karibi

Kajtanje in JADRANJE PO KARIBIH

Ultimativno kajtarsko potovanje po Karibih združuje 9 dnevno jadranje med najlepšimi otočki, kajtanje na nedostopnih turkiznih spotih ter 4 dnevno raziskovanje otoka Martinik, ki je znan kot ened najbolj raznolikih otokov na Karibih. Zvoki karibskih ritmov, labirintu podobne ulice, kjer se karibski šarm prepleta s pridihom Pariza, veter, ki šelesti v električno zelenih krošnjah palm, in oči uprte v neskončno turkizno morje ustvarjajo občutek sreče.

Najverjetneje te bo kdo moral uščipniti, da boš zagotovo vedel/a, da to niso le sanje, ampak da si resnično pristal/a v osrčju Karibov, kjer bodo vsi tvoji čuti popolnoma prevzeti od novih barv, vonjev in doživetij.

PROGRAM KAJT POTOVANJA

1. Kajtanje na Martiniku (4 dni)

V večernih urah bomo pristali na letališču Fort de France na Martiniku, otoku, ki sodi pod okrilje Francije in mu pravijo tudi otok cvetja. Na letališču bomo prevzeli avtomobile in se zapeljali do kajtarske vasice na vzhodu otoka, kjer bomo preživeli naslednje 4 dni. Nameščeni bomo v novem kajterskem naselju z lesenimi hiškami in bazenom, tik ob kajterski plaži, zato si bomo prvi kite session lahko privoščili že pred zajtrkom.

Spot na morju je res prostran, zaščiten z grebenom. Ob obali lahko pričakuješ širok pas popolnoma mirnega morja, z oddaljevanjem od obale pa morje postaja bolj valovito. Kajte bomo dvigovali s prijetne mehke trate, všeč pa ti bo tudi infrastruktura s kajtarskimi bari, restavracijami, trgovinami, itd.

Z najemom avtomobilom bomo poskrbeli za mobilnost, zato si boste lahko povsem samostojno ogledati otok Martinik. Zapeljali se bomo do katere od znamenitih destilerij ruma, obiskali tropski botanični vrt in živalski vrt, morda se odločili za pohod po tropskem gozdu ali obiskali čudovite plaže okoli Martinika.

2. Jadranje po Grenadinih (9 dni)

Ko se bomo navadili na karibsko klimo in tipični lokalni cimetov koktail, bomo trdna tla pod nogami zamenjali za jadranje na katamaranu. Odpluli bomo proti obzorju naših najbolj skritih želja, kjer en rajski zaliv sledi drugemu, kjer čisti flat ponuja popolne »kickerje« za lažje skoke v nebo in kjer se z grebena valijo vabljivi valovi. Obiskali bomo otoke:

 • SAINT VINCENT IN GRENADINE

Peti dan potovanja se bomo vkrcali na katamaran, kjer bomo nastanjeni v štirih dvojnih kabinah s kopalnicami. Odpluli bomo na nočno vožnjo proti Grenadinom oziroma v pravi jadralski in kajterski raj. Tam bomo po opravljenih formalnostih imeli na dosegu ene izmed najboljših kajterskih spotov v svetovnem merilu.

 • CANOUAN

Pokajtali bomo rajsko laguno z belim peskom in najdaljšim morskin grebenom na Karibih.

 • MAYREAU

Mayreau, dragulj med otoki, te bo očaral z drobnim peskom in luštnimi karibskimi lokali, iz katerih bomo s pino-colado v rokah opazovali čudoviti sončni zahod. Kič od kiča torej! Kajtali bomo na grebenu, če pa imaš s kajtanjem že veliko izkušanj, si lahko svoje igrišče povečaš, kolikor te je volja. Občasno spot presenetijo večji valovi, ker pa je perioda med valovi zmerna, lahko približno 30 m flat območja med valovi izkoristiš za dobre skoke. Kajtamo lahko tudi v zalivu Salt Whistle, če ne bo tam zasidranih preveč bark.

 • UNION ISLAND

Ponaša se z dvema zelo hudima spotoma. Prvi je v vasici Clifton, kjer ima šolo znani kajtar Jeremie Tronet (video z njegova otoka si lahko ogledaš na tej strani zgoraj). Zaradi turkizno zelenega morja, čistega flata in konstantnega onshore vetra je spot res izjemen. Sredi spota je mali otoček “Happy Island” z barom in restavracijo, katerega je Jeremie preskočil takrat, ko je pristopil k ekipi North kiteboarding. Predlagamo štart iz obale, saj je zaradi ostalih bark prostora ob katamaranu manj.

Drugi spot Frigate, ki je po mnenju naših vodičev najboljši spot na Grenadinih, je oddaljen le 20 minut vožnje s katamaranom. Offshore veter ustvarja povsem mirno morje in ker je spot res prostoren, je idealen za napredovanje v freestyle trikih. Četudi se običajno offshore vetra zaradi varnosti izogibamo, je tokrat vsaka skrb odveč, saj nas bo čuval prav naš katamaran. Kajte bomo dvigovali z obale ali s katamarana.

