš polno podporo inštruktorja!

Kako izgleda skupinski progress kemp?

Progress kemp poteka na individualni in skupinski ravni:

 • Na začetku potovanja se bo inštruktor pogovoril z vsakim udeleženem o morebitnih kajtarskih težavah, izzivih in željah napredovanja.
 • Vsak udeleženec potovanja dobi individualno pozornost inštruktorja - konkretna navodila in nasvete za napredek.
 • Napredek se spremlja skupinsko na vodi - inštruktor skupino opazuje med kajtanjem na vodi in je ves čas na voljo za dodatne nasvete.
 • Inštruktor bo vse vodne vragolije posnel s kamero, zvečer pa jih bomo ob pivu ali caipirinhi v sproščenem vzdušju skupaj pogledali in jih analizirali.
 • Skupinski progress kemp bo potekal ob izbranih dnevih.

ZAKAJ VIDEOANALIZA?

Res je presenetljivo, kako ti lahko video poosnetek samega sebe spremeni pogled prizadevanja. Pokaže ti razlike med tem, kaj misliš, da na vodi delaš in kaj dejansko delaš.

Napredek zato ni le hitrejši, pač pa se poveča tudi naklonjenost kajtanju, saj se ob napredovanju poveča tako užitek pri kajtanju kot tudi fokus in pripravljenost na nov napredek. Če povemo malo drugače, inštruktor te bo prestavil v "flow state of mind".

Kite inštruktor ima za seboj več kot 10 let kajtarskih izkušenj z različnih spotov iz vsega sveta ter znanje naprednih trikov. Bananaway progression kemp z videoanalizo je vključen v ceno potovanja, prilagaja pa se vetrovnim razmeram ter tebi, tvojemu tempu in tvojemu interesu.

Še nisi samostojen kajtar? Kite potovanju se lahko pridružiš, začetniški tečaj kajtanja pa bo izvedel izkušenj lokalni inštuktor z IKO licenco. Tečaj bo potekal v v angleškem jeziku.

namestitev

Nastanjeni bomo v dvo- ali tro-posteljnih sobah in bungalovih brazilskih pousad. Pousade so na najboljših lokacijah, so prostorne, urejene, barvite in kar nam je najbolj pomembno prijetno udobne.

V večernih urah bomo na vrtu zasedali okroglo mizo, nazdravljali na "roof top" bazenu ali se od kajtanja sproščali v visečih mrežah. WI-FI je dostopen na vseh lokacijah. Namestitev vključuje tudi zajtrk.

7 bft Itarema
7 bft Ilha do Guajiru Brasil
Pousada 7 bft Ilha do Guajiru Brasil

Pousada z odličnim vzdušjem tik ob laguni Ilha do Guajiru - od sobe do lagune v 10ih korakih.

Pousada Jericoacoa
Soba v pousadi
Kopalnica v pousadi
Terasa v pousadi v Jericoacoari
Pousada Jericoacoa

Butična pousada v Jericoacoari z "roof top bazenom".

Pousada Villa Bella
Pousada Villa Bella Macapa
Namestitev Brazilija - pousada Villa Bella Macapa
Pousada Villa Bella a

Zelena oaza sredi Macape z bazenom, najboljšimi kuharicami v vasici.

Vila Marola
Vila Marola Taiba
Vila Marola Taiba 2
Kajtanje Taiba Brazil

Hotel Vila Marola 3* s prostornimi sobami in bazenom, le kratek downwinder stan od lagune Taiba.

