kajtanje

ULTIMATIVNI TRIP NA SEVER BRAZILIJE

Bananaway ekipa je v preteklih šestih letih prekajtala skoraj celotno obalo od Fortaleze do Barra Grande z vsemi malimi secret spoti vmes.

Novembra 2017 smo naredili osebno ekspedicijo na sever, katere namen je bil raziskati ali so tam gor res tisti sanjski, povsem neokrnjeni spoti, kjer lahko kajtaš povsem sam?

Odgovor je DA! Na severu te čakajo kilometri in kilometri prelepe, nedotaknjene peščene obale, kjer ne srečaš čisto nikogar. Par lepih downwind odsekov, kjer so valovi čudovito podirajo na obalo. In par kičastih flat spotov, kjer se boš počutil/a kot v nebesih! In zato se bomo vrnili v najbolj nedostopni kajtarski raj, ti pa se nam lahko pridružiš že novembra 2017!

Mislili smo, da popolni spot ne obstaja. Dokler nismo novembra 2016 za skupino najbolj zvestih Bananaway kajtarjev pripravili »explore« turco na sever Brazilije.

ZAKAJ JE SEVER BRAZILIJE ULTIMATIVEN?

 • ker boš spoznal-a tiste najbolj divje in najlepše kite spote, ki jih zaradi nedostopnosti obišče najmanj kajtarjev – to pomeni “private party” za naše kajtarje,
 • ker te bodo očarale neskončne sipine, ki se spreminjajo res hitro  in ti nenehno ustvarjajo nove, prostrane, popolnoma flat spote,
 • ker do Atinsa ni normalne asfaltne poti – peljali te bomo preko belih sipin in bo že sama pot s 4×4 pick-upi posebno doživetje,
 • ker boš kajtal/a na najbolj posebnem spotu, ki si ju lahko zamisliš – v naravnem parku Lencois Maranhenses,
 • ker te peljemo na vrhunski spot, ki ga ne najdeš na nobenem kite zemljevidu,
 • ker ni besed, s katerimi bi lahko opisal naše navdušenje nad severno Brazilijo. Kot bi bili na drugem planetu. Take spote bo dobro znal ceniti vsak kajtar, ki ima že nekaj kajtarske kilometrine in je že videl kakšen spot!

Letos gre z nami tudi dron, tako da lahko pričakuješ svoj posnetek v neskončnih sipinah!

Kaj te čaka, si lahko ogledaš v videu, naše potovanje se začne pri 4:45 minuti.

PROGRAM KAJT POTOVANJA

BARRA GRANDE. Mistična vasica te bo osvojila v večernih urah, ko z mnogimi lučkami ustvarja res romantični občutek. V bližini vasice lahko kajtamo na morju, še raje pa bomo downwindali do zagotovo ene najbolj zabavnih lagun, kjer se bomo uživali v fletu in se lovili med mnogimi pritlikavimi grmički (kako izgleda iz zraka, preveri v videu) . Užival/a boš tudi v vseh tistih malih lagunah, ki jih sipine ustvarjajo med plimo in oseko – le vedeti moraš, kje jih iskati. Ne skrbi, te bomo popeljali!

ATINS. S 4×4 terenci se bomo prebili čez premikajoče se sipine in se preko reke povzpeli do miniaturne vasice, ki jo je dobesedno pogoltnila mivka. V Atinsu ni cest in ni prometa. Le globoki mivkasti kolovozi, ki te mimo 15ih hiš pripeljejo do enega in edinega restavranta. Ima pa Atins najprostornejši flat spot, ki si ga videl/a kadarkoli v življenju! Vrhunec bo definitivno obisk Lençóis Maranhenses, ki se je pred leti s tisočerimi sladkovodnimi lagunicami umrstil na seznam najbolj spektakularnih naravnih parkov na svetu!

JERICOAROARA. Ni Brazilije brez najboljših downwind tripov in brez konkretne doze žura! Zato bomo par dni definitivno preživeli v Jericoacoari, preverili vsakoletne novosti, pokajtli Rio Guriju, Preo, zvečer zarezali v sočen Picanha steak, izbirali najboljši okus Caipifruita in se pozibavali na ritmih forra in sambe.

