kajtanje

ULTIMATIVNI KITETRIP NA SEVER BRAZILIJE

Bananaway ekipa je v preteklih sedmih letih prekajtala skoraj celotno obalo od Fortaleze do Atinsa z vsemi malimi secret spoti vmes.

Najbolj so nam všeč spoti severno od Jericoacoare, saj nas tam čakajo kilometri in kilometri prelepe, nedotaknjene peščene obale, kjer pogosto ne srečaš prav nikogar. Zato se bomo vrnili v najbolj nedostopni kajtarski raj, ti pa se nam lahko pridružiš že novembra 2018!

Mislili smo, da popolni spot ne obstaja. Dokler nismo novembra 2016 za skupino najbolj zvestih Bananaway kajtarjev pripravili »explore« turco na sever Brazilije.

ZAKAJ JE SEVER BRAZILIJE ULTIMATIVEN?

 • ker boš spoznal-a tiste najbolj divje in najlepše kite spote, ki jih zaradi nedostopnosti obišče najmanj kajtarjev – to pomeni “private party” za naše kajtarje,
 • ker te bodo očarale neskončne sipine, ki se spreminjajo res hitro  in ti nenehno ustvarjajo nove, prostrane, popolnoma flat spote,
 • ker do Atinsa ni normalne asfaltne poti – peljali te bomo preko belih sipin in bo že sama pot s 4×4 pick-upi posebno doživetje,
 • ker boš kajtal/a na najbolj posebnem spotu, ki si ju lahko zamisliš – v naravnem parku Lencois Maranhenses,
 • ker te peljemo na vrhunski spot, ki ga ne najdeš na nobenem kite zemljevidu,
 • ker ni besed, s katerimi bi lahko opisal naše navdušenje nad severno Brazilijo. Kot bi bili na drugem planetu. Take spote bo dobro znal ceniti vsak kajtar, ki ima že nekaj kajtarske kilometrine in je že videl kakšen spot!

Kaj te čaka, si lahko ogledaš v videu, naše potovanje se začne pri 4:45 minuti.

Prijavi se

PROGRAM KAJTANJA PO SEVERNI BRAZILIJI

JERICOAROARA. Ni Brazilije brez najboljših downwind tripov in brez konkretne doze žura! Zato bomo par dni definitivno preživeli v Jericoacoari, preverili vsakoletne novosti, pokajtali Rio Guriju, organizirali downwind, zvečer zarezali v sočen Picanha steak, izbirali najboljši okus Caipifruita in se pozibavali na ritmih forra in sambe.

MACAPA in BARRA GRANDE. V Jeriju se bomo naužili dobre volje, nato pa potovanje nadaljevali proti mali, vasici Macapa, ki je locirana v bližini prav posebne lagune Barra Grande. Pred nosom bomo kajtali na peščenih »flat« lagunah, ki so odlične za napredovanje začetnikov, hkrati pa bodo napredni kajtarji le malenkost oddaljeni od zabavne lagune z grmički, ki ustvarja neverjeten »flat« (kako izgleda iz zraka, preveri v videu)! Kakšen večer bomo obiskali tudi mistično vasico Barra Grande, ki nas bo osvojila v večernih urah, ko z mnogimi lučkami ustvarja res romantični občutek. A prednost bomo dali kajtariji.

ATINS. S 4×4 terenci se bomo prebili čez premikajoče se sipine in se preko reke povzpeli do miniaturne vasice, ki jo je dobesedno pogoltnila mivka. V Atinsu ni cest in ni prometa. Le globoki mivkasti kolovozi, ki te mimo 15ih hiš pripeljejo do enega in edinega restavranta. Ima pa Atins najprostornejši flat spot, ki si ga videl/a kadarkoli v življenju! Vrhunec bo definitivno obisk Lençóis Maranhenses, ki se je pred leti s tisočerimi sladkovodnimi lagunicami umrstil na seznam najbolj spektakularnih naravnih parkov na svetu!

SECRET SPOT. Med potovanjem te bomo popeljali tudi na naš najljubši secret spot. Čaka te prav poseben izlet med mangrovi, poznavanje živalskega sveta in na koncu pogled na veliko prazno peščeno sipino, kjer se bomo zasidrali in hiteli pumpat kajte. Ni lepšega kot še en private spot!

