lefkada

KAJTANJE NA LEFKADI

Lefkada je večji otok v Jonskem morju, ki je med ljubitelji grških otokov znan po izjemno lepih peščenih plažah in kristalno čistem morju. Da je otok vreden obiska so potrdili tudi sami popotniki, saj so destinacijo nagradili s certifikatom Tripadvisor Travelers choice 2014.

Zaradi ugodnih vetrovnih razmer in lahke dostopnosti do otoka (z letalom, ladjo ali avtom) pa na Lefkadi poletje preživlja lepo število slovenskih kajtarjev.

Destinacija je zaradi lepe in varne obale zelo priljubljena predvsem med družinami!

PROGRAM ŠOLE KAJTANJA

Tečaji kajtanja bodo potekali od konca junija pa do konca julija. Izvajali se bodo:

Začetni tečaj kajtanja se v optimalnih pogojih izvede v treh dnevih, vseeno pa predlagamo, da rezerviraš vsaj en teden časa (da imamo kakšen dan rezerve za primer, če ne piha). Če ti služba in prosti čas omogočata dodatni teden, ga izkoristi, saj boš bolje utrdil/a na novo pridobljene kajtarske veščine.

DODATNE AKTIVNOSTI

Lahko se odločiš za kratek treking in si v bližini vasi Nydri ogledaš mali slap, sicer pa te na Lefkadi čaka kar nekaj prekrasnih plaž, ki jih moraš preveriti.

POGOJI ZA KAJTANJE

Agios Ionanis, med kajtarji znan kot Milos Beach, je 5 km dolga plaža, ki zaradi belega peska in turkiznega morja spominja na Karibe. Izkušene kajtarje navdušuje prijeten konstanten termični veter, ki z močjo med 10 in 30 vozli prične pihati ob 12-ih in piha vse do mraka. Obala je dolga in prostorna, prav tako ni gneče na morju, saj se lahko odpelješ daleč ven in v čudovitem sončnem zahodu uživaš prav sam(a).

Nedaleč stran se na celini skriva plaža Agios Nikolaos ali Muševje. Mirna gladina in prav tako konstanten side-shore veter ustvarjata dobre pogoje za učenje kajtanja in napredovanje. Na koncu kite spota se razteza še laguna, ki se jo bodo razveselili kajtarji, ki bi radi leteli po zraku in se naučili skakati.

Na spotu Muševje bodo potekali tedenski tečaji kajtanja za začetnike ter kite klinike za tiste, ki ste s kajtanjem že imeli opravke in bi želeli znanje poglobiti. Inštruktorja je treba rezervirati v naprej.

Nam najljubši je sicer tretji spot “pri otočku”, kjer pa lahko kajtamo le na močnejši veter. Greben ustvarja popolnoma mirno morje, je pa spot kar ozek in zato hitro natrpan s kajtarji. No vseeno se splačat malo potrpeti.

NAMESTITEV

Največ namestitev ponuja mesto Lefkada s svojo okolico. Predlagamo naslednje namestitve:

 • Kompleks Villagio: kompleks se nahaja v neposredni bližini kajtarske plaže Agios Ionanis in je sestavljen iz 9ih hišk, v katerih so razporejeni studiji in apartmaji. Vrtni studio zajema splani prostor z eno ali dvema posteljema, kopalnico ter majhno kuhinjo. Središče kompleksa je velik vrt s palmami, sredi katerega se nahaja velik bazen. Villagio je primeren za družine z otroki, z veseljem pa sprejema tudi domače ljubljenčke.
 • Villa Ioli: mala vila, ki ponuja vse skupaj 14 sob, se nahaja direktno pred kajtarsko plažo Agios Ionanis. Klimatizirane sobe z balkonom nudijo lep pogled na morje, v njih najdeš TV, telefon in kar je najpomembneje hladilnik, ki bo poskrbel za mrzlo pivo. Za hišo se nahaja velik vrt s palmami, v oklici hiše pa je dostopen tudi WI-FI. Nastanitev v Villi Ioli priporočamo predvsem parom.
 • Kleopatra: hotel se nahaja v neposredni bližini kite spota Muševje, na katerem bodo potekali tečaji kajtanja in ponuja studije za 2 – 5 oseb. Klimatizirani studiji imajo balkone s pogledom na morje in so opremljeni s kuhinjo in TVje. Wi-Fi je dostopen v celotnem hotelu, tudi zunaj ob bazenu, kjer lahko uživate ob večerih. Cena studijev vključuje tudi zajtrk.
 • Episkopos: mali družinski kamp, ki je od mesta Lefkada oddaljen dobrih 7 km, ima veliko majhnih dreves, med katere lahko napneš svojo visečo mrežo in uživaš v prebiranju izbrane knjige. Kemp je lepo urejen in ima par hladilnikov namenjenih skupni uporabi, mali bazen in bar, kjer je dostopen tudi WI-FI. Na drugi strani kempa najdeš tudi 6 malih studijev s polno opremljeno kuhinjo, ki so primerni za 2 do 4 osebe.

Za konkretno ponudbo namestitve nas kontaktiraj!

KAKO DO LEFKADE?

Do Lefkade lahko prispeš na 3 načine:

 • Z letalom iz Ljubljane: čarter iz Brnika leti ob nedeljah, let traja uro in pol (cene v kombinaciji z nastanitvijo in rent-a-car-jem najdeš med podrobnosti izbranega termina)
 • S trajektom iz Trska ali Benetk do Igoumenitse: potovanje na trajektu traja 24 ur, okvirni strošek prevoza dveh odraslih oseb in enega otroka z avtom in spanjem na krovu je 600 €. Iz Igoumenitse do Lefkade te čaka še 110 km oz. 2 uri vožnje z avtom.
 • Z avtom preko Beograda in Skopja do Lefkade: potovanje traja 17-19 ur, okvirni strošek prevoza je 200€.
prijava
ikone_lefkada

Na Lefkadi so trije čudoviti poligoni za začetnike. Zelo hitro lahko izkusiš lepoto vseh vrst kajterski terenov in se za vrhunec odpraviš na pot preko potopljene zgodovine, okrog samostana in čez zaliv do domacega bara na plaži. Res, top destinacija za poletno avanturo. Če rad kampiraš, je pa sploh ugodna.

Jure Vižintin
Termini potovanja

Tečaji so razpisani od sobote do petka v terminu 24.6. – 30.7.2017

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb
Rok za prijavo: 1. oktober 2017 oz. do zasedenosti mest

Če ti potovanje ustreza, vendar bi ga datumsko prilagodil/a, podaljšal/a ali skrajšal/a, nas kontaktiraj in turistična agencija EJA ti bo pripravila ponudbo po meri.

Cena tečajev kajtanja

Za ceno namestitve nas kontaktiraj.

Paket vključuje
 • tečaj v družbi licenciranega IKO inštruktorja,
 • kite opremo,
 • zaščitno opremo.
Opcijska doplačila
 • izposoja kite opreme – 250 €/teden (dodatni teden ali kite klinika),
 • namestitev,
 • kratek neopren – 30 € / teden,
 • zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju – priporočamo Zavarovalnico Sava.
Pogoji potovanja

Banana d.o.o. zagotavlja izvedbo tečajev in izposojo kajt opreme. Turistični aranžma je posredovan v sodelovanju z EJA turistično agencijo, Letonjeva ulica 8, 2000 Maribor. Splošni pogoji poslovanja. Splošni pogoji poslovanja.

Že odštevamo!

 
 

Te kajt potovanje zanima?

Izpolni obrazec spodaj in dobiš vso našo pozornost!