 • TOBAGO CAYS

Svetovno znani biser, sestavljen iz 4 otočkov, ki jih obdaja morski greben v obliki konjske podkve. Glede na plimo ali oseko je morje na določenih koncih povsem mirno, spet drugje rahlo valovito. Ampak to niti ne bo važno, saj so barve morja izrazito močne, da te bodo napolnile z dovolj energije za celodnevno drsenje po vodi. Kajte bomo lahko dvigovali s katamarana ali posameznih otočkov, odvisno od predhodnega znanja kajtanja. Tudi če katamarana čez dan ne boš zapustil/a, se bomo na enega od otočkov zagotovo odpravili v večernem času, ko nas bo na peščenih tleh čakala pogostitev z jastogi.

 • PETIT TABAC

Mali, zapuščeni otok, ki se nahaja le miljo stran od Tobago Caysa. Mivka in palme – to je vse, kar lahko najdemo na otoku. V močnejšem vetru in ob plimi se na spotu naredijo ljubki valovi, sicer pa bomo večinoma časa kajtali na choppy morju. Tudi tukaj lahko kajte dvigujemo tako z obale kot s katamarana.

 • MOPION

Zadnji dan bomo kajtali na malem peščenem otočku z enim senčnikom, ki se imenuje Mopion. Kajtamo lahko v zalivu, lahko pa se odpravimo na 1 km dolg trip do grebena otoka Petit Saint Vincent, na katerem se naredijo dobri valovi.

 • SVETA LUCIJA/MARTINIK

Predzadnji dan jadranja bomo odpluli nazaj v smeri Martinika. Odvisno od vremena in želja, se bomo ustavili tudi na otoku St. Lucia, na južni ali severni strani otoka, kjer so peščene plaže primerne za kajtanje.

DODATNE AKTIVNOSTI

V naravnem parku Tobago Cays je možno plavati z želvami, v bližini otokov pa so organizirani tudi potopi. Morebitne ne-vetrovne dni si bomo popestrili s supanjem do okoliških plaž in snorklanjem med čudovitimi modro-zelenimi morskimi grebeni.

POGOJI ZA KAJTANJE

Pričakuješ lahko srednje močan veter med 15 in 25 vozli, tako da raje spakiraj kakšen malo večji kajt.

NAMESTITEV

Jadrali bomo z velikim katamaranom s 4 kabinami in dovolj prostora, da se bomo kdaj pa kdaj lahko tudi umaknili. Jadranje vključuje tudi vso hrano, ki bo zdrava in raznolika (zajtrke, kosila, večerje, prigrizke), pijačo (alkoholno in brezalkoholno pijačo), vse stroške jadranja, brisače, WI-FI. Privoščili si bomo tudi obilno večerjo velikih slastnih jastogov na enem od otokov.

V Martiniku se bomo prebujali v bungalovih, ki so le nekaj deset metrov oddaljeni od kajt plaže. Zajtrkovali bomo na veliki terasi, po kajtanju pa se bomo lahko sprostili tudi ob bazenu z morsko vodo. Na bližnji ribji tržnici bomo lahko kupili svežo tuno, dorado (mahi mahi) ter sveže sadje in zelenjavo. #Yummy

Prijava
ikone_karibi
Termini potovanja

14 dnevno potovanje: 7.3. – 19.3.2018

Minimalno število prijavljenih: 6 oseb
Rok za prijavo: 1. december 2017 oz. do zasedenosti mest

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in turistična agencija EJA ti bo pripravila ponudbo po meri.

Cena 13 dnevnega potovanja:
>ul>

 • v apartmaju za 6 oseb: od 2.069 €/osebo
 • v apartmaju za 3 osebe: od 2.159 €/osebo

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

 • 4 nočitve v hiški na Martiniku (za 3 ali 6 osebe),
 • prevoz marina – letališče,
 • najem avta za 5 dni,
 • zavarovanje avta za 5 dni,
 • 9 dnevno jadranje od Martinika do Grenadinov,
 • 8 večerij, 7 kosil, 8 zajtrkov na katameranu,
 • voda, pivo, vino, omejena količina alkohola,
 • predstavitev kite spotov,
 • vsi stroški katamarana in motornega čolna, zaključno čiščenje, posteljnina, brisače,
 • lokalne in carinske dajatve,
 • skipper, kuhar, vodja kite odprave,
 • Wi-Fi na katameranu in v hiši,
 • izposoja SUPa,
 • planiranje in vodenje kite odprave,
 • posredovanje potovanja turistične agencije EJA.
 • letalska karta Benetke – Martinik – Benetke,
 • hrana v času bivanja v hiši,
 • agencijski stroški prijave – 15 €.
 • Obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 200 €,
 • kite klinika za tiste, ki si želite napredovati hitreje (ne vključuje opreme) – 120 €,
 • prevoz do letališča v Benetkah (Go Opti cca 30 €),
 • prevoz kite deske – cca. 20 €/osebo,
 • samostojna kabina (na povpraševanje),
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • celostno zavarovanje potovanja (pogoji).

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., Podmilščakova 46, 1000 Ljubljana, ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda prvič odpravljaš na letalo in bi ti prav prišel kakšen nasvet iz prve roke?

preberi celoten blog

Že odštevamo!

 
 

Te kajt potovanje zanima?

Če imaš glede potovanja še dodatna vprašanja, nam lahko pošlješ povpraševanje in se dodatno pozanimaš o vsem, kar te zanima!
Če pa si prepričan/a, da je to potovanje, ki ga ne smeš zamuditi, enostavno klikni na prijavo.

Pošlji povpraševanje Prijavi se