Kajtanje v Keniji z Bananaway

KAJTANJE V KENIJI

Zaradi virusa Covid19 smo bili prisiljeni odpovedati vsa kite potovanja.

A naš raziskovalni ogenj še zdaleč ni ugasnil, zato bomo te bomo odpeljali na najboljše kajtarske spote ob prvi najmanjši priložnosti! Če želiš biti obveščen/a o prvih odhodih, se nam “pofočkaj” s svojim emailom!

Jumbo! Kenija je ena najbolj raznolikih držav stare afriške celine, ki jo največkrat povezujemo s pustolovskimi safariji, starimi plemeni in trajnostno naravnanim turizmom. Kajtarjem je bil do sedaj najbolj poznan spot »Diani beach«, sta pa čudovita obala in zelo verjetna vetrovna statistika prispevali, da se kajtarski turizem lepo razvija.

Kajtarsko destinacijo bi priporočili tistim, ki si po Braziliji in evropskih spotih želite čisto novega okolja, blagega kulturnega šoka, kajtanja na nepoznanih, sveže odkritih kite spotih, prebujanju ob turkizno zelenem “Zanzi like” spotu.

Jumbo je veseli pozdrav, ki ga bo slišal/a od srečanju čisto vsakega lokalca. Če bi se rad/a naučila osnovnih swahili fraz, si lahko pomagaš tudi z Jambo pesmijo.

Program Pogoji potovanje me zanima

STATUS POTOVANJA:

Potovanje zaradi epidemije ni načrtovano, morda bomo potovali januarja 2022. Če izraziš zanimanje,te bomo o novostih obvestili med prvimi.

CENA POTOVANJA:
 • Kajt paket: od 1.195€/osebo
 • Kajt paket + safari: od 1.455€/osebo
 • Letalske karte (cca 650€)
“BEST OF”:
 • Zamisli si popoln flat spot,
 • “Zanzi like”, vendar boljši kite spot,
 • 100% statistika, 15-25 knt,
 • divji afriški safari,
 • blagi kulturni šok,
 • miks arabske in swahili kulture,
 • žur ob ognju na plaži,
 • risanje hanna tatuja.
Watamu - kajtanje v Keniji

KAJTAJ IN SPOZNAJ 3 različne svetove

7X ZAKAJ TE BO KENIJA PRESENETILA?

 • Ker je kajtarsko neodkrita in nekomercialna – ponuja vrhunske »flat« spote, kjer bomo kajtali skoraj sami,
 • ker je obala podobna Zanzibaru – je le občutno daljša in zato bolj raznolika,
 • ker je vetrovna statistika zelo dobra – na decembrskem potovanju smo beležili 100% statistiko s 15-25 vozli,
 • ker je njeno ime, »meka divjine«, upravičeno – v več kot 50 nacionalnih parkih najdemo najbolj raznoliko populacijo divjih živali na svetu, med njimi tudi nekatere živalske vrste, ki se borijo za preživetje,
 • ker te postavi na realna tla – obstajata samo dva svetova – reven in bogat, spoznal/a boš oba, začel/a še bolj sprejemati različnost in ceniti človeško življenje,
 • ker je sicer turistično dobro razvita – nastanjeni bomo v varnih resortih, razvita je ponudba dodatnih aktivnosti,
 • ker te bo presenetila vrhunska hrana – hrana, ki je v Afriki ne bi pričakoval/a.

POGOJI ZA KAJTANJE

Na potovanju bomo potrebovali kajte različnih velikosti, saj se vetrovni pogoji občutno razlikujejo. Na prvem spotu lahko pričakuješ konstanten veter med 20 in 25 vozli, medtem ko je na drugem spotu veter šibkejši in se giblje okoli 15 vozlov.

Na prvem spotu se veter dvigne že okoli 10. ure dopoldan in piha do noči, medtem ko veter na drugem spotu lahko primerjamo z grško termiko, kar pomeni, da začne pihati okoli 13. ure in piha do sončnega zahoda.

Temperatura zraka se giblje okoli 30 stopinj, temperatura morja pa okoli 28 stopinj, tako da neoprena ne potrebujete tudi največji zmrzljivci. No, 2mm shorty ali neoprenska majica vedno prideta prav proti večeru, da je tisti »sunset session« najbolj prijeten.