SECRET SPOT. Med potovanjem te bomo popeljali tudi na naš najljubši secret spot. Čaka te prav poseben izlet med mangrovi, poznavanje živalskega sveta in na koncu pogled na veliko prazno peščeno sipino, kjer se bomo zasidrali in hiteli pumpat kajte. Ni lepšega kot še en private spot!

OPCIJSKI DODATEK – PODALJŠAN VIKEND V RIO DE JANEIRU!

Po kajtarskih počitnicah te lahko povabimo še na kratek pobeg v enega najbolj izjemnih mest na svetu – Rio de Janeiro. V Riu se bomo pofočkali ob največji znamenitosti »Christ the Redeemer«, naredili kratki treking do Pão de Açúcar in si privoščili razgled na Rio, s kolesi prekolesarili slavna predela Copacabana in Lagoa, obiskali krasni park Parque Lage, srfali na plaži Ipanema, poiskali slovensko ploščico na stopnjišču Selaron, z vlakcem prekruzali boemski predel Santa Teresa in se seveda razplesali na ritme urbane sambe. Rio je posebno mesto, njegov utrip pa lahko na hitro lahko doživiš z ogledom videa Snoop Dogga in Pharrella Williamsa Beautiful.

V Riu de Janairo se bomo odpravili na koncu kajtarske odprave in sicer le s skupino v drugem terminu (Rio je seveda neobvezen). Nastanjeni bomo v več sobnem stanovanju na Ipanemi, ki velja za eno najbolj varnih območij Ria. Stanovanje je novejše opremljeno, dobro varovano, opremljeno z WI-Fijem. V kolikor bi želel/a namestitev nadgraditi, nas lahko kontaktiraš in priskrbeli ti bomo prilagojeno ponudbo.

NAMESTITEV

Vse vasice dobro poznamo, zato smo za namestitev izbrali najbolj prijetne brazilske pousade višjega srednjega razreda v neposredni bližini obale. Kratke noči bomo prespali v dvo- ali tro- posteljnih klimatiziranih sobah in se zjutraj lačni veselili bogatega brazilskega zajtrka. V večernih urah se bomo družili na zelenem vrtu, ob bazenu ali v visečih mrežah, morda pripravili kakšno lokalno večerjo na žaru, vsekakor pa se bomo naučili pripraviti pravo brazilsko caipirinho.

Opcijsko lahko ponudimo tudi nastanitev v hotelu na spotu, za ponudbo nas kontaktiraj!

prijava
ikone-sever-brazilije
RAZPISANI TERMIN:
 • 9.11. – 23.11.2018
“best of”:
 • Pravi 4×4 adventure,
 • Atins – največji flat spot v Braziliji,
 • Lençóis maranhenses,
 • najmanj obiskana, najbolj pristna Brazilija,
 • opcija – Rio de Janeiro.
Gregor Muck

Ni se bilo lahko odločiti v res pestri ponudbi kajt izletov v Brazilijo in kot še vedno kajtarski začetnik sem veliko razmišljal, koga naj izberem za svoj prvi kajt trip tja. Ni mi žal, da sem se odločil za Bananaway. Lahko povem, da se stvari lotevajo zelo profesionalno, ravno prav lahkotno in zanimivo. Izbirajo dobre namestitve, poznajo kraje, tako da je pestro tudi po kajtanju. Posebno pa so me pozitivno presenetili z njihovimi “secret” spoti. Tudi prenašanje kajt znanja s strani Špele in Matije je na visokem nivoju, prijazno in nevsiljivo. V vsakem trenutku se prilagajata posamezniku, obenem pa odlično vodita in koordinirata skupino samih individualcev. 🙂

