supanje-joga

Joga na supu

Joga je eliksir življenja – nektar večne mladosti, gibljivega telesa in prožnega uma. Je kreativna, energična, celovita praksa. Prvi impulz je poživitev telesa in povečanje njegove fleksibilnosti, ki hkrati fokusira in umirja naš um. Jogijski položaji se izvajajo tekoče v popolni sinhronizaciji giba in diha.

SUPjoga je Bananaway program, v katerem jogijske položaje izvajamo na SUP deski. Ker jogo izvajamo na nestabilni podlagi, si še bolj okrepimo mišiče celotnega trupa in stabilizacijo telesa in ravnotežje. Z redno prakso še bolj razvijamo moč in prožnost telesa, povečamo vitalno življenjsko energijo, sposobnost koncentracije in umiritev uma in duha. Zaporedje izvajanja ni vedno enako, kar nam prinaša kreativnost, svobodo gibanja in igro. Zahtevnost in tempo se prilagaja skupini, zato je vadba primerna tako za začetnike, kot tudi za poznavalce.

SUPjoga se bo čez zimo izvajala v bazenu, program pa je prilagojen tako, da zagotavlja maksimalno varnost udeležencev. Vaje so previdno izbrane, naše težišče je nižje. Vadba se bo izvajala na velikih, zelo stabilnih Red Paddle Co. Active SUP deskah in tako je tudi verjetnost padca majhna. 

SUPjoga se izvaja v majhnih skupinah do 8 udeležencev. Izvajamo jo v sodelovanju s priznanim Amritam yoga studiem, ki se lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami na področju izvajanja joge in je hkrati tudi organizator ljubljanske Joga konference ter ŠUS Eurofitnessom, sodobno opremljenem športnem centru z lastnim Spa centrom in plavalnim bazenom.

Če v jogi iščeš nov izziv, je SUPjoga gotovo edinstvena izkušnja. Su vidimo!

ikone_supfit

Glede na moj življenjski ritem, ki je vsak dan povezan s športom, hitenjem na faks in različnimi opravki, si velikokrat privoščim jogo doma ali pa obiščem kakšno vodeno uro. Ker sem se skozi poletje večkrat srečala s supom, sem bila nad informacijo, da se bo začela izvajati sup joga, zelo navdušena. Vadbe sem se udeležila ob prvi priložnosti in je super! Po pravici povedano sem bila po koncu vadbe kar malo presenečena, kako zelo sem utrujena, saj mi je ponavadi joga predstavljala bolj sprostitev kot pa neko vadbo za moč.

Na začetku ure smo se punce ogrele »na suhem«, nato pa smo se podale na deske in že takoj opazile, da bo vse skupaj velik izziv. Izvajali smo različne položaje, ki so se po težavnosti stopnjevali. Pri vadbi smo morali biti pozorni prav na vse; na dihanje in stiskanje notranjih mišic ter seveda na vzdrževanje ravnotežja, ki pa se je neprestano rušil. Uro smo zaključile z vajami za sprostitev, ki so nas razbremenile in predihale.

Zame osebno to ni bila prva izkušnja z jogo na supu, vendar priznam, da komaj čakam, da se ponovno preizkusim in napredujem. Obenem pa je to tudi super vadba, kjer se ob prijetni družbi kaj novega naučiš in narediš nekaj zdravega za svoje telo!

Gala Lukman

Izberi datum in se prijavi