Kajtanje v Keniji z Bananaway

KAJTANJE V KENIJI

Jumbo! Kenija je ena najbolj raznolikih držav stare afriške celine, ki jo največkrat povezujemo s pustolovskimi safariji, starimi plemeni in trajnostno naravnanim turizmom.

Kite potovanje Kenija je potep po bolj ali manj divjih spotih Kenije. Pokajtali bomo 4 različne spote, in sicer v downwind zaporedju - Mambrui, Watamu, Kilifi in Diani beach.

Na potovanju bo potekal kamp napredovanja z video analizo, saj se vsi skupaj želimo domov vrniti z novim znanjem in veščinami.

Kot se za Kenijo spodobi bomo na sredini potovanja skočili na pravi afriški safari v naravni rezervat Tsavo East ter od blizu spoznali hierarhijo in principe življenja divjine.

Kajtanje v Keniji priporočamo tistim, ki si po Braziliji in evropskih spotih želite čisto novega okolja, blagega kulturnega šoka, kajtanja na sveže odkritih kite spotih, prebujanju ob turkizno zelenem "Zanzi like" spotu.

Jumbo je veseli pozdrav, ki ga bo slišal/a od srečanju čisto vsakega lokalca. Če bi se rad/a naučila osnovnih swahili fraz, si lahko pomagaš tudi z Jambo pesmijo.

PROGRAM VETROVNE RAZMERE Progress kemp PRIJAVI SE

DATUM: 13.1. - 28.1.2024

STATUS POTOVANJA: polna skupina (0/14 prostih mest)

CENA POTOVANJA:

 • Kajt paket: od 1.349€/osebo
 • Kajtanje + safari: 1.734€/osebo
 • 50€ popusta, če si že potoval z nami
 • Notranji leti cca. 160€
 • Glavni let: 670€

"BEST OF":

 • Potovanje po spotih Kenije,
 • 100% statistika, 15-25 knt,
 • divji afriški safari,
 • miks arabske in swahili kulture,
 • žur ob ognju na plaži,
 • risanje hanna tatuja.
 

7X ZAKAJ TE BO KENIJA PRESENETILA?

KITE POTOVANJE KENIJA PRESENEČA NA MNOGIH NIVOJIH:

 • Ker je kajtarsko neodkrita in nekomercialna - ponuja vrhunske »flat« spote, kjer bomo kajtali skoraj sami,
 • ker je obala podobna Zanzibaru – je le občutno daljša in zato bolj raznolika,
 • ker je vetrovna statistika zelo dobra – na decembrskem potovanju smo beležili 100% statistiko s 15-25 vozli,
 • ker je njeno ime, »meka divjine«, upravičeno – v več kot 50 nacionalnih parkih najdemo najbolj raznoliko populacijo divjih živali na svetu, med njimi tudi nekatere živalske vrste, ki se borijo za preživetje,
 • ker te postavi na realna tla – obstajata samo dva svetova – reven in bogat, spoznal/a boš oba, začel/a še bolj sprejemati različnost in ceniti človeško življenje,
 • ker je sicer turistično dobro razvita – nastanjeni bomo v varnih resortih, razvita je ponudba dodatnih aktivnosti,
 • ker te bo presenetila vrhunska hrana – hrana, ki je v Afriki ne bi pričakoval/a.
Watamu - kajtanje v Keniji

KAJTANJE V KENIJI: PROGRAM

DAN 1: ODHOD IZ LJUBLJANE V KENIJO

Predviden je let s Turkish Airlines, in sicer iz Ljubljane preko Istanbula do Nairobija, kjer nas čaka še zelo kratek notranji let v Malindi. 

Na potovanje z letalom
Mambrui kite spot

DAN 2 - 5: KITE SPOT MAMBRUI

Raziskovanje kite spotov v Keniji začenjamo v mali kenijski vasici Mambrui. Prvi dan se bomo sproščali, privajali na klimo in kajtarsko ogreli, že naslednji dan pa bomo začeli s kite kempom napredovanja. Inštruktor se bo z udeleženci pogovoril o željah napredovanja in podal prve nasvete. 