Gregor Muck
Jan Primec

Ultimativni kite trip na sever Brazilije je bil – z eno besedo – fantastičen. Lansko leto smo 10 dni kajtali v Lagoinhi, vendar se v tolikšnem času enega in istega spota naveličaš. Letos za kaj takega ni bilo priložnosti, saj smo vsake 4 dni kajtali na novem spotu, kar je super, saj je ravno pravi čas, da ga človek spozna in se počuti “domače”, hkrati pa se ga ne naveliča. Videli smo čudovite kraje in narava na severu je dih jemajoča. Na spotih ni nobene gneče in ponekod smo kajtali praktično sami. Pri tovrstnem tripu seveda neizogibno preživiš več časa na poti, vendar pa je po mojem mnenju vredno vsake ure v avtomobilu/čolnu/avionu. Špela in Matija sta organizacijo in izvedbo izpeljala brezhibno in vsakič znova me navdušuje njuna sposobnost koordinacije in vodenja tako velike ekipe; kako se znata posvetiti vsakemu posamezniku posebej in poskrbeti, da se želje vsakega člana ekipe vzamejo v ozir ter da se vsi počutijo kar najbolj prijetno in počitniško. And they make it look so easy! 🙂 Trip je bil odlična mešanica kajtanja, avanturizma in prijetne ležernosti.

Jan Primec
Termini potovanja

Kite potovanje na sever:
9.11.- 23.11.2018 (še 8 prostih mest)

Kite potovanje z obiskom Ria de Janeira: 23.11. – 26.11.2018 

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in turistična agencija EJA ti bo pripravila ponudbo po meri.

Cena potovanja

Cena 14 dnevnega potovanja: 1.287 €

Plačilo: ob prijavi plačaš le 30% cene paketa, razliko pa kadarkoli do 30 dni pred odhodom.

Paket vključuje
 • 14-dnevno namestitev v tipični brazilski pousadi višjega srednjega razreda,
 • 14 svežih, brazilskih zajtrkov
 • 14-dnevni najem pick-upa,
 • 14-dnevno polno zavarovanje pick-upa,
 • prevoz do mesta Atins,
 • downwind tripi na izbranih lokacijah,
 • izlet v naravni park Lencois Maranhenses,
 • izlet s čolnom na Bananaway secret spot,
 • trx ali slackline vadba oz. raztegovanje po “napornem” kajtanju,
 • planiranje in vodenje po kite spotih severne Brazilije, predstavitev kite spotov in pogojev za kajtanje,
 • posredovanje potovanja turistične agencije EJA.
Obvezna doplačila
 • Letalska karta do Brazilije,
 • prevoz z oslom po naravnem parku Barra Grande,
 • hrana,
 • agencijski stroški prijave – 15 €.
Opcijska doplačila
 • Začetni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 420 €/15ur,
 • obnovitveni tečaj kajtanja (vključuje opremo) – 210 €/6ur,
 • kite klinika za tiste, ki si želite napredovati hitreje (ne vključuje opreme) – 40 €/uro,
 • obisk Ria de Janeira,
 • prevoz do letališča v Milanu ali v Benetkah – cca. 90€/osebo (alternativa Go Opti ipd.),
 • prevoz kite deske,
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava,
 • celostno zavarovanje potovanja (pogoji).
Pogoji potovanja

Potovanje je posredovano v sodelovanju z EJA turistično agencijo, Letonjeva ulica 8, 2000 Maribor. Banana d.o.o., Podmilščakova ulica 46, 1000 Ljubljana, zagotavlja izvedbo tečajev in izposojo kajt opreme. Cena velja v primeru minimalno 8 prijavljenih. EJA si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd. ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Že odštevamo!

 
 

Ponujamo ti neraziskano Brazilijo!

Ni kaj, Brazilija nas je navdušila čisto vsako leto. Smo pa z zadnjim tripom odkrili čisto nov krizerij ocenjevanja – neskončnost. Kako izgleda, si lahko ogledaš v videu!

Če si tudi ti pripravljen/a na res nepozabno potovanje, če te zanima, kakšni so vetrovni pogoji na severu in če nam zaupaš, da je potovanje tako lokacijsko in časovno načrtovano (razpored spotov ni naklučje, ampak jih bomo obiskali točno takrat, ko so pogoji najboljši), potem nam zaupaj par svojih podatkov in posetili ti bomo vso našo pozornost!