Gregor Muck

Ni se bilo lahko odločiti v res pestri ponudbi kajt izletov v Brazilijo in kot še vedno kajtarski začetnik sem veliko razmišljal, koga naj izberem za svoj prvi kajt trip tja. Ni mi žal, da sem se odločil za Bananaway. Lahko povem, da se stvari lotevajo zelo profesionalno, ravno prav lahkotno in zanimivo. Izbirajo dobre namestitve, poznajo kraje, tako da je pestro tudi po kajtanju. Posebno pa so me pozitivno presenetili z njihovimi "secret" spoti. Tudi prenašanje kajt znanja s strani Špele in Matije je na visokem nivoju, prijazno in nevsiljivo. V vsakem trenutku se prilagajata posamezniku, obenem pa odlično vodita in koordinirata skupino samih individualcev. 🙂

Gregor Muck
Gašper Govek

Potovanje z Bananaway ekipo je res super, saj je vse organizirano. Jaz samo pripravim svojo prtljago in nimam nobenih skrbi vse do takrat ko se vrnem domov. Destinacija Lagoinha mi je zelo všeč zaradi dobrega vetra in "flat" lagunce, kjer se da zelo hitro napredovati. Seveda pa ne smem pozabiti na brazilsko hrano in njihove "stejke", ki so res TOP. Kajtanje v Braziliji pomeni pobeg iz norega vsakdana, ter uživanje na morju, soncu in vetru, ki predstavljajo svobodo in čisti užitek.

Gašper Govek
Jan Primec

Ultimativni kite trip na sever Brazilije je bil - z eno besedo - fantastičen. Lansko leto smo 10 dni kajtali v Lagoinhi, vendar se v tolikšnem času enega in istega spota naveličaš. Letos za kaj takega ni bilo priložnosti, saj smo vsake 4 dni kajtali na novem spotu, kar je super, saj je ravno pravi čas, da ga človek spozna in se počuti "domače", hkrati pa se ga ne naveliča. Videli smo čudovite kraje in narava na severu je dih jemajoča. Na spotih ni nobene gneče in ponekod smo kajtali praktično sami. Pri tovrstnem tripu seveda neizogibno preživiš več časa na poti, vendar pa je po mojem mnenju vredno vsake ure v avtomobilu/čolnu/avionu. Špela in Matija sta organizacijo in izvedbo izpeljala brezhibno in vsakič znova me navdušuje njuna sposobnost koordinacije in vodenja tako velike ekipe; kako se znata posvetiti vsakemu posamezniku posebej in poskrbeti, da se želje vsakega člana ekipe vzamejo v ozir ter da se vsi počutijo kar najbolj prijetno in počitniško. And they make it look so easy! 🙂 Trip je bil odlična mešanica kajtanja, avanturizma in prijetne ležernosti.

Jan Primec

CENA IN KORISTNE INFORMACIJE

Cena 17 dnevnih kajtarskih počitnic je odvisna od tipa namestitve:

 • Dvoposteljna soba: 1.596 €
 • Premium dvoposteljna soba: 1.666 €
 • Troposteljna soba: 1.509€

Ugodnosti:

 • 10% popust za zgodnje prijave do 31.3.2024
 • 50€ popusta v kolikor si že potoval/a z Bananaway

Velikost skupine: 8-14 udeležencev

Cena je zagotovljena ob prijavi najmanj 11ih oseb. Doplačilo v primeru manjše skupine 8-10 oseb: 110€.

V kolikor ti termin skupinskega odhoda ne ustreza, lahko pripravimo ponudbo individualnega odhoda v terminu po izbiri. Za ponudbo nas kontaktiraj preko obrazca na dnu strani.

