Zeeland

PO KITE SPOTIH NIZOZEMSKE

Kevin Langeree, Ruben Lenten, Youri Zoon, Lasse Walker,... vsi ti  večkratni zmagovalci prestižnih kite surf tekmovanj so se “razvili” na Nizozemskem, ki je znano po dobrih vetrovih in tudi po zasledovanju ekstremnih nevihtnih vetrov.

Kite potovanje te pelje po kite spotih Nizozemske – preverili bomo namreč kar 6 različnih spotov! Nizozemska je majhna, zato se bomo zlahka prilagajali razmeram in lovili veter.

Kajtarski temi bomo dodali tudi nekaj turistično-žurerskega programa, saj se na potovanju spodobi začutiti pravi lokalni utrip Nizozemske.

Vse, kar nas je dosedaj odvračalo od kajtanja na Nizozemskem, je bila misel na hladno vreme. A naš lokalni kite vodič Marko, ki na Nizozemskem živi in kajta že 15 let, nas je pomiril, da so septembra lahko pogoji še zelo poletni in da je to zagotovo eden najbolj ugodnih terminov za potovanje.

Spoti in žuri so nori, zato bo nošenje neoprena kot davek za nepozaben trip enostavno sprejemljiv. 😊

TERMIN POTOVANJA: 24.9. - 1.10.2023  (7 dni)

STATUS POTOVANJA: razpisano: (8/8 prostih mest), prijave se zbirajo do 1.4.2023.

CENA POTOVANJA:

 • paket: 1.119 €/osebo v sobi 3/3
 • 10% popusta za prijave do 19.3.2023
 • 30 € popusta, če si že potoval/a z Bananaway
 • letalska karta: 170 € na dan 20.2.2023

BEST OF:

 • najboljši kite spoti Nizozemske
 • potovanje v majhni skupini 8 kajtarjev
 • potepanja po mestih & žur

PROGRAM KAJTANJA NA NIZOZEMSKEM

V sklopu 7 dnevnega potovanja bomo obiskali 6 različnih kite spotov. Pol potovanja se bodo zadržali na jugu v okolišu Zeeland, drugi del potovanja pa na spotih v notranji, ki so nastali na jezerih.

Dan 1: ODHOD IZ LETALIŠČA LJUBLJANA IN ZEELAND

Kite potovanje na Nizozemske se začne v nedeljo, predviden je let s Transavijo iz ljubljanskega letališča v jutranjih urah. Po prihodu na letališče v Amsterdam jih pričaka Marko in odpelje do namestitve ter na kite spot.

Zeeland je priljubljen kajtarski okoliš na jugu Nizozemske z največ sončnih dni na Nizozemskem. Najprej bomo spoznali kite spot Maasvlakte, kjer bomo kajtali cel popoldan, zvečer pa nas čaka večerje, druženje in ogled vasice Brielle.

Po kite spotih Nizozemske

Dan 2: BROUWERSDAM

Drugi dan se bomo po zajtrku odpeljali do kite spota Brouwersdam, preverili bomo beach house Natural high, nato pa se bomo zapeljali do Delta parka.

Delt park je ogromna, umetno zgrajena pregrada, ki ščiti celo Nizozemsko pred nevihtami in poplavami.

Zvečer je v planu pohajkovanje po vasici Middelburg ter seveda dobra lokalna večerja.

Dan 3: MAASVLAKTE

Tretji dan kite potovanja bomo dopoldan preverili še en spot v okolici Maasvlate ter v popoldanskem času pa bomo raziskovali moderni Rotterdam, ki je precej drugačen od tipičnih Nizozemskih vasic.

Marko pozna Roterdam in dogajanje mesta kot svoj žep, saj v Roterdamu živi že 15 let.

Dan 4: IJMUIDEN STRAND IN DEN HELDER

4 dan sledi večji premik v severnejši predel Nizozemske. Na poti bomo obkljukali še kite spot Ijmuiden strand ter se udomačili drugič v mestecu Den Helder.

