Kajtanje na indonezijskem otoku Bali, Sulavezi, Sumbawa

KAJTANJE V INDONEZIJI

Zaradi virusa Covid19 smo bili prisiljeni odpovedati vsa kite potovanja.

A naš raziskovalni ogenj še zdaleč ni ugasnil, zato bomo te bomo odpeljali na najboljše kajtarske spote ob prvi najmanjši priložnosti! Če želiš biti obveščen/a o prvih odhodih, se nam “pofočkaj” s svojim emailom!

[activecampaign form=138]

Indonezija je tropski arhipelag s 18.307 otočki in zelo bogato kulturno in naravno svetovno dediščino. Razprostira se okoli ekvatorja in je s povprečno starostjo prebivalstva 28 let zelo mlada država, ki govori več kot kot 700 različnih jezikov in gosti več kot 300 etničnih skupin, med katerimi nekatera plemena še vedno živijo v deževnih gozdovih svoje nedotaknjeno življenje.

V sklopu kite potovanja v Indonezijo bomo obiskali dva zelo različna otoka – med surfarji zelo opevani Bali ter otok Sulavezi, ki je še vedno eden bolj ohranjenih indonezijskih skrivnosti.

Sulavezi privablja predvsem potapljače, ljubitelje endemične narave, starodavnih ritualov, unikatnih popotniških izkušenj ter nam podobne “flat hunterje”.

VETER IN SPOT Program ZANIMA ME POTOVANJE

STATUS POTOVANJA:

Potovanje zaradi epidemije ni načrtovano, lahko pa izraziš zanimanje in te obvestimo med prvimi.

CENA POTOVANJA:
 • Kajt paket: od 1.069 €/osebo
 • Glavni let: cca 600 €/osebo
 • 50€ popusta, če si z nami že potoval/a
“BEST OF”:
 • Najbolj vetroven kite spot v Indoneziji
 • Najbolj flat spot v Indoneziji
 • Surfarski Bali, žur, joga, hindujski templji
 • Nusa Penida, Ubud, Monkey Forest
 • Namestitev direktno na spotu
 • Dodatni teden na Sumbawi – najboljši val v Indoneziji

INDONEZIJA OSVAJA TUDI KAJTARJE

POGOJI ZA KAJTANJE

VETER: Na Baliju se vetrovna sezona razprostira med junijem in septembrom, a tudi v tem terminu lahko pričakujemo le lahek, jugovzhoden veter med 12 in 15 vozli, ki pa je zelo konstanten. V primeru nevetrovnega dne bomo kite desko zamenjali z wave desko in se pognali na valove.

Na Sulaveziju je vetrovna situacija precej boljša, saj piha med aprilom in oktobrom z jakostjo med 25 in 35 vozli, potovali pa bomo v mesecu, ko je napoved 100%. Veter piha direktno iz morja, zato je izredno konstanten in piha od zore do mraka.

SPOT: Na Baliju bomo kajtali na prostranem peščenem spotu Sanur, kjer je koralni greben oblikoval nekje 200 m široko modro, flat laguno. Laguna je super tudi za začetnike, napredni kajtarji pa se bomo lahko soočili tudi z valovi, ki se lomijo na zunanji strani grebena.

Na Sulaveziju bomo svojo bazo postavili na spotu Janeponto, ki je znan kot “The best flat spot in Indonesia”. Direktno pred resortom peščeni greben ustvarja laguno, katere velikost se spreminja s plimo in oseke. Nevarnosti ni.

Kajtanje na Baliju
Kajtanje v Indoneziji - Sulavezi, Janeponto

PROGRAM KITE POTOVANJA

ODHOD IZ ZAGREBA. Predviden je let s Quatar Airways iz Zagreba preko Dohe direktno na Bali, kjer se bomo vživeli v surfarsko sceno in privadili na vročo klimo.

Kajtanje na spotu Cangoo

KAJTANJE NA BALIJU. Za 3 dni se bomo udobno namestili v tipični vili z bazenom in kajtali na najbolj priljubljenem spotu Sanur. V naprej moramo opozoriti, da na Bali potujemo proti koncu vetrovne sezone, tako da veter ni čisto samoumeven. A na drugi strani je Bali tako atraktiven, da se bomo 3 dni zlahka zaposlili tudi brez vetra.

ŽUR IN RAZISKOVANJE BALIJA. V primeru pomanjkanja vozlov imamo odličen plan B! Vedno gremo lahko surfat na katerega od začetniških surf spotov, sicer pa bomo organizirali dnevni izlet na priljubljeno Nusa Penido in/ali z motorji oddrveli mimo riževih teras raziskovati duhovno prestopnico Ubud in hindu templje. V vsakem primeru lahko pričakuješ žur v t.i. novi Kuti – na plaži Cangoo.

Templji Bali
Kajtanje na indonezijskem otoku Sulavezi

PREMIK NA SULAVEZI. En kratek notranji let nas loči od vetrovnega otoka Sulavezi, ki je tako v popotniškem kot kajtarskem smislu še neodkriti biser. Čaka nas vsakodnevno preganjanje z malimi kajti po flat laguni, torej nam bo laguna zagotovila vse pogoje, da se bomo v 10ih dneh dobro nakajtali in občutno napredovali.

