Kite potovanje Oman

KITE POTOVANJE OMAN

Vsi smo že slišali za Masirah otok, kamor se poleti radi odpravljamo kajtarji, ki imamo radi močnejši veter.  A mi te vabimo na ultimativno kite potovanje po Omanu, ki te odpelje na “off road” 4x4 dogodivščino po kite spotih Omana!

Bananaway kite potovanje Oman prepleta pravo beduinsko izkušnjo na najbolj epskem (beri perfect flat) kite spotu v Omanu s spoti na otoku Masirah, hkrati pa se bomo zapeljali ob obali Arabskega morja, “pofurali” še kakšne valove, obiskali bomo čudovito oazo sredi kanjona ter spoznali zanimivo kulturo Omana.

PROGRAM VETROVNE RAZMERE CENA PRIJAVI SE

DATUM: 10.8. - 20.8.2024

STATUS POTOVANJA: razpisano (7/13 prostih mest)

CENA 11-DNEVNEGA POTOVANJA:

 • Paket: od 1.855 €/osebo
 • 150€ popusta, ker potujemo prvič
 • 50€ popusta za BW povratnike
 • Glavni let iz LJ: cca 400 €

"BEST OF":

 • Ultimativno 4x4 kite potovanje po Omanu
 • "The best flat spot", ki ga lahko obiščeš le s skupino
 • Beduinska izkušnja v kempu ob laguni, ki ga postavijo le za nas
 • Raziskovanje spotov na Masirah otoku
 • Treking skozi oazo in kopanje v tolmunih
 • Avanturistično kite potovanje 
 

KITE POTOVANJE OMAN: PROGRAM

DAN 1: ODHOD IZ LETALIŠČA LJUBLJANA

Kite potovanje Oman je planirano v avgustu, ko so vetrovi v Omanu najbolj zanesljivi. Predvideno je potovanje iz Ljubljane preko Istanbula v Muškat.

 

Na potovanje z letalom
Puščava Bar Al Hikman

DAN 2: "OFF ROAD" IZKUŠNJA SKOZI PUŠČAVO DO SANJSKEGA KITE SPOTA

V Muškatu bomo prevzeli 4x4 terence ter se odpeljali proti polotoku Bar Al Hikman. Lokalni vodniki nas bodo odpeljali po brezpotju skozi puščavo do turkizne lagune in najbolj sanjskega kite spota Omana, kjer bomo preživeli skupno 4 dni.

DAN 2 – 6: BEDUINSKA IZKUŠNJA OB “THE” SPOTU OMANA

Velika, turkizna in popolnoma flat laguna bo v kombinaciji z najboljšo luno pričarala najboljše možne pogoje za kajtanje. Predstavljaj si našo ljubo Macapo, a dodaj še nekaj močnih odtenkov turkizno zelene barve in dejstvo, da bomo na spotu skoraj 100% sami!

Ob laguni ni nobene namestitve, zato bodo lokalci prav za nas in samo za nas postavili malo beduinsko naselje. Spali bomo v beduinskih šotorih direktno na spotu, slajdali čez sipino in skakali po laguni.

Laguna Bar Al Hikman
Kajtanje Oman
Kite potovanje Oman - beduinsko naselje tik ob laguni

Dan 6 - 9: PREMIK IN RAZISKOVANJE KITE SPOTOV NA OTOKU MASIRAH

Sledi spoznavanje kite spotov na otoku Masirah. Spotov je na otoku kar nekaj, zato se ne bomo zadovoljili le z najbolj popularnim, ampak se bomo odpravili na 4x4 raziskovanje. Predviden je tudi kakšen downwinder.

Dan 9: OB SCENSKI OBALI ARABSKEGA MORJA

Poslovili se bomo od otoka ter se zapeljali ob obali Arabskega morja, ki ponuja zelo lepe poglede na morje, pokrajino in lokalno življenje. Preverili bomo spote na poti ter poiskali tistega, ki bi ga radi pokajtali. 😉

Secret spot Oman
Čudovita oaza

Dan 10: OBISK ČUDOVITE OAZE SREDI KANJONA

Predstavljaj si, da na potovanju po Omanu beli pesek spremlja vsak tvoj pogled, nato pa se v daljavi pokažejo košate palme, turkizna reka in razgiban kanjon. Naredili bomo treking skozi zeleno oazo ter se okopali v čudovitih tolmunih. Nepozabna izkušnja, ki jo boš pogosto omenjal/a v povezavi z Omanom!

Dan 11: POVRATEK V LJUBLJANO

Naše 10 dnevno potovanje se bo zaključilo z večerjo v prestolnici Muškat, nato pa se bomo preko Istanbula vrnili na letališče Ljubljana. Rezerviraj si 6 dni dopusta.

Na potovanje z letalom

DODATEN DAN ZA OGLED MESTA MUŠKAT 

Za ogled prestolnice Muškat nam bo žal zmanjkalo časa. Če bi si mesto rad/a ogledal/a, spoznal arhitekturo ter kulturo, ti priporočamo, da v Oman odletiš en dan pred skupino. Tako si lahko daš kulturno-kulinaričnega duška ter skupino počakaš že klimatiziran/a. 🙂

POGOJI ZA KAJTANJE

SPOTI OMANA IN TEČAJI KAJTANJA

Potovanje je načrtovanje za ljubitelje flat spotov, saj bo potovanje usmerjeno v iskanje idiličnih zalivov s popolnoma mirnim morjem. Predviden je tudi en valovit spot, ki nam bo prinesel malo razburjenja in dvignil naše veščine kajtanja.