NAMESTITEV

Vse vasice dobro poznamo, zato smo za namestitev izbrali najbolj prijetne brazilske pousade višjega srednjega razreda v neposredni bližini obale. Kratke noči bomo prespali v dvo- ali tro- posteljnih klimatiziranih sobah, v Atinsu v bungalovih za 5 oseb in se zjutraj lačni veselili bogatega brazilskega zajtrka. V večernih urah se bomo družili na zelenem vrtu, ob bazenu ali v visečih mrežah, morda pripravili kakšno lokalno večerjo na žaru, vsekakor pa se bomo naučili pripraviti pravo brazilsko caipirinho.

Opcijsko lahko ponudimo tudi nastanitev v hotelu na spotu, za ponudbo nas kontaktiraj!

ikone-sever-brazilije
RAZPISANI TERMINI:
“best of”:
 • Atins – največji flat spot v Braziliji,
 • Barra Grande – najbolj zabaven spot,
 • Lençóis maranhenses – park s 1000 sladkovodnimi lagunami,
 • najmanj obiskana, najbolj pristna Brazilija.
STATUS POTOVANJA:
 • Razpisano (na voljo 8/8 mest)
CENA POTOVANJA:
 • Jeri – Atins (2 tedna): 1224€/osebo
Gregor Muck

Ni se bilo lahko odločiti v res pestri ponudbi kajt izletov v Brazilijo in kot še vedno kajtarski začetnik sem veliko razmišljal, koga naj izberem za svoj prvi kajt trip tja. Ni mi žal, da sem se odločil za Bananaway. Lahko povem, da se stvari lotevajo zelo profesionalno, ravno prav lahkotno in zanimivo. Izbirajo dobre namestitve, poznajo kraje, tako da je pestro tudi po kajtanju. Posebno pa so me pozitivno presenetili z njihovimi “secret” spoti. Tudi prenašanje kajt znanja s strani Špele in Matije je na visokem nivoju, prijazno in nevsiljivo. V vsakem trenutku se prilagajata posamezniku, obenem pa odlično vodita in koordinirata skupino samih individualcev. 🙂

Gregor Muck
Jan Primec

Ultimativni kite trip na sever Brazilije je bil – z eno besedo – fantastičen. Lansko leto smo 10 dni kajtali v Lagoinhi, vendar se v tolikšnem času enega in istega spota naveličaš. Letos za kaj takega ni bilo priložnosti, saj smo vsake 4 dni kajtali na novem spotu, kar je super, saj je ravno pravi čas, da ga človek spozna in se počuti “domače”, hkrati pa se ga ne naveliča. Videli smo čudovite kraje in narava na severu je dih jemajoča. Na spotih ni nobene gneče in ponekod smo kajtali praktično sami. Pri tovrstnem tripu seveda neizogibno preživiš več časa na poti, vendar pa je po mojem mnenju vredno vsake ure v avtomobilu/čolnu/avionu. Špela in Matija sta organizacijo in izvedbo izpeljala brezhibno in vsakič znova me navdušuje njuna sposobnost koordinacije in vodenja tako velike ekipe; kako se znata posvetiti vsakemu posamezniku posebej in poskrbeti, da se želje vsakega člana ekipe vzamejo v ozir ter da se vsi počutijo kar najbolj prijetno in počitniško. And they make it look so easy! 🙂 Trip je bil odlična mešanica kajtanja, avanturizma in prijetne ležernosti.

Jan Primec
Cena potovanja

Cena 16 dnevnih kajtarskih počitnic znaša: 1.224€/osebo

Velikost skupine: 6-8 udeležencev

Cena je zagotovljena ob prijavi najmanj 8ih oseb.

Paket vključuje
 • 9-dnevno namestitev v tipični brazilski pousadi višjega srednjega razreda,
 • 5 dnevno namestitev v bungalovih za 5 oseb (Atins)
 • 14 svežih, brazilskih zajtrkov
 • organizirani prevozi na relacijah Fortaleza – Jeri, Jeri – Macapa, Macapa – Atins, Atins – Parnaiba, Parnaiba – Fortaleza,
 • izlet v naravni park Lencois Maranhenses,
 • izlet s čolnom na Bananaway secret spot,
 • downwind trip na izbranih lokacijah,
 • trx ali slackline vadba oz. raztegovanje po “napornem” kajtanju,
 • planiranje in vodenje po kite spotih severne Brazilije, predstavitev kite spotov in pogojev za kajtanje,
 • organizacijo in vodenje turistične agencije Eurora d.o.o.
Obvezna doplačila
 • Letalska karta iz Benetk v Brazilijo (cca 730€ ob dovolj zgodni prijavi),
 • pprevoz na kite spot v Jericoacoari,
 • prevoz z čolnom do Atinsa
 • hrana.
Opcijska doplačila
 • Začetni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 420 €/15ur,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 210 €/6ur,
 • kite klinika za tiste, ki si želite napredovati hitreje (ne vključuje opreme) – 40 €/uro,
 • obisk Ria de Janeira,
 • prevoz do letališča v Milanu ali v Benetkah – cca. 90€/osebo (alternativa Go Opti ipd.),
 • prevoz kite deske,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • celostno zavarovanje potovanja (pogoji).
Termini potovanja