PROGRAM KAJT POTOVANJA

ODHOD Z LJUBLJANE. Predviden je let s Turkish Airlines, in sicer iz Ljubljane preko Istanbula do Nairobija.

SECRET SPOT. Nismo ti še povedali, ampak iz Kenije smo se vrnili z novim najljubšim kite spotom, ki ga bodo znali ceniti predvsem kajtarji, ki so obiskali brazilski Atins (je namreč parkrat večji). Zamisli si par kilometrov dolg peščeni greben, s katerim se poigravata plima in oseka in čez celi dan ustvarjata popolne flat lagunce, popolne kajtarske pogoje. Kaj takega še nismo videli in je težko verjeti, da je spot popolnoma nepoznan. 99% bomo kajtali prav sami. Zaenkrat ga bomo poimenovali kar Bananaway secret spot. 🙂

WATAMU. Če nas bo v prvem tednu razveseljevala predvsem sama oblika spota, nas bo v drugem tednu navduševala barvitost morja. Prestavili se bomo v vasico Watamu, ki je sicer znana po potapljanju, drobnem belem pesku in turkizno zelenem morju. Zopet je koralni greber odgovoren za rahlo valovito morje, na katerem bomo z wave desko vadili tack in jibe obrate, ob oseki pa sipine ustvarijo še eno zanimivo igrišče, namenjeno ljubiteljem totalnega »flata«. Watamu ni kar tako proglašen za najlepši košček kenijske obale, boš videl/a!

SAFARI. Ker za mnoge ni Afrike brez safarija in ker smo bili tudi sami izredno navdušeni nad vpogledom v afriško divjino, bomo organizirali tudi 2 dnevni potep po nacionalnem parku, ki se uvršča med top 5 parkov v Keniji. Pokrajina je navdihujoča in videti divje živali v naravnem okolju je res nepozabna izkušnja. Obisk safarija je sicer opcijski, v kolikor si želiš le kajtati, lahko ta del enostavno izpustiš.

PRIHOD V LJUBLJANO. Prihod v Ljubljano je predviden v večernih urah. Organiziran bo tudi skupinski prevoz do Ljubljane.

NAMESTITEV

Na obeh spotih želimo poskrbeti za prvovrstno kajtarsko izkušnjo in temu primerna je tudi izbira namestitve. Na prvem spotu se bomo prebujali v tipični Swahili vili, ki nas bo očarala s prostornimi sobanami in arabskimi detajli. Ker je kite spot v resnici luksuzno samotna plaža, vilo z vseh strani objemajo le palme, mivka in morje. Za naše počutje in želodčke bo skrbel hišni šef, ki bo vsakodnevno skrbel za vilo, opravljal lokalne nakupe in pripravljal vse obroke in morske mojstrovine po naših željah. Seveda se bomo odpravili tudi v bližnje mestece, ki nas bo navdušilo z arhitekturo, uličnimi labirinti, butičnimi trgovinicami, stojnicami Maasajev in oslovskimi dirkami. Na tem območju namreč ni avtomobilov, le osli, čolni in lokalni dhow-i.

Tudi v Watamu bomo nameščeni direktno na kajtarski plaži, in sicer v resortu z modernimi afriškimi hiškami. Dopoldneve bomo preživljali ob bazenu s sadnim koktailom v roki in iz ležalnika spremljali vetrovne pogoje. Do akcije nas bo ločilo le par korakov.

DODATNE AKTIVNOSTI

Dodatno bomo organizirali celodnevni izlet s tradicionalno jadrnico imenovano Dhow in se tako počekirali še na kakšnem divjem spotu. V dopoldanskem času v Watamu lahko najamemo lokalne motorje in se odpravimo raziskovati okolico. Naklonjeni smo namreč spoznavanju neturistične Kenije in motor je najmanj vroče in najbolj zanimivo prevozno sredstvo.