 • 5 nočitev v 2- ali 3-posteljnih sobah pousade v Ilhi do Guajiru z vključenim zajtrkom,
 • 3 nočitve v 2- ali 3-posteljnih sobah pousade v Jericoacoari z vključenim zajtrkom,
 • 5 nočitev v 2- ali 3-posteljnih sobah pousade v Macapi z vključenim zajtrkom,
 • 2 nočitvi v 2- ali 3-posteljnih sobah pousade v Taibi z vključenim zajtrkom,
 • organizirani prevozi z voznikom med letališčem in spoti Ilha do Guajiru, Jericoacoara, Macapa in Taibo,
 • predstavitev in analiza različnih kite spotov,
 • urice napredovanja z večerno video analizo,
 • vodenje downwind tripov v Jericoacoari in Taibi,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.
 • Letalska karta Benetke - Fortaleza: cca 1000€
 • prevoz na kite spote v Jericoacoari,
 • doplačilo v primeru majhne skupine 8-10 oseb: 110€
 • hrana (kosila, večerje).
 • downwind tripi v Ilhi do Guajiru, Jericoacoari, Macapi, saj so downwindi predvideni, niso pa obvezni (vsak lahko kajta na spotu),
 • prevoz do lagune v Taibi (lahko enostavno downwindaš),
 • izposoja kite opreme v dodatnem tednu – 300 €/7 dni, 500€/14 dni),
 • prevoz do letališča v Benetkah (alternativa Go Opti ipd.) - 50 €,
 • prevoz kite opreme oz. kite deske,
 • enoposteljna soba ali nadgradnja namestitve,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • zavarovanje odpovedi potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Šola kajtanja pri lokalni kite šoli: 

 • 3h obnovitveni tečaj z opremo: 126€
 • 10h začetni tečaj kajtanja: 350€

Koristne informacije o potovanju:

 1. VIZA: NE. Slovenski državljani za vstop v Brazilijo vizuma ne potrebujemo. Ob vstopu v Brazilijo je potrebno Federalni policiji oddati izpolnjen vstopni obrazec, ki ga prejmemo na letalu.
 2. JEZIK: komunikacija poteka v portugalskem jeziku, angleško govori redko kdo.
 3. CEPLJENJE: območje obale, kjer se bomo gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna.
 4. LOKALNA VALUTA: BRL - Brazilski real (1EUR = 45,5 BRL)
 5. PLAČEVANJE: z gotovino, kreditne kartice so dostopne le v nekaterih restavracijah in trgovinah v Jericoacoari in Barra Grande.
 6. MENJALNICA/ BANKOMAT: po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo. Gotovino je mogoče zamenjati le na letališču, kasneje izjemno težko. Pred odhodom v Brazilijo moramo banki sporočiti, kam odhajamo, da nam kartice v tujini ne zablokira.
 7. PLANIRANI STROŠKI: predvsem za hrano, pijačo, morebiten "downwind izlet" bomo potrebovali cca. 40-50€/dan.
 8. KAJ SPAKIRATI: Brazilija ima najbolj optimalno klima - zaradi močnejšega vetra nikoli ni vroče, zvečer na odprtem zna celo malo zahladiti. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 9. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi je dostopen v vseh pousadah, bolj proti severu je včasih signal slabši. Na letališču je mogoče kupiti "TIM oz. Claro Visitor mobilni internet", vendar ga je tećko registrirati, saj potrebujemo lokalno CPF številko.
 10. ELEKTRIČNA VTIČNICA: klasično ozko vtičnico na dve luknji lahko uporabimo brez pretvornika, za široko "schuko" vtičnico pa potrebujemo pretvornik.
 11. VARNOST: v manjših vasicah proti severu Braziliju je splošna varnost večja, vseeno je previdnost vedno priporočljiva. Konkretne nasvete vam bomo podali na začetku potovanja. Predlagamo, da si kopije potnega lista shranimo na mailu ali v nekem oblaku.
 • V kolikor imaš kakršnokoli vprašanje vezano na potovanje, nam pošlji email na info@bananaway.si
 • Na potovanje se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na potovanje ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda prvič odpravljaš na letalo in bi ti prav prišel kakšen nasvet iz prve roke?

preberi celoten blog

KITE POTOVANJE BRAZILIJA JE ULTIMATIVNO!

Kite potovanje Brazilija je načrtovano za kajtarje, ki obožujejo popolne flat pogoje ter cenijo manj manj razvite ("less crowded") spote! Kajtanje v Braziliji te bo tako navdušilo, da se boš želel/a vrniti že naslednjo leto. 😉

Searching Availability...