mauritius

POTOVANJE MAURITIUS IN RODRIGUES

Mauritius je zagotovo eden tistih zelenih otočkov, o katerem nas večina sanja že od malega. Neokrnjeni biser v objemu Indijskega oceana se povezuje s tropskim luksuzom, ekstravaganco, sproščeno klimo in čudovitim obmorskim pasom, na katerem se bomo zasidrali tudi mi in se prepuščali užitkom zabavne lagune in adrenalinskega vala.

Rodrigues je na drugi strani mali, odmaknjen in turistično manj razvit otoček, ki pa zaradi velike turkizne lagune postaja vedno bolj priljubljena vetrovna destinacija.

Potovanje Mauritius in Rodrigues je namenjen kajtarjem in wingarjem ter prepleta sproščujoči luksuz s skoraj zasebno laguno na Rodriguesu z ultimativno surfarsko avanturo na Mauritiusu.

PROGRAM VETROVNE RAZMERE PRIJAVI SE

DATUM: 14.9. – 1.10.2024

STATUS POTOVANJA: polna skupina (0/14 prostih mest)

CENA 17-DNEVNEGA POTOVANJA:

 • Paket: od 1965€/osebo
 • 50€ popusta, če si že potoval z nami
 • Glavni let iz LJ: cca 950 €
 • Notranji let: cca. 200 € 

“BEST OF”:

 • Kite in wing potovanje
 • luksuzni oddih na otoku Rodrigues
 • raziskovanje spotov na Mauritiusu
 • spoznavanje eksotike in lokalnih posebnosti Mauritiusa
 • vsakodnevno raztezanje / mobility / joga
 

KITE IN WING POTOVANJE MAURITIUS IN RODRIGUES: PROGRAM

DAN 1: ODHOD IZ LJUBLJANE NA MAURITIUS

Potovanje Mauritius in Rodrigues je organizirano septembra, ko se zima na spodnji polobli že končuje ter spreminja v toplejšo pomlad, vetrovne razmere pa so hkrati še vedno zelo zanesljive (znotraj glavne kajtarske sezone).

Predviden je let s Turkish Airlines, in sicer iz Ljubljane preko Istanbula do Mauritiusa, kjer nas čaka še notranji let na otok Rodrigues.

Na potovanje z letalom
Otok Rodrigez

DAN 2 – 7: OTOK RODRIGUES

Rodrigues bo naša prva vetrovna destinacija, želimo si najprej na otok z neokrnjenimi plažami ter luksuzom dvigovanja naših vetrovnih igrač skoraj iz postelje – nameščeni bomo namreč v resortu direktno na spotu.

Želimo direktno na prostran turkizno obarvan spot, kjer bomo s kajtom ali wingom odkrivali “secret spote” prostrane lagune. Želimo direktno v popoln odklop v okolje brez množičnega turizma in svetlobnega onesnaženja.

Želimo na neke vrste detoks od hitrega življenja, se umiriti, ves teden hoditi bosi, kajtati/wingati ob najboljših pogojih, raztegovati od kajtanja/winganja razbolele mišice ter se povezati s skupino. 

DAN 7 – 17: OTOK MAURITIUS

Naše izhodišče bo na JZ otoka, kjer bomo kajtali in wingali na najbolj znanem spotu Le Mourne, predstavili pa ti bomo par ogleda vrednih spotov in poskrbeli za “off the beaten path” izkušnjo.

Z najemom avtomobilov bomo poskrbeli za mobilnost in neodvisnost. Tako bodo wave navdušenci lahko cene dneve furali valove, z raziskovalci pa bomo spoznavali druge eksotične sladkorčke in pravi lokalen utrip.

Kljub temu, da je naš obisk Mauritiusa v resnici usmerjen v naše vetrovne športe, si bomo otok ogledali v celoti. Mauritius je namreč izjemno lep in raznolik in bi naredili veliko škode, če ga ne bi raziskali, zato za Mauritius planiramo za 10 polnih dni. 