Afrika bo v tvoji glavi ostala še dolgo po vrnitvi domov. Občasno se ti bodo v mislih pojavljali lokalni obrazi, specifični izrazi, nasmehi,… lokalna preprostost, ljudske pesmi, pristna divjina, … otipljive in neotipljive lokalne izkušnje. In ko se jih boš spomnila, se jim boš nasmehnila. Afrika res prebudi posebna čustva, ne verjameš dokler ne doživiš.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Kite spot Watamu
Kite potovanj Kenija
NajveARaj za ljubitelje flat spotovčji flat kite spot na svetu
Safari v nacionalnem parku Tsavo east
Afriški Savari v nacionalnem parku
Safari Kenija
Druženje ob ognju
Namestitev v Kenij
Namestitev kenija
Nika Serdoner

Divja narava, kultura in prijaznost domačinov je le nekaj atributov Kenije, ki ti v trenutku zlezejo pod kožo. Vrhunec pa so nedvomno private kite spoti in turkizno morje. Ker je Kenija domovina “velikih 5”, je obisk safarija obvezen del tripa. Nedvomno destinacija vredna obiska. Hakuna matata!

Nika Serdoner

Cena in koristne informacije

Cena 14 dnevnega potovanja:

 • kite paket: 1.195 € (v primeru 9 prijavljenih)
 • kite paket + safari: 1.455 € (v primeru 9 prijavljenih)

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

 • 6-dnevno namestitev v dvoposteljnih sobah tipične swahili vile,
 • full board v času namestitve v swahili vili,
 • 6 dnevno namestitev v dvoposteljnih sobah afriškega resorta z zajtrkom (king size beds),
 • zaseben transport s čolnom in kombijem,
 • predstavitev kite spotov,
 • organizacijo dodatnih aktivnosti v času potovanja,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.
 • Letalska karta Ljubljana – Nairobi – Ljubljana (cca. 550€ ob dovolj zgodnji prijavi), posredovanje pri nakupu letalske karte – 20 €,
 • začetni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 420 €/15ur,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 210 €/6ur,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • samostojna soba oz samostojno ležišče v Watamu – pošlji povpraševanje,
 • prevoz kite opreme oz. kite deske,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • zavarovanje potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • 3 notranji leti (cca. 150€ ob dovolj zgodnji prijavi),
 • viza: 50$,
 • hrana.

Januar 2022

Minimalno število prijavljenih: 6 oseb

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in tpripravili ti bomo  ponudbo po meri.

Koristne informacije o potovanju:

 1. VIZA: DA. Slovenski državljani za vstop v Kenijo potrebujejo vizo, ki se kupi ob vstopu v državo in stane 50$. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v državo.
 2. JEZIK: komunikacija poteka v angleškem in swahili jeziku.
 3. CEPLJENJE: območje malarije in rumene mrzlice. Cepljenje za rumeno mrzlico je obvezno (nujno prinesi tudi rumeno kljižico s potrdilom). Območje, kjer se bomo gibali, je suho območje, zato ni zelo kritično za malarijo (problematična so jezera s stoječo sladko vodo). Glede malarije lokalni partnerji priporočajo močnejše spreje proti komerjem, v kolikor se želiš 100% zaščititi, pa si lahko priskrbiš Malarone.
 4. LOKALNA VALUTA: KES – Kenijski šiling (1 EUR = 115 KES)
 5. PLAČEVANJE: z gotovino.
 6. MENJALNICA/ BANKOMAT: na letališču. Dolarje sicer rad zamenja vsak lokalec, Eure pusti doma.
 7. PLANIRANI STROŠKI: cca. 20-30€/dan.
 8. KAJ SPAKIRATI: Kenija ima zelo suho in vročo klimo. Priporočamo majice z rokavi in daljša krila/hlače predvsem ženske morajo biti v vaseh čez rame pokrite. Za safari spakiraj lahka in udobna oblačila z dolgimi rokavi in nevpadljivih barv, superge. Zvečer zna biti hladno, zato vzemi tudi kakšen pulover. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 9. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi je dostopen v vseh namestitvah, ne deluje pa na safariju.
 10. ELEKTRIČNA VTIČNICA: 220V, uporablja se angleška vtičnica, zato potrebuješ pretvornik.
 11. VARNOST: Kenija je varna, še posebej so varni predeli, kjer se bomo gibali s skupino. Vseeno je previdnost vedno priporočljiva. Konkretne nasvete ti bomo podali na začetku potovanja. Predlagamo, da si kopijo potnega lista shraniš na mail ali v nek oblak.
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Pokajtaj čudovite, nekomercialne spote!

Potovanje v Kenijo zaradi Covid epidemije trenutno ni predvideno, če pa bi rad/a bil/a med prvimi, ki bodo o terminu obveščeni, izrazi zanimanje za potovanje. 😉

potovanje me zanima