Dan 5: OTOK TEXEL

Predzadnji dan nas čaka en tak “flat water” sladkorček na otoku Texel, v popoldanskem času bomo poiskali svetilnik, predviden pa je še ogled celotnega otoka z vasico Texel. Zvečer je predvideno druženje v Den Helder.

Otok texel

Dan 6: HOORN, TELSTAR, AMSTERDAM

Na zadnji kajtarski dan bomo odvisno od vetra kajtali ali na spotu Hoorn ali Telestar. Popoldan nas čaka še prevoz v Amsterdam, kje drugje bi si želeli preživeti sobotni večer . Kite potovanje bomo zaključevali z zibajočimi boki ob dobri glasbi.

DAN 7: Amsterdam

Cel dan bomo posvetili raziskovanju Amsterdama, zvečer pa nas čaka še poslovilni žur. 🙂

Amsterdam - raziskovali ga bomo s supi
Na potovanje z letalom

DAN 8: jutranji prihod na letališče Ljubljana

V Ljubljano se bomo vračali v zgodnjih jutranjih urah, tako da bomo imeli še celo nedeljo časa, da potovanje podoživimo in izberemo najboljši spot Nizozemske. Kateri misiš da bo?

TOP KITE SPOTI NA NIZOZEMSKEM

V sklopu 7 dnevnega potovanja bomo obiskali 6 različnih kite spotov. Pol potovanja se bodo zadržali na jugu v okoliču Zeeland, drugi del potovanja pa na spotih v notranji, ki so nastali na jezerih.

KITE SPOT MAASVLAKTE

Maasvlakte je kombinacija spota na odprtem morju ter lagune, tako da bomo uživali tako na valovih kot na flatu. Spot se precej spreminja s plimo in oseko, tako da bo zanimivo. Spot ni komercialno dodelan v smislu barov in restavracij, a vseeno je eden najboljših spotov na Nizozemskem. Top spot.

KITE SPOT BROUWERSDAM

Brouwersdam je eden prvih kite spotov v Zeeland okoliši in je tudi poznan kot eden najbolj kulskih spotov širom Evrope.

Kaj lahko pričakuješ? Odprto morje, ogromno plažo, odličen veter, majhne valove. Na spotu je velik  beach house z restavracijo, barom, nastanitvami, šolo in izposojo opreme, kar ustvarja poseben vibe. Top spot.

KITESPOT IJMUIDEN STRAND

Še en spot z močnejšim, a stabilnim vetrom. V Ijsselmeer je voda nizka, zato je spot tudi super za začetnike. Top spot.

KITESPOT TEXEL

Kajtali bomo v okolici svetilnika in pazili, da nas ne odnese, saj je veter na otoku močnejši kot na celini. Top spot.

KITE SPOT HOORN

Spoznali bomo še en kite spot v notranjosti, Hoorn kite spot se je oblikoval na jezeru Maarkermeer, plaza je ogromna, spet bomo navdušeni nad lepo zelenico, še bolj pa nad dobrim vetrom in flatom. Kljub temu, da na spotu ni restavracije, lahko rečemo – top spot!

KITE SPOT TELESTAR BEACH

Telestar beach je kite spot v notranjonsti na jezeru Wolderwijd. Pričakuješ torej lahko lep flat spot z dobrim vetrom in ogromno zelenico za dvigovanje kajta. Na spotu je zelo prijeten beach house, tako da vemo, kje bomo zadovoljno naročili pivo po kite sessionu. Top Spot.

Otok texel
Po kite spotih Nizozemske

VETER NA NIZOZEMSKEM

Čeprav na Nizozemskem najdemo veliko spotov, ki delujejo na vetrove različnih smeri pa večino časa veter piha iz JZ smeri. Ti vetrovi so najboljši, saj prihajajo iz oceana, so stabilni in nerefulasti. Povprečna jakost vetra v septembru je 17 vozlov.