Kite in wing potovanje Mauritius
Na potovanje z letalom

DAN 18: LET V LJUBLJANO

Ko se bomo dodobra nakajtali, nawingali, raziskali otok ter nabrali sveže energije, nas čaka časovno učinkovit let nazaj v Ljubljano. 

POGOJI ZA KAJTANJE IN WINGANJE

VETROVNI POGOJI POTOVANJA MAURITIUS IN RODRIGUES

Blagi SV pasati okrog Mauritiusa in Rodriguesa pihajo skozi celo leto, termični vetrovi pa čez poletje ustvarjajo pogoje, ki jih za kajtanje potrebujemo. Tako se vetrovna sezona razteza od maja do decembra, pri čemer najboljšo vetrovno statistiko beležimo od avgusta do oktobra. V tem obdobju zna pihati močneje (do 30 vozlov), sicer pa običajno piha od 15 pa do 25 vozlov močan konstanten veter.

SPOTI OTOKA MAURITIUS

Glavni kajt spoti se nahajajo na JZ delu otoka, kjer se ob laguni zbirajo freestyle kajtarji, ob grebenu pa ljubitelji valov.

Le Morne spot je velika laguna, ki jo obkroža morski greben, ki ustvarja cca. 600 m plitak poligon z veliko prostora za popolne začetnike in napredne kajtarje, ki bolj kot v daljavo želijo v višino. Od plime in oseke je seveda odvisno, kako »chopy« je laguna, v vsakem primeru pa boš neizmerno užival(a) v kajtanju v varnih pogojih in na kristalno čistem morju.

Manawa reef break se nahaja 200 metrov za laguno in ustvarja epske valove, ki so jeseni najpogosteje veliki med 1,5 in 3m. Najboljši pogoji nastanejo v času plime in takrat ko oseka prehaja v plimo. V bližini najdemo še spot One Eye, ki se uvršča v sam vrh wave spotov na svetu in zaradi hitrih levih valov zagotovo predstavlja velik izziv vsakemu izkušenemu kajtarju.

Maurični kite session | flat spot Le Mourne Mauritius
One Eye kite spot
Eksotični spot Mauritius

SPOT OTOKA RODRIGUES

Rodrigues je manj dostopen otok, a pridobiva vedno več pozornosti zaradi velike turkizne lagune, ki je zaščitena z grebenom. Na notranji strani se ustvarjajo mini spoti, na svoj račun pa lahko pridejo tudi ljubitelji valov, saj se na grebenu delajo vrhunski valovi.

Tečaji: potovanje Mauritius in Rodrigues je primerno za ljubitelje kajtanja in wing foilanja, ki se že peljejo, na potovanju pa ti pomagamo napredovati v obliki individuanih ur, preveri tečaj kite klinika.

Kite wing potovanje Rodrigez
Kajtanje Rodrigues

NAMESTITEV MAURITIUS IN RODRIGUES

Na Rodriguesu smo za namestitev izbrali čisto sveže prenovljeni hotel 4* Play Morouk, ki je lociran direktno na plaži. Na voljo so enoposteljne in dvoposteljne sobe, paket pa vključuje polpenzion – torej zajtrk in večerjo. 

Na Mauritiusu bomo nastanjeni v dveh velikih vilah z bazenom v neposredni bližini  spota Le Mourne. Prevažanje opreme na spot ne bo problem, saj bomo z avti povsem mobilni in se bomo zlahka zapeljali  ne le do spotu Le Mourne, ampak  spoznali še kakšen drug kite spot. Na voljo bodo enoposteljne in dvoposteljne sobe, za zajtrke in večerje bomo poskrbeli sami.  😉

Play Manouk Rodrigues
Vila Mauritius
Vila Mauritius
Tomaž Velikonja

To, da lahko kajtaš pod mavrico je top. Da se to ponovi 5x na dan, je že kičasto. Je potrebno, da omenim še smaragdno morje? In bele plaže? 🙂

Tomaž Velikonja

Že odštevamo!