OBISK LOKALNIH LJUDSTEV. Sulavezi se dokaj uspešno brani globalizacije in masovnega turizma, zato tam najdemo etnična ljudstva, ki še vedno živijo z rituali in verjamejo v animizem. V tropskem visokogorju živeče ljudstvo Toraja ohranja unikatne pogrebne rituale, ki lahko trajajo od več dni do več let – vse dokler družina ne zbere dovolj denarja za primeren pogreb, del rituala pa je tudi žrtvovanje bivola. Na Sulaveziju bomo tako imeli priložnost za nove lokalne izkušnje.

Toraja Sulavezi - ljudje živijo v hišah, podobnih čolnom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nasar Adam (@nasar_adamn) on

OPCIJSKI DODATNI TEDEN NA SUMBAWI. Sumbawa je tudi eden manj obleganih in bolj pristnih otokov, ki pa je poznan bolj ali manj med wave surfarji, ki tube Lakey Peaka opisujejo kot “worldclass wave spot”. Mi bomo obiskali spot Nungas, kjer so valovi precej manjši, na notranji strani koralnega grebena pa najdemo tudi flat laguno, kjer bomo lahko uživali vsi suvereni kajtarji.

PRIHOD V ZAGREB. Ne glede na to ali se odločiš za dodatni teden na Sumbawi ali ne, bomo vračali preko letališča Zagreb, organiziran pa bo tudi prevoz v Ljubljano.

Na potovanje z letalom

NAMESTITEV

Na Baliju bomo nameščeni v dvoposteljnih sobah domačega resorta v neposredni bližini kajtarske plaže. Namestitev vključuje tudi zajtrk.

Na Sulaveziju bomo nameščeni v kajtarskem resortu, kjer lahko izbiraš med namestitvijo v dvoposteljnem bungalovu ali v velikem bungalovu s skupnimi ležišči. Namestitev vključuje tudi zajtrk, kosila in večerje pa si bomo izbirali v restavraciji na spotu.

Namestitev na Baliju

Namestitev na Baliju
Namestitev Bali

Namestitev na Sulaveziju

Namestitev v kite kempu Janeponto
Bungalovi v kite centru Janeponto
Namestitev Janeponto - Indonezija
Kite resort Sulavezi, Indonezija

individualni odhod po izbiri

V kolikor ti skupinski termin ne ustreza oz. bi raje potoval/a v lastni režiji, ti pripravimo personalizirano potovanje po tvojih željah! Kontaktiraj nas za ponudbo.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Kite potovanje Sulavezi, Indonezija

Cena in koristne informacije

Cena 15 dnevnega potovanja v Indonezijo je odvisna od tipa namestitve:

 • namestitev hotel 2/2 + dvoposteljni bungalov: 1.269 €/osebo
 • namestitev hotel 2/2 + skupna ležišča na enojnem pogradu: 1.169 €/osebo
 • namestitev hotel 2/2 + skupna ležišča na dvojnem pogradu: 1.069 €/osebo

7 dnevni podaljšek na otoku Sumbawa: 

 • namestitev v dvoposteljni sobi 2/2: 579 €/osebo

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

15 dnevno potovanje v Indonezijo vključuje:

 • notranji let Bali – Sulavezi – Bali s 30 kg prtljage,
 • 3 nočitve v izbrani namestitvi na Baliju z zajtrkom,
 • 10 nočitev v izbrani namestitvi na Sulaweziju z zajtrkom,
 • prevoze med letališči,
 • organizacijo dodatnih aktivnosti v času potovanja,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.

Dodatni teden na Sumbawi vključuje:

 • notranji let Bali – Sumbawa – Bali s 30 kg prtljage.
 • 6 nočitev v dvoposteljni sobi 2/2,
 • prevoz med spotom in letališčem,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.
 • Letalska karta Zagreb – Bali – Zagreb (cca. 600€ ob dovolj zgodnji prijavi), posredovanje pri nakupu letalske karte – 20 €,
 • Obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 210 €/6ur,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • morebitni dodatni dnevni izleti,
 • enoposteljna soba,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • zavarovanje potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Potovanje v Indonezijo zaradi virusa Covid ni predvideno, lahko pa izraziš zanimanje in te obvestimo med prvimi.

Koristne informacije o potovanju:

 1. URADNI JEZIK: indonezijščina, le malokdo govori angleško.
 2. CEPLJENJE: nobeno cepljenje ni obvezno, svetuje pa se tetanus, hepatitis A in B.
 3. LOKALNA VALUTA: indonezijska rupija ( 1 EUR = 15 IR)
 4. MENJALNICA/ BANKOMAT: na Baliju bomo potrebovali gotovino, ki jo bomo dvignili ali zamenjali na letališču. Na Sulaveziju bo dvig na bankomatu možen na letališču, sicer pa menjavo valute nudi tudi sam resort za 10% provizijo.
 5. PLANIRANI STROŠKI: kosilo in večerja naneseta 20 dolarjev na dan.
 6. WIFI, MOBILNI INTERNET: wifi bo na voljo na Baliju, na Sulaveziju pa v restavraciji in skupnih prostorih.
 7. ELEKTRIČNA VTIČNICA: napetost 220 V in uporabljajo vtičnice C in F, zato s seboj vzami konverter.
 8. VARNOST: Indonezija je varna dežela, moramo se paziti tatov na Baliju, na Sulaveziju ne bo težav.
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda [...]

DOBRODOŠEL/A V KAJTARSKI INDONEZIJI

Potovanje v Indonezijo zaradi Covid epidemije trenutno ni predvideno, če pa bi rad/a bil/a med prvimi, ki bodo o terminu obveščeni, izrazi zanimanje za potovanje. 😉

potovanje me zanima