V Mambrui bomo kajtali 4 dni, sicer pa bomo dodatno za zainteresirane organizirali izlet z Dhow ladjico ter downwind izlet le za zelo izkušene kajtarje, ki so v preteklosti downwindali v bolj zahtevnih razmerah. 

DAN 6 - 8 : KITE SPOT WATAMU

Naslednji v planu je spot Watamu, ki je sicer znana po potapljanju, drobnem belem pesku in turkizno zelenem morju.

Spot ima svoj koralni greben, na rahlo valovitem morju bomo z wave desko lahko  vadili tack in jibe obrate, ob oseki pa sipine ustvarijo še eno zanimivo igrišče, namenjeno ljubiteljem totalnega »flata«.

Watamu ni kar tako proglašen za najlepši košček kenijske obale. Planiran je kratek downwind izlet za manj izkušene kajtarje ter kite kemp napredovanja. 

Kite spot Watamu
Kite spot Watamu
Kajtanje Kenija spot Watamu
Druženje ob ognju
Afriški Savari v nacionalnem parku
Safari Kenija
Safari v nacionalnem parku Tsavo east

DAN 9 - 10: SAFARI V TSAVO EAST NACIONALNEM PARKU

Res je tako, da safari je "must". Ker smo bili sami izredno navdušeni nad vpogledom v afriško divjino, bomo organizirali 2 dnevni potep po nacionalnem parku, ki se uvršča med top 5 parkov v Keniji.

Pokrajina je navdihujoča in videti divje živali v naravnem okolju je res nepozabna izkušnja. Obisk safarija je sicer opcijski, v kolikor si želiš le kajtati, lahko ta del enostavno izpustiš.

DAN 11 - 14: DIANI BEACH

Diani beach je najbolj znana kajtarska plaža v Keniji. Je precej bolj turistično razvita kot ostali kite spoti, zato v večernem času lahko pričakuješ kakšen žur več. 

Tudi na Diani beachu bo potek kite kemp napredovanja, organizirali bomo pa downwind izlet na secret spot. 

Na potovanje z letalom

DAN 14: PRIHOD NA LETALIŠČE LJUBLJANA

Prihod na letališče Ljubljana je predviden v večernih urah.

DAN 0: PRE TRIP - LUKSUZNI SECRET SPOT.

Iz prvega potovanja smo se domov vrnili z novim najljubšim secret spotom. Zamisli si par kilometrov dolg peščeni greben, s katerim se poigravata plima in oseka in čez celi dan ustvarjata popolne flat lagunce, popolne kajtarske pogoje.

Spot je podoben Brazilski Macapi, a popolnoma nepoznan in popolnoma prazen. Na zadnjih dveh potovanjih smo tam kajtali mi in Shawn Richman. 

Spot je več kot vredno obiskati, ker pa gre za all inclusive in bolj luksuzno izkušnjo, smo ta del oblikovali kot ločeno ponudbo, ki jo lahko izbereš individualno. Na secret spot lahko potuješ pred potovanjem, za več informacij nas kontaktiraj.  

Najbolj flat svet na svetu
Kajtanje v Keniji
Izlet z motorji
Izlet z ladjico Dhow

DODATNE AKTIVNOSTI

Dodatno bomo organizirali celodnevni izlet s tradicionalno jadrnico imenovano Dhow in se tako počekirali še na kakšnem divjem spotu, pa tudi različne downwind tripe različnih zahtevnosti. 

V dopoldanskem času v Watamu lahko najamemo lokalne motorje in se odpravimo raziskovati okolico. Naklonjeni smo namreč spoznavanju neturistične Kenije in motor je najmanj vroče in najbolj zanimivo prevozno sredstvo.

Namestitev

Na vseh spotih bomo nameščeni direktno na plaži. Prva namestitev je družinski hotel, druga namestitev je velika hiška v resortu z modernimi afriškimi hiškami in bazenom, na safariju bomo nameščeni v luksuznih safari šotorih, na Diani beach pa ponovno v hotelu skoraj na plaži. Vse namestitve so na boljšem nivoju in vključujejo zajtrke.

Namestitev Mambrui
Namestitev kenija
Kite potovanj Kenija
Vila Watamu
Namestitev Diani beach
Soul breeze namestitev
Diani beach namestitev
Namestitev na plaži Diani beach

VETROVNE RAZMERE V KENIJI

Na potovanju bomo potrebovali kajte večjih velikosti, saj se vetrovni pogoji občutno razlikujejo. Na Bananaway secret spotu je konstanten veter nekoliko močnejši, in sicer med 20 in 25 vozli, medtem ko se na ostalih spotih veter giblje okoli 15 vozlov. Priporočajo se torej kajti velikosti 9 + velikosti. 

Temperatura zraka se giblje okoli 30 stopinj, temperatura morja pa okoli 28 stopinj, tako da neoprena ne potrebujete tudi največji zmrzljivci. No, 2mm shorty ali neoprenska majica vedno prideta prav proti večeru, da je tisti »sunset session« najbolj prijeten.

Napreduj s progress kite kempom

Vsako kite potovanje samo po sebi prinese nekaj novih izkušenj, ampak ne bi bilo fino, da tvoj napredek dobi malce spodbude in dodatnega "flowa"?

V kite potovanje Brazilija bo vključen Bananaway progress camp - program napredovanja v skupini, ki se trudi ustvariti sproščeno vzdušje, v katerem se boš počutil/a dovolj varno, da boš lahko v svojem kajtarskem znanju napredoval/a.  Najsi je tvoj naslednji izziv bolj samozavestno dvigovanje kajta, višji skok, front roll, prvi kiteloop ali unhooked trik, imaš polno podporo inštruktorja!

Kako izgleda skupinski progress kemp?

Progress kemp poteka na individualni in skupinski ravni:

 • Na začetku potovanja se bo inštruktor pogovoril z vsakim udeleženem o morebitnih kajtarskih težavah, izzivih in željah napredovanja.
 • Vsak udeleženec potovanja dobi individualno pozornost inštruktorja - konkretna navodila in nasvete za napredek.
 • Napredek se spremlja skupinsko na vodi - inštruktor skupino opazuje med kajtanjem na vodi in je ves čas na voljo za dodatne nasvete.
 • Inštruktor bo vse vodne vragolije posnel s kamero, zvečer pa jih bomo ob pivu ali caipirinhi v sproščenem vzdušju skupaj pogledali in jih analizirali.
 • Skupinski progress kemp bo potekal ob izbranih dnevih.

ZAKAJ VIDEOANALIZA?

Res je presenetljivo, kako ti lahko video poosnetek samega sebe spremeni pogled prizadevanja. Pokaže ti razlike med tem, kaj misliš, da na vodi delaš in kaj dejansko delaš.

Napredek zato ni le hitrejši, pač pa se poveča tudi naklonjenost kajtanju, saj se ob napredovanju poveča tako užitek pri kajtanju kot tudi fokus in pripravljenost na nov napredek. Če povemo malo drugače, inštruktor te bo prestavil v "flow state of mind".

Kite inštruktor ima za seboj več kot 10 let kajtarskih izkušenj z različnih spotov iz vsega sveta ter znanje naprednih trikov. Bananaway progression kemp z videoanalizo je vključen v ceno potovanja, prilagaja pa se vetrovnim razmeram ter tebi, tvojemu tempu in tvojemu interesu.

Še nisi samostojen kajtar? Kite potovanju se lahko pridružiš, začetniški tečaj kajtanja pa bo izvedel izkušenj lokalni inštuktor z IKO licenco. Tečaj bo potekal v v angleškem jeziku.

Nika Serdoner

Divja narava, kultura in prijaznost domačinov je le nekaj atributov Kenije, ki ti v trenutku zlezejo pod kožo. Vrhunec pa so nedvomno private kite spoti in turkizno morje. Ker je Kenija domovina "velikih 5", je obisk safarija obvezen del tripa. Nedvomno destinacija vredna obiska. Hakuna matata!