Kite potovanje na sever:
9.11.- 23.11.2018 (še 8 prostih mest)

Kite potovanje z obiskom Ria de Janeira: 23.11. – 26.11.2018 

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in turistična agencija EJA ti bo pripravila ponudbo po meri.

Koristne informacije

Koristne informacije o potovanju:

 1. VIZA: NE. Slovenski državljani za vstop v Brazilijo vizuma ne potrebujemo. Ob vstopu v Brazilijo je potrebno Federalni policiji oddati izpolnjen vstopni obrazec, ki ga prejmemo na letalu.
 2. JEZIK: komunikacija poteka v portugalskem jeziku, angleško govori redko kdo.
 3. CEPLJENJE: območje obale, kjer se bomo gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna.
 4. LOKALNA VALUTA: BRL – Brazilski real (1EUR = 4,3 BRL)
 5. PLAČEVANJE: z gotovino, kreditne kartice so dostopne le v nekaterih restavracijah in trgovinah v Jericoacoari in Barra Grande.
 6. MENJALNICA/ BANKOMAT: po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo. Gotovino je mogoče zamenjati le na letališču, kasneje izjemno težko. Pred odhodom v Brazilijo moramo banki sporočiti, kam odhajamo, da nam kartice v tujini ne zablokira.
 7. PLANIRANI STROŠKI: predvsem za hrano, pijačo, morebiten “downwind izlet” bomo potrebovali cca. 20-25€/dan.
 8. KAJ SPAKIRATI: Brazilija ima najbolj optimalno klima – zaradi močnejšega vetra nikoli ni vroče, zvečer na odprtem zna celo malo zahladiti. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za kite potovanje.
 9. WIFI, MOBILNI INTERNET: Wifi je dostopen v vseh pousadah, bolj proti severu je včasih signal slabši. Na letališču je mogoče kupiti “TIM oz. Claro Visitor mobilni internet”, vendar ga je tećko registrirati, saj potrebujemo lokalno CPF številko.
 10. ELEKTRIČNA VTIČNICA: klasično ozko vtičnico na dve luknji lahko uporabimo brez pretvornika, za široko “schuko” vtičnico pa potrebujemo pretvornik.
 11. VARNOST: v manjših vasicah proti severu Braziliju je splošna varnost večja, vseeno je previdnost vedno priporočljiva. Konkretne nasvete vam bomo podali na začetku potovanja. Predlagamo, da si kopije potnega lista shranimo na mailu ali v nekem oblaku.
Potek prijave
 1. Z izpolnjenim spodnjim obrazcem nam lahko pošlješ informativno povpraševanje in morebitna odprta vprašanja. Z oddajo povpraševanja se strinjaš s splošnimi pogoji agencije Eurora.
 2. V kolikor si glede potovanja že dokončno odločen/a, se lahko direktno prijaviš na strani PRIJAVA NA KITE POTOVANJE.
 3. Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora, boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 4. Prijava na potovanje je dokončno potrjena s plačilom 30% akontacije, kar hkrati pomeni, da je turistična pogodba sklenjena. Razlika med akontacijo in končno ceno se lahko poravna kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
 5. Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
Pogoji potovanja

Potovanje organizira potovalna agencija Eurora d.o.o., Podmilščakova 46, 1000 Ljubljana. Agencija Eurora si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd. ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Že odštevamo!

 
 

Ponujamo ti neraziskano Brazilijo!

Če imaš glede potovanja še dodatna vprašanja, nam lahko pošlješ povpraševanje in se dodatno pozanimaš o vsem, kar te zanima!
Če pa si prepričan/a, da je to potovanje, ki ga ne smeš zamuditi, enostavno klikni na prijavo.

Pošlji povpraševanje Prijavi se