Potovanje je primerno za vse kajtarje, ki so zaključili začetni tečaj kajtanja in se samostojno peljejo. Napredek na Bananaway kite potovanjih je zagotovljen vsakemu potujočemu, saj inštruktor aktivno podaja individualne nasvete tekom celotnega potovanja.

V kolikor si popoln začetnik, se skupini lahko pridružiš in opraviš začetni tečaj kajtanja na prvem spotu pod okriljem lokalne kite šole (tečaj poteka v angleščini). Na ta način se želimo bolj posvetiti celotni skupini potujočih ter hkrati z Bananaway potovanjem več prispevati k razvoju kite lokalne kite scene.

VETER

Avgusta spoti beležijo 80-100% statistiko, pričakuje se konstanten veter med 20 in 30 vozli, zato bomo s seboj spakirali manjše kajte in leteli visoko.

NAMESTITEV

Na prvem spotu bomo nameščeni v beduinski vasi, ki jo bodo lokalci postavili ob laguni pred našim prihodom. Na voljo bodo udobni eno in dvo-posteljni šotori, pričakuješ pa lahko tudi kopalnice in tuše na višjem nivoju, čistoča je naši lokalni ekipi zelo pomembna.

Kemp ima tudi veliko jedilno in velik udoben prostor za druženje. Lokalna ekipa bo skrbela za naše počutje in nas presenečala z odlično hrano, v paket so namreč vključeni trije glavni obroki.

Na otoku Masirah bomo nameščenu v dvoposteljnih sobah v butik hotelu, na celini pa v zelo prijetnem guest house-u. Obe namestitvi vključujeta tudi zajtrk.

Namestitev beduinska vas
Namestitev buduinski šotor
Namestitev v beduinskih šotorih
Namestitev otok
Namestitev Oman
Namestitev v Omanu

Že odštevamo!

 
 

Cena in koristne informacije

Cena 11 dnevnega kite potovanja Oman:

 • paket: 1.855€/osebo v glamping šotoru in sobi 2/2 
 • let iz Ljubljane v Muškat: cca. 400€ na dan 13.1.2024

Posebne ugodnosti: 

 • 150€ popusta, ker potujemo prvič
 • 50 € popusta v kolikor si z Bananaway že potoval/a

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

Kite potovanje Oman vključuje: 

 • Najem 4x4 avtomobila s polnim zavarovanjem za 10 dni,
 • 4 dnevna namestitev v dvoposteljnem šotoru v beduinskem kempu s tremi dnevnimi obroki,
 • 3x nočitev v hotelu na otoku Masirah z zajtrkom,
 • povratni trajekt na otok,
 • 1x namestitev v hiši za goste z zajtrkom,
 • inštruktorski nasveti za napredovanje,
 • vodenje po kite spotih Omana,
 • organizacijo dodatnih aktivnosti v času potovanja,
 • organizacijo kite odprave.
 • Glavni let Ljubljana - Muškat - Ljubljana: cca. 400 € ob dovolj zgodnji prijavi,
 • Posredovanje pri nakupu glavne letalske karte – 20 €,
 • gorivo in morebitne cestnine,
 • hrana.
 • Izposoja kite opreme – 300 €/teden,
 • morebitni dodatni dnevni izleti,
 • enoposteljna soba,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnici Triglav,
 • zavarovanje rizika odpovedi potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Koristne informacije o kite potovanju Oman:

 1. URADNI JEZIK: arabščina
 2. VIZA: za dolžino potovanja do 14 dni, viza ni potrebna. 
 3. CEPLJENJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
 4. LOKALNA VALUTA: Omanski Rial (1 EUR = 0,40 OMR oz. 10 OMR = cca 24 EUR)
 5. MENJALNICA/ BANKOMAT: Na potovanju bomo potrebovali denar v lokalni valuti, denar bomo zamenjali na letališču ali ga dvignili na bankomatu. 
 6. PLANIRANI STROŠKI: 20-30€/ dan
 7. WIFI, MOBILNI INTERNET: Priporočamo esim.  
 8. ELEKTRIČNA VTIČNICA: Angleška vtičnica (3 luknje), napetost 220 V.
 9. VARNOST: Oman je zelo varna dežela, tudi sami se bomo gibali na manj naseljenih območjih, kjer je varsnot večja kot v mestih. A osnovna previdnost ni odveč.  
 • V kolikor imaš kakršnokoli vprašanje vezano na kite potovanje Oman, nam pošlji email na info@bananaway.si.
 • Na kite potovanje Oman se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na kite potovanje Oman ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Kite potovanje Oman je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika. Agencija Eurora d.o.o. ne odgovarja za stroške, ki nastajajo zaradi zamujenih notranjih letov kot posledica odpovedanega ali prestavljenega leta s strani letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda [...]

prijavi se na ULTIMATIVNO KITE potovanje OMAN

Kite potovanje Oman prepleta nekaj avanturizma, nekaj divjine, nekaj kajtarske klasike in nekaj turizma. Kljub temu, da se na potovanje odpravljamo prvič, ti obljubljamo nepozabno potovanje s polno raziskovanja, kajtarskih vzklikov na popolnem "flatu" in tudi kančkom spontanosti. Si z nami? 🙂

Searching Availability...