Kako skrbeti za neoprensko obleko, da ti bo služila čim dlje?

Kako vzdrževati neoprensko obleko?

Neoprenske obleke so zlata vredne, saj nam omogočajo več urne vodne užitke tudi takrat, ko mogoče ozračje in voda nista več najbolj topla. Neoprenskega oblačila ne kupujemo vsako sezono, saj nam kvalitetne obleke ob pravilnem vzdrževanju zdržijo nekje 5 do 10 let. Kakšni so naši nasveti za vzdrževanje?

Kot smo se razpisali v vodiču: Kako izbrati neopren? je vzdržljivost neoprenskega oblačila odvisna predvsem od kvalitete materiala neoprena, načina šivanja, kvalitete zadrge in samega kroja oblačila. Boljša kot je kvaliteta neoprena, več €€ bomo zanj odšteli in več energije bomo verjetno vložili v to, da bo neopren čim lepši čim dalj časa.

Kako poskrbeti za neopren po uporabi?

1. Splakni ga s konkretno količino hladne sladke vode po vsaki uporabi, in sicer znotraj in zunaj oblačila. Predlagamo, da se prvič stuširaš s sladko vodo še takrat, ko imaš neopren na sebi (spiranje z zunaje strani), doma pa neopren speri še z notranje strani.
2. Nameni neoprenu svoj obešalnik: neopren obesi na obešalnik in ga pusti, da se posuši. Obesi ga v senco, nikakor na sonce, saj bodo barve še tako ali tako sčasoma zbledele na soncu.
3. Obrni neopren večkrat zaporedoma: od znotraj navzven in obratno, da se posuši res dobro.
4. Shrani ga v suh in temen prostor, predlagamo, da visi na svojem obešalniku, če ga ne boš uporabljal/a dlje časa, ga dodatno lahko zaščitiš s kakšno zaščitno vrečo.

Še par dodatnih nasvetov…

5. Nikoli ne uporabljaj pralnega stroja ali sušilnega stroja.
6. Vedno bodi previden/a pri oblačenju in slačenju, naj se ti ne mudi preveč. Odvisno od kvalitete in debeline neoprena se lahko hitro kje zatrga. Predlagamo, da neoprensko obleko primež z blazinicam prstov in ne z nohti.
7. Uporabjaj namenjski šampon: po kakšnih daljših počitnicah na morju, neoprensko oblačilo očisti z namenjskim šamponom, ki ne odstrani le neprijetnih vonjav, pač pa neopren tudi dezinfecira in pobije mikrobe.

Kako očistiš neoprensko obleko s šamponom?

Imaš kakšen svoj nasvet?

Deli ga z nami v komentarju spodaj. 😉

Prispevek je objavljen v kategorijah: Novosti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja