Spusti s supom po Slovenskih rekah

Reke so zanimive, razgibane, skrivnostne, presenetljive. Nikoli ne veš, kakšen razgled te bo pričakal za naslednjim ovinkom. Zato zadnje čase neizmerno uživamo v supanju po rekah, še posebej ko potujemo le enosmerno.

Spust s supom po reki torej predstavlja nekakšno potovanje - brez povratka! Popolnoma se prepustimo občudovanju prelepe narave, pri veslanju pa nam nenehno pomaga rečni tok in ustvarja prav osebno izkušnjo.

REZERVIRAJ SVOJ SUP

SUP IZLETI ZA SUPARJE Z IZKUŠNJAMI

PROGRAM SPUSTA S SUPOM

Spust s supom po reki je nekakšen celodnevni izlet, ki smo ga pripravili za vse, ki si želite malo naprednejših, daljših in avanturističnih izletov.

Dobili se bomo v Ljubljani, se napakirali v kombi ter odpeljali na lokacijo. Na začetku spusta se bomo seznanili s specifikami supanja na rekah, se naučili prepoznati in reagirati na nevarnosti ter razložili delovanje skupine.

Sledi odkrivanje skritih in divjih kotičkov slovenskih rek. Spusti so dolgi nekje med 10 in 15 km, kar pomeni, da bomo z vmesno pavzo na vodi nekje 4-5 ur ter se vrnili v Ljubljano pozno popoldan.

POISKALI SMO ZANIMIVE LOKACIJE NA VSEH KONCIH SLOVENIJE!

Pripravili smo 6 različnih spustov na zelo različnih koncih Slovenije - na Primorskem, Štajerskem, Dolenjskem ter v Beli Krajini.

Točna lokacija bo izbrana glede na vremensko napoved ter pretok reke.

ZA KOGA JE SPUST S SUPOM PRIMEREN?

Spust ni primeren za začetnika, ampak le za izkušenega suparja, kar pomeni, da imaš za seboj kar nekaj presupanih kilometrov, da nimaš nikakršnih problemov z ravnotežjem ali obvladovanjem sup deske(sup lahko obrneš v vsakem trenutku brez pomisleka).

Nekatere lokacije imajo skoraj povsem miren pretok, druge so na delih malce brzičaste (govorimo o malih brzicah). Deli spustov so tudi precej ozki, zato te brez spretnosti ne moremo vzeti s seboj. Lahko se nam pridružiš na tečaju supanja in te spretnosti osvojiš!

Spust s supom po reki
Supanje po reki

KAKO SE PRIPRAVIŠ NA SUP TURO?

Ker se bomo na spustih srečevali z naravnimi zapornicami, bomo tekom spusta tudi hodili po vodi. Zato so obvezni neoprenski čevlji oz. udobne adidaske, ki jih lahko zmočiš. Potreboval/a boš tudi nepremočljivo torbo (priporočamo nahrbtnik), v katero boš pripravil/a stvari za na pot - kremo za sončenje, vodo, malico, morebitno rezervno oblačilo (zgodaj spomladi in pozno jeseni pa neoprensko oblačilo).

Sicer se pripraviš enako, kot za vsak sup izlet - obleci majico z UV zaščito in kopalne hlače.V kolikor prideš s svojim supom, je seveda obvezna oprema tudi varnostna vrvica.

KAKŠNA JE CENA CELODNEVNEGA SUP IZLETA?

Cena je 30€ na osebo, v kolikor prideš s svojim supom in 40€ v kolikor bi si sup izposodil/a pri nas.

PRIJAVI SE NA SUP AVANTURO

Searching Availability...