 
 

Cena in koristne informacije

Cena 17 dnevnega potovanja Mauritius in Rodrigues:

 • paket: 2000€ / osebo v sobi 2/2 ter vili 8/8
 • paket: 1965€ / osebo v sobi 2/2 ter vili 6/6
 • glavni let iz Ljubljane na Mauritius: cca 950€ na dan 8.1.2024
 • notranji let iz Mauritiusa na Rodrigues: cca 200€ na dan 8.1.2024

Posebne ugodnosti: 

 • 50 € popusta v kolikor si z Bananaway že potoval/a

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

Kite in wing potovanje Mauritius in rodrigues vključuje: 

 • 5x nočitev v hotelu 4* polpenzion (zajtrk in večerja),
 • 10x nočitev v vili v bližini spota Le Mourne,
 • prevozi letališče – namestitev – letališče na Rodriguesu,
 • najem avtomobila s polnim zavarovanjem,
 • vodenje po kite spotih na Mauritiusu, 
 • vsakodnevno raztezanje, mobility, jogo,
 • organizacijo dodatnih aktivnosti v času potovanja,
 • organizacijo in vodenje kite odprave.
 • Glavni let Ljubljana – Mauritius – Ljubljana: cca. 950 € ob dovolj zgodnji prijavi,
 • Notranji let Mauritius – Rodrigues – Mauritius: cca 200 € ob dovolj zgodnji prijavi,
 • Posredovanje pri nakupu glavne letalske karte – 20 €,
 • hrana.
 • Izposoja kite opreme – 300 €/teden,
 • morebitni dodatni dnevni izleti,
 • enoposteljna soba,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnici Triglav,
 • zavarovanje rizika odpovedi potovanja pri Zavarovalnici Triglav.

Koristne informacije o potovanju:

 1. URADNI JEZIK: angleščina, francoščina.
 2. CEPLJENJE: Za potovanje Mauricius in Rodrigues ni predpisanih obveznih cepljenj, priporočamo pa cepljenje proti hepatitisu A, ki se prenaša z okuženo hrano, vodo in preko rok.
 3. LOKALNA VALUTA: Mauriška Rupija (1EUR = 50 MRU)
 4. MENJALNICA/ BANKOMAT: V trgovinah in v restavracijah je možno plačevanje s karticami (VISA, MASTERCARD, MAESTRO), vedno pa prioročamo, da imamo pri sebi nekaj lokalne valute. Lokalno valuto lahko dvignemo na bankomatih, pred odgovom na potovanje mramo obvestiti banko v Sloveniji, kam potujemo, da nam bankomatov ne zablokirajo.  
 5. PLANIRANI STROŠKI: 20-30€/ dan
 6. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi bo na voljo v namestitvah, ni pa najmočnejši. V kolikor potrebuješ močnejši internet, priporočamo esim.  
 7. ELEKTRIČNA VTIČNICA: Evropske vtičnice, napetost 220 V.
 8. VARNOST: Mauritius in Rodrigues sta zelo varni deželi. Vseeno moramo paziti na svoje osebne stvari, priporočamo, da si shraniš osebne dokumente na emailu ali spletnem oblaku. 
 • V kolikor imaš kakršnokoli vprašanje vezano na kite in wing potovanje Mauritius in Rodrigues, nam pošlji email na info@bananaway.si.
 • Na potovanje Mauritius in Rodrigues se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na kite potovanje Mauritius in Rodrigues ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje Mauritius i Rodrigues je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika. Agencija Eurora d.o.o. ne odgovarja za stroške, ki nastajajo zaradi zamujenih notranjih letov kot posledica odpovedanega ali prestavljenega leta s strani letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za kajt potovanje?

Se prvič odpravljaš na kajt potovanje in še nimaš izkušenj s pakiranjem? Ali se morda [...]

prijavi se na potovanje Mauritius in Rodrigues

Potovanje Mauritius in Rodrigues je predvideno v septembru, a ti zaradi vse dražjih letalskih kart priporočamo, da se prijaviš čim prej!

Lepote obeh otokov te bodo prevzele, kako smo se imeli na Mauritiusu na preteklem potovanju, si oglej v videu Kite potovanje Mauritius.