Nika Serdoner

Dodatne informacije o kite potovamnju kenija

Cena 14 dnevnega potovanja:

 • Kajt paket: 1.349€/osebo
 • Kite paket s safarijem (namestitev v šotoru): 1.734€/osebo 
 • Kite paket s safarijem (namestitev v sobi): 1.709€/osebo 
 • 50€ popusta, če si že potoval/a z nami
 • Notranji leti: cca 160€ ob dovolj zgodnji prijavi
 • Glavni let: 670€ 

Cena kite potovanja Kenija je zagotovljena pri minimalno 11 prijavljenih, v primeru manj prijavljenih se potovanje lahko izvede, a potrebno je doplačilo.

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb

Če ti potovanje kajtanje v Keniji ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in pripravili ti bomo ponudbo po meri.

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

 • 13-dnevno namestitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom (večinoma king size beds),
 • prevozi med spoti,
 • predstavitev različnih kite spotov,
 • progressive kite camp z video analizo,
 • organizacijo dodatnih aktivnosti v času potovanja,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.
 • Samostojna soba oz samostojno ležišče - pošlji povpraševanje,
 • prevoz kite opreme oz. kite deske,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Triglav,
 • zavarovanje potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Glavni let iz Ljubljane (cca. 1000€ ob dovolj zgodnji prijavi), posredovanje pri nakupu letalske karte - 20 €,
 • 2 notranja leta (cca. 150€ ob dovolj zgodnji prijavi),
 • viza: 50$,
 • hrana.

Koristne informacije o potovanju:

 1. VIZA: DA. Slovenski državljani za vstop v Kenijo potrebujejo vizo, ki se kupi ob vstopu v državo in stane 50$. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v državo.
 2. JEZIK: komunikacija poteka v angleškem in swahili jeziku.
 3. CEPLJENJE: območje malarije in rumene mrzlice. Cepljenje za rumeno mrzlico je obvezno (nujno prinesi tudi rumeno kljižico s potrdilom). Območje, kjer se bomo gibali, je suho območje, zato ni zelo kritično za malarijo (problematična so jezera s stoječo sladko vodo). Glede malarije lokalni partnerji priporočajo močnejše spreje proti komerjem, v kolikor se želiš 100% zaščititi, pa si lahko priskrbiš Malarone.
 4. LOKALNA VALUTA: KES – Kenijski šiling (1 EUR = 115 KES)
 5. PLAČEVANJE: z gotovino.
 6. MENJALNICA/ BANKOMAT: na letališču. Dolarje sicer rad zamenja vsak lokalec, Eure pusti doma.
 7. PLANIRANI STROŠKI: cca. 20-30€/dan.
 8. KAJ SPAKIRATI: Kenija ima zelo suho in vročo klimo. Priporočamo majice z rokavi in daljša krila/hlače predvsem ženske morajo biti v vaseh čez rame pokrite. Za safari spakiraj lahka in udobna oblačila z dolgimi rokavi in nevpadljivih barv, superge. Zvečer zna biti hladno, zato vzemi tudi kakšen pulover. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 9. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi je dostopen v vseh namestitvah, ne deluje pa na safariju.
 10. ELEKTRIČNA VTIČNICA: 220V, uporablja se angleška vtičnica, zato potrebuješ pretvornik.
 11. VARNOST: Kenija je varna, še posebej so varni predeli, kjer se bomo gibali s skupino. Vseeno je previdnost vedno priporočljiva. Konkretne nasvete ti bomo podali na začetku potovanja. Predlagamo, da si kopijo potnega lista shraniš na mail ali v nek oblak.
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda [...]

Pokajtaj čudovite, nekomercialne spote!

Kite potovanje Kenija je predvideno v januarju, a zaradi vse dražjih letalskih kart ti priporočamo, da se prijaviš čim prej!

Afrika bo v tvoji glavi ostala še dolgo po vrnitvi domov. Občasno se ti bodo v mislih pojavljali lokalni obrazi, specifični izrazi, nasmehi,… lokalna preprostost, ljudske pesmi, pristna divjina, … otipljive in neotipljive lokalne izkušnje. In ko se jih boš spomnila, se jim boš nasmehnila. Afrika res prebudi posebna čustva, ne verjameš dokler ne doživiš.

Searching Availability...