NAMESTITEV

Prve tri noči bomo prenočili v hotelskih hiškah tik ob oceanu, zadnje 3 noči pa v dveh različnih hotelih. Zajtrki so vključeni pri drugi namestitvi, sicer pa bomo za hrano poskrbeli sami.

BEACH HOTEL
BEACH HOTEL
BEACH HOTEL
Forest hotel
Forest hotel
Forest hotel
Amsterdam
Amsterdam

DODATNE INFORMACIJE KITE POTOVANJA NA NIZOZEMSKO

Da bomo čim bolj mobilni, a hkrati varčni pri onesnaževanju okolja, si ne bomo izposodili avtov, ampak se bomo premikali s kombijem. "Sit back & relax", bo tvoja edina naloga.

Potovanje z Bananaway kombijem

Letalsko karto Ljubljana - Amsterdam - Ljubljana lahko kupiš sam/a na spletni strani Transavia.com, lahko pa ti karto kupi potovalna agencija Eurora d.o.o. Strošek nakupa letalske karte znaša 25 €.

Predlagamo, da z nakupom letalske karte počakamo do potrditve potovanja. Potovanje Po kite spotih Nizozemske je potrjeno v primeru minimalno 6 prijavljenih. V želji po čim boljši ceni lahko letalsko karto kupiš tudi pred potrditvijo potovanja, a se moraš zavedati, da je potovanje lahko odpovedano in boš potoval sam/a.

Cena potovanja Po kite spotih Nizozemske: 1.119 €

 • 10% popust za zgodnje prijave do 28.2.2023: 1.007,10 € 
 • 30€ popusta, če si že potoval z Bananaway: 977,10 €

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi,
 • 70% cene plačaš kadarkoli do meseca pred odhodom.
 • letalske karte plačaš, ko je potovanje na Nizozemsko potrjeno - cca. 170 € ob dovolj zgodnji prijavi.

Gre za ekskluzivno potovanje v majhni skupini 8 oseb, ki bodo potovali s kombijem.

Cena potovanja predvideva prijavo minimalno 8 oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo potovanja.

V kolikor se cene stroškov potovanja do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami ponudnikov.

Paket potovanja Po kite spotih Nizozemske vključuje:

 • 3x namestitev v apartmaju 3/3 Beach hotela brez zajtrka,
 • 2x namestitev v sobi 3/3 z zajtrkom,
 • 1x namestitev v sobi 3/3 brez zajtrka
 • prevoz po Nizozemski,
 • predstavitev kite spotov,
 • program non stop,
 • priprava in vodenje programa potovanja na Nizozemsko na različnih lokacijah,
 • posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.

Paket potovanja ne vključuje: 

 • Letalske karte Ljubljana - Amsterdam - Ljubljana (informativna cena na dan 20.2.2023 je 170 EUR),
 • stroškov hrane in pijače,
 • vstopnine v muzeje, ki si jih bomo izbrali na potovanju,
 • stroška morebitnih dodatnih aktivnosti, ki si jih boš izbral/a v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.

Opcijska doplačila: 

 • enaposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Triglav.
 • Na potovanje Po kite spotih Nizozemske se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na potovanje Po kite spotih Nizozemske ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje Po kite spotih Nizozemske je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za sup potovanje?

Da se na sup potovanju ne boš spraševal/a: »kako sem lahko to pozabil/a!?«, smo pripravili [...]

Po kite spotih Nizozemske z lokalcem

Nizozemska definitivno je kajtarsko zelo zanimiva, potovanju pa bo definitivno dal svoj pečat naš lokalec Marko, ki bo poskrbel za najboljši kontekt – točno ve, kaj je kajtarjem zanimivo za pogledat, predvsem pa kam iti kaj dobrega pojest in popit. Priceless. 😊

Searching Availability...